neki od nas ipak moraju raditi
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
cvarkozder, znaš onu o lajanju i selu, to što si napisao je upravo to..."potreba" je u bitnome sužen pojam ovih i narednih dana i možda baš radi onih koji stvarno imaju potrebu bi bilo dobro da se burza zatvori dok se situacija ne stabilizira pa će po ponovnom otvaranju minusi vjerojatno biti manji a možda i nikakvi...pa ako ne želiš da ti se eventualnim zatvaranjem burze onemogući prodaja dionica, ti lijepo sutra prodaj sve i miran si, baš te briga...ali mislim da nije to u pitanju, prije ono drugo...
Quotecvarkozder 49 minutes ago
(Quote from Barikb)Zasto bi zatvorili ZSE... zato sto si ti u dionicama😅😅?
A sta sa onima koji su na vrijeme prodali i čekaju da jeftinije kupe, je li opravdano zbog njih zatvori ti?Ja u kupe, ti u špade. Ili se malo praviš da ne razumiješ? Blink, blink.
Zašto bih ja prodao sve sutra ako ne želim i nemam potrebu. Ali, tko kaže da mi se kakva iznenadna potreba za novcem ne može ukazati za 3 dana, a burza zatvorena? I što onda? Recimo da nemam drugog izlaza nego prodavati dionice. A-ha, dat ću na Njuškalu oglas za prodaju dionica ili što?
-
Pandemija, potres, protok roba i ljudi na razini EU polublokiran, Angela u samoizolaciji... kako sutra može nebit loš dan na burzi...
-
Dragi OPTE dioničari i čitatelji ovog foruma,
nadam se da ste živi i zdravi!
Taman smo se počeli navikavati na jedno sr.nje (corona), a posjetilo nas i drugo (potres).
Vjerujem da ćemo posljedice ovog drugog sr.nja brzo riješiti pa se fokusirati "samo" na ono prvo; ali i da ćemo brzo i to riješiti (barem stabilizirati krivulju porasta oboljelih kroz 1-2 mjeseca).
Budite mi zdravi i veseli. Sve će to proći.
P.S. Investitori i velike ribe, koliko ih ja kužim, gledaju na dugi rok.
Zato ovi veliki ne prodaju.
-
Sve je to na našem tržištu više-manje (u zadnje vrijeme manje!) cool. Ali, znamo da kad Amerika kihne, europske burze dobiju upalu pluća. A Americi će slabo pomoći tih par tisuća milijardi upumpanih novčića. Ovi u linku ne stoje poput nas u redovima ispred trgovina špecerajem (spizon za južnjake)... Daleko je dno, my brothers in arms...
-
Nitko ne zna gdje je dno, Amerika i Europa su krenuli padati zadnja
2 tjedna sa najviših razina u povijesti, a Crobex je bio tek malo iznad
dna i niti blizu najviših cijena. Mirovinski fondovi imaju kapitala da
održe nekakvu stabilizaciju ili će pustiti dolje da pokupe poslije.
Uvijek je teško i nemoguće predvidjeti.
Jedino korektna bi bila obustava trgovine na tjedan dva na ZSE, obzirom
na težak potres u glavnom gradu i eskalacija virusa gdje rade samo dućani.
vidjet ćemo.
Poslije kiše uvijek dolazi sunce i to treba znati. Nažalost nismo bogata država
evo i Bandić se mrvicu manje bahati od jučer. Ne spominje milijarde za obnovu
koje bi Zagreb trebao imati u pričuvi. Da li ih ima ?
-
Odakle vi znate u kojoj mjeri i da li će pomoći državna pomoć gospodarstvu u SAD? Obzirom da mnoge mjere još nisu ni pokrenute.
Pisete temeljem subjektivnih dojmova za koje ne navedete nikakve argumente.Prema vlastitom priznanju naveli ste da se godinama niste bavili ulaganjem, a sad ste nadošli komentirati stanje i trendove u američkoj ekonomiji temeljem članka o tome kako kupci stoje u redovima da nabave neke od prehrambenih artikala??
Svi mi znamo da situacija nje dobra, al nepovezani argumenti koje vi koristite potpuno su deplasirani i nisu dovoljni za korektnu procjenu.
-
o moj zagreb ja imam te tak rad
-
Procitajte ovo...
https://finance.yahoo.com/news/coronavir…-140600768.html
Postoji koncept koji se zove Knightian Uncertainty, u kojem se ne bavimo rizicima, izmjerljivim, nego potpunim nepoznanicama oko naravi buducih dogadjaja. I sad zamislite kako ce se u takvom okolisu ponasati cijene dionica. Npr. usluznog sektora koji ovisi o ljudskoj interakciji. Ali i ostalih.
-
Odakle vi znate u kojoj mjeri i da li će pomoći državna pomoć gospodarstvu u SAD? Obzirom da mnoge mjere još nisu ni pokrenute.
Pisete temeljem subjektivnih dojmova za koje ne navedete nikakve argumente.Prema vlastitom priznanju naveli ste da se godinama niste bavili ulaganjem, a sad ste nadošli komentirati stanje i trendove u američkoj ekonomiji temeljem članka o tome kako kupci stoje u redovima da nabave neke od prehrambenih artikala??
Svi mi znamo da situacija nje dobra, al nepovezani argumenti koje vi koristite potpuno su deplasirani i nisu dovoljni za korektnu procjenu.
Kakve to veze ima jesam li se bavio ili ne "ulaganjem"?
Kakvi su to argumenti za bilo što? Pa ovdje se izgleda nije puno toga promijenilo u odnosu na prošli forum - bezvezno navijanje za svoju stranu, nervoza kad si unutra, a sve stubokom pada, navlačenje i drukanje poput djece u vrtiću (kao da to ima ikakvog utjecaja na tržište)...
Kažeš: moji argumenti su nepovezani, nemam argumenata, subjektivni dojmovi... Pa daj ti onda kontraargumente da dionice u svijetu neće gotovo neselektivno padati i narednih tjedana, a možda i mjeseci. A jbg hoće.
-
-
Sve je to na našem tržištu više-manje (u zadnje vrijeme manje!) cool. Ali, znamo da kad Amerika kihne, europske burze dobiju upalu pluća. A Americi će slabo pomoći tih par tisuća milijardi upumpanih novčića. Ovi u linku ne stoje poput nas u redovima ispred trgovina špecerajem (spizon za južnjake)... Daleko je dno, my brothers in arms...
E da, da pratimo amere od 2008.,,,, sad bi crobex bio barem oko 12-13.000 sa svim padovima zadnjih tjedana ... ali buduci da ne prati onda smo tu di jesmo, ali ih pratimo bar u padu ako nista drugo 😎
-
Kakvi su to argumenti za bilo što? Pa ovdje se izgleda nije puno toga promijenilo u odnosu na prošli forum - bezvezno navijanje za svoju stranu, nervoza kad si unutra, a sve stubokom pada, navlačenje i drukanje poput djece u vrtiću (kao da to ima ikakvog utjecaja na tržište)...
Kažeš: moji argumenti su nepovezani, nemam argumenata, subjektivni dojmovi... Pa daj ti onda kontraargumente da dionice u svijetu neće gotovo neselektivno padati i narednih tjedana, a možda i mjeseci. A jbg hoće.
Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri. Vidi se da ste se pojavili da crnjacite nad investitorima i papirima, a ne da lucidno i argumentirano obrazložite koji su razlozi pada i kako će se mehanizmi korekcije/recesije implicirati na gospodarstvo. To sto vi radite je naprosto gadljivo. Svi smo manje vise svjesni rizika i problema, al ne udaramo nikom po čelu batom i ne dokazujemo kako smo u pravu. Niti nabadamo clanke o tome kako ljudi stoje u redu za benzin ili namirnice. Benzina i goriva trenutno ima viska na svjetskom trzistu, a problem je dobavljivost i distribucija nafte i derivata. Nakon sto prodje peak epidemije, pa i prije toga, dobava će se stabilizirati. Neće svijet nestati, a niti ljudska vrsta izumrijeti. Ako imate sto pametno napisati ili dati kakav investicijski prijedlog za zaštitu uloga ili sektore koji će manje stradati, o tome pisite, a ne o efemernim člancima s weba i povezivanju “maha guskinog pera” sa tajfunima nad oceanom. Tema su komentari trgovanja, a ne zazivanje armaggedona.
-
Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri. Vidi se da ste se pojavili da crnjacite nad investitorima i papirima, a ne da lucidno i argumentirano obrazložite koji su razlozi pada i kako će se mehanizmi korekcije/recesije implicirati na gospodarstvo. To sto radite je gadljivo. Svi smo manje vise svjesni rizika, al ne udaramo nikom po čelu barom i ne dokazujemo kako smo u pravu.
"Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri." Ovome zaista ne treba komentar. Pa naravno da neće neselektivno padati nakon što prestane panika i situacija se smiri! Ali, panika tek počinje i situacija nije ni blizu smirivanja!
Što znači riječ crnjačiti? Zbilja ne razumijem.
A za rezultate onoga što će recesija (i moguća depresija) u SAD-u i Europi učiniti gospodarstvu, posljedično i tržištima kapitala, imaš članaka koliko hoćeš na relevantnim mjestima na netu. Nema toliko mjesta ovdje koliko linkova bi se moglo staviti... Evo jednog sitnog od FED-a.
https://finance.yahoo.com/news/u-jobless…-191838293.html
Editirano: pošto si i ti naknadno editirao svoj komentar, a ja to tek naknadno vidio - evo da i ja editiram svoj. Imam nešto malo keša i ne bi bilo loše da pogodim kad ga ubaciti, ali zapravo sam puno više unutra i realno, najsretniji bih bio da danas sve naraste 80 posto da se vratim u plus (da uopće ne iskoristim ovaj pad). Ali, proteći će puno vode ispod Savskog mosta dok se to ne dogodi. Uglavnom, nastavite ovdje s tješenjem jedni drugih i traženjem da se pišu pozitivne stvari jer negativne nisu dobre za psihu. Over and out.
-
Još jedan argument da bi jedino moralno bilo na kratko zaustaviti trgovinu na ZSE.
Dobro kapitalizirana ZABA dostavlja jutros obavijest burzi da administrativnom odlukom HNB neće isplatiti dividendu zarađenu 2019. Znači kada je postupanje države na štetu malih dioničara onda se provodi , a kada bi bilo na korist onda se mali puštaju niz vodu. Do boljih dana.
-
Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri. Vidi se da ste se pojavili da crnjacite nad investitorima i papirima, a ne da lucidno i argumentirano obrazložite koji su razlozi pada i kako će se mehanizmi korekcije/recesije implicirati na gospodarstvo. To sto radite je gadljivo. Svi smo manje vise svjesni rizika, al ne udaramo nikom po čelu barom i ne dokazujemo kako smo u pravu.
"Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri." Ovome zaista ne treba komentar. Pa naravno da neće neselektivno padati nakon što prestane panika i situacija se smiri! Ali, panika tek počinje i situacija nije ni blizu smirivanja!
Što znači riječ crnjačiti? Zbilja ne razumijem.
A za rezultate onoga što će recesija (i moguća depresija) u SAD-u i Europi učiniti gospodarstvu, posljedično i tržištima kapitala, imaš članaka koliko hoćeš na relevantnim mjestima na netu. Nema toliko mjesta ovdje koliko linkova bi se moglo staviti... Evo jednog sitnog od FED-a.
https://finance.yahoo.com/news/u-jobless…-191838293.html
Editirano: pošto si i ti naknadno editirao svoj komentar, a ja to tek naknadno vidio - evo da i ja editiram svoj. Imam nešto malo keša i ne bi bilo loše da pogodim kad ga ubaciti, ali zapravo sam puno više unutra i realno, najsretniji bih bio da danas sve naraste 80 posto da se vratim u plus (da uopće ne iskoristim ovaj pad). Ali, proteći će puno vode ispod Savskog mosta dok se to ne dogodi. Uglavnom, nastavite ovdje s tješenjem jedni drugih i traženjem da se pišu pozitivne stvari jer negativne nisu dobre za psihu. Over and out.
Kolega vam je fino objasnio da nemate pojma što će biti ubuduće, ali niti znanja niti dobrih namjera.
Svatko zna da danas cijene idu dolje, ali nitko se radi toga ne pravi pametan kao vi. Faktori su mnogi i složeniji da bi neznalice imale glavnu riječ. Vidjet ćemo kada prođu nekoliko puta unaprijed mjesec dva i tri.
-
Kad su vec pametnjakovici otvorili burzu onda neka ljudi iskrite priliku...ne znam sto drugo reći
pametnom dosta
-
Poptop se nastavlja...
-
Tesko je ovo za gledati, gasim sve pa se vratim oko 12h da vidim koliko smo pali.
-
Poptop se nastavlja...
Nema dna za ZSE, Rivp na 18 kn, WTF. Ušao sam na 18,10. Šta god bilo poslje mislim da je to dobra cijena...
-
Poptop se nastavlja...
Nema dna za ZSE, Rivp na 18 kn, WTF. Ušao sam na 18,10. Šta god bilo poslje mislim da je to dobra cijena...
sve cijene za sada izgledaju dobro, na žalost kroz protekle dane cijene su isto izgledale dobro,
osim prehrambenih tvrtki i proizvođača hrane, ne znam što bi to moglo biti zanimljivo u ova vremena, banke? telekomi ? brodari ? metalna ind. ? autoindustrija ?
za sve će to trebati dugi period oporavka, a kod mnogih će on biti upitan
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k