A palo je s 203 na 176 u trenutku kad sam napisao post. To je preko 13 posto. Nije to baš malo s obzirom na fundamente i rekordno izvješće i dividendu. Razlog zašto sam to napisao je to što sam htio pridonijeti forumu svojim razmišlljanjem da je dobro vrijeme za kupnju.
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
I još stigne ovakva vijest o 20 milijuna kuna kojih je kapnulo i od ionako neaktivne imovine koja je bila samo trošak. P/E iz redovnog poslovanja 7,5 i tendencija rasta poslovanja uslijed potpisanih ugovora. Po meni je ovo jako dobra prilika za kupnju. Za 5 mjeseci dolazi ostatak dividende, pod prepostavkom da će biti isplaćeno 10 kn to je preko 13 % povrata anualizirano.
-
možda još malo pričekati dok prestane biti padajući nož.
Daleko je to od padajućeg noža.
-
Mnogi smatraju da je sad dobra kupnja.
Fondovi pogotovo, sto se vidi iz izvjestaja na MD. S jedne strane im odgovara jeftinija kupnja, a s druge to da im imovina jako ne padne. Za ocekivati je sve jacu kupnju ako bude klizilo.
Svakako je dobro da se free float polako krenuo smanjivati.
-
Ne znam zasto gledate da je gadno palo pa dionica se zadnje dvije godine krece u kanalu od 170-200kn prakticki nista se strasno nije promijenilo jer je dionica trenutno oko sredine tog kanala
Uglavnom, ne brinite se, to još može roknut dolje pa se onda brinite.
U slucaju da ljeto ne unisti koronu, i padne prodaja automobila 50 % (u Wuhanu je bila pala 92 %), moze cijena jos značajnije dolje. Srećom su prodali nekretninu u pravi trenutak da drže likvidnost u sušno doba.
-
Uglavnom, ne brinite se, to još može roknut dolje pa se onda brinite.
U slucaju da ljeto ne unisti koronu, i padne prodaja automobila 50 % (u Wuhanu je bila pala 92 %), moze cijena jos značajnije dolje. Srećom su prodali nekretninu u pravi trenutak da drže likvidnost u sušno doba.
čak i u najcrnjem scenariju ako se do desi to će trajat par mjeseci najviše auti se če nastavit prodavat jer tko je mislio kupit auto kupit će ga kasnije nije to sladoled ako ga nisam kupio tu večer neću ga kupit sutra.
-
Dođe li do recesije (korona je samo povod), moguće je i neizglasavanje dividende u očekivanom iznosu. A cijena svih dionica, pa tako i ADPL će značajno pasti.
-
Dođe li do recesije (korona je samo povod), moguće je i neizglasavanje dividende u očekivanom iznosu. A cijena svih dionica, pa tako i ADPL će značajno pasti.
Neznam što si sa ovim htio reći sve je moguće samo pitanje je koliko je vjerojatno, mislim da je izgledan veliki pad turista sada je već veliki pad bookinga i to će teško biti nadokanditi čak i da sutra nestane virusa opet će bit loše moguće je i veliki pad, za sada kod adpl je situacija dobra revoz radi, čak bi mogao dobiti dodatne naružbe zbog situacije u Turskoj. Ovo što se dešava u Italiji je nalažost dešava kada na vrijeme ne otkriješ bolest uveli su karantenu zbog toga jer se boje da iscrpe bolničke reusurse i to je najveći problem ako imaš puno zarazenih ovi sta su kritično trebaju dosta dugo respiratore pa ubrzo ostaneš bez respiratora i onda ljudi umiru jer nemaju adekatnu skrb to se desilo u Wuhanu tamo na vrijeme nisu shvatili ozbilnost situacije pa je smrtnost 6% zbog nemogučnosti lječenja onih teških slučajeva u ostalim djelovima Kine je smrtnost oko 0,5% kako i Koreji koja je odlično reagirala. Mislim da se mi za sada dobro ponašamo kao i ostatak Europe najvaznije je na posljetku poduzet mjere, sa proljećem bi trebao nestati virus i sve bit ok u dijelovima svijeta di je sad ljeto nema većih zarišta.
-
A ovo je cirkus
-
Ne kuzim sta se događa. Ovo će vjerojatno biti povučeno, netko trolla...
-
-
Jbt jel postoji neka informacija koja nije poznata u javnosti ili WTF?
-
Kolega, kada krdo navali, ne pomaže ni cjepivo protiv Korone
-
Ideš, što je ovo roknulo.
Srećom prodao sam tamo na 191.
Inače smatram da bi bilo bolje da nema dividende.
Recesija dolazi, trebat će keš.
-
Neznam što si sa ovim htio reći sve je moguće samo pitanje je koliko je vjerojatno, mislim da je izgledan veliki pad turista sada je već veliki pad bookinga i to će teško biti nadokanditi čak i da sutra nestane virusa opet će bit loše moguće je i veliki pad, za sada kod adpl je situacija dobra revoz radi, čak bi mogao dobiti dodatne naružbe zbog situacije u Turskoj. Ovo što se dešava u Italiji je nalažost dešava kada na vrijeme ne otkriješ bolest uveli su karantenu zbog toga jer se boje da iscrpe bolničke reusurse i to je najveći problem ako imaš puno zarazenih ovi sta su kritično trebaju dosta dugo respiratore pa ubrzo ostaneš bez respiratora i onda ljudi umiru jer nemaju adekatnu skrb to se desilo u Wuhanu tamo na vrijeme nisu shvatili ozbilnost situacije pa je smrtnost 6% zbog nemogučnosti lječenja onih teških slučajeva u ostalim djelovima Kine je smrtnost oko 0,5% kako i Koreji koja je odlično reagirala. Mislim da se mi za sada dobro ponašamo kao i ostatak Europe najvaznije je na posljetku poduzet mjere, sa proljećem bi trebao nestati virus i sve bit ok u dijelovima svijeta di je sad ljeto nema većih zarišta.
Jel ti jasno sad što sam htio reći?
Nažalost, nisam se poslušao na vrijeme i sad sam zarobljen. Ili se osloboditi toga ili dokupiti, nisam pametan.
-
Nikad nisam razumio potrebu ljudi da se pohvale da su nesto kupili ili prodali nakon nekog vremena.
I cemu to sluzi?
Napisi i pohvali se isti trenutak ili suti zauvijek
-
Sad kad si prodao je bolje da nema dividende.:) Za koga je bolje?! Za one koje još uvijek drže dionicu ili samo veliko nepovjerenje u dobru tvrtku?!
-
ovo što je uvedena karantena u Italiji je sjajna vjest značajno smanjuje vrjerojatnost da će se epidemija proširiti na nas umjesto da imamo snazan skok na burzi imamo veliki pad ali to je velika prilika za zaradu
-
ADPL dokupio prije nekoliko tjedana i bio sretan sto sam ju dobio ispod 200kn. Sad svu sicu sta mi je ostala stavljam na kupnju.
Neka jos padne, skupit cu novaca.
Ljudi nisu zbog korone prestali kupovati prozivode kojima trebaju ADPL prozivodi.
-
Društvo AD PLASTIK d.d. na upit Zagrebačke burze a vezano za promjenu cijene, dostavilo je sljedeći odgovor: "Nastavno na Vaš upit o padu cijene dionice ADPL što je uzrokovalo pokretanje dražbe uravnoteženja, obavještavamo Vas da nam kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu naše dionice, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi."
-
...tako vam je to kad trgovanje prepustite mašinama i algoritmima...onda se desi ovo što imamo danas...potpuno nelogično trgovanje izvan svake pameti i realnosti...pad koji će se desiti u određenimsektorima zbog korone možda će umanjiti rezultate industrije za realno nekh 5% ...iznimka može biti turizam i to u predsezonskim rezultatima....u ljetu očekujem da će biti veća gužva nego prošle godine baš zbog rupe koja će se vrlo vjerojatno desiti u predsezoni....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso