1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 26, 2021 at 12:26 AM
    • #1,341
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

Nemate što misliti, to je tako...ATPL je prezadužena firma u silaznoj putanji već godinama, uz to godinama nisu zaradili ni za papar platiti,,,iza TPNG stoji firma majka i mirovinci , tko stoji iza ATPL?!

jaki mirovinci koji su popušili 50% od ulazne cijene a jedan I.B. nabio atpl ×6.......alo.....x6....x6 ......x 6......ne - 50%......

Je, al je spusio pare u konacnici i pitanje kome ce prodati sve te dionice... trziste je plitko to se slazem, ali skoro na cijelom ZSE, osim na par fondovskih miljenica i masa ulagaca je zbog toga otisla sa ZSE ulagati van ili u kripto. I sta je najbolje nisu fulali. BTC je 52 000$, a bio je 10 $ prije desetak godina. To je bila zivotna prilika za zaraditi i obogatiti se.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 26, 2021 at 12:31 AM
    • #1,342
    Quote from BudFox
    Quote from hugh

nikada od kad trgujem dionicama nisam mirnije spavao......vi ovdje na tpng izgledate puno nervozniji jel štancate više postova dnevno od protrgovane kol. dionica.....

Danas je TPNG imala 289 000 kn prometa, a ATPL 301 000 kn, pa vam izjava bas i ne stoji. Govorim za danas, a inace je ATPL likvidnija i ima puno vise malih dionicara (mislim cak oko 7500) nego TPNG koja u top 10 ima nesto ispod 90% (89.59%) koncentriranog vlasnistva. Mislim da je TPNG bila puno bolja firma od ATPL zadnjih par godina, jer imaju znatno vise akumulirane dobiti i znatno manje duga, a dugo je bila van fokusa ulagaca, ali koliko vidim i to se mijenja na bolje. Takodjer smatram da su vozarine za tankere tek pocele rasti i rasti ce sve vise kako se budu procjepljivali ljudi, otvarala gospodarstva i krenula putovanja. Sto ce tocno biti u buducnosti ne znam, to znaju generali buducnosti na temi dry bulk ;) .

Baš si ti bio dobar general budučnosti tamo prošle godine kad je cijena dionce bila previsoka a vozarine ni sluga današnjima.......sigurno te mnogi optimisti od tada pamte po dobrom.....bilo nas je još mudrijaša samo neki nisu pobjegli na vrijeme.......ma nebirno, bitcoin, atpl, tpng ili nešto deseto.....treba dobro izabrati imati i sreće......a i strpljenja.....

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 26, 2021 at 12:36 AM
    • #1,343
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

Nemate što misliti, to je tako...ATPL je prezadužena firma u silaznoj putanji već godinama, uz to godinama nisu zaradili ni za papar platiti,,,iza TPNG stoji firma majka i mirovinci , tko stoji iza ATPL?!

jaki mirovinci koji su popušili 50% od ulazne cijene a jedan I.B. nabio atpl ×6.......alo.....x6....x6 ......x 6......ne - 50%......

Dobro IB je nabio cijenu x6, nego jel ste našli novog kamikazu koji će spaliti nepovratno 40-50 milja kuna svog novca da bi vama nabio cijenu x6 x6 x6 x6 x6x x6...iako prije da sada dionica ne bi prešla ni x2 ,a iskakali iz nje i to bez padobrana.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • March 26, 2021 at 7:10 AM
    • #1,344
    Quote from Neo

Ta vijest o Suezu nije niti ocekivana niti se moglo ocekivati da isti dogadjaj postane trajan. Vec kratkotrajan. Vjerovatno ce biti odblokiran u nedjelju.

Potrosnja nafte i jaca potraznja je jedini parametar uz oporavak gospodarstva i jacanje avio i brodskog prijevoza. Isto se pocelo dogadjati i otud rast vozarina. Naravno i skupi scrap metal utjece na rezanje starih tankera.

Veca cijena metala znaci i skuplji tankeri i manje narudzbe.

Sutra retest na cca 43.50-43.60 kn i nastavak rasta.

Sto bih ja sve dao da mogu biti ovako vidovit.

Po mom misljenju ste svi prebrzo usli i ostali bez municije. A tko ce branit???

Bid treba bit dobro popunjen,a ne kao kod IGH, a on sve rijeđi.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 26, 2021 at 11:47 AM
    • #1,345
    Quote from migra

međurezime nakon 70 dana sa 167 na....

ovih dana 194,195 hmm...

sve pri instaliranom ogromnom sidru kojeg drži lanac koji je svakim danom ruzinaviji,tanji,fragilniji...

a katapult se špana već duuugo,jaaaako..... :/

hoće li "nnništa pooosebnooo" =O :?:

piratski pozdrav ;) 8)

Quote from migra

the best buy ATPL

dry bulk jedan od rijetkih sektora koji nije još doživio oporavak puno se toga godinama odgađa raznim crnim labudovima,ispucani su i sad je prilika da se posebice u startu zaradi "brza i laka" lova,ne postoji takva ali fig. of sp. jer

peer grupa je već odmakla >50%.

nakon nekoliko godina opet sam izrazito bull na dry bulk,neka ostane zabilježena današnja zadnja 167 jer očekujem atpl u top5 dionica po prinosu u 2021 sa značajnim izgledima da će se i u 2022 nastaviti trend ili nedaj bože u najgorem slučaju nadoknaditi 2021.

nemudrim držim neparticipiranje makar sa najminimalnije mogućim udjelom portfelja jer može bitno unaprijediti avg.

sretno vam i sa vašim boljim prilikama,trebalo bi ih biti za sve u sljedeće 2-3g.

neka nam slatke muke bude usporedba čije su bile bolje.

rezime sljedi

p.s.

ima rizika da nema nebi bilo tako jeftino i tako potencijalno profitabilno,opširno na temi atpl

držim da idu vremena kada treba biti pohlepniji nego inače

možda griješim,nebi bilo....

Display More
    Display More

970 postova BEZ CENZURE na ovoj temi, od kojih je većina tvojih,

je također doprinijelo da dionica poraste za 25 kn, moraš priznati :)

Nemoj biti skroman :saint: :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 26, 2021 at 4:24 PM
    • #1,346

Neće uskoro ni po 20 :S jedino ih je malo i na prodaji i kupnji,

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 26, 2021 at 9:19 PM
    • #1,347

koliko optimizma posljednjih dana!! nadmašili ste i ionako preOPTEmističnu ekipu!

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • March 26, 2021 at 10:02 PM
    • #1,348

Fali ovdje kolega kalibra Zločestog da nabaci koji grah, proda bubrege i sve u dionu ... e to je vjera i ljubav

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 26, 2021 at 10:36 PM
    • #1,349
    Quote from BudFox

970 postova BEZ CENZURE na ovoj temi, od kojih je većina tvojih,

je također doprinijelo da dionica poraste za 25 kn, moraš priznati :)

Nemoj biti skroman :saint: :thumbup:

ovo je moj 677. komentar sveukupno na više tema? na oporavak burze,atpl,dry bulk bez cenzure,pvcm,best buy,komentari trgovanja i još ponekoj moguće.

istina nema puno tema na kojima komentiram jer nije moj stil prosipati crnilo,ako mi nešto ne vrijedi nemam potrebu to podcrtavati niti nametati svoje neg. mišljenje,neg. očekivanje....

moj je stil "prosipati" pozitvna očekivanja tamo gdje ih vidim kao najizgledniji scenarij.

mojih 677 komentara je i dalje 56% od broja tvojih komentara pa...

na ovoj temi sam napisao <5 u 3mjeseca,uvjerio sam se da ti ne ide baš sa brojevima(maca i tako to...) ali kako si došao do 970 samo ti znaš?

što se tiće atpl iskoristio si svoju slobodu izbora da ignoriraš dokaze na dokaze,nemoj sada...

i dalje ti je sloboda izbora na raspolaganju...

s obzirom na tvoje insinuacije držim da ti i dalje nije jasno iz kojih je razloga cijena rasla,a dodao bi samo simbolično rasla koliko je trebala a time will tell...

postoji izglednost da ti ni u budućnosti neće biti jasno...

mudriji izbor je ne biti među generalima prošlosti već generalima budućnosti,svima nama po našem izboru.

zašto mislim da sljedi nastavak započetog trenda rasta dry bulk kompanija nije tajna lako je naći te odgovore praktično na dnevnoj bazi ali evo samo u najkraćim crtama:

nikad manji supply

demand nikad veći u zadnjih 10 g,za sada a trend je vrlo naglašen u smjeru rasta i obaranja novih rekorda

nove regulative koje će pojačati scrap ili usporiti avg brzinu brodova

izrazito agresivan rast NAVa

vrlo izgledan veliki rast profitabilnosti sa trendom ubrzanja na skali u godinama pred nama

za sve navedeno je bilo nemalo dokaza na dokaze(sve dokumentirano i lako provjerljivo) i početkom godine na 150 dodatno bilo je veeeelikih količina raznog "dima" da će biti vatre.

i zato sam napisao tada:

"nakon nekoliko godina opet sam izrazito bull na dry bulk..."

"očekujem atpl u top5 dionica po prinosu u 2021 sa značajnim izgledima da će se i u 2022 nastaviti trend...."

za sada sve ide po prognozama i očekivanjima radi dokaza na dokaze,rekorda na rekorde....

nikakve veze taj rast nema sa biločijim komentarima na forumu a posebice ne sa mojom beznačajnom malekonšću,tako će biti i u budućnosti.

nekad sam ti napisao da nije yuotube pravo mjesto za tražiti važnu materiju za dry bulk.

sretno sa investiranjem ,NEinvestiranjem...

p.s.

razmotri sugestiju da 2021 ne provedeš u cash poziciji jer će "industrija" početi privoditi žedne štediše na izvor.

ako ne ove 2022 izrazito izgledno,može se taj cash bitno mudrije iskoristiti,pozicionirati,oploditi...

zar nije i atpl jedan od dokaza u zadnjih par mjeseci?di je tome kraj?živi bili.....

rezimirat ćemo nekad po investitorski

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 27, 2021 at 8:46 AM
    • #1,350

HS obrnuti

BULL obrazac

moje osobno viđenje

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 27, 2021 at 11:22 AM
    • #1,351
    Quote from Flight
    Quote from mitkko
    […]

Moram primijetiti da je ovako pisao jedan moj prijatelj sa starog foruma kojemu su jako smetali moji crtezi, gospon @one :) pretpostavljao sam da si to ti :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 27, 2021 at 11:30 AM
    • #1,352
    Quote from mitkko
    Quote from Flight
    […]

Moram primijetiti da je ovako pisao jedan moj prijatelj sa starog foruma kojemu su jako smetali moji crtezi, gospon @one :) pretpostavljao sam da si to ti :)

Pa krivo pretpostavljaš. A i pokazuješ jednu losu karakternu crtu, a to je čim ti netko nešto argumentirano nabaci ti se počneš baviti glupostima i kao većina drkaroša ovdje pokusavas “ušutkati” sugovornika sporednim stvarima.

Činjenica je da je kod Jadroplova moguć dokap, je fakat, a ne moja izmišljotina. Dokap za firmu uopće nije losa stvar, al kratkoročno za dioničare i tehničare može značiti promjenu smjera i pad cijene. I to je činjenica o kojoj uz povoljan trend TA, rastuće vozarine i ostalo, treba voditi računa.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 27, 2021 at 11:34 AM
    • #1,353
    Quote from Flight
    Quote from mitkko

Pa krivo pretpostavljaš. A i pokazuješ jednu losu karakternu crtu, a to je čim ti netko nešto argumentirano nabaci ti se počneš baviti glupostima i kao većina drkaroša ovdje pokusavas “ušutkati” sugovornika sporednim stvarima.

Cime ja to tebe usutkavam? Kako si ono jos tamo pisao, kako ja "crtkaram, a stvarnost me konstantno demantira". :) Ne smetas ti meni, samo ti pisi, i ne brini za moj karakter.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 27, 2021 at 11:41 AM
    • #1,354
    Quote from mitkko
    Quote from Flight

Cime ja to tebe usutkavam? Kako si ono jos tamo pisao, kako ja "crtkaram, a stvarnost me konstantno demantira". :) Ne smetas ti meni, samo ti pisi, i ne brini za moj karakter.

Pa sve si rekao, a time sto “u kraj navlačiš” ekipu, namjerno prešućujući bitno, nema se sto dodati. Da si ozbiljan investitor ne bi se ni bavio, a pogotovo reklamirao lokalni penny stock u koji kako sam kažeš je tesko ući, a još teze izaći (kad dodje do promjene tržišnih uvjeta).

Drugi puta budi fer i navedi i “pros” i “cons”, a ne crtkaraj “sam” analizu na stocku i ne pisi o “trzistu koje odeređuje cijenu”.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 27, 2021 at 7:06 PM
    • #1,355

kako god da računam, biti će još poprilično kiselo nakon Q1.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • March 27, 2021 at 7:09 PM
    • #1,356

Koliko god gadis, ne mozes dovoljno sniziti cijenu, previse ti je dionica u top 10, uzalud ti trud sviracu. Usao bi? Plati momak, ionako je podcjenjeno, a cak i trenutno sve je kako triba biti, a bit ce i bolje.

Ne trebam govoriti kakav ce biti Q1, uskoro ce ionako biti objavljen.

• Neo
    Guest
    • March 27, 2021 at 7:14 PM
    • #1,357
    Quote from tollway

kako god da računam, biti će još poprilično kiselo nakon Q1.

Ne znam bas kolega...to se odavno zna. A i cijena je padala sa 60 na 40kn kad je izaslo plus izvjesce.

Trziste gleda buducu zaradu. A kako je krenulo mogla bi biti brutalno dobra. A kad pogledam strane tankerase cudi me da nismo na 50-55kn vec danas.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 27, 2021 at 7:16 PM
    • #1,358

nisam siguran na koga se ovo odnosi..

sinek, ako se odnosi na mene..... prosjek mi je ispod 42 kn i pun sam poprilično...... vrlo vjerovatno više od tvog cijelog portfelja!

ali ovo drukanje i trolanje (ne samo sa tvoje strane) uz vrlo "nerealne" projekcije i očekivanja graniči sa ........

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 28, 2021 at 11:42 AM
    • #1,359
    Quote from harpun

nema više ni jdpl po 10 - 11

SimbolCijena% promjene
    JDPL 17,50+10,06 %

Budući da mi je admin blokirao profil jučer kad sam komentirao da možda neće biti ni po 20 uskoro koliko je malo naloga na prodaji, jer nisam elaborirao !!

Pa evo da elaboriram budući da je na prodaji do 30 kn dovoljno 80-90 k kn po sadašnjim nalozima, da sam umjesto ATPL zadnjih 2-3 tjedna uzimao JDPL, nebi je bilo ni po 30, a ne 20 kako sam bio prvotno napisao :) . Iako mi nije napeta jer ne možeš ni izaći kad je kupnja još manja :rolleyes: .

• iba
    Početnik
    Reakcija primljeno
    2
    • March 28, 2021 at 2:47 PM
    • #1,360

Akcija jos kratko vrijeme.. Uskoro ponovo rast.. Veseli me to 😎

Quote from D_artagnan

Radi se punom parom u Lencu, vidi se kad se prođe iznad Lenca 8)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:21 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. darac11

June 2, 2025 at 9:21 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

darac11 June 2, 2025 at 9:21 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice