1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • Spalato33 (grad)
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    350
    • February 17, 2021 at 2:10 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Kad sam pisao da će se dividenda isplatiti admin me prebacio u svastaru,kada sam pisao da adpl ce vratiti ili je vratio potpore mnogi su se smijal i post nije objavljen.Sad pisem da je dobit oko 55-56mil za 2020,da ce prvi kvartal u ovoj godini biti odlican ,firma ima posla bez novih ugovora iduci 5 godina,isplatit ce se divka u srpnju ,firma stalno zaposljava,samo je steta sta ovakva firma izlistana na zse jer da je na nekom uređenom trzistu vrijedila bi puno vise.Firma je na covid19 manje izložena opasnosti od turista ili nekih drugih dionica.

Ostvarena neto dobit na razini Grupe iznosi 53,4 milijuna kuna što je za 42,7 posto niže u odnosu na godinu ranije, a u matičnom je društvo ostvaren blaži pad od 14,5 posto pa neto dobit iznosi 69,08 milijuna kuna. Očuvana je financijska stabilnost Grupe i neto financijski dug smanjen je za 104,5 milijuna kuna, odnosno 81,6 milijuna kuna u matičnom društvu u usporedbi s 2019. godinom

Quote from Spalato33 (grad)

Kad sam pisao da će se dividenda isplatiti admin me prebacio u svastaru,kada sam pisao da adpl ce vratiti ili je vratio potpore mnogi su se smijal i post nije objavljen.Sad pisem da je dobit oko 55-56mil za 2020,da ce prvi kvartal u ovoj godini biti odlican ,firma ima posla bez novih ugovora iduci 5 godina,isplatit ce se divka u srpnju ,firma stalno zaposljava,samo je steta sta ovakva firma izlistana na zse jer da je na nekom uređenom trzistu vrijedila bi puno vise.Firma je na covid19 manje izložena opasnosti od turista ili nekih drugih dionica.

• Spalato33 (grad)
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    350
    • February 17, 2021 at 2:12 PM

ostvarena neto dobit na razini grupe je 53,4mil kn,a ja sam napisao 55 ,oprostite šta sam za malo falija!

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 17, 2021 at 2:16 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Batka

Evo i izvještaja.

EBITDA Grupe 166,52 mil. Kn, -15,7% u odnosu na 2019 je po meni, s obzirom na okolnosti, odlično!

Pad prihoda 20% i neto dobiti 43%, otprilike sam ovako nešto i očekivao. Ništa posebno dobro ni posebno loše s obzirom na okolnosti.

Zaboravili ste navesti i smanjenje obveza prema bankama od cca 100mil kn, rezerviranje troškova potpora za zaposlene za isplatu divke od 12 mil kn, povecanje novca na računu za cca 100%, ugovoreno 130 mil EUR novih poslova u 2020. a ukupno preko 600 mil EUR u posljednje cetiri godine čime su kapaciteti popunjeni sljedecih nekoliko godina ...i to sve u godini kad dva mjeseca uopce nisu radili...skidam kapu...nemam ADPL, ali oni su "mašine"...

Uzivajte u divki, zasluzili ste je...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 17, 2021 at 2:19 PM

Povećanje novaca na računu je jednim dijelom došlo od prodaje nekretnine na početku prošle godine, a dio tog novca će trebati vratiti državi ako isplate dividendu. ADPL mi je druga najjača pozicija na ZSE, ali nije sve tako ružičasto.

Govorite da su smanjenje obveze prema bankama od cca 100 mil kn, ali također je i dugotrajna imovina smanjena za 107 mil. kn. Kratkoročna se nešto sitno povećala.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 17, 2021 at 3:05 PM
    Quote from Paulie

Povećanje novaca na računu je jednim dijelom došlo od prodaje nekretnine na početku prošle godine, a dio tog novca će trebati vratiti državi ako isplate dividendu. ADPL mi je druga najjača pozicija na ZSE, ali nije sve tako ružičasto.

Govorite da su smanjenje obveze prema bankama od cca 100 mil kn, ali također je i dugotrajna imovina smanjena za 107 mil. kn. Kratkoročna se nešto sitno povećala.

Isprike forumskoj zajednici...pisao sam "iz glave" nakon što sam pročitao izvješće...

Točno, obveze prema bankama su smanjene za cca 75 mil kn, ali je neto financijski dug smanjen za 105 mil kn...

Smanjenje dugoročne imovine (uz iznimku prodane nekretnine u Makarskoj) je rezultat amortizacije i smanjenih investicijskih aktivnosti...ništa tu nije "čudno" niti vezano uz razduživanje prema bankama...

Osim toga, izaslo je izvjesce za četvrti kvartal i ono se treba detaljno analizirati, dosadašnja izvjesca su vec dugo poznata i ukalkulirana u cijenu...

Q4 je iznad svih ocekivanja...ostvarena je neto dobit veca nego lani uz rezerviranje troška potpora za zaposlene od 12 mil kn i to dok je pola kvartala trajao lockdown...

Bravo za plastiku...

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • February 17, 2021 at 3:59 PM

odličan izvještaj obzirom na coronu, diidendni prinos 8%,dok neki drže lovu u banci za 0,2%

toliko ugovorenog posla u narednim godinama da očekujem EBTDA preko 200 mil.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 17, 2021 at 4:08 PM
    Quote from juraj

odličan izvještaj obzirom na coronu, diidendni prinos 8%,dok neki drže lovu u banci za 0,2%

Dividendni prinos 8%, na koju cijenu ?
    Ako je dividenda 8 kuna, a cijena 183,50 kuna, koliki je dividendni prinos ?

Zašto je Marinko Došen prodavao po 130 kuna prije pola godine ako je baš sve tako ružičasto ?

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • February 17, 2021 at 4:25 PM

4,3 posto. Nije ni to loše, ali na ovoj cijeni bi se reklo da dionica nije nešto jeftina. Uostalom kao ni cijeli crobex, kreće se oko fer vrijednosti za naše tržište. Mišljenja sam da su fondovi vratili svoje sastavnice u podnošljivo područje da se ne crvene previše.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 17, 2021 at 4:29 PM
    Quote from komot

4,3 posto. Nije ni to loše, ali na ovoj cijeni bi se reklo da dionica nije nešto jeftina. Uostalom kao ni cijeli crobex, kreće se oko fer vrijednosti za naše tržište. Mišljenja sam da su fondovi vratili svoje sastavnice u podnošljivo područje da se ne crvene previše.

Isto mišljenje dijelim i ja, firma je generalno dobra, vjerujem u nju, ali u ovom trenutku nije jeftina, rekao bih da je fer evaluirana, pogotovo s obzirom na neizvjesnosti poput Covid-19 i nestašice čipova.

Počekati ćemo još koju godinu da se vratimo na prihode i dobit iz 2019.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 17, 2021 at 5:55 PM
    Quote from komot

Potpisujem, zato sam i izasao na 176kn jer mi vise nije bila jeftina...ALI danas nakon izvjesca je jeftinija nego jucer...

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 17, 2021 at 6:04 PM
    Quote from Paulie
    Quote from juraj

Zašto je Marinko Došen prodavao po 130 kuna prije pola godine ako je baš sve tako ružičasto ?

ADPL je najbolje vodjena firma na cijelom trzistu, s fantasticnom korporativnom kulturom, transparentnoscu i u odnosu s malim dionicarima...cisto sumnjam da bi PU to upropastio zbog prodaje 3 tis komada...

Smatram da je g. Dosen trebao novac i da je prodao po trzisnoj cijeni koja je bila u tom trenutku...ako aludirate da je prodao zbog toga sto nije sve "ruzicasto" onda mi odgovorite zasto sad ne prodaje na +40% od prethodne prodaje...

Mozda sam naivan, ali mislio sam tako i kad je prodavao na 130kn...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 17, 2021 at 6:13 PM
    Quote from Parica

ADPL je najbolje vodjena firma na cijelom trzistu, s fantasticnom korporativnom kulturom, transparentnoscu i u odnosu s malim dionicarima...cisto sumnjam da bi PU to upropastio zbog prodaje 3 tis komada...

Smatram da je g. Dosen trebao novac i da je prodao po trzisnoj cijeni koja je bila u tom trenutku...ako aludirate da je prodao zbog toga sto nije sve "ruzicasto" onda mi odgovorite zasto sad ne prodaje na +40% od prethodne prodaje...

uz dužno poštovanje, pa ne radi čovjek tamo za brokve da mora rasipati svoje dionice.

to se sve elegantno moglo dogovoriti ili sa nekim mirovincem ili sa market makerom, da se ako treba poveća likvidnost kad tržište malo zamre.

a nije baš ni da je kreditno neposoban.

ove ostale pohvale koje ste naveli, stoje.

ima tu još nekih stvari koje bi, barem što se financija tiče, mogle biti još malo konzervativnije odrađene, al ako uspoređujemo sa ostatkom burze, onda za njih stvarno jesu svemirski brod.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 17, 2021 at 6:18 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Parica

uz dužno poštovanje, pa ne radi čovjek tamo za brokve da mora rasipati svoje dionice.

to se sve elegantno moglo dogovoriti ili sa nekim mirovincem ili sa market makerom, da se ako treba poveća likvidnost kad tržište malo zamre.

a nije baš ni da je kreditno neposoban.

ove ostale pohvale koje ste naveli, stoje.

ima tu još nekih stvari koje bi, barem što se financija tiče, mogle biti još malo konzervativnije odrađene, al ako uspoređujemo sa ostatkom burze, onda za njih stvarno jesu svemirski brod.

Display More

Pa bas to...covjek tamo radi za dobru lovu (koju zasluzuje) i cisto sumnjam da bi rusio svoju reputaciju za njemu malih 0,5mil kn...trebao pare i prodao po trzisnoj cijeni...i to je to...

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • February 17, 2021 at 6:41 PM
    Quote from Paulie
    Quote from juraj

Pa i ja sam prodao jedan dio po 130 a sad ne bi ni po 230

Možda bude i ljetna dividenda, znam da je uvijek bilo Zwei !

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • February 17, 2021 at 7:19 PM

Ako bude rasta, a bit će.Može se očekivati još jedna divka od 5-6kn na ljeto....uglavnom podeblja sam poziciju neki dan, i još stojim na kupnji....

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 17, 2021 at 7:25 PM
    Quote from juraj

Pa i ja sam prodao jedan dio po 130 a sad ne bi ni po 230

Možda bude i ljetna dividenda, znam da je uvijek bilo Zwei !

Hvala, ja sam se tada lijepo nakupovao.

• Dadan
    Početnik
    Reakcija primljeno
    36
    • February 17, 2021 at 8:55 PM

Ja sam u dionici 9 godina, svašta se izdešavalo za to vrijeme, pad rublje, sankcije Rusiji, drukovi, manifetluci i ostalo.

Konstanta je da je firma kroz cijelo to vrijeme povećavala prihode, sklapala hrpu novih poslova, investirala i isplaćivala redovnu dividendu.

Jedna od boljih dionica na tržištu samo treba imati živaca i strpljenja kad se jednom uloži.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 18, 2021 at 11:26 AM
    Quote from Dadan

Ja sam u dionici 9 godina, svašta se izdešavalo za to vrijeme, pad rublje, sankcije Rusiji, drukovi, manifetluci i ostalo.

Konstanta je da je firma kroz cijelo to vrijeme povećavala prihode, sklapala hrpu novih poslova, investirala i isplaćivala redovnu dividendu.

Jedna od boljih dionica na tržištu samo treba imati živaca i strpljenja kad se jednom uloži.

Svaka cast, ak ne pitam previse, mozete li reci koliko ste u plusu ako ste racunali .

mislim u postocima ;) sa dividendama i mozda reinvestiranje ,

ja nisam toliko izdrzao,

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    496
    • February 18, 2021 at 11:53 AM

Kao ponosni dioničar ADPL koji će uživati u plodovima dividende, mogu samo reći:
    Upravo, jeba*a vas dividenda zbog koje morate iz firme državi vratiti 12,5 M kuna! Skupa je to dividenda. I sasvim nepotrebna.

Zvijezda je rođena!

• Dadan
    Početnik
    Reakcija primljeno
    36
    • February 18, 2021 at 12:20 PM
    Quote from havi
    Quote from Dadan

Svaka cast, ak ne pitam previse, mozete li reci koliko ste u plusu ako ste racunali .

mislim u postocima ;) sa dividendama i mozda reinvestiranje ,

ja nisam toliko izdrzao,

Display More

Mislim da sam na uloženo do sad, reinvestiranjem, dividendama i trenutnom cijenom preko 200%.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 1:58 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. calypso

June 6, 2025 at 1:58 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

calypso June 6, 2025 at 1:58 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago