1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • June 26, 2025 at 4:45 PM
    • #3,281
    Quote from Sheki
    Quote from bjane

jedini način da se sazna je kupnja knjige dioničara.

forum je na izdisaju.:(

Je, mislio sam da netko prati. Na RIVP se drže leđa za... iako ne kao na ERNT-u, ali ovo na ADPL-u je zanimljivo jer može biti više opcija pa pitam ako netko ima neke dostupne informacije. Na 10:45 skriveni nalozi, a iza toga nakrcano bez veze. Za to ne treba ni osnovna škola da bude jasno. Jedino može biti više razloga. A forum je pomozi bože...šta je je.

Jasno je da slijedi pad? Ili je jasno da slijedi rast?🤔

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • June 26, 2025 at 4:56 PM
    • #3,282
    Quote from darac11
    Quote from Sheki

Je, mislio sam da netko prati. Na RIVP se drže leđa za... iako ne kao na ERNT-u, ali ovo na ADPL-u je zanimljivo jer može biti više opcija pa pitam ako netko ima neke dostupne informacije. Na 10:45 skriveni nalozi, a iza toga nakrcano bez veze. Za to ne treba ni osnovna škola da bude jasno. Jedino može biti više razloga. A forum je pomozi bože...šta je je.

Prodaj pa ćeš vidjet 😁

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • June 26, 2025 at 7:16 PM
    • #3,283
    Quote from noviulagac
    Quote from darac11

Prodaj pa ćeš vidjet 😁

Ako ja prodam imat čete rast od tritisučeosamstodvadesetsedam posto.🤣

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • June 26, 2025 at 7:43 PM
    • #3,284

kaj se onda čeka ?

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • June 27, 2025 at 8:06 AM
    • #3,285
    Quote from tollway

kaj se onda čeka ?

Vi budete zaradili a ja ne🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Lemi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    254
    • June 27, 2025 at 10:57 AM
    • #3,286
    Quote from Sheki

Jel ima netko uvid tko kupuje ove količine od PBZ CO OMF-a? Koliko mu je još ostalo?

Cca 10000 komada mu ostalo na današnji dan.

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,009
    • June 27, 2025 at 10:58 AM
    • #3,287
    Quote from darac11
    Quote from tollway

kaj se onda čeka ?

Samo ti javi par dana prije da se mi nakrcamo :)

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • June 27, 2025 at 12:01 PM
    • #3,288
    Quote from Sheki
    Quote from darac11

Samo ti javi par dana prije da se mi nakrcamo :)

Ja znam da mi se vi smijete ali ja prodao SPNV i godinu dana poslije ponuda po 800% večoj cijeni, ja prodao CHAG i 3 tjedna poslije 60% dividenda na moju prodajnu cijenu, ja prodao VIRO i 7 godina poslije opet cca 700 % ili više , pa PRFC 100 % od moje prodajne cijene, tako da me strah prodat🤣🥲

• bluelionZG
    Početnik
    Reakcija primljeno
    33
    • June 27, 2025 at 4:19 PM
    • #3,289

ajde ovako...ako samo budeš kupovao onda, bez ikad prodaje, nikad nećeš biti u krivu ;)

Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    509
    • June 28, 2025 at 12:00 PM
    • #3,290

Jeste vidjeli ovo?

Slijedi li neprijateljsko preuzimanje AD Plastika?
    www.poslovni.hr

Zvijezda je rođena!

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    253
    • June 28, 2025 at 12:16 PM
    • #3,291

A sto znaci neprijateljsko preuzimanje ??? Ruska tvrtka koja je radila dobro kao i Petrokemija dok nije dosao Došen i počeo sa svojim vrlim potezima koje sam tolerirao i tolerirao i na kraju izasao iz adpl .... Najuspješniji hrvatski manager a iza njega samo krš i lom. Klasika

Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    509
    • June 28, 2025 at 12:43 PM
    • #3,292
    Quote from All

A sto znaci neprijateljsko preuzimanje ??? Ruska tvrtka koja je radila dobro kao i Petrokemija dok nije dosao Došen i počeo sa svojim vrlim potezima koje sam tolerirao i tolerirao i na kraju izasao iz adpl .... Najuspješniji hrvatski manager a iza njega samo krš i lom. Klasika

Jao mene što sve pixeli moraju trpiti...
    Došen je odgovran za "krš i lom".
    Svašta.

Zvijezda je rođena!

umalo
    Student
    Reakcija primljeno
    40
    • June 28, 2025 at 1:00 PM
    • #3,293
    Quote from All

Vjerojatno preuzimanje firme na nedopušten netransparentan način , možda im je krajnji cilj istiskivanje malih dioničara i preuzimanje svih ovlasti

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    253
    • June 28, 2025 at 1:18 PM
    • #3,294
    Quote from umalo
    Quote from All

Vjerojatno preuzimanje firme na nedopušten netransparentan način , možda im je krajnji cilj istiskivanje malih dioničara i preuzimanje svih ovlasti

Kod nas su takve stvari po defaultu, ali mislim da se ovdje radi o pokusaju izvlačenja iz gabule ....

Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Jao mene što sve pixeli moraju trpiti...
    Došen je odgovran za "krš i lom".
    Svašta.

A jel sam ja mozda odgovoran za lom u petrokemiji pa onda u Adplastici ??? Nego zvjezdani jel ti mozes komunicirati bez blaćenja onih koji imaju drukcije misljenje od tvojeg ????

Edited once, last by All: Merged a post created by All into this post. (June 28, 2025 at 1:19 PM).

Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    509
    • June 28, 2025 at 2:27 PM
    • #3,295
    Quote from All
    Quote from umalo

...

Nego zvjezdani jel ti mozes komunicirati bez blaćenja onih koji imaju drukcije misljenje od tvojeg ????

ALL, tvoj je temeljni problem što ti nemaš artikulirano mišljenje niti o čemu, već se krajnje neukusno nabacuješ s blatom po ljudima. Vjerojatno je to posljedica tvoje frustracije zbog investicijskih poteza koje radiš.

Koji si argument ponudio za svoju tvrdnju da je Marinko Došen "kriv za krš i lom" u AD Plastiku?

Niti jedan!

A istina je upravo suprotna od tvog siktanja po ovom forumu.

AD Plastik i njegova uprava se u proteklih 5 godina nosila sa sljedećim nevjerojatnim nizom izazova:

- zaustavljanje ekonomskih aktivnosti uslijed "borbe" protiv COVID-19

- kidanje dobavnih lanaca

- promašenih zelenih politika EU

- konkurenciji (često nelojalnoj) u autoindustriji iz Azije

- rat u Ukrajini i sankcijama prema zemlji i ljudima od kuda je najveći pojedinačni dioničar AD Plastika

- zatvaranje jedne od dvije tvornice u Rusiji

- revalorizacija tj. umanjenje vrijednosti imovine u vezi s prethodnom točkom

- manjak radne snage

- popunjavanje knjige narudžbi, sklapanje novih poslova i upravljanje kapacitetima proizvodnje...

Navedi mi barem jednu od ovog niza situacija za koju je odgovoran Marinko Došen?

Da si pročitao i jedno jedino financijsko izvješće AD Plastika, bilo bi ti jasno kakvu si glupost napisao.

Ali to nisi napravio. Zato i nisi svjestan da se gluposti koje pišeš iz aviona vide. Na to ti već neko vrijeme pokušavam skrenuti pažnju, ali si uporan.

Izašao si iz AD Plastika. Odlično! Široko ti polje i sretno ti bilo

Možeš li nas ostale poštedjeti svojih nesuvislih komentara?

Naime upravo to si mi obećao pred nekih mjesec dana.

U međuvremenu si sakupio novih 100-tinjak postova. Sve jedan vredniji od drugog!

I da odgovorim kolegi UMALO što je to neprijateljsko preuzimanje.

Neprijateljsko preuzimanje NIJE preuzimanje firme na cit.: "nedopušten i netransparentan način i čiji je krajnji cilj istiskivanje malih dioničara i preuzimanje svih ovlasti."

Neprijateljsko preuzimanje JEST ono preuzimanje koje nema podršku od uprave.

To je definicija neprijateljskog preuzimanja.

Ako vam je poznata činjenica da mali dioničari u AD Plastiku imaju 32% dionica, onda je svakom iole razboritom čovjeku koji pozna temelje dioničarstva u Hrvatskoj potpuno jasno da u slučaju AD Plastika neprijateljsko preuzimanje NE MOŽE rezultirati istiskivanjem manjinskih dioničara.

Kolega "Umalo" preporučam da se upoznate sa odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

U suprotnom, dok pišete ovakve katastrofične upise, stječe se dojam da se takmičite sa kolegom ALL tko će napisati veću besmislicu. Kolega UMALO, tu utrku ste unaprijed izgubili jer je ALL prvak u toj disciplini. Sigurno će ući u "kuću slavnih".

Zvijezda je rođena!

umalo
    Student
    Reakcija primljeno
    40
    • June 28, 2025 at 3:33 PM
    • #3,296
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Nego zvjezdani jel ti mozes komunicirati bez blaćenja onih koji imaju drukcije misljenje od tvojeg ????

ALL, tvoj je temeljni problem što ti nemaš artikulirano mišljenje niti o čemu, već se krajnje neukusno nabacuješ s blatom po ljudima. Vjerojatno je to posljedica tvoje frustracije zbog investicijskih poteza koje radiš.

Koji si argument ponudio za svoju tvrdnju da je Marinko Došen "kriv za krš i lom" u AD Plastiku?

Niti jedan!

A istina je upravo suprotna od tvog siktanja po ovom forumu.

AD Plastik i njegova uprava se u proteklih 5 godina nosila sa sljedećim nevjerojatnim nizom izazova:

- zaustavljanje ekonomskih aktivnosti uslijed "borbe" protiv COVID-19

- kidanje dobavnih lanaca

- promašenih zelenih politika EU

- konkurenciji (često nelojalnoj) u autoindustriji iz Azije

- rat u Ukrajini i sankcijama prema zemlji i ljudima od kuda je najveći pojedinačni dioničar AD Plastika

- zatvaranje jedne od dvije tvornice u Rusiji

- revalorizacija tj. umanjenje vrijednosti imovine u vezi s prethodnom točkom

- manjak radne snage

- popunjavanje knjige narudžbi, sklapanje novih poslova i upravljanje kapacitetima proizvodnje...

Navedi mi barem jednu od ovog niza situacija za koju je odgovoran Marinko Došen?

Da si pročitao i jedno jedino financijsko izvješće AD Plastika, bilo bi ti jasno kakvu si glupost napisao.

Ali to nisi napravio. Zato i nisi svjestan da se gluposti koje pišeš iz aviona vide. Na to ti već neko vrijeme pokušavam skrenuti pažnju, ali si uporan.

Izašao si iz AD Plastika. Odlično! Široko ti polje i sretno ti bilo

Možeš li nas ostale poštedjeti svojih nesuvislih komentara?

Naime upravo to si mi obećao pred nekih mjesec dana.

U međuvremenu si sakupio novih 100-tinjak postova. Sve jedan vredniji od drugog!

I da odgovorim kolegi UMALO što je to neprijateljsko preuzimanje.

Neprijateljsko preuzimanje NIJE preuzimanje firme na cit.: "nedopušten i netransparentan način i čiji je krajnji cilj istiskivanje malih dioničara i preuzimanje svih ovlasti."

Neprijateljsko preuzimanje JEST ono preuzimanje koje nema podršku od uprave.

To je definicija neprijateljskog preuzimanja.

Ako vam je poznata činjenica da mali dioničari u AD Plastiku imaju 32% dionica, onda je svakom iole razboritom čovjeku koji pozna temelje dioničarstva u Hrvatskoj potpuno jasno da u slučaju AD Plastika neprijateljsko preuzimanje NE MOŽE rezultirati istiskivanjem manjinskih dioničara.

Kolega "Umalo" preporučam da se upoznate sa odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

U suprotnom, dok pišete ovakve katastrofične upise, stječe se dojam da se takmičite sa kolegom ALL tko će napisati veću besmislicu. Kolega UMALO, tu utrku ste unaprijed izgubili jer je ALL prvak u toj disciplini. Sigurno će ući u "kuću slavnih".

Display More

Ja i all nemamo nikakve veze jedno sa drugim , a niti sam ikad imao adpl niti je iman , pročitao na portalu neki novinski članak o ovom preuzimanju , u kojem se spominje da su baš mali dioničari upozorili hanfu o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja ,pa sam na svoj način komentirao ovaj slučaj

Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    509
    • June 28, 2025 at 3:46 PM
    • #3,297
    Quote from umalo
    Quote from Zvjezdani

.

Ja i all nemamo nikakve veze jedno sa drugim , a niti sam ikad imao adpl niti je iman , pročitao na portalu neki novinski članak o ovom preuzimanju , u kojem se spominje da su baš mali dioničari upozorili hanfu o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja ,pa sam na svoj način komentirao ovaj slučaj

UMALO, sve ok.
    Mali dioničari su pisali HANFI da izvidi ima li kakvih nepravilnosti u upravljanju tvrtkom, s obzirom da je ona na burzi. Naravno da HANFA nema nikakvih ovlasti vezano uz upravljanje tvrtkama, već samo onim što ima veze sa tržištem kapitala.
    A i samo korištenje izraza "neprijateljsko preuzimanje" je u ovom kontekstu vrlo upitno i izravna je izmišljotina novinarke koja je napisala onaj članak.
    U zadnjih mjesec dana je, istina povečan obujam trgovine dionicama AD Plastika, ali ne u tolikoj mjeri da bi se opravdano moglo govoriti o neprijateljskom preuzimanju.

Problem je nastao u tome što neprijateljsko preuzimanje u kontekstu zakona ima svoje striktno značenje, a ovdje je korišteno više kao stilska figura da bi se opisao mogući sukobu unutar nadzornog odbora i same uprave.

Nikakvo istiskivanje manjinskih dioničara trenutno nije moguće, a promjene u vlasničkoj strukturi su vidljive svakome tko je voljan investirati 17,5 € i u SKDD-u kupiti knjigu dioničara na određeni dan.
    Mislim da bi svaki iole ozbiljni investitor u neku kompaniju barem jednom godišnje (ako ne i češće) trebao izdvojiti taj iznos da vidi ima li značajnije promjene u strukturi vlasništva.
    Zadnje sam to osobno napravio u siječnju.

Tko zna, možda već imam i najnoviju knjigu dioničara? :D:saint:

Zvijezda je rođena!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 28, 2025 at 3:46 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.6M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 28, 2025 at 3:46 PM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • June 28, 2025 at 3:14 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

June 28, 2025 at 3:14 PM
    1. MDKA (Medika d.d.) 850

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 28, 2025 at 7:44 AM
    2. Odgovora
      850
      Pregleda
      313k
      850
    3. vodoinstalater

June 28, 2025 at 7:44 AM
    1. Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala 246

• luxaxe123
      • March 6, 2020 at 7:22 PM
      • Pitanja i savjeti
      • luxaxe123
      • June 27, 2025 at 10:48 PM
    2. Odgovora
      246
      Pregleda
      140k
      246
    3. gcoxNew

June 27, 2025 at 10:48 PM
    1. CKML (Čakovečki mlinovi) 560

• Kvark
      • October 29, 2020 at 1:44 PM
      • Dionice
      • Kvark
      • June 27, 2025 at 12:28 PM
    2. Odgovora
      560
      Pregleda
      224k
      560
    3. lovaccroatia

June 27, 2025 at 12:28 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 28, 2025 at 3:46 PM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 28, 2025 at 3:14 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater June 28, 2025 at 7:44 AM
  • Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

gcoxNew June 27, 2025 at 10:48 PM
  • CKML (Čakovečki mlinovi)

lovaccroatia June 27, 2025 at 12:28 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo June 27, 2025 at 10:02 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

child June 26, 2025 at 8:21 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

tanktrafo June 26, 2025 at 5:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

bjane June 26, 2025 at 12:33 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All June 26, 2025 at 12:01 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,812 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • Što smo danas tržili

6,024 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

91 Replies, 4 months ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,574 Replies, 4 years ago