Mislim da se radi o tridesetak mil.kuna, neće iih vraćat sigurno, ali zato bi trebala bit 2022 obilata..
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Quote from harpun
oni planiraju isplatu dividende
27. 7. 2021. - Isplata dividende (ukoliko se izglasa na Glavnoj skupštini)
U tom slučaju bi trebali vratiti pomoć koju su dobili za Covid-19 od države, stoga neće biti dividende, to bi bila suluda odluka, jer se radi o popriličnim novcima koje bi trebali vratiti u proračun.
Kako su onda radnici dobili bonus di im je rečeno da je to iz 2019 dobili su bonus božićnicu i dar za djecu, vjerojatno se dobit iz 2019 moze koristi tako da očekujem da i dioničari dobiju svoje.
-
vjerojatno su tamo svi suludi i ne znaju što rade
Sarkastičan komentar vam neće pomoći u dobivanju dividende.
U kalendaru događaja za 2020.-tu godinu je također bila stavka isplate dividende u devetom mjesecu ako se izglasa, pa se naravno nije izglasala.
-
Možda bude, možda ne bude. Ali moraju vratiti samo oko 5 milijuna kn, jer za prva dva mjeseca je bio drugi zakon.
Po meni je bolje da ne isplaćuju, ali nije nemoguće...
-
https://www.poslovni.hr/burze/solinski…mpaniji-4241305
članak iz srpnja sugerira da su koristili potpore samo za ožujak i travanj
Korisnici potpore Očuvanje radnih mjesta | Hrvatski zavod za zapošljavanje (hzz.hr)
tko želi neka provjerava
-
Našao sam adpl i za svibanj, 6 milijuna kn, 13. str...
-
Koliko se sjecam u nekom nedavnom intervju se bilo spominjalo da ce koristit i ove mjere do kraja godine ?
-
Da li se zna točno za koje mjesece je korištena potpora države? Osim ožujak, travanj...
-
Da li se zna točno za koje mjesece je korištena potpora države? Osim ožujak, travanj...
Koliko vidim iz popisa, koristili su za ozujak, travanj i svibanj. Medjutim, ukupan iznos potpore za ova tri mjeseca je znacajno manji nego sto navode iznos ustede u svom izvjestaju za 3Q: "Oni su umanjili troškove osoblja za oko 33,8 milijuna kuna na razini Grupe, odnosno 31,2 milijuna kuna u matičnom društvu."
Mozda, kao i Jadroagent, vrate potporu za svibanj pa isplate dividendu... :))
Link za provjeru:
https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/
Znakovito je da je nakon donosenja zakona vezano za (ne)isplatu dividende ukoliko se koriste drzavne potpore za ocuvanje radnjih mjesta, koristenje ove subvencije u znacajnoj mjeri smanjeno.
-
Kolega na to sam i mislio, ako se bude radilio od jednom mjesecu, možda i vrate.S tim potezom bi bili solidarni, i taj novac uložiti u obnovu, a i mogli bi dat i nešto dividende, pošto imaju od čega.Normalno i vrijednost dionice bi porasla...
-
-
koliko vidim "autiči" su vani na strong sell preporuci kratkoročno........ona folcika, bmw-eeee, pežol......kak to vrijedi za plastiku?.....il je plastika naučna fantastika?.....
-
Kolega, što se tiče automobila, istina je pala je prodaja.Što se tiče, ADP ja mogu ovaj tren izić sa jako dobrom zaradom,ali neću jer znam da će gore.Prošlu godinu nisu radili par mjeseci i dobit će bit preko 50 Mk.Posla imaju za iduće dvi do tri godine da ništa ne ugovore.Sad rade punim kapacitetom, i traže radnike.Povukli su 20Mk, europskih novaca za inovacije i nove strojeve.Jako dobro vođena firma.Iza izvješća će cjena bit veća, neću prognozirat koliko😀
-
Ovo mi je proletilo pod IT vijesti koje pratim i zapravo sam razmisljao dal da to uopce stavim ovdje. Mozda nekome ipak bude interesantno. Pogled sa druge strane na auto dijelove.
Boldano je par zanimljivih rijeci.
Chip Shortage Hits Global Automakers
QuoteMercedes-Benz maker Daimler joined its German peer Volkswagen AG in announcing it's affected by the industrywide supply bottleneck, without quantifying the impact. Honda said it will cut domestic output by about 4,000 cars this month at one of its factories in Japan, while Nissan is adjusting production of its Note hatchback model. Ford is idling a sport-utility vehicle factory in Kentucky next week, pulling forward previously planned downtime due to the chip shortage.
VW, the world's biggest carmaker, announced last month that it would need to adjust first-quarter manufacturing plans around the globe because of the shortage. The company said chipmakers reassigned some of their production capacity to consumer electronics and other sectors last year and were caught off guard by surprisingly resilient auto demand. The amount of VW car output lost could be in the low six-digit range, according to people familiar with the matter. -
Ja sam možda preoptimističan, ali vjerujem u neto dobit za prošlu godinu preko 70Mk.Šta vi mislite?
-
Ja sam možda preoptimističan, ali vjerujem u neto dobit za prošlu godinu preko 70Mk.Šta vi mislite?
mislim da to najviše ovisi o tečaju rublje, ostale stvari su u redu, pozitivna stvar je što kuna slabi.
-
Računaj 70/2 i bit će ok. Ne vidim odakle si izvukao tih 70.
-
Koliko in je neto dobit bila 2019?
-
Koliko in je neto dobit bila 2019?
102,64 milijuna
https://hr.investiramo.com/ZSE/ADPL/finan…tatement/annual
Za sad su u prva 3 kvartala na oko 25 mil, znači još 45 mil do 70 što je dosta teško za jedan kvartal.
-
Po meni nema razloga da bude pad veći od 30%.Prodali su parcelu u Makarskoj za 11MK, iskoristili su potpore od države kad nisu radili, znači smanjili troškove za 30MK.Samo tri miseca nisu radili....
-
Po meni nema razloga da bude pad veći od 30%.Prodali su parcelu u Makarskoj za 11MK, iskoristili su potpore od države kad nisu radili, znači smanjili troškove za 30MK.Samo tri miseca nisu radili....
Računaj da su prije zatvaranja tvornica postepeno smanjivali tempo a i kad su napokon pokrenuli proizvodnju nisu odmah krenuli punim kapacitetom već postepeno. Smanjili su troškove, povukli subvencije, pokrenuli se, ugovaraju nove poslove i posluju s dobiti i to bi nas sve trebalo zadovoljiti s obzirom kakva je bila 2020. Q4 će biti dobar pokazatelj smjera za 2021. Očekujem ili bolje reći nadam se da će Q4 a tako i 2021. biti na tragu rezultata od prije korone.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun