I neka ne daju jos neko vrijeme, sto se mene tice. Ali ne daju niti da pada, da im ne pomrsi portfelj. Drzeci ju jeftinom osiguravaju si prinos i rezervoar za povoljnu kupnju. Ali i tome ce jednom doci kraj. A dotle prst u uho i brati divku i polagani rast.
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
...fondovi ne daju da raste...
Ne znam je li to neka "urota" pa fondovi "ne daju da raste". Ovu rečenicu čujem gotovo na svakoj dionici u kojoj se nalaze fondovi. Ja bih rekao da je to samo oprez. Auto industrija je prevrtljiva. Kao što su i ljudi.
-
Auto industrija je u najvecoj prekretnici zadnjih 50 godina ako ne i vise. Projekcije su vec godinama da je proizvodnja dosegla maksimum, te da car sharing negativno utjecati na broj vozila. Na zalost nista od najavljenog nema bas previse pozitivnog za ADPL.
-
Ne znam zasto onda prihodi Adpl rastu. I projekcije kazu da ce rasti po jakim stopama i dalje. Kako to? Kako to?
Pa zato jer Adpl ne radi u auto industriji nego u industriji auto interijera. A ona je sve zahtjevnija, ljudi hoce sve finiji interijer, sve lakse i ljepse i manje smrdljive materijale. Sto ce sve elektrifikacija automobila samo pojacati. Baterije su teske. Sto znaci da morate stedjeti masu na drugim mjestima. U tome je cijela ideja ulaganja u tehnologiju i napredak. I zato imaju ugovore do 2028 itd. Ok?
-
Rast prihoda i dobiti u 2019
Potpisani ugovori prethodnih godina za narednih 7-8 godina
Rast dividende
Predujam dividende u 2020
P/E ispod 8x (prosječni u HR trenutno oko 13x)
Sve gore navedeno je signal za kupovinu
Rizik
Visoka zaduzenost
Neizvjesnost naredna dva mjeseca iz poznatih razloga
Odluka Vaša!
-
znači 12.03. Ide dividenda (dio)
-
znači 12.03. Ide dividenda (dio)
Da, ide predujam dividende od 4 kn. Pitanje je kad ide ostatak i koliki će biti. Očekujem još 10 kn.
-
iz kalendara:
27.07.2020.Isplata dividende (ukoliko se ista izglasa na Glavnoj skupštini)
-
Slovenski Revoz, najveći kupac AD Plastika, zaustavio proizvodnju
"Budući da je zaustavljanje proizvodnje najavljeno samo na kratki rok, u AD Plastiku se nadaju da će tako i biti te da se to ne bi trebalo odraziti na njihove prihode, a posebno zato jer je Revoz najavio nadoknadu izgubljenih dana."
-
Pa ako je tako (nadoknada), čemu je onda ova vijest značajna?
-
-
Pa ako je tako (nadoknada), čemu je onda ova vijest značajna?
Nije ako bude sve po planu valjda ce biti
-
ovo za sada ide na ruku AD plastik jer kako sam čuo nisu imali kapaciteta odnosno veće su bile naruzbe od mogućnosti, ako ostane na ova tri dana bit će pozitivna vijest
-
Cijena pala na 180, pa prije korone je bila čini mi se na 203. Ogroman pad...
-
To što mi kupujemo/prodajemo po odredjenoj cijeni ne mijenja vrijednost ADPL.
P/E od 7,7 x , pored ostalog v.g., je signal za kupovinu!
-
To što mi kupujemo/prodajemo po odredjenoj cijeni ne mijenja vrijednost ADPL.
P/E od 7,7 x , pored ostalog v.g., je signal za kupovinu!
Ma slažem se, najbitnije mi je kako mi dividenduše posluju, ali nije mi svejedno kad vidim da cijena ode u pod...
-
AD Plastik obavještava, temeljem članka 17. Uredbe o zlouporabi tržišta, kako je dana 6. ožujka 2020.
godine sklopio ugovor o kupoprodaji nekretnine u Makarskoj. Prodajom ove neoperativne dugotrajne
materijalne imovine ostvaren je pozitivan utjecaj na neto dobit u 2020. godini u visini od 11,3 milijuna kuna.
Sredstva od prodaje nekretnine u iznosu od 23,9 milijuna kuna koristiti će se za smanjenje zaduženosti i
financiranje investicija u 2020. godini. -
Bogme je gadno palo, nadam se da će i odbijanac biti takav. Nažalost imam previše ove dionice, ne želim još podebljavati, ali ovo je sigurno dobar ulaz, možda još malo pričekati dok prestane biti padajući nož.
-
Bogme je gadno palo, nadam se da će i odbijanac biti takav. Nažalost imam previše ove dionice, ne želim još podebljavati, ali ovo je sigurno dobar ulaz, možda još malo pričekati dok prestane biti padajući nož.
Ne znam zasto gledate da je gadno palo pa dionica se zadnje dvije godine krece u kanalu od 170-200kn prakticki nista se strasno nije promijenilo jer je dionica trenutno oko sredine tog kanala
-
ugodno dokupio, prizeljkujem da još malo klizi ili da ostane na ovim razinama dok mi dode priljev sredstava slijedeci tjedan...😛
-
Ne znam zasto gledate da je gadno palo pa dionica se zadnje dvije godine krece u kanalu od 170-200kn prakticki nista se strasno nije promijenilo jer je dionica trenutno oko sredine tog kanala
Uglavnom, ne brinite se, to još može roknut dolje pa se onda brinite.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun