ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Kako ovo utječe? https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…juceve-20220304
Izgleda da ćemo ostat bez te dvije tvornice u Rusiji😢😢😢. Osim ako ne uspiju iskompenzirat pa mijenja s većinskim za dionice.
-
Kako ovo utječe? https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…juceve-20220304
Izgleda da ćemo ostat bez te dvije tvornice u Rusiji😢😢😢. Osim ako ne uspiju iskompenzirat pa mijenja s većinskim za dionice.
Opcije koje je dao prvi zamjenik premijera Andrej Belorusov su:
- Tvrtka u potpunosti nastavlja poslovati u Rusiji
- Strani dioničari predaju svoj dio ruskim partnerima te se kasnije mogu vratiti na tržište
- Tvrtka trajno prekida poslovanje u Rusiji, zatvara proizvodnju i otpušta radnike
Rusi moraju biti svjesni da ako krenu s nacionalizacijom da će im na zapadu svo bogatstvo biti nacionalizirano, pa nek procijene, je li oni imaju više love na zapadu (vile, jahte, bankovni računi i investicije oligarha) ili zapad ima više investicija u Rusiji (samo investicije, zapadnjaci u Rusiji nemaju niti vile, niti jahte, niti tu čuvaju novce).
Opcija 2. i 3. su skoro pa jednako loše, ako predaju svoj dio ruskim partnerima to će se pokrast kao u svakom ratu, ako prekinu poslovanje to je jednako navedenom.
Dakle, realne opcije su:
- AO HOLDING AVTOKOMPONENTY mora biti svjestan da ako krene nacionalizacija u Rusiji, da će krenuti i na Zapadu, prema tome, mogu preuzet ruske tvornice i da se otpiše 30% vlasništva u ADPL, omjeri su taman približno isti i ovo je vjerojatno najbolje rješenje za obje strane
- Tvrtka u potpunosti nastavlja poslovati u Rusiji, s tim da tu AO HOLDING AVTOKOMPONENTY pomaže voditi stvari u Rusiji pa što bude bit će
Sve ostalo nema smisla niti za AO HOLDING AVTOKOMPONENTY niti za ADPL.
-
Vidim ovdje još neki ne kuže...2012 je došla direktiva iz Washingtona INA se povlači iz Sirije, INA se povukla iz Sirije, kada dođe direktiva iz Washingtona(a doći će) Ad Plastik se povlači iz Rusije, uopće nema sumnje u to, pitanje je samo kad...
EDIT: Eventualno se možda nešto prebije sa Rusima, odnosno njihovom imovinom ovdje i našom tamo.
-
Nitko se u ovakvoj situaciji nece trampit za imovinu. Ni rus nije lud da ponudi svoj europski dio za dio u rusiji koja ce biti godinama pod sankcijama i unistenog gospodarstva.
-
Izgleda neće baš svi bježati iz Rusije...
Čini se da Hyundai i Kia neće zaustaviti izvoz ili proizvodnju u Rusiji. Evo i zašto...Na pitanje ne planira li Kia pauzirati proizvodnju ili isporuke na rusko tržište, glasnogovornik kompanije je odbio odgovoritiwww.jutarnji.hr -
Nitko se u ovakvoj situaciji nece trampit za imovinu. Ni rus nije lud da ponudi svoj europski dio za dio u rusiji koja ce biti godinama pod sankcijama i unistenog gospodarstva.
Mislim da je u ovoj situaciji trenutna vlasnicka struktura u kojoj rusi imaju 30% vlasnistva najbolje sto se moglo dogodit jer su sanse da napuste trziste Rusije minimalne buduci vecinski dionicar ima prebivsliste u Rusiji i nema razloga tamo zatvarat pogone...ako bi u Rusiji razvlastili ostale dionicare onda ce i oni biti razvlasceni kod nas sto bi, obzirom na situaciju, bilo odlicno za ADPL..tako da je najvjerojatnije da ce nastavit poslovat tamo i ovdje...IMHO
-
Mislim da je u ovoj situaciji trenutna vlasnicka struktura u kojoj rusi imaju 30% vlasnistva najbolje sto se moglo dogodit jer su sanse da napuste trziste Rusije minimalne buduci vecinski dionicar ima prebivsliste u Rusiji i nema razloga tamo zatvarat pogone...ako bi u Rusiji razvlastili ostale dionicare onda ce i oni biti razvlasceni kod nas sto bi, obzirom na situaciju, bilo odlicno za ADPL..tako da je najvjerojatnije da ce nastavit poslovat tamo i ovdje...IMHO
U pravu ste Parica...to je velika prednost.
-
Meni se isto tako čini, a u slučaju da nešto zapne stići će pomoć da se riješi u korist ADPL-a. Nažalost, s ljudskog aspekta gledano, u svijetu trgovine i interesa sve ovo mi liči na to da su rusi kupili tampon zonu (imovinom koju imaju na zapadu), a naj...ukrajinci. Volio bih da griješim.
Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je sve dogovoreno već da svatko zna što mu treba i što ovaj drugi ima i to će postići. Problem je što u fokusu nije humani interes, ljudi i njihovi životi...al to je neka druga tema. Zato će i ovdje igrati ulogu propaganda uprave. Do sada se prema malim dioničarima nisu loše odnosili. -
Da li su ruske tvornice dobavljači domaćem dd?
-
-
Da li su ruske tvornice dobavljači domaćem dd?
Ne, puptuno su poslovno neovisne...ruske tvornice iskljucivo posluju na trzistu Rusije, a europske na EU trzistu...
-
Plastici ce vjerojatno sve u rusiji biti oduzeto.
Rok od dva dana: Putin naredio da mu sastave popis zemalja koje su nametnule sankcije RusijiMeđu najoštrijim sankcijama dosad je bilo prošlotjedno izbacivanje nekoliko ruskih banaka iz sustava SWIFTm.vecernji.hr -
Znači da će postati vlasnici 30% ruskog udjela u Hrvatskoj, nije loše.
-
Vi ste od toga što je Putin tražio popis zemalja koje su stavile sankcije došli do toga da će ADPL-u biti sve oduzeto ? Gdje je Putin spomenuo nacionalizaciju ? Na sankcije se odgovara protu-sankcijama, ne nacionalizacijom jer će ona biti obostrana.
Uostalom zar nije nekidan njegov ministar rekao da firme imaju izbor ostati u Rusiji ?
-
Puno toga je rečeno, ali smjer u kojem se djeluje je ono na što treba obratiti pozornost..
-
Sto dobijete obostranom nacionalizacijom? Mojoj obitelji je vraceno 1% imovine po cuvenoj formuli za povrat. I to se smatra rijesenim.
Gledam sberbanku? U 3 dana su ju rijesili. A ona se jos nalazila na demokratskom i pravicnom zapadu.
Ovdje neki spominju trampu udjela u vlasnistvu adpla za pogon u rusiji? Mislim da je za to proslo 12
-
Ne razumijem zasto bi Putin oduzimao imovinu od rusa???
Pa nije u ratu s rusima...još nije, nadam se da bude uskoro
-
Sto dobijete obostranom nacionalizacijom? Mojoj obitelji je vraceno 1% imovine po cuvenoj formuli za povrat. I to se smatra rijesenim.
Gledam sberbanku? U 3 dana su ju rijesili. A ona se jos nalazila na demokratskom i pravicnom zapadu.
Ovdje neki spominju trampu udjela u vlasnistvu adpla za pogon u rusiji? Mislim da je za to proslo 12
Što se tiče situacije sber banke, banke su po zakonu dužne imati razrađene planove u x potencijalnih kriznih slucajeva, između ostalog i nešto što se popularno nazivaju i vlastite oporuke. Iz tog razloga je ovo sa sberom riješeno u roku od par dana jer se djelovalo po "oporuci". I meni je bilo vrlo neobično kako se u par poteza riješilo preuzimanje dok nisam malo istražio. Zbog toga nebi vukao direktnu paralelu između sbera i adpla. Ne znam šta će biti sa adplom. Reko bih da će situacija ostati nepromijenjena gdje je loše to što će nas ubijati tečaj rublja ali firma ipak ostaje kakva jest što je ipak pozitivno jer ruski dio će vjerujem imati posla, pogotovo ako se rusija maksimalno zatvori. Ako dođe do neke otimačine imovine ili nečeg sličnog nadam se da ćemo ruske tvornice koje donose 20-25% profita zamjeniti za 30% vlasništva što bi moglo ispasti koliko toliko ok, ali ovisi i o raspodjeli kredita...
U svakom slučaju, za stare dugoročne dioničare adpla ako ne žele prihvatiti ogromne gubitke i prodati po trenutnim cijenama ne preostaje drugo nego pricekat 2-3 godine i nadati se stabilizaciji situacije s poluvodičima, ja imam vjere da će do toga ipak doći prije nego se kompanija raspadne. Europa nakon korona kriza i pogotovo sad u ovim novim okolnostima smanjenja razmjene roba s rusijom mora naći riješenje kako će sama proizvoditi što više svega tako da dugoročno firme poput adpl-a bi mogle profitirati, samo fa to dočekamo sa što manje ožiljaka.
-
Ako su uvedene sankcije Rusiji, a rusija je veliko trziste sta ne, onda ce biti vise poluvodica za Europu , mozda ima nesto u tome
BVPS je oko 190 kn ako se ne varam, rusija nosi 25% prihoda, a mi smo na 88 kn, dali cijena treba bit nize na 50 ili 20 kn, sta kazu strucnjaci, dali se odustaje od proizvodnje u europi , nemam dovoljno podataka
-
sto je 2-3 g? Nista.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-