Ma ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti.
Jer ne želi igrat igru "tko zadnji magare"...i razumim ga totalno...
I meni baca na taj zaključak.
Ja sam se nedavno riješio ove dionice i sad samo ljubomorno promatram. Mislim da je situacija napokon zrela za rast, ali ne želim opet ulaziti.
Ma ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.
Rekao bi kolega promatramo.
Dvije godine sam bio u ovoj dionici, s većom ili manjom količinom. Dvije godine sam čekao rast i iskreno, potrošio sam zalihe strpljenja. Ni prva ni zadnja dionica na kojoj mi se to dogodilo.
A ponovo ulaziti na razini na kojoj bih je, da je imam, jako rado prodao... toliko sebe baš ne mrzim. 😁
Kao što rekoh - dugo pratim dionicu. Pažljivo s očekivanjima i targetima.
Sretno.
Display MoreMa ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.
Dvije godine sam bio u ovoj dionici, s većom ili manjom količinom. Dvije godine sam čekao rast i iskreno, potrošio sam zalihe strpljenja. Ni prva ni zadnja dionica na kojoj mi se to dogodilo.
A ponovo ulaziti na razini na kojoj bih je, da je imam, jako rado prodao... toliko sebe baš ne mrzim. 😁
Sretno.
Nisi jedini!
To je problem sa nelikvidnim dionicama. 2 godine su ljudi unutra i nista, a onda ide vlakic tko zadnji magarac.
Nazalost je tako. Tesko je trejdati nelikvidne dionice.
Inace je ovo super firma i skijedi nekoliko odlicnih FI.
Bas imate peh.Ako ste 2 godine drzali niste trejder pa cudi da ste bas sada prodali uz tako veliku kolicinu dobrih vijesti?
Snazan dokaz da smo na pocetku bulla je da cijene stranaca rastu 50-100% a svi redom objavljuju FI1Q sa prilicnim gubitkom.
Sto ce biti kada u 2Q i 3Q objave puno bolje rezultate?
Parodija je da tpng daleko najmanje raste a ima najbolji FI 1Q
Nudi se odlicna prilika, ignorirajte ali za 6 mjeseci ili ranije javite se ovdje da podijelite svoje novo misljenje.
Bcti na vise od 60 dana je avg iznad 1000.
Rast pojacava, jucer 1310.
To nisu krotkorocni poremecaji, to je novo normalno.
Mozete ignorirati nevideno u 13 g ali....
Kolega M jucer 49 a prodali ste bas prije rasta na 46-47 i napisali da cekate 42,ja sam napisala da ce prije 52.promatrajmo
Jos bi dodala da mislim da ako ce prvo 52 da ce nakon toga prije 60 nego 44, i tako dalje po tom obrascu jer dolazi puno pozitivnih vijesti za tankerase u 2022,2023...
Mozda ce vec u ranoj fazi prije pocetka pravog bulla biti potrebe za osnivanjem fan kluba prodavatalja tpng?
Promatrajmo
Sretno.
Nisi jedini!
Ušao na 46-48, izašao na 42, i sve bacio u bulkere, pokrio minus i zaradio, a sada mi se nešto ne da natrag, čisto subjektivno, da ne kažem emocionalno!
Display MoreMa ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.
Sretno.
Razumijem te ja, većini je strpljenje problem.
Na Tpng je trend jasan i nebi trebalo biti vlakića, sve se zna , brodovi, linije, nosivost i cijena prevoza.
Ipak se mrda i TPNG nakon dugo vremena, čini se da je živ
Kupovao sam prije 6 mjeseci, dokupljivao prije 3 mjeseca, cvrljio se i pacao i mučio me ali ipak dolazi na svoje
A mozda i dolazi vrijeme za isplatu divke?
Display MoreBas imate peh.Ako ste 2 godine drzali niste trejder pa cudi da ste bas sada prodali uz tako veliku kolicinu dobrih vijesti?
Snazan dokaz da smo na pocetku bulla je da cijene stranaca rastu 50-100% a svi redom objavljuju FI1Q sa prilicnim gubitkom.
Sto ce biti kada u 2Q i 3Q objave puno bolje rezultate?
Parodija je da tpng daleko najmanje raste a ima najbolji FI 1Q
Nudi se odlicna prilika, ignorirajte ali za 6 mjeseci ili ranije javite se ovdje da podijelite svoje novo misljenje.
Bcti na vise od 60 dana je avg iznad 1000.
Rast pojacava, jucer 1310.
To nisu krotkorocni poremecaji, to je novo normalno.
Mozete ignorirati nevideno u 13 g ali....
Kolega M jucer 49 a prodali ste bas prije rasta na 46-47 i napisali da cekate 42,ja sam napisala da ce prije 52.promatrajmo
Jos bi dodala da mislim da ako ce prvo 52 da ce nakon toga prije 60 nego 44, i tako dalje po tom obrascu jer dolazi puno pozitivnih vijesti za tankerase u 2022,2023...
Mozda ce vec u ranoj fazi prije pocetka pravog bulla biti potrebe za osnivanjem fan kluba prodavatalja tpng?
Promatrajmo
Ne govorim o sebi. Odavno nisam u Tpng.
Jer ne želi igrati igru "tko zadnji magare"...i razumim ga totalno...
To je problem sa nelikvidnim dionicama. 2 godine su ljudi unutra i nista, a onda ide vlakic tko zadnji magarac.
zašto mislite da se vlakić baš tako zove, možda je ovo ipak više Tramvaj zvan čežnja, da se vrati barem do remize (mislim 67) gdje su mnogi uložili u remont, ali se dogodilo nekoliko grešaka na probnoj vožnji, u svakom slučaju, bilo vlak ili tramvaj, sviralo je par puta za ukrcavanje
zašto mislite da se vlakić baš tako zove, možda je ovo ipak više Tramvaj zvan čežnja, da se vrati barem do remize (mislim 67) gdje su mnogi uložili u remont, ali se dogodilo nekoliko grešaka na probnoj vožnji, u svakom slučaju, bilo vlak ili tramvaj, sviralo je par puta za ukrcavanje
Istina sve. Svira na puno dionica za ukrcavanje. A ja sam trenutno all in gdje jesam i ne zalim se puno
Ma ovo nije peh. Pravi kiks mi je bila Saponija. Godinama je držim. Prošli smo sito i rešeto. I kad mi je dolazilo da je prodam, glasić u glavi kaže "bit će ti žao". Jednom je glasić bio tih. Prodao na 350 kn. Da, nekad je Saponija toliko koštala. Nikad više nisam ušao. To je peh.
TPNG sam znao i zatrejdat, zaradit neku paru, ali sam u konačnici u minusu. Dovoljno dugo sam na burzi da bi me sad to izjedalo. Osim toga, lova je otišla u pravovremeni dokup SPAN-a, ATPL...
Opet kažem, dugo sam u TPNG. Dobrih vijesti je bilo svako malo, ali dionica nije rasla. Možda je sad vrijeme. Ali činjenica je da nelikviduša ostaje nelikviduša. Oprezno s količinama i očekivanjima.
Ovi novi u TPNG nek pogledaju kakva je to zapravo flotica. I nek nađu grafikone tog famoznog BCTI-ja, možda neke stvari budu jasnije.
Ma ovo nije peh. Pravi kiks mi je bila Saponija. Godinama je držim. Prošli smo sito i rešeto. I kad mi je dolazilo da je prodam, glasić u glavi kaže "bit će ti žao". Jednom je glasić bio tih. Prodao na 350 kn. Da, nekad je Saponija toliko koštala. Nikad više nisam ušao. To je peh.
TPNG sam znao i zatrejdat, zaradit neku paru, ali sam u konačnici u minusu. Dovoljno dugo sam na burzi da bi me sad to izjedalo. Osim toga, lova je otišla u pravovremeni dokup SPAN-a, ATPL...
Opet kažem, dugo sam u TPNG. Dobrih vijesti je bilo svako malo, ali dionica nije rasla. Možda je sad vrijeme. Ali činjenica je da nelikviduša ostaje nelikviduša. Oprezno s količinama i očekivanjima.
Ovi novi u TPNG nek pogledaju kakva je to zapravo flotica. I nek nađu grafikone tog famoznog BCTI-ja, možda neke stvari budu jasnije.
Nije isto kao prije, sada su nove okolnsti, spisak je dug. Na sestrinskom threadu je sve u detalje obradeno:
U zadnjih 30g najstarija flota.
>20 godina najnizi orderbook
Ordering u 2022. Nikad videna niska razina,skoro zero.
Demand raste i premasit ce predkovid.
Rat je dosta povecao tonmilje i tako ce ostati godinama.
EEXI i CII ce usporiti brzine i ubrzati scrap.
Tankeri proslu i ovu godinu dominiraju brojem u scrapu.
Brodogradilista su puna i tankeri ce se dugo cekati i kada ce poceti narucivanje.
Ovako savrsenog setupa nije bio
20 godina ili mozda nikad
Pravi bull pocinje u 2023.
Tek ce stici prva pozitivna izvjesca ali strane sestre su vec u plusu 50-100%.
Tpng je cijenom pri dnu nekog visegodisnjeg prosjeka.
Po meni ne postoji bolje za pozeljeti🛋️📺🍿🥨🍺🍹↗️🌛😁
Bulkeri su isto odlican izbor ali malo diverzifikajsn nije lose jer su tankeri kasnije krenuli pa bi trebali duze biti u bullu 😅 Sto se tice tekuceg trejda, netko i dalje iskipava po bidu i stopa cijenu, jednom ce mu izvor presusiti i usljedit ce novi skok iznad 55.
Dobra prilika? promatrajmo.
Jucer novi vrh.
Bcti avg 64 dana 1028.
Nevideno u 13g.
Sestre produktasice danas nastavljaju rast.
Samo nasa Trnoruzica hrce 🤭
Jucer 53 a danas 50?
Nije ni to lose, rekao bi nas kolega investitor WB :
"ne bojte se, kupujte dipove"
Promatrajmo
Jucer novi vrh.
Promatrajmo
Cijelo jutro kupujem po 50kn....znam koga ću krivit ako ne bude po planu
Jucer novi vrh.
Promatrajmo
Cijelo jutro kupujem po 50kn....znam koga ću krivit ako ne bude po planu
Tako sam i mislila da mudri zauzimaju pozicije.
Vidite kako sam fer??
Cijeli dan ne ometam vrijedne sakupljace, nadam sa da ce pasti koji smajlic extra kao mali znak paznje.
I palac dole se broji i racuna
WB ne nudi svoju glavu na pladnju ako nece biti... ? 🤪
A kod mene sve đabe (a toga nema ni kod....) + i sa garancijom, moram ozbiljno razmotriti nastavak te prakse
I 🐰zeko se navukao na vece porcije mrkve🥕🥕🥕😁
Ovo se odnosi i na ruske destilate, tonmilje ce rasti i dizati vozarine↗️
The European plan to ban Russian oil is far more powerful than it looks at first sight: it's a two-punch combination aiming f or economic knockout.
Display MoreCijelo jutro kupujem po 50kn....znam koga ću krivit ako ne bude po planu
Tako sam i mislila da mudri zauzimaju pozicije.
Vidite kako sam fer??
Cijeli dan ne ometam vrijedne sakupljace, nadam sa da ce pasti koji smajlic extra kao mali znak paznje.
I palac dole se broji i racuna
WB ne nudi svoju glavu na pladnju ako nece biti... ? 🤪
A kod mene sve đabe (a toga nema ni kod....) + i sa garancijom, moram ozbiljno razmotriti nastavak te prakse
I 🐰zeko se navukao na vece porcije mrkve🥕🥕🥕😁
Ovo se odnosi i na ruske destilate, tonmilje ce rasti i dizati vozarine↗️
The European plan to ban Russian oil is far more powerful than it looks at first sight: it's a two-punch combination aiming f or economic knockout.
Samo vi kolegice i dalje pišite, nitko se vas ne želi riješit!
neki i kupuju
Baltic Clean Tanker | 1442.00 | 26.00 | 1.84% |