Nikad ovakvih povoljnih prilika za dokup....za hrabre...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Odmah za dobro jutro -6% crobex. Sve je u skladu sa vijestima, na svakoj dionici se baš tako trgovanje odvija.
Evo za primjer, ADPL, RIVP, JDRN, ZABA,OPTE,ATPL,SAPN i dalje da ne nabrajam.
Što treba, biti strpljiv ili po ovim cijenama gubitak upisati? -
Nema dna za ZSE, Rivp na 18 kn, WTF. Ušao sam na 18,10. Šta god bilo poslje mislim da je to dobra cijena...
sve cijene za sada izgledaju dobro, na žalost kroz protekle dane cijene su isto izgledale dobro,
osim prehrambenih tvrtki i proizvođača hrane, ne znam što bi to moglo biti zanimljivo u ova vremena, banke? telekomi ? brodari ? metalna ind. ? autoindustrija ?
za sve će to trebati dugi period oporavka, a kod mnogih će on biti upitan
Meni se cini da su telekomi trenutno “važniji” od hrane. I da daleko bolje zarađuju.
-
sad kad je prilika treba sve unistiti....podrzimo zagrebacku burzu jednim pljeskom
ajmo još malo urušiti burzu pa da se ukine trgovanje...ajmo malo nam fali
-
Burzovni padovi su se dogadjali kroz povijest uglavnom su bili padovi ekonomske naravi tj uzrocnika iz same ekonomije, medjutim pad koji je uzrokovan potpunim zaustavljanjem ekonomija radi elementarne nepogode na vjerovatno bar dva mjeseca nije bas da smo imali prilike gledat za nasih zivota i nitko ne moze dat nekakav pravi odgovor kolike su posljedice za ekonomiju svi se slazu da ce biti velike sad pitanje je i odgovor kako se postavit pri valuaciji neke dionice ako ne mozete razmijer stete procijenit, a ni duzinu.
-
sve cijene za sada izgledaju dobro, na žalost kroz protekle dane cijene su isto izgledale dobro,
osim prehrambenih tvrtki i proizvođača hrane, ne znam što bi to moglo biti zanimljivo u ova vremena, banke? telekomi ? brodari ? metalna ind. ? autoindustrija ?
za sve će to trebati dugi period oporavka, a kod mnogih će on biti upitan
Meni se cini da su telekomi trenutno “važniji” od hrane. I da daleko bolje zarađuju.
slažem se i s takvim razmišljanjem, ali ne ulijećem za sada uništa, pravi alkar
upravo što kaže kolega StatusQuo, sada je na sceni jednadžba s puno više nepoznanica, nego je bilo tko u ovom trenutku spreman riješiti, da li će se rješenje nazrijeti u nekoliko dana ili mjeseci, bojim se da će naša burza tek prepisati rješenje od nekoga
-
Moje mišljenje je da nakon ove krize nikad više dionice nećemo gledati na velikim razinama ili u balonu! Sada sa sigurno pitate zašto?
Moje mišljenje je da :
Ja kao investitor (ne špekulant) pratim poslovanje na temelju financijskih izvještaja i dionice vrednujem na P/E 10 DO 15 i dividendni prinos od 2% do 5% (malo koja dionica isplaćuje veću neto dividendu), a mi smo u proteklih 15 godina imali ekstra veliku financijsku krizu 2008 , pa male krizice: građevinari , ATPL,JDGT, PTKM ,DDJH i još takvih stečjakuša, pa smo imali sumljive dokapitalizacije, pa smo imali krizu s ruskom valutom kada je potonula ADPL, pa smo imali neku europsku zabranu uvoza lima pa je potonuo KODT (nešto slično je bilo), pa smo imali krizu "porez na dividendu", pa smo imali krizu "porez na kapitalnu dobit", Pa smo imali veliku krizu LEX AGROKOR, pa smo imali krizu PVCM je "zaboravio" dostavit LEI oznaku burzi, pa smo imali krizu burza gasi CEenter tržište, pa smo imali krizu "mini squiz" (PVCM, PRFC, LULG, GAMA, DELT, SNHA, PCTS), sada nas je lupila ekstra velika kriza KORONA VIRUS , i na kraju je potres.
Zašto bi ja kao investitor u dionice, cijenio dionice na P/E 10 do 15 kada ćemo u sljedećih 15 godina opet imati ovo ili nešto slično (najžalosnije je što nas se optužuje da smo: mešetari ,špekulanti, da smo si sami krivi, da smo bili upoznati s rizicima )
Mislim da ćemo nakon ove krize dionice vrednovat na P/E 5 do 7 i da ćemo zahtjevati dividendni prinos od 10% do 15%.
Napomena da je ovo smo moje mišljenje! , (možda će države nacionalizirat sva dionička društva ).
100% sam u dionicama , ne planiram ništa prodavat , ali neću niti kupovat.
Bez uvreda molim.
-
Moje mišljenje je da nakon ove krize nikad više dionice nećemo gledati na velikim razinama ili u balonu! Sada sa sigurno pitate zašto?
Moje mišljenje je da :
Ja kao investitor (ne špekulant) pratim poslovanje na temelju financijskih izvještaja i dionice vrednujem na P/E 10 DO 15 i dividendni prinos od 2% do 5% (malo koja dionica isplaćuje veću neto dividendu), a mi smo u proteklih 15 godina imali ekstra veliku financijsku krizu 2008 , pa male krizice: građevinari , ATPL,JDGT, PTKM ,DDJH i još takvih stečjakuša, pa smo imali sumljive dokapitalizacije, pa smo imali krizu s ruskom valutom kada je potonula ADPL, pa smo imali neku europsku zabranu uvoza lima pa je potonuo KODT (nešto slično je bilo), pa smo imali krizu "porez na dividendu", pa smo imali krizu "porez na kapitalnu dobit", Pa smo imali veliku krizu LEX AGROKOR, pa smo imali krizu PVCM je "zaboravio" dostavit LEI oznaku burzi, pa smo imali krizu burza gasi CEenter tržište, pa smo imali krizu "mini squiz" (PVCM, PRFC, LULG, GAMA, DELT, SNHA, PCTS), sada nas je lupila ekstra velika kriza KORONA VIRUS , i na kraju je potres.
Zašto bi ja kao investitor u dionice, cijenio dionice na P/E 10 do 15 kada ćemo u sljedećih 15 godina opet imati ovo ili nešto slično (najžalosnije je što nas se optužuje da smo: mešetari ,špekulanti, da smo si sami krivi, da smo bili upoznati s rizicima )
Mislim da ćemo nakon ove krize dionice vrednovat na P/E 5 do 7 i da ćemo zahtjevati dividendni prinos od 10% do 15%.
Napomena da je ovo smo moje mišljenje! , (možda će države nacionalizirat sva dionička društva ).
Bez uvreda molim.
Zasto iz jednostavnog razloga jer visak novca generira potraznju i ide tamo gdje vidi da moze zaradit isto kao i manjak novca koji radi suprotno i svaka valucija u odredjenom trenutku je releksija ponude i potraznje slobodnog novca i onda onaj tko predvidi buducu ponudu i potraznju je jedino u prednosti pred drugima, a sta se tice valuacija to vam je kao i svi ekonomski parametri samo lagging indikator.
-
Moje mišljenje je da :
Bez uvreda molim.
Cuj, a sto to nama zapravo želiš reci?
Da si izgubio dobitak?
Čuj neki su izgubili život, a ti ne samo da si ga zadrzao nego si dobio priliku stjecati jedno novo iskustvo. Burzovno iskustvo. Budi zahvalan na tome. I svakako razmisli još jednom o svojem dešperatnom stanju jer uopće nije crno koliko ti se cini. -
jednostavno NE MOGU pronaći temu za tehničku analaizu CROBEX?? Pa ću ovdje pitati i riskirati tko zna koju karantenu... Tehničari jesmo li puknućem 1360-1380 otvorili put do nižih razina? Ako jesmo koje su to? Po mom sudu ako se gleda graf to bi bile 1250 i 1100... za dalje ne vjerujem da bi moglo ići niže.
Hvala.
-
-
U zelenom:
-Đuro
-Dalekovod
-IGH
-Varteks.
Sve jedna bolja od druge.
Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣 -
jednostavno NE MOGU pronaći temu za tehničku analaizu CROBEX?? Pa ću ovdje pitati i riskirati tko zna koju karantenu... Tehničari jesmo li puknućem 1360-1380 otvorili put do nižih razina? Ako jesmo koje su to? Po mom sudu ako se gleda graf to bi bile 1250 i 1100... za dalje ne vjerujem da bi moglo ići niže.
Hvala.
Vrlo smo blizu dnu iz 2009., fali nam još samo 4,6%. Ako to pukne, onda se odmah možemo dogovoriti da posljednji ugasi svjetlo.
Ovakva situacija na tržištima u modernoj povijesti nije viđena i nitko ne zna kako reagirati i što očekivati.
Crobex trenutno radi falling wedge u kombinaciji sa bullish divergencijom, što mi daje nadu u skori odbijanac sa rastom od cca 13%. Indikatori u ovakvim situacijama nisu pouzdani pa se možemo osloniti samo na price action. U svakom slučaju, naša burza jako reagira na vijesti izvana, tako da nisam pametan.
Ja nisam mogao danas odoliti pa sam kupio malo ADPL na 97, RIVP na 18,10, ATPL pokušao ali mi brzo pobjeglo, pa šta Bog da.
Graf u prilogu.
-
mene baš to što smo blizu tih nekih povijesnih razina hebe i čini me neodlučnim... do sad sam bio gotovo komplet van dionica jer sam znao da ima još dosta mjesta za pad ali kako dolazimo do ovih razina mami me. A onda opet ne znaš koliko će sve ovo trajati tako da može još dosta niže... uglavnom jedva čekam jasan signal. Daj bože da ga prepoznam.
-
Heh bilo bi dobro da smo na razinama iz 2009. ali to NIJE ISTINA .... budući da je Ina bila dobro digla index.. a i sadašnje sastavnice indexa su drugačije.. tako da smo trenutno ispod razine 2009. neka me malo stručniji isprave, ali bar još 100-200 bodova niže bi bili da je sve isto ostalo .... dosta kompanija je i na -90% od 2009. jednom rječju luda vremena iza nas i sadašnja....
Ali nema smisla gledati šta je bilo, nego šta će biti za 2, 5, 10 godina.... prvo dali ćemo preživiti i ostati zdravi mi i obitelj, poslje toga i svi ostali, jer badava ti sve, nećeš imati za koga raditi, niti drugi za tebe...
-
Ne znam koliko pratite vijesti vani, priča se da bi Trump mogao zatvoriti burzu - možda na tjedan dana, možda na cijeli mjesec i to možda već danas ako bude veliki pad na otvaranju. Neki trejderi pričaju da je to možda velika prilika za kupiti dok je sada na popustu, jer pretpostavka je da će burzu otvoriti kada se situacija smiri, a onda je velika vjerojatnost da cijene više neće padati, već upravo suprotno.
-
Ne znam koliko pratite vijesti vani, priča se da bi Trump mogao zatvoriti burzu - možda na tjedan dana, možda na cijeli mjesec i to možda već danas ako bude veliki pad na otvaranju. Neki trejderi pričaju da je to možda velika prilika za kupiti dok je sada na popustu, jer pretpostavka je da će burzu otvoriti kada se situacija smiri, a onda je velika vjerojatnost da cijene više neće padati, već upravo suprotno.
Može izvor za to? A da nije star više od 5 dana...
-
U zelenom:
-Đuro
-Dalekovod
-IGH
-Varteks.
Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣Prvo se malo informiraj https://www.poslovni.hr/hrvatska/insti…ljucene-4213318 Onda piši.
-
U zelenom:
-Đuro
-Dalekovod
-IGH
-Varteks.
Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣A možeš mislit, rast Đure sa 7.000 kn prometa, ovo se neko z.... ava
-
Mislim da smo sa brojem zarazenih dosta blizu vrhuncu. Rast zaraženih u europi ne ide više eksponencijalno, čak i u Italiji izgleda sve više linearan. Naravno; ne očekujem da će u dan vremena rast broja zaraženih biti zaustavljen, a vjerujem i da će broj mrtvih rasti jer sve dok ima zaraženih ima i šanse za rast broja umrlih.
Sve u svemu mislim da će se situacija u većem djelu Europe stabilizirat kroz 7 do 14 dana. I dalje će biti karantene i izolacije ali i tome će doći kraj. Da skratim prošli tjedan sam utuko sav cash u par dionica. Išlo dole ili gore... jedno novo iskustvo...
-
Hvala.
ovo su novi poletarci od danas u Crobexu, zato i jesmo pali tako nisko
- Auto Hrvatska d.d. (trgovinski simbol AUHR, ISIN HRAUHRRA0009)
- HPB d.d. (trgovinski simbol HPB, ISIN HRHPB0RA0002)
- Institut IGH d.d. (trgovinski simbol IGH, ISIN HRIGH0RA0006)
- KRAŠ d.d. (trgovinski simbol KRAS, ISIN HRKRASRA0008)
- PBZ d.d. (trgovinski simbol PBZ, ISIN HRPBZ0RA0004)
- Saponia d.d. (trgovinski simbol SAPN, ISIN HRSAPNRA0007)
- Tankerska Next Generation d.d. (trgovinski simbol TPNG, ISIN HRTPNGRA0000)
- VIRO d.d. (trgovinski simbol VIRO, ISIN HRVIRORA0001).
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun