Croatia's economy expanded by 15.8 percent year-on-year in the third quarter of 2021...
Dakle, opet imamo rast od 15,8% u 3Q...e moji burzovni mešetari, ovako na ovu vjest regairate hahahaha
Pa reagirali su jutros na novi africki soj korona virusa😂
Croatia's economy expanded by 15.8 percent year-on-year in the third quarter of 2021...
Dakle, opet imamo rast od 15,8% u 3Q...e moji burzovni mešetari, ovako na ovu vjest regairate hahahaha
Imamo jedan od najboljih ekonomskih oporavaka poslije korone, ne u cijeloj Europi, već svijetu...
od kada su to nama bitni naši podaci, mi smo vječiti ovisnici, bitno je kako je Kod nas u Njemačkoj, Američki san, Kineski Zmaj i ostale porednice
Imamo jedan od najboljih ekonomskih oporavaka poslije korone, ne u cijeloj Europi, već svijetu...
šteta samo kaj imamo 3 i pol kompanije na ZSE koje bi mogle reagirati na ovu vijest
i još, na nesreću, se ovo poklopilo sa strašnim novim sojem
šteta samo kaj imamo 3 i pol kompanije na ZSE koje bi mogle reagirati na ovu vijest
Strašan soj heheheheh
U SAD-u ako kvartalni BDP poraste 0,1% više od predviđanja, burze reagiraju sa 2-3% rasta, a ovde kod nas duplo veći rast od predviđanja, gurne burzu u minus.
Još je žalosnije što nam je realni BDP zbirno u prva 3 kvartala 2021, veći za cca 1,5% nego za isto razdoblje 2019.
Strašan soj heheheheh
U SAD-u ako kvartalni BDP poraste 0,1% više od predviđanja, burze reagiraju sa 2-3% rasta, a ovde kod nas duplo veći rast od predviđanja, gurne burzu u minus.
Još je žalosnije što nam je realni BDP zbirno u prva 3 kvartala 2021, veći za cca 1,5% nego za isto razdoblje 2019.
pokazatelji su dobri, ali nismo li jučer imali strošak skoro 1mlrd.€ + delicije za ručak, da nas €uropa nije uzela na uzdržavanje (45mlrd kn+ od učlanjenja) bili bi kruha gladni, dok političari jedu .......kolače valjda,
a što se tiče tog novoga soja, imam osjećaj da će oni kada istroše sva slova, krenuti s dvoslovnim oznakama ka na tablicama
ST 666 VP (vražja posla)
Opet smo ispod 2000 bodova nikako da snazno povucemo, baš sam razočaran sto kazu tehbičsri
Display MoreStrašan soj heheheheh
pokazatelji su dobri, ali nismo li jučer imali strošak skoro 1mlrd.€ + delicije za ručak, da nas €uropa nije uzela na uzdržavanje (45mlrd kn+ od učlanjenja) bili bi kruha gladni, dok političari jedu .......kolače valjda,
a što se tiče tog novoga soja, imam osjećaj da će oni kada istroše sva slova, krenuti s dvoslovnim oznakama ka na tablicama
ST 666 VP (vražja posla)
Rafali su stari nekih 13 godina u vrijeme isporuke, za razliku od istrošnih izraelskih F-16 koji bi bili stari 35 godina u vrijeme isporuke, a cijena 10% razlike.
Uz to smo osigurali francusku aktivnu potporu u primanju u Shengen i eurozonu, te smo anulirali slovensko-mađarske ucijene koje bi nas isto koštale velike pare, koliko ćemo eura dobiti za čuvanje granice, koju ionako čuvamo i koliko će nam biti manja kamata na dug..samo na manjoj kamati ćemo isplatiti Rafale u 3-4 godine.
Mislimo sam sve do pola godine da je Plenković EU placenik, sad vidim da itekako dobro radi za RH interese, kako geopolitičke, tako i ekonomske.
Display Morepokazatelji su dobri, ali nismo li jučer imali strošak skoro 1mlrd.€ + delicije za ručak, da nas €uropa nije uzela na uzdržavanje (45mlrd kn+ od učlanjenja) bili bi kruha gladni, dok političari jedu .......kolače valjda,
ST 666 VP (vražja posla)
Rafali su stari nekih 13 godina u vrijeme isporuke, za razliku od istrošnih izraelskih F-16 koji bi bili stari 35 godina u vrijeme isporuke, a cijena 10% razlike.
Uz to smo osigurali francusku aktivnu potporu u primanju u Shengen i eurozonu, te smo anulirali slovensko-mađarske ucijene koje bi nas isto koštale velike pare, koliko ćemo eura dobiti za čuvanje granice, koju ionako čuvamo i koliko će nam biti manja kamata na dug..samo na manjoj kamati ćemo isplatiti Rafale u 3-4 godine.
Mislimo sam sve do pola godine da je Plenković EU placenik, sad vidim da itekako dobro radi za RH interese, kako geopolitičke, tako i ekonomske.
nismo li mi to sve već prošli još za turskog zuluma i njihovih vilajeta, a dobro mi smo valjda osuđeni da uvijek budemo graničari stari na prvoj crti, nadam se da će anemični poslati sina za pilota, pa Macron ima 7 unuka, lijepo će ga plaćati
Velik promet u odnosu na prethodne dane, uz pad cijene
Vidjeti ćemo da li je samo predjelo, ili je to to od panike.
Uvijek ista dilema, da li kupujemo dip, ili kupujemo pad.
Podravka mi je misterij, i nije. Ti se naši mirovinski fondovi ponašaju vrlo suradljivo. Kupuju po želji, ili se sustežu po želji
Velik promet u odnosu na prethodne dane, uz pad cijene
Vidjeti ćemo da li je samo predjelo, ili je to to od panike.
Uvijek ista dilema, da li kupujemo dip, ili kupujemo pad.
Podravka mi je misterij, i nije. Ti se naši mirovinski fondovi ponašaju vrlo suradljivo. Kupuju po želji, ili se sustežu po želji
kod Podravke nema takvih mogućnosti kao na drugim dionicama, pa je se mnogi klone, već je dosta nisko, moraju je malo braniti za sada
Šta je ovo black friday rasprodaja? Jel nas netko zeza? hahah
A vidiš da reklame iskašu sa svih strana... pa je tako i na ZSE
Onda jel nas ujutro čeka potop ili su se drhtave ručice ispucale u petak???
AsiaDow, Nikkei, Hang Seng i Singapore su nastavili pad od petka. Shanghai u blagom minusu a indijski index raste.
Čekamo još malo da vidimo kuda će DAX, pad od 4,15% u petak bio je ružan.
Onda jel nas ujutro čeka potop ili su se drhtave ručice ispucale u petak???
evo odgovora: EU markets set to soar (cnbc.com)
zaključak je da Omicron treba još testirati (tj. cjepiva na učinkovitost) ali zasad nije panika
Moderna, Pfizer... glavešine su rekle da su već dobili sekvencirani soj i rade ispitivanja
čak ako bude trebalo novo cjepivo, mogu ga proizvesti za šest tjedana, a za 90 dana može bina na 'policama'
govorim za mRNA cjepiva naravno
Europa se zeleni i to dobro.
https://www.seebiz.eu/trzista/eu-trz…om-plusu/268335
Mi imamo zakašnjelu crvenu reakciju na petak, ptsp je snažan na zse
https://www.seebiz.eu/trzista/eu-trz…om-plusu/268335
Mirovinac još nije vratilo kupovni nalog na 13,20kn na JDRN...stvarno su istraumatizirani
Cijeli prošli tjedan BTCI raste, a TPNG još jeftinija...
Mirovinac još nije vratilo kupovni nalog na 13,20kn na JDRN...stvarno su istraumatizirani
Cijeli prošli tjedan BTCI raste, a TPNG još jeftinija...
Pročitao ja post i mislim si pa kakve veze ima rast BTC-a (Bitcoin) sa TPNG, a BTC još i pada u zadnje vrijeme .
Znam da ste mislim na BCTI, ali ste zamijenili slova . Onda sam skužio da je i TPNG-u pala cijena u petak,
kao i većini drugih dionica na zse (jer dolazi omikron varijanta Korone, mislim da ne idu po redu u grčkom alfabetu),
a cijele ove godine je u rangu od cca 39 - 44kn, uz uglavnom mali promet i uz par povremenih bljeskova prometa tj.
wash tradinga, za one koje žele znati više radi se o pretakanju dionica između više povezanih skrbničkih računa...
mislim da je problem što sam već predugo na ovoj maloj barici zse i što sam previše novca ostavio u skdd-u prateći
knjige dioničara... trebaju doći neki novi klinci od kojih će se dalje izvlačiti lova...a nikako da dođu..
Japan, Hong Kong i Singapur su završili crveno, oko -1,5%. Europski indeksi će izgleda startati sa -1%.
CROBEX je još i dobar.