1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • PILAPILA
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,024
    • December 17, 2021 at 9:33 AM
    • #2,581
    Quote from Ebenezer

Koliko ide mjesecno za place?

Sasvim dovoljno !!!!

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • December 17, 2021 at 12:41 PM
    • #2,582
    Quote from StatusQuo

Ja protiv tvog ne znanja ne mogu, nisam ja kriv sta ne znas kako neke stvari funkcioniraju, a sigurno ih necu ispravljati i trositi vrijeme na to, za neke stvari je potrebno puno vremena i truda da bi povezao, svatko je slobodan imati i svoje pretpostavke naravno, a svatko uostalom moze i pogrijesiti pa otom potom.

Da, vidim jako puno znas. Evo gledam tvojih par postova i kad bi ovako kao ti, mogao bih naci kose u jajetu a ne dlake.... ali ne treba sitnicariti. Eto, slobodno prosipaj svoju pamet, neka te cijena i indeks pobija iz dana u dan. Volio bih da sam u krivu a da si ti u pravu, ali bojim se da to nije tako....

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 17, 2021 at 1:06 PM
    • #2,583

Evo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.

Samo im flota vrijedi bar duplo da je sada rasprodaju, ako ne i više, pa opet nitko neće kupovati.

Ali zato kupuju Teslu i Shitcoine (koji su jedan od uzroka ovog energy cruncha, kojem svjedočimo.

Znate koliko struje troše majneri kriptovaluta, kao neke manje države, pa zato ih je i Kina zabranila).

Tesla isto pada, ali je na P/E preko 300, pa vi kupujte električne aute, evo u Zg je otvoren dućan sa

Tesla autima. Tko će jednog dana proizvesti struju za te sve električne aute koji se spominju, milijune

električnih auta? Postoje samo dvije opcije: prva je da se nuklearna energija vraća na velika vrata, a

druga je da se fosilna goriva umjesto za pogonsko gorivo u autima počne sve više i više koristiti za

proizvodnju struje. Vjetrolektrane i solare, te ostale alternative možete zaboraviti, jer nisu dovoljni i

preskupi su.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • December 17, 2021 at 3:28 PM
    • #2,584
    Quote from BudFox

Evo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.

Samo im flota vrijedi bar duplo da je sada rasprodaju, ako ne i više, pa opet nitko neće kupovati.

Ali zato kupuju Teslu i Shitcoine (koji su jedan od uzroka ovog energy cruncha, kojem svjedočimo.

Znate koliko struje troše majneri kriptovaluta, kao neke manje države, pa zato ih je i Kina zabranila).

Tesla isto pada, ali je na P/E preko 300, pa vi kupujte električne aute, evo u Zg je otvoren dućan sa

Tesla autima. Tko će jednog dana proizvesti struju za te sve električne aute koji se spominju, milijune

električnih auta? Postoje samo dvije opcije: prva je da se nuklearna energija vraća na velika vrata, a

druga je da se fosilna goriva umjesto za pogonsko gorivo u autima počne sve više i više koristiti za

proizvodnju struje. Vjetrolektrane i solare, te ostale alternative možete zaboraviti, jer nisu dovoljni i

preskupi su.

Display More

Da,odličan komentar,pogledati još dokumentarac,,,Mračna strana zelene energije.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • December 17, 2021 at 10:14 PM
    • #2,585
    Quote from BudFox

preskupi su.

Display More

Pa ako imas privatnu kucu solari su ti sasvim dovoljni za napuniti auto i za potrosnju u kuci, isplativost investicije cca 14-15% godisnje

• Ebenezer
    Student
    Reakcija primljeno
    232
    • December 19, 2021 at 9:21 AM
    • #2,586

Podsjetnik: cijena dionice 109kn

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 19, 2021 at 8:55 PM
    • #2,587

Da zaključim svoje sudjelovanje u ovoj raspravi.

Dakle, ovi moji gore postovi su komentari na konstrukcije kolegice brajakica - njene novokomponirane definicije "net zero" i mijenjanje činjeničnih povijesnih podataka - citirao sam teze koje sam htio komentirati i ništa više. Ne znam kako ona svaki put preskoči pet koraka i odmah odgovorno krene tvrditi da će sutra nešto biti ovako ili onako, a moje konstatacije odmah diskvalificira unatoč relevantnim izvorima potkrijepljenom argumentacijom jer ja, eto, crnjačim jer sam prodao. Ja za razliku od nje ne znam kakve će nagodinu biti vozarine jer previše nepoznanica na to utječe, potražnja Kine za ugljenom je samo jedna mala varijabla. Može njihov uvoz ugljena nagodinu biti veći, a vozarine svejedno mogu pasti, odnosno ne moraju zbog toga rasti. Ja planiram pratiti razvoj situacije i prilagođavati se u hodu. Nadam se da će i meni jednog dana doći, kako ona kaže, iz guzice-u-glavu pa ću napokon i ja imati takve njene sposobnosti predviđanja. Jedino što sa sigurnošću znam je da mi je do sada ovakav moj pristup osigurao vrlo dobar uspjeh pa se nadam da će tako biti i u budućnosti. Kolegica brajakica je usprkos tim svojim sposobnostima trenutno na ATPL u minusu, ali nema veze, ona gradi svoju poziciju, ona je u ovome dugoročna.

Zapadne razvijene zemlje su prve krenule putem dekarbonizacije, po tom su pitanju najdalje otišle i zato je normalno na njima demonstrirati kako izgleda put prema "net zero" te u kojem smjeru će se stvari po tom pitanju razvijati i u drugim manje razvijenim zemljama. Međunarodna zajednica je odredila smjernice za dekarbonizaciju, odredila nekakve kriterije i rokove. Sve je naravno podložno revizijama, i rokovi i ciljevi, u slučaju nekakvih eventualnih kriza će sigurno biti prolongiranja, ali svijet u svakom slučaju nedvojbeno ide tim putem. To negirati je po meni neprihvaćanje stvarnosti, ali dopuštam da postoje i drugačija razmišljanja.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 19, 2021 at 10:40 PM
    • #2,588

Da i ja zakljucim svoje.

Tko je koliko navodno zaradio izgubio, ulozio virtualno ili stvarno stvar je svakog pojedinca, nije ni provjerljivo i irelevantno je za prosudivanje buduce uspjesnosti za razliku od pretpostavki i prognoza javno iznesenih koje su se materijalizirale ili nisu.

Isto vrijedi i za one buduce cije materijaliziranje nece odrediti neciji vise ili manje uspjesan inv potez iz proslosti.

Kako ocekivani rast demanda za ugljenom ne mora za posljedicu imati rast vozarina vrijedi i da pad demanda za ugljen ne znaci, da vozarine nece rasti jer i druge stvari utjecu na visinu vozarina.

IEA ne ocekuje ispunjenje ciljeva za "net zero" iz vecinom od nas pobrojanih razloga prije 2024. A njihove prognoze drzim preoptimisticnim jer su se i u proslosti cesce pokazale kao takve.

Jednostavno na papiru je cijenu tranzicije lako prihvatiti ali kada jako udari po novcaniku mnogi ce u praksi utjecati na odgodu tranzicije.

Nije realno ocekivati da ce danasnji stanovnik zemlje bitno spustiti vl standard zivota da bi za 50-100g more naraslo par destaka cm manje.nije pametno ali tako razmislja avg stanovnik zemlje i to ce se jako sporo mjenjati, toliko sporo da je vrlo izvjesno da nece negativno utjecati na drybulk min u sljedecih 5g.

Uostalom uskoro prava zima i odgovor koja je i dalje vaznost ugljena za ovu civilizaciju,koliko je nezamjenjiv za nas nacin zivota.

Tko se ne slaze neka na jedan dan zatvori radijatore i ne koristi struju.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 19, 2021 at 11:09 PM
    • #2,589

Bezveze je sto mi Admin brise postove. Rasprave onda nemaju smisla kada fale njeni pojedini dijelovi. Kaze Admin da napadam kolegicu brajakica. Odoh.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • December 20, 2021 at 8:10 PM
    • #2,590

Za lopovluku u našoj državi nažalost su krivi upravo Hrvati

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • December 20, 2021 at 8:14 PM
    • #2,591

Možda i malo više Rvatine

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • December 21, 2021 at 9:19 AM
    • #2,592
    Quote from komot

Možda i malo više Rvatine

Hrvati vole da im institucijama upravljaju Rvatine.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • December 21, 2021 at 10:37 AM
    • #2,593

odlična tema, ali ne vjerujem da ću smjeti i ovdje išta napisati bez da me se ne cenzurira, cenzura je sastavni dio ovog čudnog vremena u kojem živimo, budući se moj upis referira na samu temu čudnovatih vremena, mislim da je dio teme pa nije podložan cenzuri... ili se ipak varam. Ipak živimo u čudnim vremenima, pa sam i smanjio komentare ne bi li bio cenzuriran... živi mi svi bili... i ovi koji čitaju a ne vide i ovi koji slušaju a ne čuju. Svima će nam na kraju biti isto... samo što će većina kasnije zamjerati, ja sam barem probao. Zip fajl i sretno s ovom temom.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 21, 2021 at 10:42 AM
    • #2,594

Sretno svima sa čudnim vremenima, a meni je isto čudno da sam bio cenzuriran na 3 dana

za post na kojem sam dobio 6 lajkova od kolega, što je po meni mjerilo da je post bio zanimljiv.

Post nije bio navlakački, nije se obračunavo sa neistomišljenicima, čak se nije ni referirao na

nikoga, što meni redovito rade i to u omalovažavujećem kontekstu. Ali nema veze, jer znam da

nisu svi isti i čini mi se da nema ujednačenih kriterija za sve, ili ipak ima?

Došlo je do toga da se bojim izraziti bilo kakav stav ili mišljenje jer već unaprijed znam da slijedi

cenzura, dok ima ekipe koja može pisati što hoće i nikad (bar nisam vidio) nisu bili cenzurirani, ili

jesu pa nisam to vidio?

Inače, odlična tema, zavladala su neka čudna vremena, evo Tesla pala ispod 950$, što je baš

čudno, ili nije jer je P/E još uvijek iznad 300.

Smanjujem pisanje na minimum (naravno ako ne dobijem zabranu pa više uopće ne pišem).

Sretno svima i sve najbolje u 2022 . i želim vam puno sreće u ulaganjima i puno zdravlja

vama i vašim najmilijima, jer to je najbitnije od svega, a novca će uvijek biti!

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • December 21, 2021 at 11:04 AM
    • #2,595

Hrvatskom od 45. upravlja udba ako izuzmemo kratki period Tuđmanove Hrvatske. Tu i tamo ćete naći neku kako vi kažete Rvatinu jer lopovi sigurno neće vikati da su udbaši. Oni se predstavljaju ili kao lijevi progresivci ili kao Rvatine. Korisne budale nećemo spominjat.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • December 21, 2021 at 11:30 AM
    • #2,596

Nećete valjda reći da je Tuđmanova era bila renesansna za Hrvatsku. Uništavanje industrijskog potencijala u korist sitnih političko kriminalnih interesa, ratno huškačka politika, otimanje privatne imovine, protjerivanje vlastitog stanovništva, etničko čišćenje, humana preseljenja itd.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 21, 2021 at 2:26 PM
    • #2,597

Da "cudna" :/

Prije luda vremena ili vremena za pamcenje i referiranje u buducnosti u kontekstu "vjerovali ili ne? "

zlatna jaja leze na cesti svi se napucavaju kao sa kamenjem,dominantna vecina "preljena" da ih pokupi.

Sve nacrtano podcrtano i poboldano xx puta.

Cini ce da su prinosi u 2021 zadovoljavajuci pa nema pohlepe i zelje da se prije drugih ranijim pozicioniranjem osiguraju bolji prinosi u 2022?

Ne mogu ja bez bulkerasa i tankerasa :saint:

Evo primjerice gogl se trenutno trzi za iznos projicirane isplate dividende za 2,5g. i to za sada, nije tesko predvidjeti da ce se to bez promjene cijene spustiti na 1,5-2g u 2022.

Covjek bi i ocekivao financijsku nepismenost i totalni izuzetak racionalnosti u drzavi kao sto je Hr ali cijeli zapadni svijet.

TSLA je 100x skuplja od bulkera ali oni ne valjaju jer isplacuju puno veci div yield.😱

E to vise nije cudno to je:

sick,sick, sick🤪</p> <p>

Biti ce puno komentara ispisano u buducnosti na temu ovog.

Mislim da ce vrijeme napraviti svoje i da ce se to "postenje" ipak pretvoriti u pohlepu a da ce ovo biti zapamceno kao jedna vrlo smijesna i poucna epizoda sa zakljuckom iz skolskih dana, da ako mislis da neznas, da nisi siguran da je ipak mudrije misliti svojom glavom nego prepisivati i gledati sta drugi rade. :/

Zivi bili...

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • December 21, 2021 at 9:35 PM
    • #2,598
    Quote from plavi05

Nećete valjda reći da je Tuđmanova era bila renesansna za Hrvatsku. Uništavanje industrijskog potencijala u korist sitnih političko kriminalnih interesa, ratno huškačka politika, otimanje privatne imovine, protjerivanje vlastitog stanovništva, etničko čišćenje, humana preseljenja itd.

Ne razumijem,jeli vi mislite ozbiljno ,ili...!?

ratno huškačka politika, otimanje privatne imovine, protjerivanje vlastitog stanovništva, etničko čišćenje, humana preseljenja itd.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • December 21, 2021 at 9:43 PM
    • #2,599

Kao dragovoljaca domovinskog rata, zaposlenika jednog industrijskog poduzeća, svjedok sam vremena, a ako vi ne znate za naša olovna vremena za to vam ja nisam kriv.

• mulac
    Student
    Reakcija primljeno
    126
    • December 21, 2021 at 11:13 PM
    • #2,600
    Quote from plavi05

Kao dragovoljaca domovinskog rata

Meni se čini da si ti dobrovoljac, a ne dragovoljac

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice