1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • February 28, 2022 at 10:36 AM
    • #1,461
    Quote from Paulie

+ADPL na 110-115 kn, nisam ni sanjao da će biti ovako jeftino.

Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.

Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2022 at 10:37 AM
    • #1,462
    Quote from Roki
    Quote from Paulie

Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.

Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.

Moja računica je ovakva, ADPL meni vrijedi barem 200 kuna po dionici, ako 25% Rusije i otpišemo, u najgorem slučaju opet vrijedi 150 kn. A ja ne vjerujem da će se to otpisati, već da će se to s vremenom stabilizirati, ovaj rat će završiti prije nego mnogi misle.

Nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.

Meni također nije problem biti u ovoj dionici godinama.

Svakako, moje rezoniranje nije nikom nagovor na kupovinu ili prodaju, možda sam ja potpuno u krivu, razmislite sami. Dalje ću reagirati ovisno o kretanju cijene mada prodavati ne planiram, ali dokupit ću po prilici ili ću biti na hold.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • February 28, 2022 at 10:43 AM
    • #1,463
    Quote from Paulie
    Quote from Roki

Moja računica je ovakva, ADPL meni vrijedi barem 200 kuna po dionici, ako 25% Rusije i otpišemo, u najgorem slučaju opet vrijedi 150 kn. A ja ne vjerujem da će se to otpisati, već da će se to s vremenom stabilizirati, ovaj rat će završiti prije nego mnogi misle.

Nije nagovor na kupnju i prodaju, nek svatko razmisli sam, nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.

Zanimljivo rezonirate, sviđa mi se, samo ja bih korigirao ruski udio sa 25 na 20% jer kod normalnog poslovanja rusija donosi nekih 20% prihoda tako da prema vašoj kalkulaciji i u najgorem slučaju vrijedi i 160.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2022 at 10:49 AM
    • #1,464

Na prethodnim komentarima su neki spominjali nacionalizaciju tvornica u Rusiji, barem dvojica kolega koliko sam vidio. Da li je to Putin ikada rekao, ima li ikakva vijest u vezi toga, ja to nisam nigdje pročitao ?

Ukoliko je netko na to naišao molim da podijeli ovdje jer je svima korisno. U suprotnom smatram da se radilo o običnom druku da se sruši cijena.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 28, 2022 at 11:01 AM
    • #1,465
    Quote from Paulie

Na prethodnim komentarima su neki spominjali nacionalizaciju tvornica u Rusiji, barem dvojica kolega koliko sam vidio. Da li je to Putin ikada rekao, ima li ikakva vijest u vezi toga, ja to nisam nigdje pročitao ?

Ukoliko je netko na to naišao molim da podijeli ovdje jer je svima korisno. U suprotnom smatram da se radilo o običnom druku da se sruši cijena.

pa to je kolega logično, samo je pitanje je li ovdje u pitanju hibridni rat ili nešto istinito, obzirom na izvor,

ja sam to mislim spomenuo, ali se ne bih oslanjao ni sam na te izvore, pa evo

radi se o bivšem predsjedniku, a vi procijenite jel priča što on misli ili je razgovarao sa glavnim Šefom stanice, kojega je onda on osobno u.rao ako laže

Moskva bi mogla nacionalizirati imovinu stranaca, prema izjavama bivšeg ruskog predsjednika - Najnovije Vijesti
    Dmitrij Medvedev pozvao je na uzajamne mjere, oko zamrzavanja ruske imovine u inozemstvu.
    www.logicno.com
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 28, 2022 at 11:04 AM
    • #1,466

Samo je problem u takvom scenariju da li se adpl smatra imovinom stranaca s obzirom da je najveci dionicar rus s 30%

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • February 28, 2022 at 11:04 AM
    • #1,467
    Quote from Paulie

Nema, za sada, nikakvog govora o nacionalizaciji. Postoji mogućnost zamrzavanja imovine nekih stranih poduzeća. U slučaju nacionalizacije, pretpostavljam da bi išla i odšteta. Gubitaka će ADP imati zbog zaustavljanja proizvodnih linija (Renalut je za sada zaustavio Moskvu, ali vrlo vjerojatno je da će na neko vrijeme stati i Avtovaz i VW).
    Neko vrijeme nije za računati na išta od ruskih tvornica.

Ipak, još veći problem (za EU firme) ja vidim u ozbiljnim poremećajima u EU autoindustriji koje realno možemo očekivati s obzirom na kaos u dobavnim lancima. Za sudbinu ADP je, po meni, najvažnije što će Renault odlučiti vezano za Revoz.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 28, 2022 at 11:12 AM
    • #1,468
    Quote from Roki
    Quote from Paulie

Ti stvarno misliš da je netko izgubio kompas???? Nakon što je Putin najavio moguću nacionalizaciju imovine onih koji su uveli sankcije Rusiji, si ozbiljan???

• miljenka5
    Student
    Reakcija primljeno
    179
    • February 28, 2022 at 11:30 AM
    • #1,469

Znali su da im europski dio opada pa su bili planovi dignuti ruski dio na trećinu prihoda. Pogledajte i objavu novih poslova pa se i vidi da su uglavnom novi poslovi u rusiji, što znači da su se držali planova. Očito geopolitičara nemaju u odboru...

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 28, 2022 at 11:50 AM
    • #1,470

Eno i Toyota obustavlja proizvodnju... Nemam info zasto.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 28, 2022 at 11:51 AM
    • #1,471
    Quote from miljenka5

Znali su da im europski dio opada pa su bili planovi dignuti ruski dio na trećinu prihoda. Pogledajte i objavu novih poslova pa se i vidi da su uglavnom novi poslovi u rusiji, što znači da su se držali planova. Očito geopolitičara nemaju u odboru...

Kako nemaju, imaju ruse oni kroje geopolitiku ;(

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • February 28, 2022 at 11:54 AM
    • #1,472

24.01 sam napisao da se nemogu nađutit cijeni od 170 i da je čekam ispod sto, uglavnom su se ljudi sprdali sa time ali nazalost sve se i ostvarilo i gore od toga, međutim ovde fondovi drze cijenu i brijem da će je dići kroz neko vrijem ponovo na 150 a kad izađe izvještaj za prvi kvartali koji je biti ajem i kuku idemo ispod 100, ovo postaje odlična dionica za trayd

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 28, 2022 at 11:56 AM
    • #1,473
    Quote from tiko1

24.01 sam napisao da se nemogu nađutit cijeni od 170 i da je čekam ispod sto, uglavnom su se ljudi sprdali sa time ali nazalost sve se i ostvarilo i gore od toga, međutim ovde fondovi drze cijenu i brijem da će je dići kroz neko vrijem ponovo na 150 a kad izađe izvještaj za prvi kvartali koji je biti ajem i kuku idemo ispod 100, ovo postaje odlična dionica za trayd

Po čemu ste 24.01. predvidjeli cijenu ispod 100 ?

Predvidjeli ste rat ? Objasnite kako ste predvidjeli.

Dobit preko 20 milijuna kuna, na računu preko 30 milijuna keša.

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • February 28, 2022 at 12:11 PM
    • #1,474
    Quote from Paulie
    Quote from tiko1

Po čemu ste 24.01. predvidjeli cijenu ispod 100 ?

Predvidjeli ste rat ? Objasnite kako ste predvidjeli.

Dobit preko 20 milijuna kuna, na računu preko 30 milijuna keša.

predvidio sam rat koje sankcije će se uvest što će se desit sa rubljom stime da je mozda i veći problem što će biti sa revozom, sada je loše a moguće je gašenje tvornice, onda je veliki problem jer ove ostale tvornice u rumunjskoj i srbiji do sada su bile slaboprofitabilne

• miljenka5
    Student
    Reakcija primljeno
    179
    • February 28, 2022 at 12:22 PM
    • #1,475

Tvornica u rumunjskoj je bila skoro najbolji dio priče, opskrbljuje daciu. Tako da to nije istina.

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • February 28, 2022 at 1:03 PM
    • #1,476
    Quote from miljenka5

Tvornica u rumunjskoj je bila skoro najbolji dio priče, opskrbljuje daciu. Tako da to nije istina.

ja ima drugačije informacije, ne navijam za hrak adpl baš suprotno to bi bio veliki udarac za Split jer je to jedna od većih uspješnih firmi tamo, baš bi bila šteta da mora otpuštat radnike.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 28, 2022 at 1:12 PM
    • #1,477
    Quote from tiko1
    Quote from miljenka5

ja ima drugačije informacije, ne navijam za hrak adpl baš suprotno to bi bio veliki udarac za Split jer je to jedna od većih uspješnih firmi tamo, baš bi bila šteta da mora otpuštat radnike.

Sluzbene i javno dostupne informacije kazu drugacije

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 28, 2022 at 1:16 PM
    • #1,478

Sad je trzisna kapitalizacija cca 500 miliona kuna .

• mgradicek
    Početnik
    Reakcija primljeno
    38
    • February 28, 2022 at 2:24 PM
    • #1,479
    Quote from Paulie
    Quote from Roki

Nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.

Svakako, moje rezoniranje nije nikom nagovor na kupovinu ili prodaju, možda sam ja potpuno u krivu, razmislite sami. Dalje ću reagirati ovisno o kretanju cijene mada prodavati ne planiram, ali dokupit ću po prilici ili ću biti na hold.

Display More

Kolega i ja sam govorio da ne vjerujem ili da nema šanse da Putin krene u napad pa je iznenadio. Jako teško ćemo znati što će se dogoditi, i biti će otežano poslovanje, ali kao što kripto fanatici govore (posjedujem kriptovalute) svaki pad je prilika za kupnju. Isto tako gledam što bi prodao da kupim, da se barem optima krene odmotavati što prije da riješim to pa da dokupim AD plastik.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 28, 2022 at 2:49 PM
    • #1,480
    Autoindustrija u Rusiji zaustavlja proizvodnju, svijetu prijeti nestašica paladija
    OSIM domaćih proizvođača sankcijama su pogođene i brojne svjetske kompanije koje imaju pogone u Rusiji.
    www.index.hr

Ah, u tom grmu leži zec. Vjerojatno bi svi trebali voziti bicikle, jesti skakavce i nositi tunike od konoplje da ne zagadimo svijet.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:10 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 2:10 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      889k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 22, 2025 at 2:10 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,803 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago