Danas malo osjetniji rast nakon dugog vremena. Ima li neki poseban razlog?
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Danas malo osjetniji rast nakon dugog vremena. Ima li neki poseban razlog?
Ima, ja prodao ujutro.
-
Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 76 dolara zbog zastoja u pregovorima vodećih proizvođača o povećanju opskrbe koje bi trebalo osigurati povoljne uvjete za oporavak svjetskog gospodarstva. Planiraju povećati proizvodnju od kolovoza do prosinca za samo dva milijuna barela dnevno, manje no što se očekivalo.
-
Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 76 dolara zbog zastoja u pregovorima vodećih proizvođača o povećanju opskrbe koje bi trebalo osigurati povoljne uvjete za oporavak svjetskog gospodarstva. Planiraju povećati proizvodnju od kolovoza do prosinca za samo dva milijuna barela dnevno, manje no što se očekivalo.
A sto nisi prenio cjelovit tekst?
Mislim da je manje vise sve jasno iz pogleda na trend cijene.
-
Samo je tekst zaboravio napomenuti da se te kvote ne odnose na Iran, koji se sprema vratiti na razine proizvodnje prije sankcija.
-
Samo je tekst zaboravio napomenuti da se te kvote ne odnose na Iran, koji se sprema vratiti na razine proizvodnje prije sankcija.
Spreman je on, al cini se da je još uvijek daleko taj dan.
-
Zanimljiv clanak..prenosim samo naslov
-
Za 3mj bi mogli gledati vozarine 20k ako je suditi po izjavi predsjednika Scorpio Tankersa. To bi dalo snazan vjetar rastu ove dionice preko 60kn. Na proboj 45kn ukrcati se maksimalno. To kaze graf. Iako mi graf djeluje skolski bull flag pattern. I da..vjerujem da moze i preko 70 kn.
-
Sa 30 milja dobiti u Q1 + Q2 2020 nije išla preko 60 kn a sad će sa gubitkom od preko 15 milja u prva dva kvartala preko 70 kn...a uz to i Q3 im je kako sad stvari stoje u minusu...ne pretjerujte kolega...ako završi godinu na 50 kn biti će super uz uvjet da spot zaista bude 20 000 usd pa da u Q4 potpišu TC na 16 000 do 17000 usd...meni je izgledniji oporavak cijene dionice početkom Q2 2022.
-
Sa 30 milja dobiti u Q1 + Q2 2020 nije išla preko 60 kn a sad će sa gubitkom od preko 15 milja u prva dva kvartala preko 70 kn...a uz to i Q3 im je kako sad stvari stoje u minusu...ne pretjerujte kolega...ako završi godinu na 50 kn biti će super uz uvjet da spot zaista bude 20 000 usd pa da u Q4 potpišu TC na 16 000 do 17000 usd...meni je izgledniji oporavak cijene dionice početkom Q2 2022.
Ma ja baš mislim da će biti potreban relativno malen impuls da pojavi interes, pogotovo nakon izvedbe bulk brodara koji bi rastom MR vozarina mogli u nekom trenutku pasti u 2. plan. Sad kad je populus vidio da u brodarima, općenito govorim, ima štofa, to više nije ista priča od prošle godine kad se od mora i kajića bježalo kao vrag od tamjana.
Meni je znakovito bilo da se nedavno pojačao interes za kupnjom nakon skupštine. Ne znam o čemu se tamo raspravljalo, i što je uprava rekla dioničarima. Ako netko zna, neka nas obavijesti.
U nekom će trenutku i tankeri doći na red... da li će to biti u ovom ili onom kvartalu, ja to zaista ne znam.... (ne znam ni da li će biti), al svi koji projiciraju nešto na neki datum, uglavnom iz mojeg iskustva, pate od iste bolesti. U nečem su, a to nešto ne mogu napustiti jel nisu sigurni da će ono drugo nešto, krenuti (skoro) istim smjerom.
-
-
Cinjenica jest da je najveci dio gubitka nastao evaluacijom vrijednosti brodovlja krajem 2020.g.
E sad, ako pogledamo cijene celika tada i sada te cijene brodovlja tada i sada onda po danasnjoj evaluaciji Tpng vrijedi cca 240 milja kuna vise u odnosu na proslu godinu. A tek vozarine trebaju krenuti rasti.
Paradoks je sto to vecina ne vidi vec spominje gubitak od 10 milja iz poslovanja.
-
Lagano je uprava maknula 30 milja zadrzane dobiti koje nam je trebala isplatiti kroz dividendu zbog tog, tako da je to svakako gubitak.
-
Provukli su gubitak majstorski da ne placaju porez na 35 milja dobiti. ZD mudrijasi.
Cijena celika i zeljeza od tada narasla preko 50%.
A koliko vidim i cijena brodova je u dobrom porastu. Ne mislim samo na novogradnje. Vec npr da brodovi Tpng vrijede cca 140-150 milja vise nego prosle godine gledamo li prodajne cijene ovih dana.
-
Nema tu nikakve teorije zavjere. Stvar je jednostavna. Kad se krediti refinanciraju imovina se revalorizira na tržišnu vrijednost na zahtjev banaka jer ide pod hipoteku. A koliko znamo oni su kredite refinancirali.
Nije mi jasno kako čak i veliki fanovi dionice nemaju ni minimum povjerenja u upravu pa smišljaju urote i kad uroti nema mjesta. Kako će im tek onda vjerovati oni kojima jednog dana namjeravate prodati dionice?
-
Sve stoji kolega Manu...i zasto je isto napravljeno je jasno svima tko prati..ja samo velim da firma trenutno vrijedi 150 milja kuna vise nego prosle godine i da je stvarni NAV preko 74kn. Na portalu mojedionice stoji 66kn i to je stari podatak. Jer ipak trziste je dinamicno.
-
Nema tu nikakve teorije zavjere. Stvar je jednostavna. Kad se krediti refinanciraju imovina se revalorizira na tržišnu vrijednost na zahtjev banaka jer ide pod hipoteku. A koliko znamo oni su kredite refinancirali.
Nije mi jasno kako čak i veliki fanovi dionice nemaju ni minimum povjerenja u upravu pa smišljaju urote i kad uroti nema mjesta. Kako će im tek onda vjerovati oni kojima jednog dana namjeravate prodati dionice?
Da bar imaju para ne bi bilo važno jel imaju povjerenja
-
Provukli su gubitak majstorski da ne placaju porez na 35 milja dobiti. ZD mudrijasi.
Cijena celika i zeljeza od tada narasla preko 50%.
A koliko vidim i cijena brodova je u dobrom porastu. Ne mislim samo na novogradnje. Vec npr da brodovi Tpng vrijede cca 140-150 milja vise nego prosle godine gledamo li prodajne cijene ovih dana.
Kakav porez nema to veze s porezom, porez je isti kako god okrenes
-
Meni bi bilo zanimljivo kupiti po 37kn jer je to na pola NAVa. Uzimao sam na 42kn i to vec neko vrijeme stagnira. Ispod 60kn tesko bi prodao sto imam.
Uz Hpb meni jedna od najjeftinijih dionica. Po meni vrijede 2x vise
P.s. Imam Hpb i Tpng i ovo nije nikakav nagovor na kupnju i prodaju.
-
Meni bi bilo zanimljivo kupiti po 37kn jer je to na pola NAVa. Uzimao sam na 42kn i to vec neko vrijeme stagnira. Ispod 60kn tesko bi prodao sto imam.
Imam i ja, TPNG do sam je samo dokupljiva, a HPB prodajem i dokupljujem u omjeru 1:2 od prošlog ljeta(kad cijena poraste prodam manji dio, kad cijena padne kupio x2), tako da postepeno povećajem broj HPB dionica. Sada ću ovo primjenjivati i na TPNG samo u omjeru 1:1.
-
Imam i ja, TPNG do sam je samo dokupljiva, a HPB prodajem i dokupljujem u omjeru 1:2 od prošlog ljeta(kad cijena poraste prodam manji dio, kad cijena padne kupio x2), tako da postepeno povećajem broj HPB dionica. Sada ću ovo primjenjivati i na TPNG samo u omjeru 1:1.
Imam i ja dosta tpng, nedavno jedan dio prodao zbog atpl. Računam prije će odradit atpl dok tpng stagnira i pada.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun