1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 9, 2020 at 1:26 PM

Ajmo prestati sa floskulama koje se ponavljaju na bilo kojoj temi. Uvijek je nešto krivo jer dionica ne raste. Kako znate da će rezultat biti max 5 % lošiji ? Može li itko garantirati da ovo nije uvod u krizu, recesiju?

I da to ne pogađa auto industriju? Pa u zadnjoj krizi se dionica Peugeota strmoglavila sa 42 na 9 eura, u godinu dana (2007-2008).

Tako se konstantno navode samo pozitivni postovi na bez imalo realnog pokrića. A tržište demantira iz dana u dan taj floskularni optimizam.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • March 9, 2020 at 1:29 PM

...trajanje virusa je ograničeno...kao i trajanje virusa gripe...još 30 dana i gotovo..za 10 dana biti će objavljeno kako se broj novozaraženih drastično smanjuje a ne bih se čudio ni da izbace neki lijek koji drastično ublažava simptome..na kraju krajeva čujemo se nakon Q1...

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • March 9, 2020 at 2:42 PM

Eto i mene "unutra".

Yejiiii :D

Moguće da će "to ići još dolje", ali treba zauzimati pozicije.

Naprosto volim kompanije kod kojih se FI zeleni iz kvartala u kvartal, iz godine u godinu, a također volim i kompanije koje u svom statutu imaju odredbu da će minimalno 50% dobiti (ako ju ostvare) dati dioničarima kroz dividendu.

Moje povjerenje imaju, a za dalje ćemo vidjeti. :)

Zvijezda je rođena!

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 9, 2020 at 2:47 PM
    Quote from Zvjezdani

...odredbu da će minimalno 50% dobiti (ako ju ostvare) dati dioničarima kroz dividendu.

Ovo nisam znao...

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • March 9, 2020 at 3:08 PM

https://www.adplastik.hr/wp-content/upl…9/08/Statut.pdf

Čl. 44, stavak 7

:)

No, da i ja budem sasvim točan u izričaju.

Naravno, prije isplate dividende, moraju biti zadovoljene ostale zakonske odredbe (pokriće prethodnog gubitka, zakonske rezerve i sl.)

Zvijezda je rođena!

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 9, 2020 at 3:10 PM

Danas je cijena za ulaz bila stvarno dobra. Nisam mogao odoljeti na 162,5 pa sam nešto sitno dokupio. Ako ne bude neke lude situcaije sa koronom ovdje će odbijanac u vrlo kratkom roku biti brutalan.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • March 9, 2020 at 3:12 PM

Prerano sam kupio, ovo ludilo je nadmašilo moje najcrnje slutnje. Ni ova dividendica kaj uskoro sjeda bojim se da me neće oraspložit previše.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • March 9, 2020 at 8:43 PM

I ja prerano dokupio, ali sve u svemu nadam se ovaj tjedan priljevu sredstava i neka bude ovako ili još niže. Razmisljam da se vratim i količinski i cjenovno na 2006. Adpl ce isto proći kao i druge kompanije nakon korona virusa. Život će ići dalje i opet ce se zeleniti😊

• Trotter numero uno
    Reakcija primljeno
    15
    • March 9, 2020 at 10:16 PM

Ako me admin opet ne kazni apeliram na sve mladje i neiskisnije ulagace da se suzdrze od kupnje neko vrijdme i ne hvataju padajuce nozeve. Da me nisu ranije na RIVP izcenzurirali mozda bi nekog spasio. Apeliram na admina da propusti ovaj post i zanemari ego. Ovo je glas razuma. Ulazem od 2005. puno toga sam prosao. Ljudi pamet u glavu. Sad je igra sto manje izgubit a ne koliko ce tko zaradit. Naravno da svijet nece propast i lud je onaj koji se kladi na suprotno. Ali mozda i 2 godine ce bit jaaako tvrdo i nije vrijeme za kupnju dionica... danas djia -8%...

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • March 10, 2020 at 4:37 AM
    Quote from Trotter numero uno

Ako me admin opet ne kazni apeliram na sve mladje i neiskisnije ulagace da se suzdrze od kupnje neko vrijdme i ne hvataju padajuce nozeve. Da me nisu ranije na RIVP izcenzurirali mozda bi nekog spasio. Apeliram na admina da propusti ovaj post i zanemari ego. Ovo je glas razuma. Ulazem od 2005. puno toga sam prosao. Ljudi pamet u glavu. Sad je igra sto manje izgubit a ne koliko ce tko zaradit. Naravno da svijet nece propast i lud je onaj koji se kladi na suprotno. Ali mozda i 2 godine ce bit jaaako tvrdo i nije vrijeme za kupnju dionica... danas djia -8%...

Ima puno logike u ovome što pišeš. I sam sa na TK od 2005. Preživio sam i veliku krizu 2008. - 2015. (u Hrvatskoj) te još neke krize morala i pravosuđa.
    U tom kontekstu, trenutni rizik za ADPL nije corona virus već drastini pad nafte tj. uzroci koji su do toga doveli.
    Trenutno je na djelu geopolitička igra u kojoj su upleteni SAD, Rusija, i OPEC.

Mali jedino što mogu raditi je sve to gledati ispod stola na sigurnom.

Zvijezda je rođena!

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 10, 2020 at 7:18 AM

Jako je zalosno sto se zbog izvanjske disrupcije dogadja takvo unistavanje vrijednosti i tamo gdje stvarno ne treba, gdje ljudi lijepo rade, kvalitetne stvari, i zaradjuju. Nisam pristalica mijesanja karata u kojem se ljudima iz ruku za sicu izbijaju vrijedni papiri, ali svako malo dodje takvo vrijeme.

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • March 10, 2020 at 7:34 AM
    Quote from kupoprodajnik

Jako je zalosno sto se zbog izvanjske disrupcije dogadja takvo unistavanje vrijednosti i tamo gdje stvarno ne treba, gdje ljudi lijepo rade, kvalitetne stvari, i zaradjuju. Nisam pristalica mijesanja karata u kojem se ljudima iz ruku za sicu izbijaju vrijedni papiri, ali svako malo dodje takvo vrijeme.

Nisam primijetio da itko ikome izbija vrijednosne papire iz ruku. Jel tebi netko sa šmajserom došao da mu moraš predati svoje "hartije od vrednosti"?

Cijena dakako oscilira. Ali to je prilika, a ne prokletstvo, zar ne?

Kod ADPL-a se ništa nije promijenilo.
    Ljudi i dalje rade i zarađuju.

A kada i ako više ne bude potrebe za njihovim proizvodima, prešaltati će se na nešto drugo. Ili će propasti.
    To se, naime, zove - život.

Zvijezda je rođena!

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 10, 2020 at 7:54 AM

Nema smajsera. :)

Nego je stvar u tome da je stvar dublja negoli se na prvu cini. This is not a buy the dip market. Ovo je generalno njesra koje ce potrajati mjesecima. Italija je u karanteni do aprila, a s tim da to i nije najtezi slucaj. Ljudi idu na posao. Sto kad zabrane javni prijevoz, zatvore tvornice i urede, izlaske na ulicu? Ova godina je gotova. Nazalost.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 10, 2020 at 10:58 AM

Ne sicam se da je netko objavio pa sam isao trazit da li je nastavljena regularno proizvodnja u revozu izgleda da je i to vec 5.3

https://www.delo.si/gospodarstvo/n…nja-285664.html

In Revoz today production again

They plan to compensate for the three-day production outage by working on Saturdays.

In Revoz, Novosibirsk, after Monday's shutdown of production resulting from the irregular supply of components and, in part, the outbreak of a new coronavirus in China, it was restarted.

The factory, which supplies the components on an ongoing basis, but they hope there will be no more complications, they told STA .

Revoz explained that the problems were related to the production capacity of the Turkish factory and to longer delivery times for the delivery of individual parts.

It is a combination of different circumstances, partly related to the new coronavirus, or the delivery, which takes place "by non-standard procedures," they added.

Problems were otherwise caused by the irregular supply of engines from a factory in Turkey.

They plan to compensate for the three-day production downtime by working on Saturdays, Revoz said.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 10, 2020 at 1:12 PM

Ljudi su oprezni na kupnji jer uvik moze nize pa zasad se drze oprezno a ne zuri im se nigdi, ovi u dionicama ako su previse izlozeni zele skratit poziciju radi sigurnosti i to je trenutni trend cim se pokaze da se situacija s coronom stabilizirala s tim ce i ljudi bit opusteniji ovako su svi rezervirani jer moze bit vise karantena po evropi jos sta bi utjecalo psiholoski na trgovanje eto u svemu tome dobro je sta su napokon zauzeli malo ozbilnije ponasanje da suzbiju to pogotovo u italiji bolje 20 dana potpune karantene nego ovako neodgovorno mrcvarenje svih

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 10, 2020 at 1:22 PM
    Quote from komot

Tako je, svi znamo da vrijedi barem 200, pitanje je samo kada se odlučiti na kupnju. Jeftino je već sad, a može biti i još dosta jeftinije. Slično je bilo na Podravci prije godinu i nešt, tamo sam pogodio skoro dno. Adpl sam podebljao jučer, danas bi prošao jeftinije, sutra možda još jeftinije. To su po meni prava pitanja, ne da li kupiti nego kada. I čini se da nisu fondovi zatukli nego upravo mali dioničari, raiffeisen B je kupovao koliko se da vidjeti u promjenama top 10.

Pogoditi samo dno je jako teško, i to je u punom smislu te riječi čisto gađanje tj. sreća. Grist se jer si kupio nešto po 163 a danas je 158 je bezsmisleno jer bi se onda grizao kod svake kupnje. Po meni, dividendušu kupuješ kad vidiš da ti je omjer cijene i dividende zadovoljavajući. Naravno prije dividende u jednadžbu ulaze i finacijski pokazatelji odnosno kvaliteta same dionice, a to ti je i preduvijet da bi onda gledao omjer cijene i dividende.

Uzevši sve ovo u obzir, ako si jučer kupio adpl sigurno si dobro prošao, da si mogao bolje proći, jesi, bitno je da dionica ne propadne skroz u dubinu tipa ispod 150 kn. Dugoročno, sigurno ćeš omastiti brk i kroz dividendu i kroz povećanje cijene same dionice. Pa sjeti se da je adpl prije korone bio ako se ne varam na 203.

• bubanj34
    Početnik
    Reakcija primljeno
    19
    • March 10, 2020 at 1:58 PM

Ne znam čemu toliki strah i panika, po ovi su lani zaradili 23,49 Kn/dionica, da su zaradili i pola toga ova trenutna cijena je rasprodajna i ničim opravdana osim nerazumnošću prodavatelja koji barata s tuđom lovom. Trenutna cijena je ok i za EPS 12,00 Kn. Naravno da ću kupiti još...

lp,

spremam se za penziju

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 10, 2020 at 9:06 PM

može li me netko potsjetiti kako u ADPL preračunavaju ino poslovanje u Rusiji?

vidm da je do prije mjesec dana trebalo cca 70 rublja za eur, danas već preko 80

to je laganih cca 14% u mjesec dana

kolege pomoć?

iako u GFI 2018. kažu da je rizik smanjen:

Valutni rizik iz GFI_2018

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 10, 2020 at 10:26 PM
    Quote from accountant

može li me netko potsjetiti kako u ADPL preračunavaju ino poslovanje u Rusiji?

vidm da je do prije mjesec dana trebalo cca 70 rublja za eur, danas već preko 80

to je laganih cca 14% u mjesec dana

kolege pomoć?

iako u GFI 2018. kažu da je rizik smanjen:

Valutni rizik iz GFI_2018

Display More

Rizik je dosta smanjen zato sta je prije matica drzala oko 100mil imovine u rubljima tj 100mil kuna kad se rublja pretvori od 2013 do 2017 koja je u potpunosti eliminirana krajem 2017 godine vidite dio upravljanje valutnim rizikom u 2017 tj donju sliku preracunato u kn, zato su na toj imovini koju su drzali imali velike gubitke naknadno, rusko poslovanje se samo preracuna na kune na bilancni datum osim dijela robe koja se razmjenjuje van granica tj rusije s maticom pa koji se brze brzo namiruje i manji su tako utjecaji tecaja i nije neka stavka velicine koja puno utjece ukupno, jedino sta moze utjecat je posudba matice rusiji u vidu duga s kojim matica financira rusiju u eurima iz razloga sta se tako vise isplati nego kao ulaganje u kapital jer na taj nacin dugorocno preko kamata lakse izvlace lovu bez poreza, a to su posudbe do 8 godina i duplo su manje nego su bile 2014 kada je bila predhodna kriza i ne obracunavaju se u rdig svake godine sve nego samo oni dio koji je dospio pa onda taj dug koji dolazi tako gledajuci kratkorocni tecaj u tom smjeru ne daje neki odgovor jer je rublja inace dugorocno volatilna, a i nije nesto sta utjece na cash flow realno oni bitan da predstavlja rizik, a i imate u svakom revidiranom Analiza osjetljivosti na tečajni rizikpa mozete usporedit iako jos nije izaslo revidirano za 2019 tipa kao slika iz 2015 i 2018 dolje

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

i iz 2018

Na dan 31.12.2018. godine, ukoliko bi EUR oslabio/ojačao za 1% u odnosu na HRK, a pod pretpostavkom da sve ostale

varijable ostanu nepromijenjene, neto dobit Grupe za 2018. godinu bi bila 1.967 tisuća kuna (2017.: 613 tisuća kuna)

viša/(niža), zbog pozitivnih/(negativnih) tečajnih razlika nastalih preračunom potraživanja, novčanih sredstava, obveza i primljenih kredita denominiranih u EUR.

Na dan 31.12.2018. godine, ukoliko bi RUB oslabio/ojačao za 1% u odnosu na EUR, a pod pretpostavkom da sve ostale

varijable ostanu nepromijenjene, neto dobit Grupe za 2018. godinu bi bila 486 tisuća kuna (2017.: 940 tisuća kuna)

(niža)/viša, zbog (negativnih)/pozitivnih tečajnih razlika nastalih preračunom potraživanja, novčanih sredstava, obveza i primljenih kredita denominiranih u EUR.

VIdite ogromnu razliku ?

Edited 3 times, last by StatusQuo (March 10, 2020 at 10:39 PM).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 10, 2020 at 10:42 PM

Napomena te tecajne razlike su konsolidirano primjer ta imovina od 100 mil je bila nekonsolidirano od matice pa je malo drugaciji utjecaj imalo

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago