Jedino ne znam kako je 97×1000 kuna milijun eura
"Milja" je u nekom krajevima šatro naziv za tisuću...dakle tisuću eura...sve redovno...
Jedino ne znam kako je 97×1000 kuna milijun eura
"Milja" je u nekom krajevima šatro naziv za tisuću...dakle tisuću eura...sve redovno...
Renault ostaje u Rusiji.
Prvi put u povijesti sam sada kupio svoje prve dionice u životu.
I to AD Plastik po cca 94-97 kn. Učinilo mi se nestvarnim da
je cijena toliko pala pa nisam mogao odoliti i ne uzeti jer smatram
da firma bez obzira na trenutne probleme ima odličnu perspektivu.
Mi koji ju dugoročno držimo ćemo vam reći da je to super potez. Ovi koji ju izbjegavaju zbog dosta trenutnih otegotnih okolnosti će vam reći da je to dosta riskantan potez. Teško mi je biti potpuno objektivan jer sam svrstan u prvu skupinu, ali moje mišljenje je da adpl plovi kroz težak period već neko vrijeme a pred njim je još teži period te djelom i neizvjesnost zbog ruskog dijela. Ipak, uz sve to, vjerujem da će kompanija kroz možda 2 teške godine dočekati bolja vremena.
Europa se opekla dva puta i europi je jasno i u slučaju korone i u slučaju ovog rata da ne smije toliko izmještati proizvodnju po svijetu i sigurno će se više fokusirati da se industrija, bar ona koja nije toliko prljava što više vrati u europu. Na to je prisiljena a i toga je sada vrlo svjesna jer ne može toliko ovisiti o drugima. Konkretno imamo slučaj da u auto industriji i problemu s chipovima koji je sada nastao imamo gradnju nove velike Intelove tvornice chipova, čini mi se u njemačkoj. Radi se o desecima milijardi eura ulaganja. To je proces koji će trajati jer ne može se općenito industrija potezom pera relocirati ali ta svijest, a nadam se i trend već dolaze. Što se tiče konkretno automobila, dobiva se dojam da je sve potpuno zaustavljeno i da se auti ni ne proizvode nit ne prodaju što je daleko od istine. Proizvodnja a zbog tog i prodaja je pala, ali se nije prepolovila, već je pala 10, 20, 30 %, ovisi o mjesecu. Zbog Nedovoljne proizvodnje potražnja za autima je dosta naglašena i na novi auto se čeka mjesecima, u nekim slučajevima i godinama. Ljudi su željni novih automobila i kad autoindustrija stane na noge tržište će buknuti. Dosta ljudi je prolongiralo kupnju novog vozila još od početka korone što je sada već dvije godine, u međuvremenu je još ljudi "došlo na red" da traže novi auto jer im je trenutni, po njihovom kriteriju, prestar.
Ovo je i dugoročno prilika za europu da industrijski i energetski osnaži i ojača jer je vidljivo koliko je neujedinja, koliko ovisi o drugima i koliko je zbog toga slaba.
Ako izuzmemo IPO HT-a, moja prva kupnja dionica preko tradera je bilo isto ADPL.... 2011. godine....
Fora..
Adpl brzo padne ali se i brzo digne,,, vratimo se mi dugoročni dividendaši put 200 kn,,, što imaš više komada veča je dividenda, povrat na uloženo, neovisno da li je cijena 100 kn ili 300 po dionici,,, sretno onima koji kupuju i prodaju
Mene danas izulo iz cipela ... prodao 1k komada po 97 , računam rat je , kad ono raketa Al ne ratna i to do 105 ... netko je na meni uzeo laganih milju eura ... stq ti je kockarska sreća
Nisam još uzeo kolega jer nisam prodao . Dobar komad sam znači kupio od vas . Ipak ste trebali staviti u komadu, baš sam se nadao da će netko staviti malo veću količinu. Čekamo novo spuštanje ispod 100.
Uvijek postoji rješenje...
jako dobro radi ova diona... sličan patern se ponavlja... rast početkom dana, pa pad, i opet rast, dan završi na višoj točki nego što je otvorilo... daje priliku za trejd za sad.
edit odlično dela posaugano do 113. a malo čas bila 105.
moje mišljenje nije financijski savjet mozda bi bilo mudro da ih prodaš 5 dana prije izvješća za prvi kvarta a onda ih opet kupih 5 dana poslin.
Avtovaz ide na kolektivni godišnji od 4. do 24.04.
Situacija sa cipovima dugotocno ok.
5. HPB -4961
8. PBZ -1700
Jos im zajedno ostalo 145 000 kom
5. HPB -4961
8. PBZ -1700
Jos im zajedno ostalo 145 000 kom
Zašto 5. i 8. prodaju kad je sve super? Hmmm
Uzmite u obzir da to nisu bezvezni ulagatelji, velika lova (a i vremena) treba da se uđe u top10. Ne znamo po koliko su kupovali ali izgleda da im je sve dobro za izlaz, i 90, i 100, i 110 kn.
Smrdilo mi je na pump&dump zadnjih dana, sad je jasno , budite oprezni da ne ostanete bez gaca . Lijepo je dok raste, al lako pumpa prestane
Smrdilo mi je na pump&dump zadnjih dana, sad je jasno , budite oprezni da ne ostanete bez gaca . Lijepo je dok raste, al lako pumpa prestane
Bez uvrede kolega, al zašto mislite da je lijepo kad raste? Možda je lijepo kad raste onome tko je kupio, a ružno onome tko je prodao i obrnuto. Ne govorim vama direktno nego se osvrćem na sve postove ovog tipa (smrdilo mi je...sad - više ne smrdi - nego je jasno) jer svjesno ili nesvjeno izražavaju "što se babi htilo to se babi snilo" mentalitet. Pogledajte, vidite da li vam cijena odgovara, prodajte ili kupite i dajte neko mišljenje ili procjenu pa makar ona bila i imam 14 mil.kn u kešu i pokupovat ću sve ovo što se nudi tako da ne brinete za cijenu.
jučer je definitivno povučena kočnica nakon onog udara do 113. Nakon toga su se aktivirali fondovi i stavljali na prodaju, međutim nije falilo ni kupnje, tako da treba pratiti što će biti dalje i ne izlagati se previše... brzo se sve to promijeni... meni paše sve. Kraj rata najviše bi se odrazio na cijenu baš ove dionice, treba i to imati u vidu... sve drugo već se poprilično oporavilo.
jučer je definitivno povučena kočnica nakon onog udara do 113. Nakon toga su se aktivirali fondovi i stavljali na prodaju, međutim nije falilo ni kupnje, tako da treba pratiti što će biti dalje i ne izlagati se previše... brzo se sve to promijeni... meni paše sve. Kraj rata najviše bi se odrazio na cijenu baš ove dionice, treba i to imati u vidu... sve drugo već se poprilično oporavilo.
Iracionalno palo, pa iracionalno skočilo, pomogli još i trejderi, vi najbolje znate to kolega . Fondovi ne gledaju jednu dionicu i koliko mogu zaraditi na njoj, nego koliki je rizik i izloženost u cjelini. Neki moraju smanjiti rizik, a ovdje je rizik velik (i rat i općenito stanje u autoindustriji), što ne znači prodavat po bilo kojoj cijeni, a isto tako i kupovat. Uvijek se isplati po nekoj cijeni, samo je pitanje koja je...
kapitalni je državni fond mirovinskog osiguranja i tu ne treba tražiti logične razloge zašto jer ih nema, već su bili prozivani da prodaju dionice iz portfelja po nižoj cijeni od ulazne a ovaj drugi je pbz skrbnički, ne vidi se tko je iza njega ali on tu i tamo skrati po malo, 1000-1500kom. ništa bitno...
stoga, izgleda da je kapitalni ohladio jučerašnji rast ali ako 5k kom od 25k a ostalo je odradilo tržište a vidim i da je bio aktivan i na 90 pa je dionica korigirala na današnjih 105...nisu to neke količine da ih tržište ne može apsorbirati a baš sam jučer pratio i nije to nikakav pump&dump , jednostavno se trgovalo, dobro se kupovalo a i prodavalo i mislim da je najveći dio onih koji su kupovali prethodnih dana -100 izašao iz pozicije...uglavnom, svašta se može napisati ali adpl dobro posluje, dobro će poslovati, ruski pogoni će deeskalacijom situacije i sankcija kadtad proraditi a i ima tehnički gap na 150 a gapovi se uvjek popune pa...
Pad je i u veljači:
https://www.acea.auto/pc-registratio…-7-in-february/