Sad kad je OPEC opet odlučio smanjiti proizvodnju nafte ova ponuda malima dolazi kao naručena. Nekako sam i mislio da će se ovako nešto neočekivano dogoditi jer uvijek se dogodi kad su brodari u pitanju. Da je OPEC to napravio prije samo koji mjesec veliko je pitanje bi li uopće išli na otkup dionica i javnu ponudu.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
opec odavno nije bitan za cijenu nafte,nitko se ne drži dogovora
za tpng je bitno što od 1.12. eu više ne uzima rusku naftu koja je uglavnom dolazila naftovodom tako da će države koje su to koristile morati koristiti brodove za dopremu nafte
-
opec odavno nije bitan za cijenu nafte,nitko se ne drži dogovora
za tpng je bitno što od 1.12. eu više ne uzima rusku naftu koja je uglavnom dolazila naftovodom tako da će države koje su to koristile morati koristiti brodove za dopremu nafte.
Za tankere su važne vozarine a ne cijena nafte. A tankerima se u Europu preveze 70-85% ruske nafte i to najviše preko Baltika u luke na zapadu EU.
-
neki i kupuju
TPNG CROATIA BANKA D.D. 527 0.01% 31,247 0.36% 2.38M SAUKA GORAN 12,000 -
Naravno da su menageri u mirovinskim fondovima morali pod svaku cijenu pobjeci glavom bez obzira sa imovinom umirovljenika iz TPNG jer sta bi umirovljenici sa vecim mirovinama?
Dali ti menageri na ovakav nacin raspolazu i sa svojom vlastitom imovinom?
Prodali su TPNG do zadnje dionice, nitko od njih nije bas nista ostavio???
Da nebi bili u poziciji da mogu sprijeciti potencijalno istiskivanje da i mali dionicari moraju prodati za kikiriki. Sve to su ucinili u isto vrijeme dok ta imovina AVG ostvaruje profit >$40k/day po tankeru i
dok tom tankeru raste vrijednost >10% kvartalno.
ALI sto je to za avg prinose mirovinaca? Promatrajmo koliko stotina mkn ce biti ucinjena steta. Za sada je mjereno diskontom na NAV (objavljenom u FI2Q +rast NAVa u 3Q ) iznosi 100 mkn samo na njihovom dijelu prodanog.
Extra profitabilna (najprofitabilnija) imovina po - 30%.
di jos toga ima na svijetu?
U prilogu MR vozarine za prosli tjedan:
SPOT
Zoilo i pag meksicki zaljev, Vinjerac i Velebit bliski istok.
40k iznad BE
1mkn profita dnevno.
=Kvartalno?
=Godisnje?
Kako se u ovo uklapa diskont mirovinaca od 100 mkn na trenutni NAV?
Za one koji vide problem u Opecu i razlog za strah podsjetnik da prouce kako je nedavni rast nafte na 130$ utjecao na rast demanda za derivatima. Sada je perspektiva jos bolja jer plina nece biti, rjesenje su coal i heating oil koji nece doci iz rusije vec iz puno udaljenijih izvora. Demand i tonmilje ce UP a vec smo na 40k iznad BE. Mogli bi i prema 100k ove zime u peaku.
a kakav bi tek u tom slucaju bio potez mirovinaca prodaja sa 30% diskontom na NAV?
Toliko od mene,vise na...
-
Citam malo o tankerima, sve je vise misljenja analiticara da za njih pocima superciklus, ovaj tjedan im opet naglo skacu vec visoke vozarine. Dio mirovinaca se odrekao trenutne zlatne koke po 66 kuna, vecina nas po 75 i 78. Hafnia i Scorpio tanker, najveci produktasi, na svjezim vrhovima, najvisoj cijeni u par godina, tako da smo cak i jeftini pali( ja sa zaradom od 20 kuna po dionici u mjesec dana, ostavio neku sicu).
Nego pisem da bih pitao, ima li neki hrvatski brodar tankere u svojoj floti, da ne trazim bez veze ako netko od vas vec zna?
-
ima ih alpha adriatic
-
mali dodatak
-
Citam malo o tankerima, sve je vise misljenja analiticara da za njih pocima superciklus, ovaj tjedan im opet naglo skacu vec visoke vozarine. Dio mirovinaca se odrekao trenutne zlatne koke po 66 kuna, vecina nas po 75 i 78. Hafnia i Scorpio tanker, najveci produktasi, na svjezim vrhovima, najvisoj cijeni u par godina, tako da smo cak i jeftini pali( ja sa zaradom od 20 kuna po dionici u mjesec dana, ostavio neku sicu).
Nego pisem da bih pitao, ima li neki hrvatski brodar tankere u svojoj floti, da ne trazim bez veze ako netko od vas vec zna?
Ima Ulpl. Mislim da su zasad pod dugoročnim ugovorima. Neka me ispravi netko ako sam u krivu.
-
Croatian Tankerska Next Generation (TNG) fixed its 53,000-dwt MR2 Velebit (built 2011) for 1 month at... $94,200/day! Tankerska Next Generation lands huge rate for short-term MR tanker charter | TradeWinds (tradewindsnews.com)
-
-
Cestitke mirovincima. Na kraju ovo sto smo pokupili 50 posto zarade u mjesec-dva ce ispasti teska sica, tankeri iz dana u dan ruse rekorde.
-
Cestitke mirovincima. Na kraju ovo sto smo pokupili 50 posto zarade u mjesec-dva ce ispasti teska sica, tankeri iz dana u dan ruse rekorde.
oni se već godinama žale da nemaju gdje ulagati, tako da ovakvi postupci uopće ne čude, oni plovidbu doživljavaju kao vožnju busom, čim netko vikne, majstore, ima izlaz, oni izlaze, u većini slučajeva služe za potkusurivanje određenih interesa uz blagoslov politike,
stoga sam ja odlučio i ostati, vidim neće od njihove mirovine biti ni za burek, a kamoli pršut
-
Mislim, koja budala trebas biti da ne budes bar toliko upucen da je doslo do prekreta u vozarinama, pogledas cjene drugih produktasa, i kazes im kao odgovor na njihovo da li ce te prodati po 66 kuna, “vidjet cemo nakon izvjesca za Q3”. Uzas..
-
Cijena odobrena od Hanfe, 78 kuna!
-
Nije se trebalo dugo cekat za ponudu, ali nisu se negospari ni isprsili, kako se i ocekivalo moze se reci.
Cijena koju se Ponuditelji u ponudi za preuzimanje obvezuju platiti po dionici iznosi 78,00 kuna za svaku redovnu dionicu Ciljnog društva.
Najviša cijena po kojoj je Ponuditelj stekao dionice Ciljnog društva u razdoblju od godine dana prije ana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Ciljnog društva iznosila je 78,00 kuna po dionici
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/TPNG/COI-TPNG-1e7619c5d64116934f400b8f8565fa31.pdf
-
-
-
Kažu da ako uspiju skupiti ide istiskivanje i micanje s burze. (Točka 15, str. 7). Uf, što bi bilo lipo da u tome ne uspiju!
-
Kažu da idu na delistiranje skupili ili ne skupili 95% ako dobro vidim
-
78 kn i moram sam otići do javnog bilježnika?
Pa da mi se da išta raditi ne bih vrijeme ovako gubio po burzi.
Ja ovo ostavim pa neka me izbace. Baš kao i kod Excelsa nekretnine.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner