Taj tko je dao po 6,5 kn nije normalan.
nemojte biti tako sigurni! vladajučem dvojcu malo fali do 95%, a svi znamo što to znači. dobro proučite razvoj događaja u vabi-bpba.
nemojte biti tako sigurni! vladajučem dvojcu malo fali do 95%, a svi znamo što to znači. dobro proučite razvoj događaja u vabi-bpba.
Imaju cca. 89,4% redovnih i cca. 8% povlastenih...
Mogu pokrenuti delistiranje redovnih, ali povlastene ne mogu ni sanjati da ce delistirati bez odobrenja 75% dionicara... Kupovati na burzi nece jer bi svima koji su prihvatili 6.51kn morali isplatiti razliku...
Radije se stavi u njihov polozaj i pokusaj smisliti koji bi ti bio sljedeci korak...
Popovi su prodali i tu je IMHO kraj price. Očito je ponuda isla za njih i u dogovoru s njima. Ostali su iz perspektive većinskih, manje bitni.
Ja ne vidim problem da se povlaštenima ponudi neka viša cijena na kojoj će se oni pozdraviti sa svojim dionicama. Ionako je ta serija omanja. Trenutna joj je kapitalizacija cca 1,73 milijuna kuna.
Al da dionice i ostanu na burzi, vecinskima su manjinski nebitni. Mislim da je ovdje bitan faktor vremena i da će ono, učiniti svoje.
evo i službene objave
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/345
delistiranje može, protjerivanje(istiskivanja) ne može
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/867
samo još malo više od 2% do istiskivanja, hoće li im to netko (pro)dati, nema više popova i stvarno ne znam tko bi to mogao biti
prosjek oko 6,8 ipak nešto viši od prve ponude
Gdje ima izracun tromjesecnog ponderiranog prosjeka?
Prosjek tocno 7,03kn (uključen zadnji dan prije poziva na skupstinu - petak).
Izracunao broker - provjereno.
Prosjek tocno 7,03kn (uključen zadnji dan prije poziva na skupstinu - petak).
Izracunao broker - provjereno.
Oh well, u minusu cu bit cca. 10%, al ajde, sta je tu je, barem nije 6,51kn... Samo cu morat gubit vrijeme ic do Karlovca...
Gdje ima izracun tromjesecnog ponderiranog prosjeka?
samo sam odokativno zbrojio količinu i novac bez kalkulatora, evo i bolje je nego sam na brzinu računao
Zašto mi se čini da ove povlaštene dioničare, povlaštenih dionica a koje dionice ovaj "dvojac preuzimatelja" do jučer sami nisu niti imali, misle pregaziti "kao plitak potok"!?
Za sat vremena dok se sjednu već je gotovo, jer počinje Glavna skupština!
Mi koji nismo ponudu prihvatili za redovne dionice možemo samo profitirati, ili ne? Zakonodavac predviđa još puno modela na koji način
većinski dioničar ostale može razvlastiti i razvodniti, jedan je već čini mi se naveden u samom pozivu!
Sve je to u redu kad te netko ne treba i neće, u ovom slučaju većinski nas ne trebaju... ali gledam izvješća nekih "velikih" banaka sa "velikim" padovima. KABA onda bar u tom periodu "korona godine" nije tako loše "ispala", samo je ono loše što su ili će uskoro dioničari "ispasti iz KABE" bez pravične naknade, barem ja to tako vidim!
Zasto ce pregaziti povlastene?
Nista ne brini mogu pregaziti ali prije toga platiti.
Zasto ce pregaziti povlastene?
Nista ne brini mogu pregaziti ali prije toga platiti.
Zašto mi se čini da ove povlaštene dioničare, povlaštenih dionica a koje dionice ovaj "dvojac preuzimatelja" do jučer sami nisu niti imali, misle pregaziti "kao plitak potok"!?
ja ne vidim od koga bi oni mogli još sakupiti za istiskivanje, ovi među prvima mi se ne čine kao kandidati za prodaju po simboličnim, da ne kažem neku drugu riječ, cijenama
ja ne vidim od koga bi oni mogli još sakupiti za istiskivanje, ovi među prvima mi se ne čine kao kandidati za prodaju po simboličnim, da ne kažem neku drugu riječ, cijenama
Zar tim Šolama nije naše pravosuđe još pokazalo zube?
Zar tim Šolama nije naše pravosuđe još pokazalo zube?
ma je kao i svima ostalima u brojnim aferama
sada se vidi kako je ovaj potez s delistiranjem jako dobar za.eb u ovo vrijeme pandemije, dok sve ostalo na spomen cjepiva kreće, ovo ni mrd
Nemos vjerovat... Ko za vraga zavrsio u samoizolaciji... A u ponedjeljak Glavna skupstina... Kontaktiro tajnicu uprave i pitao da li postoji mogucnost da se pismeno izjasnim na pitanja na GS, veli ona da Statutom banke to nije predvidjeno, ali da mogu poslati opunomocenika... Ma nemoj, znaci u petak bih ja trebao pronaci nekoga da ode u Karlovac umjesto mene, aj molim te...
Uglavnom, poslo sam im dopis, CCao HANFU, ZSE i odvjetnika i predlozio da se odgodi GS ili da se dionicarima koji su u samoizolaciji/izolaciji dopusti glasanje elektronickim ili pismenim putem... PBZ je to omogucio svojim dionicarima... KABA statut ionako nije napisan u vrijeme pandemije... Sve u svemu, ako mi ne dopuste da se izjasnim protiv delistiranja elektronickim ili pismenim putem, onda cu trazit da se odluke GS poniste jer nisu donesene u skladu sa postojecim pravilnicima/zakonima... Na snazi je zabrana okupljanja vise od 25 ljudi...
Al ona vam je korektno odgovorila. I nema apsolutno nikakve šanse da oni ako se skupština odrzi ne upisu odluke u sudski registar. Na njima je da je odgode ili ne odgode, al onda vi i ostali morate predočiti dokaze o tome kada i zašto niste mogli pristupiti skupštini i glasanju. Jedino zapravo na sto se možete vaditi je okupljanje 25 ili vise ljudi na jednom mjestu. Ako ih toliko bude prisutno.
Za održavanje skupštine na daljinu i slično treba postojati skupštinska odluka ili već usvojena statutarna odredba. Provjerite sto piše u statutu banke na temu glasanja.
nema opasnosti od zaraze, ovdje je sve davno prokuženo, jedni su opljačkali banku a drugi žele dioničare
Nemos vjerovat... Ko za vraga zavrsio u samoizolaciji... A u ponedjeljak Glavna skupstina... Kontaktiro tajnicu uprave i pitao da li postoji mogucnost da se pismeno izjasnim na pitanja na GS, veli ona da Statutom banke to nije predvidjeno, ali da mogu poslati opunomocenika... Ma nemoj, znaci u petak bih ja trebao pronaci nekoga da ode u Karlovac umjesto mene, aj molim te...
Uglavnom, poslo sam im dopis, CCao HANFU, ZSE i odvjetnika i predlozio da se odgodi GS ili da se dionicarima koji su u samoizolaciji/izolaciji dopusti glasanje elektronickim ili pismenim putem... PBZ je to omogucio svojim dionicarima... KABA statut ionako nije napisan u vrijeme pandemije... Sve u svemu, ako mi ne dopuste da se izjasnim protiv delistiranja elektronickim ili pismenim putem, onda cu trazit da se odluke GS poniste jer nisu donesene u skladu sa postojecim pravilnicima/zakonima... Na snazi je zabrana okupljanja vise od 25 ljudi...
i?
Jeste uspjeli opounomiciti koga za GS? I sto se dogodilo?
i?
Jeste uspjeli opounomiciti koga za GS? I sto se dogodilo?
Nisam nikoga opunomocio, ne znam kako bih i mogao pronaci nekoga preko vikenda da me ode zastupati. Dva prijatelja odvjetnika su oba na rocistu bila danas, svi kolege sa kojima komuniciram rade u to doba, a kolega iz Karlovca je sa cijelom familijom u samoizolaciji.
Poslao sam KABI dopis sinoc, CCao cijelu upravu banke, HNB, HANFU, ZSE i Stozer Civilne Zastite i napisao da je max. broj ljudi na javnim okupljanjima 25 uz minimalnih 10m2 predvidjenih po osobi, tako da radi epidemioloskih razloga niti ne smiju odrzati Glavnu skupstinu.
Primjera radi - PBZ je odgodio svoju Izvanrednu GS koja je bila zakazana za 29.12.
Ako donesu bilokakve odluke, bude pala zalba za pocetak...