1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • May 14, 2020 at 3:13 PM
    Quote from Barikb

uvijek postoje pametnjakovići koji sve znaju i nude to znanje svima i to besplatno i u neograničenim količinama, baš kao kolega. Očito je velika kriza sa puno nepoznanica, ali mogući scenariji su potpuno različiti, glede dubine i trajanja krize. Moguća je oštra, ali kratka kriza.

Očito je da neki smatraju da će se BMW.-i Mercedesi, pečeni janjci, najskuplje pivo i vino, rolexi, apartmani 1. red do mora, najfinije donje rublje, luksuzni stanovi , najbolje dionice i parcele prodavati zapravo dijeliti po cijenama "daj što daš" ali to se nikada nije dogodilo pa neće ni ovaj puta. Besmisleno i besplatno.

Ste Vi vidli kakvo je bilo tržište luksuznim satovima 2008/2009? Ogromni novci su se mogli zaraditi ako ste tada kupovali. A da ne govorim tek o luksuznim supersportskim autima (kolekcionarski, ne BMW-i trojke, petice i slicno)

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • May 14, 2020 at 4:24 PM
    Quote from Barikb

uvijek postoje pametnjakovići koji sve znaju i nude to znanje svima i to besplatno i u neograničenim količinama, baš kao kolega. Očito je velika kriza sa puno nepoznanica, ali mogući scenariji su potpuno različiti, glede dubine i trajanja krize. Moguća je oštra, ali kratka kriza.

Očito je da neki smatraju da će se BMW.-i Mercedesi, pečeni janjci, najskuplje pivo i vino, rolexi, apartmani 1. red do mora, najfinije donje rublje, luksuzni stanovi , najbolje dionice i parcele prodavati zapravo dijeliti po cijenama "daj što daš" ali to se nikada nije dogodilo pa neće ni ovaj puta. Besmisleno i besplatno.

Znaci, da sumiramo, RIVP je ipak best buy?

Ja barem mislim tako,a ti prijatelju?

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • May 14, 2020 at 4:29 PM
    Quote from george
    Quote from Barikb

Znaci, da sumiramo, RIVP je ipak best buy?

Ja barem mislim tako,a ti prijatelju?

Jel čitate vi ovo o 15 ljudi na 100m kvadratnih bazena ili mora?

A svi penzioneri na jedne lojtre izlaze iz bazena.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 15, 2020 at 12:19 PM

Georg vi bi izgleda da sve bankrotira i svi krepamo. Žao mi vas je. Mi nismo i nikada nećemo biti prijatelji, nejasno mi je zašto to opetujete, ali bi se klonio psiholoških ocjena.

Radije elaborirajte zašto KODT nije dobra dionica a dobra je firma. Pri tome bi molio egzaktne brojke narudžbe i sl.

• naim
    Guest
    • May 19, 2020 at 8:18 PM

Daj još jedno 5 postova nastancaj.... i sam sebe citiraj!

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • May 19, 2020 at 8:30 PM
    Quote from naim

a da si nađeš curu

• naim
    Guest
    • May 19, 2020 at 8:36 PM
    Quote from jasko
    Quote from naim

a da si nađeš curu

A ti psa?

• naim
    Guest
    • May 19, 2020 at 9:04 PM

Možemo se mi i dalje ovdje praviti ludima, al forum na kojem pojedinac komunicira sam sa sobom, zagađuje eter navođenjem hrpe podataka bez suvislog komentara, citira se i persira si očito ima neki problem. Ili barem netko od ovdje uključenih... tak da, no fence... al svakog dana u svakom pogledu forum sve vise nazaduje.

• naim
    Guest
    • May 19, 2020 at 9:15 PM

Znaci može se dospisviati sam sa sobom i spamati temu. Hvala na info.

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • May 20, 2020 at 6:02 AM

Ovo je više degutantno!!!

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 20, 2020 at 12:26 PM
    Quote from naim

I kolko su onda prihodi za sljedeću godinu?

U milijunima USD?

Ukupno i po svakome brodu i prema kojoj ugovorenoj/procijenjenoj vozarini?

Izracunajte si sami. Imate dovoljno podataka, a da nista niste samostalno istrazivali.

Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,003
    • May 20, 2020 at 12:30 PM

Naim, nit je u-glavnom, nit je povijest nit je većina. Ajd pripazite malo što pišete...

• naim
    Guest
    • May 20, 2020 at 12:31 PM
    Quote from Kvark
    Quote from naim

I kolko su onda prihodi za sljedeću godinu?

U milijunima USD?

Ukupno i po svakome brodu i prema kojoj ugovorenoj/procijenjenoj vozarini?

Izracunajte si sami. Imate dovoljno podataka, a da nista niste samostalno istrazivali.

Znaci ne znaš. Onda tako napisi. Ja sam napisao da sam laik, al ovdje su očito u većini “stručnjaci” sa pričom i zacrtanom zamišljenom cijenom. Onda to i napisite i poštedite nas bezvezne rasprave. Ovako se vrtimo u krug i bavimo onom narodnom... sto se babi htilo, to se babi snilo.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 20, 2020 at 12:32 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from Neo

Prosla 2 dana proslo 1200 kom.

Erste je moguce ostao na par stotica ili je vani.

Danas je prodavac stopao namjerno na 250kn da Erste izadje. Sutra? Lako moguce +20%.

Nesto kao Ingra. Meni se cini kao zgotovljena korekcija i ciklus i pocetak novog ciklusa. A isti polagano krece.

1.target 320kn. Ocekivani vrh ciklusa V bi bio u rasponu 500-550 kn.

Ovo vise nema tko prodavati. Kupnja kupnja i samo kupnja. Iduci kvartal ocekujem dobit 10-15 milja.

Display More

zanimljivo posto vec mjesec dana trubite da nista ne treba kupovati jer ce sve otici u recesiju. ili mislite da ako se sve srusi to nece utjecati na cijenu saponije?

Display More

kad priča o padu ona kolega vjerovatno kupuje......sad priča o rastu tako da vjerovarno prodaje optimistima.....

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 20, 2020 at 12:36 PM
    Quote from naim
    Quote from Kvark

Znaci ne znaš. Onda tako napisi. Ja sam napisao da sam laik, al ovdje su očito u većini “stručnjaci” sa pričom i zacrtanom cijenom. Onda to i napisite i poštedite nas bezvezne rasprave.

Znam, imam ogroman izvještaj sa svim detaljima i izračunima koji sam samostalno izradila.

Niti jednu korisnu informaciju niste iznijeli već samo prosipate žuč i negativost. Kolege ovdje vam pokušavaju pomoći, dijele stavove, predviđanja, prikupljene informacije, a Vi ne pridonosite ničim. Kao što je kolega tin rekao, nemojte uložiti, dajte Vi nama prijedlog što je dobro, što ste izračunali, do kojih saznanja došli. Potkrijepite nečim.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 20, 2020 at 12:43 PM
    Quote from Kajnak

I još nešto kolega @naim, na više tema nastupate sa pozicije profesora koji propitkuje opravdanost nečije procijene. Dajte na jednoj temi vlastitu procijenjenu/izračun za nešto što po vama vrijedi.

Pa piše u izvješću za Q1/2020 fa su dnevni operativni troškovi po brodu 6.275$.

Treba pročitati izvještaj. To očekuje od nas, ali ne prihvaća zaključak.:)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 20, 2020 at 12:47 PM
    Quote from Kajnak

I još nešto kolega @naim, na više tema nastupate sa pozicije profesora koji propitkuje opravdanost nečije procijene. Dajte na jednoj temi vlastitu procijenjenu/izračun za nešto što po vama vrijedi.

evo stari mačak s "najdužim investitorskim repom" , podvio ga u ovoj situaciji, kolega naim nas ovdje očito precjenjuje

https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…e-dionice-44504

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…jenio/10269442/

• naim
    Guest
    • May 20, 2020 at 12:51 PM
    Quote from Kvark
    Quote from naim

Znaci ne znaš. Onda tako napisi. Ja sam napisao da sam laik, al ovdje su očito u većini “stručnjaci” sa pričom i zacrtanom cijenom. Onda to i napisite i poštedite nas bezvezne rasprave.

Znam, imam ogroman izvještaj sa svim detaljima i izračunima koji sam samostalno izradila.

Niti jednu korisnu informaciju niste iznijeli već samo prosipate žuč i negativost. Kolege ovdje vam pokušavaju pomoći, dijele stavove, predviđanja, prikupljene informacije, a Vi ne pridonosite ničim. Kao što je kolega tin rekao, nemojte uložiti, dajte Vi nama prijedlog što je dobro, što ste izračunali, do kojih saznanja došli. Potkrijepite nečim.

Pa daj ti iznesi, čim treba navesti brojeve svi pobjegnu i kunu se u to da su pročitali izvješće koje ne zele javno komentirati?!

Jeste vi u upravi ili NO kompanije (pa vam zakon prijeci javno komentiranje) ili pričate priču jer eto tamo netko postavlja konkretna pitanja? A ako ste salonski analitičar koji se ne želi spuštati na razinu običnog puka, onda ćete tesko zainteresirati bilo koga za značajnije ulaganje. Osim sveprisutnih spekulanata kojima ta priča nije ni bitna.

Edited once, last by naim (May 20, 2020 at 12:57 PM).

• naim
    Guest
    • May 20, 2020 at 1:07 PM
    Quote from Kajnak

Ja sam svoje procjene davno elaborirao. Svi znaju gdje i kada.

Dajem konstantno ideje. Jučer sam dao jednu... moderator ju je premjestio na temu turizma. Nisam se bavio procjenom jer ne mogu napraviti suvislu procjenu prihoda te firme za ovu godinu, al mogu navesti rizike koji su znatno manji nego kod konkurencije.

Ideja za taj post nije moja nego sam je čuo od nekog drugog. I posto mi je djelovala suvislo otvorio sam raspravu... sa velikim entuzijazmom očekujem i vas doprinos. RE: Turističke dionice i perspektive

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 20, 2020 at 1:08 PM
    Quote from naim
    Quote from Kvark

Pa daj ti iznesi, čim treba navesti brojeve svi pobjegnu i kunu se u to da su pročitali izvješće koje ne zele javno komentirati?!

Jeste vi u upravi ili NO kompanije (pa vam zakon prijeci javno komentiranje) ili pričate priču jer eto tamo netko postavlja konkretna pitanja? A ako ste salonski analitičar koji se ne želi spuštati na razinu običnog puka, onda ćete tesko zainteresirati bilo koga za značajnije ulaganje. Osim sveprisutnih spekulanata kojima ta priča nije ni bitna.

Zasto bi meni bilo u interesu ikoga zainteresirati za ovu dionicu, a kamoli za značajnije ulaganje?! Ja ovo doživljavam kao razmjenu znanja i uočenih informacija. Pomažemo jedni dugima, a ne uvaljujemo.

Da ste pažljivo čitali, vidjeli bi da smo izvještaj komentirali. I da, nemam više namjeru odgovarati na Vaša pitanja.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:10 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 2:10 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 11:55 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:55 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 22, 2025 at 2:10 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice