Vidim neke dogovorene brzopotezne transakcije na TPNG po 43kn, 1000 dionica...i mislim jučer je bila ovakva transakcija od 1500 dionica. Vjerovatno je toga bilo još dosta, ali nisam sve upratio. Neka preslagivanja potiho se odvijaju, zato i ova čudna šutnja.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Bogami...evo HPB završio dan na 655 kn....
-
Meni je bio baš zanimljiv dan, iako nisam ništa trgovao.
HPB je fino skočio i smrdi mi da tu nije kraj.
Na TPNG sam gledao teško liparanje. Pred kraj dana je spread bio 20 lipa. Koja smijurija. Ajd da prodaješ 1000 dionica, al šta možeš s par desetaka dionica više zaraditi. 3 kune. Ajme.
A na ATPL prodavač(i) nisu znali jel bi piškili il kakili. Jako zabavno za gledati. Nikad to neću shvatiti.
I tako, optimizam je tu.
-
Na TPNG sam gledao teško liparanje. Pred kraj dana je spread bio 20 lipa. Koja smijurija. Ajd da prodaješ 1000 dionica, al šta možeš s par desetaka dionica više zaraditi. 3 kune. Ajme.
A na ATPL prodavač(i) nisu znali jel bi piškili il kakili. Jako zabavno za gledati. Nikad to neću shvatiti.
I tako, optimizam je tu.
Mali spread inače nije smijurija, na dobrim tržištima znak je likvidnosti.
Daj Bože da na većini dionica na ZSE spread bude oko tih 0,5% ili manji.
Mi na nekima, koje su kao dobre, imamo spread od 5, 8 ili 10%. To je smijurija.
-
Bogami evo opet BCTI ide gore danas za 6.89%....samo ova zadnja 3-4 dana imamo rad index-a od gotovo 25%
-
I tako, optimizam je tu.
Mali spread inače nije smijurija, na dobrim tržištima znak je likvidnosti.
Daj Bože da na većini dionica na ZSE spread bude oko tih 0,5% ili manji.
Mi na nekima, koje su kao dobre, imamo spread od 5, 8 ili 10%. To je smijurija.
Slažem se skroz.
Ali situacija koju sam spominjao nema veze s tim, nego je to upravo kako sam rekao - liparenje. I baš sam pratio, nije riječ o ostatku nečijeg naloga, već je netko zadao takav nalog.
-
Svijet se raspada, a bankari poručuju: ‘Možemo stvoriti novaca koliko hoćemo da vas spasimo - ali samo uz kamatu!‘ Kad i zašto su države počele klečati pred ovim čarobnjacima?Mjesec dana nakon što se histerična buka eko-hipija povodom COP26 stišala, stvari se polako, ali sigurno, vraćaju u normalu. Biden je, par dana nakon što je u…slobodnadalmacija.hr
Za onoga tko još nije pročitao,odlićan članak.
-
HPB-ovci uživajte u svojih 5 minuta...
EDIT: Ne kužim ovoga što se maloprije istresao po TPNG bidu...
-
EDIT: Ne kužim ovoga što se maloprije istresao po TPNG bidu...
krenuo na Božićni rally, ali
p.s. i to izgleda tjera prema Virovitici ali tamo nema autoceste
da nije okrenuo prema Županji
-
...5 minuta
pa tek je na 0,52 bv a tehnički trend je kao iz knjige...kolega moj, znam da si prikratio ako ne i izašao ali mislim da fundamenti + tehnička daju jedan vrlo vrlo stabilan dojam i i da će ovaj trend trajati mnoogo duže od 5 minuta
-
-
...5 minuta
pa tek je na 0,52 bv a tehnički trend je kao iz knjige...kolega moj, znam da si prikratio ako ne i izašao ali mislim da fundamenti + tehnička daju jedan vrlo vrlo stabilan dojam i i da će ovaj trend trajati mnoogo duže od 5 minuta
Kolega to se kolokvijalno kaže 5 minuta...da prodajem i dokupljujem stalno, ali održavam broj dionica HPB u portfelju istim. U petak i danas nisam prodavao ništa, čekam da vidim dokle će ići, odnosno gdje je nova zona potpore i otpora.
EDIT: Vidim da su neki požurili i prosuli se po BID-u
-
je, i za očekivati je da različiti investitori imaju različite modele ulaganja i shodno tome i različite targete...kako god, fundamenti uvijek dođu na naplatu a moj target je dividenda i eventualno buduća prodaja odnosno preuzimanje dok mi je vrijednost dionice svakako dobrodošla ali mi je fundamentalno sekundarna, stoga me što se hpb-a tiče, te daily- weekly oscilacije od 1-2% uopće nekako ne zanimaju...
-
TPNG danas, no comment
-
TPNG danas, no comment
Na drugom forumu su danas komentirali o možebitnom uskoro planiranom dokapu istog, pa je možda povezano, ne znam
just sayin'
-
- TPNG... koje sam prije 10-ak kupio za kratki trejd. Baš me krenulo.
-
TPNG danas, no comment
Na drugom forumu su danas komentirali o možebitnom uskoro planiranom dokapu istog, pa je možda povezano, ne znam
just sayin'
To mi već spada u domenu druka, da se dokupi što jeftinije. Iako i sam dokap, ne vidim kako bi umanjio vrijednost trenutnih dionica, dapače sa "potencijalnim" dokapom mogu kupiti samo još koji tanker, u protivnom ne vidim što će im. Tako da to nije niakkvo objašnjenje.
-
TPNG danas, no comment
just sayin'
Bio bih zahvalan, jer ne mogu naći.... na kojoj temi??
-
just sayin'
Ne možeš naći kada ne postoji.
-
Kolega je cak dvaput pisao na temi TPNG na drugom forumu, ali mu nisu javno objavili. Razlog zasto nisu to objavili mi je nepoznat, kao ni da li je to istina. Samo prenosim sto sam procitao.
Spominjao je da g. Pavic (direktor TPNG) trazi od mirovinaca lovu za dokap za kupnju brodova, ali oni vise ne daju lovu, pa se nesto prepucavaju oko prijasnjih dogovora i dokapa itd.
-
Kolega je cak dvaput pisao na temi TPNG na drugom forumu, ali mu nisu javno objavili. Razlog zasto nisu to objavili mi je nepoznat, kao ni da li je to istina. Samo prenosim sto sam procitao.
Spominjao je da g. Pavic (direktor TPNG) trazi od mirovinaca lovu za dokap za kupnju brodova, ali oni vise ne daju lovu, pa se nesto prepucavaju oko prijasnjih dogovora i dokapa itd.
Redovito čitam i drugi forum, pa sam se štrecnuo kako mi je to promaklo.
Hvala još jednom, bila to istina ili ne!! 👍
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k