Ah, da nisam vjerovao u ADPL vjerojatno se ne bih s njim natovario do ušiju, možda će ovo sad biti dobra prilika za dokup al da su dobra vremena za ADPL, evidentno nisu...
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Šta kažu tehničar? Gdje je dno? Da se postavim 2 kune više.
-
mislim da nas ovdje očekuje prilično volatilno trgovanje narednih mjeseci dok se situacija oko čipova i inih sirovivina ne stabilizira. q3 će reći puno toga bilo dobrog ili lošeg.
-
Pa dno bi moglo biti negdje na 120 do 125kn
-
Joj! Kako bi to bilo super! 😁😁😁😁😁😁
Ali mislim da nećemo niže od 165.
-
Ako netko bude htio izaći pod svaku cjenu, sigurno cenoć dolje,a što se tiče rezultata ako se netko hoće kladit za treći kvartal, može...ja kažem da ce bit u okvirima očekivanja...znači ne loše..
-
dovoljno je pogledati dionice -bmw. mercedes .vw..... usw,
imaju isti problem ?
prognoza rasta cijene tih proizvođača korigirana na više do 20%...
-
Evo da ima neka kladionica na temu kvartala, moja bi prognoza bila minimalno 35Mk. Pitate se kako je netko prodao tu veliku količinu, a nitko se ne pita tko je to uzeo i zašto...Pa normalno je ako netko mora izać sa tom količinom, da mu je sad vrijeme a ne iza divike... Ja da mislim izać, sad bi izaša a imam solidnu količinu..moje mišljenje je da će ova godina bit puno bolja od prošle i meni je to dovoljno😃
Kolega nemojte se ljutiti al nije Vam baš za vjerovat
Bio sam malo kritičan prema Vama i prije par mjeseci iz istog razloga pa sam od admina dobio po nosu a i poneki kolega s foruma me popljuvao. ja bih vam volio vjerovati ali ne mogu
-
da, ali proizvođača automobila! koliko mi poznato naš adpl ne proizvodi automobile. već samo neke plastične komponente.
-
Što se poluvodiča tiče:
-
-
da, ali proizvođača automobila! koliko mi poznato naš adpl ne proizvodi automobile. već samo neke plastične komponente.
Pa ako se stanu proizvoditi automobili zbog nedostatka čipova onda očito neće biti ni narudžbi "nekih" plastičnih komponenti.
-
Što se poluvodiča tiče:
Nekoliko indikativnih stavki:
-German technology and engineering group Bosch, which is the world’s largest car-parts supplier, believes semiconductor supply chains in the automotive industry are no longer fit for purpose as the global chip shortage rages on.
-Bosch has built a new 1 billion euro ($1.2 billion) semiconductor plant in Dresden — the capital of the German state of Saxony and one of Europe’s biggest semiconductor clusters — over the last two years and production started last month.
-Other chip heavyweights including Intel and TSMC are planning to set up new factories in the next few years as part of an effort to boost production.
-Kroeger said he expects the chip shortage to extend “way into 2022” adding that he hopes demand remains stable. “We need to ramp up supplies so we can fulfil that demand,” he said.
-“Europe has a demand of 20% and production of less than 10% right now,” Bosenberg said.
Nije baš bajno, europska proizvodnja nije dostatna ni za 50% svojih potreba kad sve funkcionira normalno a kamo li da sad nadoknade nekakve zaostatke, ovakvo stanje će se zadržati još minimalno godinu dana, doći će valjda sve na svoje pa tko preživi pričat će, živi bili pa vidjeli...
-
Predsjednik uprave, kojeg zaista ne treba smatrati šarlatanom, naprotiv, neki dan za HRT izjavi da je ova godina još bolja od prošle: HRT: Procjene: BDP u drugom tromjesečju 14,5% veći nego u 2020.
A ovdje se neki sekiraju oko toga ima li čipova ili nema. Ima čipova, samo je pitanje po kojoj cijeni...
-
Najbolje da proizvođači automobila ponovo rade aute bez čipova. Hoćemo golfa dvicu ponovo!
I neka natrpaju što više plastike unutra.
-
Predsjednik uprave, kojeg zaista ne treba smatrati šarlatanom, naprotiv, neki dan za HRT izjavi da je ova godina još bolja od prošle: HRT: Procjene: BDP u drugom tromjesečju 14,5% veći nego u 2020.
A ovdje se neki sekiraju oko toga ima li čipova ili nema. Ima čipova, samo je pitanje po kojoj cijeni...
g. Došen je izjavio da je godina krenula izvrsno, što je potpuno točno.
Nisam ga čuo da govori da im 8. i 9. mjesec idu odlično.
Trenutno situacija nije dobra nikome u autoindustriji, a i prognoze su vrlo neizvjesne.
btw, imam adpl
-
Pa nije ovo autolimarska radionica preko puta pa nema ugovore nego kad zatreba zakelji ti plastiku kao žvakaču gumu. Da se ne bi dogodilo da auti voze i bez čipova, ali i bez plastike ,samo lim, pa se razlogom budu zvali limeni ljubimci.
-
Moguće je da netko ulazi u jadroplov, zato izlazi...možda mu je bolja prilika, a možda mu prisidne
-
Moguće je da netko ulazi u jadroplov, zato izlazi...možda mu je bolja prilika, a možda mu prisidne
Je da......jdpl je danas rasturio sa prometom a i opčenito u zadnjih mjesec dana je prikupio jedva nešto više od 1mil kuna prometa a kao svako malo netko izlazi iz neke dionice da bi kupio jdpl.......sve je moguće ali ovdje su trenutni problemi poznati pa dionica očito pada upravo iz tog razloga.......
-
https://www.ictbusiness.info/vijesti/trenut…-preplavljenost ubrzo će ih bit i viška...😀
-
https://www.ictbusiness.info/vijesti/trenut…-preplavljenost ubrzo će ih bit i viška...😀
Ne mogu se tako brzo napraviti nova postrojenja i opskrbiti tržište novim čipovima. Te tvornice traže golema ulaganja, a njihova gradnja traje dugo. I u članku vam piše ovaj američki plan tek 2024.
Europa i Amerika su za ovo krive jer se samo dizajn čipova radi na zapadu, ali cijela proizvodnja je na istoku. Sada su potpuno ovisni o istočnjacima.
Uostalom ako imate iPhone okrenite ga na pozadinu i pri dnu vam stoji ova rečenica, Designed by Apple in California, Assembled in China. Tako je sa skoro svime.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun