1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 31, 2024 at 6:23 AM
    • #2,841

Možete pričat bajke o izvješću. Treba pratiti akciju cijene: Stellantis, Ford, GM, Tesla... svi down ovaj kvartal. Dobro nas sve učila zlocesti nemoj biti gdje nema akcije i cijena curi po grafu

stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • July 31, 2024 at 8:19 AM
    • #2,842

Kakve veze ima što su oni pali?

Pa ADPL grebe po dnu već mjesecima.

• superfly
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • July 31, 2024 at 8:40 AM
    • #2,843
    Quote from accountant

Možete pričat bajke o izvješću. Treba pratiti akciju cijene: Stellantis, Ford, GM, Tesla... svi down ovaj kvartal. Dobro nas sve učila zlocesti nemoj biti gdje nema akcije i cijena curi po grafu

Dobro vam je računovođa objasnio. Dok je makrotržište takvo kakvo je, i fokus na našoj burzi takvo kakvo je neće bit značajnijeg pomaka u cijeni. Ja imam dionice ADPL-R-A, i mislim da dobro guraju s obzirom šta ih je sve uhvatilo zadnjih godina, što je isto dobar znak u smislu nekog dugoročnijeg ulaganja. Prekid rata u Rusiji, kao i značajniji odgovor jeftinim kineskim autima i trenutnim nestabilnostima na tržištu gurnulo bi cijenu gore odmah. Automobilska industrija previše znači Europi, tako da isto ne očekujem loš scenario ovdje..

• Tolisimus
    Student
    Reakcija primljeno
    228
    • July 31, 2024 at 8:44 AM
    • #2,844
    Quote from accountant

🤣 Tesla? Pa cijena Tesle nema veze s prodajom automobila. Voziti Teslu nije više in (gledaj me ja se brinem o zemlji, ja sam cool) pa im prodaja pada, ali to nema veze s cijenom na burzi. Tesla vrijedi više nego skoro pa sve nama poznate auto kompanije skupa.

Prodaje se bajka da će na 1 čovjeka ići 1,5 terminator. The Judgment Day dolazi, ljudi su višak.

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • July 31, 2024 at 9:13 AM
    • #2,845

Po meni je najveći problem ove firme jaki rast plača u RH kako sam čuo plače su dizali minimalno puno manje od inflacije, kako ćeš naći radnika za proizvodnju u Solinu kad radnik za sezonu može zaraditi skoro godišnju plaću u tvornici, zbog malih plača odlaze im i inženjer pa je pitanje kako ce ti novo ugovoreni poslovi bit napravljeni i kojom kvalitetom, mislim da su to najveći izazovi, prodat tvornicu u Solinu uopće nije luda ideja lokacija je super a u Dalmaciji su plače veliki problem zbog sezone

• Tolisimus
    Student
    Reakcija primljeno
    228
    • July 31, 2024 at 9:34 AM
    • #2,846
    Quote from tiko1

Po meni je najveći problem ove firme jaki rast plača u RH kako sam čuo plače su dizali minimalno puno manje od inflacije, kako ćeš naći radnika za proizvodnju u Solinu kad radnik za sezonu može zaraditi skoro godišnju plaću u tvornici, zbog malih plača odlaze im i inženjer pa je pitanje kako ce ti novo ugovoreni poslovi bit napravljeni i kojom kvalitetom, mislim da su to najveći izazovi, prodat tvornicu u Solinu uopće nije luda ideja lokacija je super a u Dalmaciji su plače veliki problem zbog sezone

Trebate radnika, ja bi radio sezonu ako mogu zaraditi godišnju plaću.

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • July 31, 2024 at 10:08 AM
    • #2,847
    Quote from Tolisimus
    Quote from tiko1

Trebate radnika, ja bi radio sezonu ako mogu zaraditi godišnju plaću.

Probaj recimo u Krilo Jedinice radiš na turističkom brodu od 5-10 mjeseca plaća plus manja je više od godišnje plaće radnika adpl u proizvodnji traže radnike

• TheMandarin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    22
    • July 31, 2024 at 11:08 AM
    • #2,848
    Quote from tiko1

Nije plaČa nego plaĆa.

Neki ljudi vole raditi u struci i ne žele raditi s turistima. U sezoni se mora raditi 10-12-14 sati dnevno i više, i nema odmora niti kupanja po ljeti. Tko ima apartman ili dva, radije će odraditi svoju smjenu i biti na miru.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 31, 2024 at 11:28 AM
    • #2,849

Mali problemi kod Nijemaca. Nema dileme da ce dumpinski Kinezi duboko utjecat na volumene prodaje EU automobila. Pitanje je samo dal su rjesenje obostrane carine, jerbo ti isti Nijemci i dalje zele utrapiti svoje skupe aute Kinezima.

Ko bi ga znao.. Mozda je vrijeme da Plastika krene i sa sjedalima.

BMW, Porsche i Volkswagen u velikom problemu: Bankrotirao najpoznatiji proizvođač sportskih sjedala
    Tvrtka Recaro našla se u problemima zbog značajnog porasta broja lažnih i jeftinih kopija koje repliciraju njihov kultni dizajn
    www.jutarnji.hr

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • July 31, 2024 at 1:14 PM
    • #2,850

Na temu Kineza i prodaje el. vozila u EU. u ovom mjesecu su donesene nove EU tarife koje povrh carine 10% koja je bila do sada , u prosjeku povećavaju carine za dodatnih 20%. Dakle to je oko 30%. Carine se odnose na električna putnička vozila koja dolaze iz Kine.

Razgovarao sam sa par kolega koji se bave naprimjer MG, ili Geely vozilima, i baš imaju problem. Električna vozila će im potpuno stati u prodaji jer postaju preksupa, jedino će moći preživjet sa prodajom vozila sa motorima sa unutršanjim sagorijevanjem, i to oni koji ih imaju, a većina KIneskih marki fokusirana je na električna vozila. Dakle njihova prodaja će izgleda trenutno stati dok se i ako se ne promjene carine.

Inače jedna zanimljivost , prošle godine je prodano u EU oko 300000 Kineskih elktričnih vozila, a vodeći brend koji je dolazio iz Kine je Tesla sa prodanih oko 100000 komada, sada će se i Tesla morati prilagoditi ovoj situaciji

Jedino rješenje za carine trenutno za Kineze je da otvaraju svoje tvornice u EU. To recimo sada radi BYD, ali jasno to ne ide brzo, i ako otvore tvornice udio ugrađenih dijelova koji dolazi iz Kine mora biti manji od 50% da ne plaćaju carine..

Da zaključim Kinezi jedno vrijeme neće biti problem..

• Gervonta
    Student
    Reakcija primljeno
    96
    • July 31, 2024 at 1:55 PM
    • #2,851
    Quote from SIMKE

Jedino rješenje za carine trenutno za Kineze je da otvaraju svoje tvornice u EU. To recimo sada radi BYD, ali jasno to ne ide brzo, i ako otvore tvornice udio ugrađenih dijelova koji dolazi iz Kine mora biti manji od 50% da ne plaćaju carine..

A u Rusiji?

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • July 31, 2024 at 3:39 PM
    • #2,852

Danas se nekoliko puta lupalo po bidu adpl pa kupovalo vlen.

E sad da li je to bilo pametno...

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 31, 2024 at 3:58 PM
    • #2,853
    Quote from fond300

Danas se nekoliko puta lupalo po bidu adpl pa kupovalo vlen.

E sad da li je to bilo pametno...

ADPL je bio cjenovno iznad 13€ kada je izašao FI za 4Q 22 i kad su imali u godini 10 milijuna eura gubitka...

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    903
    • July 31, 2024 at 4:58 PM
    • #2,854

Rekao sam već i ponovit ću : šutite i sakupljajte! 😁

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 31, 2024 at 5:24 PM
    • #2,855
    Quote from Axel13
    Quote from Junius

Čudna je vaša ta metrika o teškim vremenima i padu prodaje

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Statistika je u očima promatrača i vrlo lako podložna raznim interpretacijama.

Kako tumačite činjenicu da su se zalihe gotovih proizvoda u jednom kvartalu skoro prepolovile??? Za ADPL govorim...

I ukupni novači tok po TTM je nakon dugo vremena u plusu

• SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • July 31, 2024 at 6:02 PM
    • #2,856
    Quote from Gervonta
    Quote from SIMKE

A u Rusiji?

Pa u Rusiji ne postoji ta carina na Kineska vozila, samo što Rusija nije tržište za električna vozila , benzin i diesel tamo ide..

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • July 31, 2024 at 6:12 PM
    • #2,857
    Quote from darac11

Kad ovi iz CO prodaju ide jači skok, uvijek sam zaradio kad su fondovi prodavali ispod cijene naravno.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 31, 2024 at 6:30 PM
    • #2,858
    Quote from tizian1
    Quote from darac11

Kad ovi iz CO prodaju ide jači skok, uvijek sam zaradio kad su fondovi prodavali ispod cijene naravno.

Problem je što tada kad prodaju, misliš da će još puno niže, pa ne kupuješ koliko treba...tek kad baba sa kolačima prođe... plus ovi što stalno crnjače, ponekad imaju pokoji argument, pa te i to zablokira...

• Buafff
    Početnik
    Reakcija primljeno
    58
    • July 31, 2024 at 6:57 PM
    • #2,859
    Quote from Junius
    Quote from tizian1

Problem je što tada kad prodaju, misliš da će još puno niže, pa ne kupuješ koliko treba...tek kad baba sa kolačima prođe... plus ovi što stalno crnjače, ponekad imaju pokoji argument, pa te i to zablokira...

Bio sam prije par godina dionicar ADPL, i pisem cisto jer razmatram dionicu, a ne da bi crnjacio. Rasprava je za mene uvijek dobrodosla, ako si u krivu nesto naucis. Ali argumentirana rasprava. Ali nije mi nikakav argument kakva je cijena bila prije X godina kad je dobit bila Y. Mozda tad na trzistu nije bilo boljih prilika, mozda je tad makrosituacija bila bolja, postoji mnostvo razloga zasto je to neusporedivo.

Ali ovaj i onaj drugi forum na vecini tema su se pretvorili u navijacke tribine, "to ce gore, to ce dolje," pa ko ce glasnije vikat. Svako tisuciti post ima neku brojku ili analizu.

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • August 6, 2024 at 3:35 PM
    • #2,860

I?

Jeste što čvaknili danas, kada se već nudi po diskontnim cijenama! :)

Ili čekate još niže?

Zvijezda je rođena!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago