1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 1, 2021 at 12:56 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…eff207d0442.pdf

U skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravilima Zagrebačke burze, upućujemo poziv za
    izvanrednu Glavnu skupštinu koja će održati dana 16. ožujka 2021. godine s početkom u 12 sati u
    prostorijama sjedišta kompanije u Solinu.

bez ocjena molim

• Spalato33 (grad)
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    350
    • February 1, 2021 at 2:01 PM

dvi dividende u jednoj kriznoj godini puno govori o firmi .Prvi dio dividende je 8kn sta čini otprilike 5 % cijene dionice,druga dividenda u srpnju nek bude u pola od ove sto je ukupno oko 8 % od ove cijene dionice.Takav prinos ne daje ni jedna banka uz to sam misljenja da i cijena dionice ima prostora za rast.Prvi kvartal će označiti put za ovu godinu a prema tome su predviđanja na razinu 2019.Sve u svemu ovo bi mogla biti lijepa priča.Samo da napomenem ugovorenih poslova imaju za idućih 5 godina.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • February 1, 2021 at 2:11 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

dvi dividende u jednoj kriznoj godini puno govori o firmi .Prvi dio dividende je 8kn sta čini otprilike 5 % cijene dionice,druga dividenda u srpnju nek bude u pola od ove sto je ukupno oko 8 % od ove cijene dionice.Takav prinos ne daje ni jedna banka uz to sam misljenja da i cijena dionice ima prostora za rast.Prvi kvartal će označiti put za ovu godinu a prema tome su predviđanja na razinu 2019.Sve u svemu ovo bi mogla biti lijepa priča.Samo da napomenem ugovorenih poslova imaju za idućih 5 godina.

2019. je bila najbolja godina za ADPL do sada stoga mi je baš teško povjerovati da će ju već sada ponoviti. Što se tiče ugovorenih poslova za sljedećih 5 godina, to zvuči fino ali o kolikom kapacitetu pričamo, nije isto jel rade na 75% ili na 95% sljedećih 5 godina. Odakle crpite ove informacije, jel može nekakav izvor? Nisam pesimističan, samo oprezan. Btw u dionici sam do grla...

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • February 1, 2021 at 2:21 PM

Imaju posla sigurno par godina ful kapacitetom da ništa ne sklope.I do sad sam o tome pisao, imaju posla idućih 8 godina jer tako prate pojedine linije automobila.Kad nešto ugovorite, to je proces dugotrajan.Morate napravit kalupe i sve podesiti da bi išli u masovnu proizvodnju.Šta se tiče njih, samo se šire i preuzimaju nove marke automobila.Znači da su konkurentni.Ulažu u inovacije i prate trendove.Ja imam dionice, i ako uspijem skratiti par pozicija, sigurno ću pojačati poziciju....čekam da malo padne, ali nikako dočekati :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 1, 2021 at 2:57 PM

Jucer sam saznao da mi je bivsi susjed dobio otkaz u ADPL prije mjesec ipo dana samo preko pisma u posti, komentar corona je sve sj...da ima puno manje posla, sad iskreno ne volim ga puno pitat detalje jer nece mi odgovorit nesto na sta se mogu uhvatit pogotovo ako ga idem ispitivat s podpitanjima jer inace je granicni IQ pa sad s te strane ne mogu bit objektvan da njegove odgovore na pravi nacin protumacin pa onda pricu svedem na sta jednostavniju kad ga sretnem, sad koliko je njegovi radni mozda hendikept uzrokovao otkaz pa se nasao na prvi na udaru optimizacije radne snage i o kojoj reda velicini otkaza se radi ne znam mozda netko ima bolju info, ali vjerujem da cemo bit pametniji kad izadje Fi

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • February 1, 2021 at 10:38 PM

firma ok posluje samo muči me tečaj rublje planiram iči na skupštinu pitat zašto ne hedgiaju tečaj, možda Marinka pitam zašto je prodavao dionice po 130 jesenas, imate li koje pitanje?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 1, 2021 at 10:48 PM
    Quote from tiko1

firma ok posluje samo muči me tečaj rublje planiram iči na skupštinu pitat zašto ne hedgiaju tečaj, možda Marinka pitam zašto je prodavao dionice po 130 jesenas, imate li koje pitanje?

pitajte po kojoj kamatnoj stopi dižu kredite da isplate dividende?

tako ćemo znati koliki svake godine moraju imati rast da u budućnosti ne budu u problemima.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • February 2, 2021 at 10:30 AM

Pitajte molim Vas koliko novca su dobili od poreznih obveznika (države) za prošlu godinu i zašto to nisu proknjiźili kao posebni, izvanredni prihod, kako bi smo znali koji su stvarni troškovi uposlenika i kako bi iste mögli uporediti sa istim troškovima ranijih godina? (Princip transparentnosti)

Da li je uvjet za isplatu dividende povrat potpore primljene u prošloj godini i kako namjeravaju taj povrat proknjiźiti? Kao uvećsnje troškova uposlenika ili smanjenje rezerve u vremenskim razgraničenjima?

Da li planiraju rezervacije obzirom na nove potencijalne sankcije koje se najavljuju od strane EU?

.

buMBum

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • February 2, 2021 at 11:02 AM

Osvrt iz Rusije:

Renault has maintained its position in the Russian market in 2020

Car production has decreased by 19% within the first 11 months of 2020

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • February 2, 2021 at 11:28 AM
    Quote from buMBum

Pitajte molim Vas koliko novca su dobili od poreznih obveznika (države) za prošlu godinu i zašto to nisu proknjiźili kao posebni, izvanredni prihod, kako bi smo znali koji su stvarni troškovi uposlenika i kako bi iste mögli uporediti sa istim troškovima ranijih godina? (Princip transparentnosti)

Da li je uvjet za isplatu dividende povrat potpore primljene u prošloj godini i kako namjeravaju taj povrat proknjiźiti? Kao uvećsnje troškova uposlenika ili smanjenje rezerve u vremenskim razgraničenjima?

Da li planiraju rezervacije obzirom na nove potencijalne sankcije koje se najavljuju od strane EU?

.

Kakve sankcije? Ako mislite na Rusiju, ne vjerujem da će sankcije imati velikog utjecaja na lokalnu autoindustriju. Može se desiti dodatni pad rublje, ali za to bi vjerojatno trebalo jače rušiti cijenu nafte. Pad rublje ima i pozitivan efekt na konkurentnost lokalne proizvodnje. Avtovaz ima za sada dobre najave. Moje mišljenje je da im u tom smislu rezervacije nisu potrebne.

Što se dividende tiče, koliko je meni poznato, potrebno je vratiti potpore dobivene od 1.5. nadalje.

Prema izvještaju za Q3, u 2020 državni poticaji za očuvanje radnih mjesta iznosili su 33,8 mil .Kn, od čega 31,2 mil. Kn u matičnom društvu. Taj podatak su objavili u izvještaju, tako da bez obzira na metode knjiženja, ja ne vidim problem s transparentnošću.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • February 2, 2021 at 11:34 AM

Koje se sve gluposti pišu, nije mi jasno kako nije Adp na 100kn🙃. Jel vi išta razumite? Pala je prodaja automobila, ali oni su dobili Suzuki koji nisu do sada radili, znači šire marke automobila....ova godina će bit možda i bolja od 2019, to ćemo vidit po prvom kvartalu.Opet kažem, vratit će državi 5-6 Mk, šta ima veze ako imaju od čega.Zar mislite da nemaju priliv novca, da bi išta isplatili...nemojte pisat gluposti to nikome ne koristi...

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 2, 2021 at 2:04 PM
    Quote from buMBum

.

Koliko ja znam, svi su potpore za očuvanje radnih mjesta knjižili jednako i to na načina da su ih samo oduzimali od troška plaća (očito je to računovodstveni standard)...logično mi je da onda povrat potpore knjiže samo kroz CF, a ne RDG, nisam stručnjak, ali razum tako kaže...

Sto se tice visine potpora u izvješću H12020 stoji: "U Hrvatskoj su za razdoblje od ožujka do svibnja korištene potpore za očuvanje radnih mjesta u ukupnoj vrijednosti od 28,5 milijuna kuna." U trećem kvartalu primljene su potpore iznosile 2,8 mil kn budući u izvješću Q32020 navode "Oni su umanjili troškove osoblja za oko 33,8 milijuna kuna na razini Grupe, odnosno 31,2 milijuna kuna u matičnom društvu." Očito će morati vratiti sigurno 2,8 mil kn iz trećeg kvartala +X kuna iz četvrtog i najvjerojatnije 1/3 potpora iz q1 (cca.9 mil kn), odnosno ukupno nekih 13-15 mil kn.

Quote from Milo

Koje se sve gluposti pišu, nije mi jasno kako nije Adp na 100kn🙃. Jel vi išta razumite? Pala je prodaja automobila, ali oni su dobili Suzuki koji nisu do sada radili, znači šire marke automobila....ova godina će bit možda i bolja od 2019, to ćemo vidit po prvom kvartalu.Opet kažem, vratit će državi 5-6 Mk, šta ima veze ako imaju od čega.Zar mislite da nemaju priliv novca, da bi išta isplatili...nemojte pisat gluposti to nikome ne koristi...

Kolega, oni rade sa Suzukiem od kad su preuzeli tvornicu u Mađarskoj (2018.) koja je bila Tier 1 (prvi dobavljač) za Suzuki, ovim Ugovorom su samo nastavili i proširili suradnju sa njim...

Nemojte se ljutit, ali ništa manje gluposti ni sami ne pišete kad predviđate dobit u q4 od cca. 50 mil kn ili ovu najavu da će 2021. biti bolja od 2019...pa već sad je to nemoguće kad su svi u lockdownu, a i sam PU je negdje rekao (ili u članku SD ili u Otvorenom kad je gostovao) da očekuje desetak posto bolju godinu od 2020...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 2, 2021 at 3:18 PM

Mislim da povrat potpore moraju proknjizit kroz rdig, nisam siguran neman vremena trazit to puno ali ako su primljenu potporu proveli kroz rdg (u neto iznosu )onda valjda i povrat moraju proknjizit

Mozda ovdje nesto pise tko ima vremena citat

https://www.rif.hr/racunovodstven…-koronavirusom/

• Spalato33 (grad)
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    350
    • February 2, 2021 at 4:44 PM

dobit za 2020 je 55-56 mil,prvi kvartal će biti dobar, kolika dobit neznam!

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • February 3, 2021 at 11:16 AM
    Quote from buMBum

.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9dc577b1adb.pdf

ovde na 31 stranici imaš kontakt osobe iz računovdstva mail i telefon koju se može pitat takve stvari, plus za transparetnost

• janlana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    55
    • February 5, 2021 at 1:15 PM

interestantna mi je ova brana na 184.....upozorit ću na uobičajeno ponašanje na burzi ,...dakle nakon isplate dividende cijena ide odmah dole za iznos

dividende ( tolko je sada i narasla ...kolega je već upozorio na to )

pa je na vama sad odlučit ...očete prodat prije dividende i uzet lovu ili čekat divku pa onda opet čekat bolja vremena da cijena poraste,,,

ja ću mislim ipak utopit prije divke ...mrzi me da da mariću plaćam uhljebninu ...mater...im ...beskorisnu .

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • February 5, 2021 at 1:22 PM
    Quote from janlana

interestantna mi je ova brana na 184.....upozorit ću na uobičajeno ponašanje na burzi ,...dakle nakon isplate dividende cijena ide odmah dole za iznos

pa je na vama sad odlučit ...očete prodat prije dividende i uzet lovu ili čekat divku pa onda opet čekat bolja vremena da cijena poraste,,,

ja ću mislim ipak utopit prije divke ...mrzi me da da mariću plaćam uhljebninu ...mater...im ...beskorisnu .

Dosta je rasla u "ovom krugu".....kada su prije nekoliko godina imali dobit sličnu koje se očekuje ove i sljedeče godine ali i veču cijena je bila dobrano ispod ovih razina......istina, sada su "jači" pa je i cijena takva......

• mjanko
    Student
    Reakcija primljeno
    55
    • February 5, 2021 at 1:26 PM
    Quote from hugh
    Quote from janlana

Dosta je rasla u "ovom krugu".....kada su prije nekoliko godina imali dobit sličnu koje se očekuje ove i sljedeče godine ali i veču cijena je bila dobrano ispod ovih razina......istina, sada su "jači" pa je i cijena takva......

je, samo ćemo za dvadesetak dana imati i godišnji FI pa ćemo biti pametniji .... ako ne pametniji, imati ćemo više informacija za procjenu ....

• Lavrentije
    Student
    Reakcija primljeno
    125
    • February 5, 2021 at 2:01 PM

Super je ADPL, ali iskreno cak i ako ste ovdje zbog divke najbolje je uci malo kasnije, za nekih mjesec dana, cim se malo razjasni prica oko usporavanja proizvodnje autiju zbog nedostatka cipova. To je nesto sto se moze rjesiti relativno brzo, a moze trajati i godinama. Puno tvornica je najavilo smanjenje proizvodnih kapaciteta zbog toga.

“It is difficult to say exactly how long the semiconductor shortage will last, however, by our estimates we believe the shortage could continue until the beginning of 2023,” Fitch Solutions said then in a report. (https://www.forbes.com/sites/neilwint…d-recover-soon/)

https://lider.media/poslovna-scena…tomobila-135251

Carmakers Face $61 Billion Sales Hit From Pandemic Chip Shortage (https://www.bloomberg.com/news/articles/…es-car-shortage)

• Lavrentije
    Student
    Reakcija primljeno
    125
    • February 5, 2021 at 5:27 PM

I Dacia je drasticno smanjila proizvodnju zbog manjka poluvodiča (https://www.seebiz.eu/auto-moto/daci…luvodica/251059)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago