1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tin
  • February 13, 2020 at 1:28 PM
  • tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 17, 2020 at 10:57 AM

Ide to polako prena gore skida se zadnja dva dana s prodaje po 2 do 3 tisuće komada...tu bi prvi target mogao biti oko 65 kn....po rezultatima trenutno realna cijena.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 17, 2020 at 11:51 AM

tu do 60 kn ima maximalno 35 000 komada dionica ...e sad ekipa želi skupiti 800 000 komada....pa sad nek si svi računaju za sebe....lijepo je bilo vidljivo skupljanje na 50 do 52 kn....u petak ide odluka o kupnji 800 000 kom. vlastitih dionica...a zadnja dva dana dobro se skida s prodaje....lijepo su izuli hrpu malih po 50 kn...a najači blef bila je direktorova prodaja cijelih... koliko 1300 komada....uvijek govorim da dobar rezultat na kraju odradi rast dionice.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 17, 2020 at 12:09 PM
    Quote from tin

Do sad je novo "normalno" bilo na 50 kn...a od idućeg tjedna moglo bi biti ako Bog da 60 do 65 kn.

Šta nije zabranjeno navoditi target cijene bez grafova? :evil:

P.S. Malo vas zezam, ali nigdje ne mogu naći indeks BCTI, jel zna tko koliko je od petka? 8o:saint:

Od 21.05. nitko ne osvježava podatke na ovoj stranici, a izgubio sam link na onu drugu stranicu

http://www.anicazna.com/BrodarskiIndeksi

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 17, 2020 at 12:19 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tin

Do sad je novo "normalno" bilo na 50 kn...a od idućeg tjedna moglo bi biti ako Bog da 60 do 65 kn.

P.S. Malo vas zezam, ali nigdje ne mogu naći indeks BCTI, jel zna tko koliko je od petka? 8o:saint:

Od 21.05. nitko ne osvježava podatke na ovoj stranici, a izgubio sam link na onu drugu stranicu

Zadnji je u cetvrtak, ne znam koliko je realno ocekivat veci rast cijene kad index je na dnu

https://capitallinkshipping.website/baltic-exchange-chart/?ticker=BCTI

Ja iman ovaj link ima li jos koji koji koristite, osim anice

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 17, 2020 at 12:23 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tin

Ja se slazem sa kolegom Tinom da cijena prema poslovanju trenutno bi na 65 kuna bila realna, ali to ne znaci da cemo na ovako neefikasnom trzistu brzo doci do te cijene.

Vidjeti cemo.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 17, 2020 at 12:27 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from BudFox

Zadnji je u cetvrtak, ne znam koliko je realno ocekivat veci rast cijene kad index je na dnu

Display More

Dva broda su im trenutno na spotu koji je trenutno na oko 11 000 usd dan... od kojih jedan na redovnom servisu utjecaj spota nije velik...osim toga rezultat za 2019 opravdava cijenu od bar 65 kn...keša imaju na pretek....rezultat za prvo polugodište rekordan....kreću u značajan otkup vlastitih dionica...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji to sam pisao već prije...dva broda na servisu (znači mjesec dana jedan brod manje na tržištu)..očekujem neki sitni plus....a Q4 na negdje oko 7 milja plusa tako da će mo na kraju godine isto vrlo vjerojatno imati rekordan rezultat.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 17, 2020 at 12:34 PM
    Quote from tin
    Quote from StatusQuo

Dva broda su im trenutno na spotu koji je trenutno na oko 11 000 usd dan... od kojih jedan na redovnom servisu utjecaj spota nije velik...osim toga rezultat za 2019 opravdava cijenu od bar 65 kn...keša imaju na pretek....rezultat za prvo polugodište rekordan....kreću u značajan otkup vlastitih dionica...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji to sam pisao već prije...dva broda na servisu (znači mjesec dana jedan brod manje na tržištu)..očekujem neki sitni plus....a Q4 na negdje oko 7 milja plusa tako da će mo na kraju godine isto vrlo vjerojatno imati rekordan rezultat.

Kolega.... "...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji..."

Ovo u pravilu nije dobra vijest za male dioničare, te ne znam zašto bi zbog toga cijena rasla....

isto kao ni činjenica da su indeksi trenutno na dnu... ali niski indeksi utječu samo na ostale

brodarske dionice, ali ne i na TPNG ;):/

Sve je ok, samo vas zezam, jer ekipa stalno prosipa te argumente drugdje, ali ne želim biti poput njih...

I sam sam zaradio značajniji iznos na TPNG, pa samo zdravo razumski(seljački) razmišljam.

Sve najbolje i ništa loše od mene :saint::thumbup:

Edited once, last by BudFox (August 17, 2020 at 12:42 PM).

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 17, 2020 at 12:43 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tin

Kolega.... "...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji..."

Ovo u pravilu nije dobra vijest za male dioničare, te ne znam zašto bi zbog toga cijena rasla....

isto kao ni činjenica da su indeksi trenutno na dnu... ali niski indeksi utječu samo na ostale

brodarske dionice, ali ne i na TPNG :)

Sve je ok, samo vas zezam, jer ekipa stalno prosipa te argumente drugdje, ali ne želim biti poput njih...

I sam sam zaradio značajniji iznos na TPNG, pa samo zdravo razumski(seljački) razmišljam.

Display More

Kolega nisam rekao da ne utječe...utječe....ali po mojem mišljenju 50 kn za najbolji polugodišnji rezultat u povijesti je sramotno nisko...rast ovdje uopće nije odrađen....na kraju krajeva ostaje da vidimo što će se događati.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 17, 2020 at 12:49 PM
    Quote from tin
    Quote from BudFox

brodarske dionice, ali ne i na TPNG :)

Display More

Kolega nisam rekao da ne utječe...utječe....ali po mojem mišljenju 50 kn za najbolji polugodišnji rezultat u povijesti je sramotno nisko...rast ovdje uopće nije odrađen....na kraju krajeva ostaje da vidimo što će se događati.

Display More

Kolega, nemam stvarno ništa protiv ove dionice ni ekipe koja ju ima, ali cijelo tržište ZSE je palo za cca 30-tak %, pa

nije ni čudo da cijena dionice TPNG nije više porasla, jer je većina dionica pala, bez obzira na poslovanje, osim dvije

tri dionice, među kojima je i TPNG. Kada se više puta opečeš, poslije pušeš i na hladno, a mali dioničari u Hrvatskoj

su se već puno puta opekli, a u najmanju ruku je sumnjiva namjera većinskog dioničara ovdje o otkupu dionica, pa

sad tko voli nek izvoli i kupuje. Slično sam pisao i na Optimi na 6 kn da prodajem, pa je poslije pala na 4,5 kn, što je

bila povoljna razina za kupnju s obzirom da cijena trenutno raste.

P.S. Možda i ja kupim ako cijena padne na target koji imam, ali ne prije ;)

P.P.S. Neću više pisati ovdje da ne ispadne da drukam na pad, jer trenutno

ionako ne mislim ništa raditi, dok ne vidim kako će se dalje kretati BCTI indeks

Edited once, last by BudFox (August 17, 2020 at 12:56 PM).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 17, 2020 at 12:52 PM
    Quote from tin
    Quote from StatusQuo

Nece tu biti ne znam kakvih promjena ali ovako niski index i veca vjerovatnost da ce potrajati neko vrijeme su prepreka za formiranjem nekog veceg uzlaznog trenda trenutno, dobar rezultat prvog polugodista i otkup dionica djeluju povoljno, ali ako index potraje ovako nizak vise od pola godine sigurno ce se odrazit na dionicu, neko moje misljenje da ce niski index potrajati skoro godinu dana slicno kao sta je bilo 2000 iako se tesko uvijek isto odvije samo eto neko moje misljenje.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 17, 2020 at 1:15 PM

kao i kod svake dionice možemo mi sad nabrajati razloge za rast ili pad, ali činjenica je da je u zadnjih godinu dana bez obzira no coronu, Tpng u rastučem trendu i to mi se čini ono najbitnije trenutno i prema tome se vodim kod trgovanja ovom dionicom........htio sam i ja kao i večina ovdje kupovati debelo ispod 50 kn (nakon onog rasta do 60 kn) ali jednostavno nije išlo.......zašto?.....nisam siguran, ali imali smo vjerovatno jednog većeg ili puno manjih igraća koji već 2 mjeseca strpljivo skupljaju oko 50 i ne daju da dionica padne jel smatraju da vrijedi više i spremni su kupovati......bez obzira što je bid 2 mjeseca izgledao šupalj uvijek se našlo kupaca i više nego dovoljno da cijena ne padne ispod 50 i sve su kolićine u rasponu od 50-52 otišle la pa-pa bile one veće ili manje.......po nekoj logici stvari vrijeme je za novi level......

Edited once, last by hugh (August 17, 2020 at 1:29 PM).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 17, 2020 at 1:44 PM
    Quote from hugh

kao i kod svake dionice možemo mi sad nabrajati razloge za rast ili pad, ali činjenica je da je u zadnjih godinu dana bez obzira no coronu, Tpng u rastučem trendu i to mi se čini ono najbitnije trenutno i prema tome se vodim kod trgovanja ovom dionicom........htio sam i ja kao i večina ovdje kupovati debelo ispod 50 kn (nakon onog rasta do 60 kn) ali jednostavno nije išlo.......zašto?.....nisam siguran, ali imali smo vjerovatno jednog većeg ili puno manjih igraća koji već 2 mjeseca strpljivo skupljaju oko 50 i ne daju da dionica padne jel smatraju da vrijedi više i spremni su kupovati......bez obzira što je bid 2 mjeseca izgledao šupalj uvijek se našlo kupaca i više nego dovoljno da cijena ne padne ispod 50 i sve su kolićine u rasponu od 50-52 otišle la pa-pa bile one veće ili manje.......po nekoj logici stvari vrijeme je za novi level......

Ne bih rekao da je u rastucem trendu vec samo da je izasla iz negativnog trenda u kome je bila tri godine, prije bih rekao da je negativni trend prekinut i da je ovo faza konsolidacije koji bi mogao jos potrajat neko vrijeme

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 17, 2020 at 2:00 PM

mislim da bi većnski Tpng bila presretna kada bi "konsolidirala" sve male na 52 kn a onda i fondove (ako treba i po 65).......😃......to bi za njih bio pravi deal.....

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 17, 2020 at 2:05 PM

Preporučam svima da prate knjigu dioničara.

• naim
    Guest
    • August 19, 2020 at 11:36 AM

TPNG je premalena kompanija da napravi velik pomak u rezultatima i poveća flotu (osim novim dokapom). To je bio spin-off tankerske da ekipa od nekolicine unutarnjih igrača (oko famozne zaklade) ovlada cijelim sustavom i fondove te radnike prebaci u drugu kompaniju za sitnu lovu. Tankeraku su tada namjerno podcijenili, a TPNG precijenili. Jednostavno je bio pogodan trenutak za product carrier tankerasa u tom trenutku za to odraditi. A fondasi su ušli privučeni pričom o povratu i dividendi koji se očito do danas nije ostvarila kako je bilo rečeno i planirano. Zabini fondovi vise nikad nisu ulazili jer ih je ekipa oko “trust-a” prljavo odradila s namjerom i kasnijim stvarnim delistanjem dionica TNPL sa burze.

Edited once, last by naim (August 19, 2020 at 11:43 AM).

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • August 20, 2020 at 4:41 PM

John Karavanić:

U uvjetima globalne gospodarske neizvjesnosti i značajno lošijeg spot tržišta, u odnosu na prvih 6 mjeseci 2020., Društvo se intenzivnije usredotočilo na mogućnost provođenja obveznih petogodišnjih popravaka jošu trećem tromjesečju ove godine. Iako su nam, prema planu, slijedila 4 dokovanja do kraja godine,

najmanje 3 će se obaviti u trećem tromjesečju ove godine. Usprkos svemu, očekivano vrijeme izvane eksploatacije zbog redovnog održavanja po brodu ostaje oko 30 dana.

Dani u kojima je brod na dokovanju uključeni su u izračun dana poslovanja obzirom da i tada Društvo snosio operativne troškove broda. Vjerujemo da će se operativno poslovanje kao i predviđena dokovanja odvijati u skladu s planom te da neće biti značajnih kašnjenja.

Neizvjesnost je i dalje glavna tema brodarstva, koja se ponajprije odnosi na samu volatilnost vozarina, postupan pad potražnje za brodskim skladišnim prostorom a sve sa posebnim naglaskom na izazove s kojima se brodarske kompanije suočavaju uslijed otežanih uvjeta repatrijacije pomoraca i zaštite zdravlja.

https://zse.hr/userdocsimages…f5ibJoBfQ==.pdf

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • August 21, 2020 at 10:09 AM

Dok budemo doznali odluke skupštine danas bude neka reakcija ovih 15000 kom na prodaji.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • August 21, 2020 at 10:17 AM
    Quote from KultLicnosti

Dok budemo doznali odluke skupštine danas bude neka reakcija ovih 15000 kom na prodaji.

Reakcija prvenstveno ovisi o dioničarima izvan top 10....donese li danas skupštima odluku o kupnji dodatnih preko 770 000 komada dionica to znači da moraju kupiti sve dionice van top 10...naravno pod uvijetom da top 10 ne prodaje a dosada top 10 uopće nije prodavao a s obzoirom na realnu vrijednost firme ludost bi bila prodavati ispod 70 kn....po meni ovom otkupu cilj je otkupiti sve što se može izvan top 10 ....zato ...strpljivo i pametno...tih par tisuća komada na prodaji nije ništa u usporedbi s željama kupca.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 21, 2020 at 10:34 AM
    Quote from KultLicnosti

Kao i na Atpl jucer 10000. Te kolicine se ne prodaju na takav nacin. Neka pokazuje samo. Valjda hoce kupiti jos samo jeftinije.

• naim
    Guest
    • August 21, 2020 at 10:40 AM

Pa mogli su oni i do sada kupovati dionice u trezor. Iz perspektive manjinskih dionicara ona nema nikakav poseban znacaj.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      831k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 459

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 7:28 PM
    2. Odgovora
      459
      Pregleda
      201k
      459
    3. bjane

May 19, 2025 at 7:28 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 19, 2025 at 7:28 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago