sječate li se kolege drevila? čovjek nestao... dugovječni forumaš i investitor koji je posjedovao vrlo kvalitetne papire i pojašnjavao svaku svoju kupnju i prodaju. iz nekog razloga je sve prodao na dnu tržišta lani u ožujku i odjavio se sa foruma. osobno bih mu postavio zilijun pitanja zašto, ali odluka je na svakome od nas.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ovo što se događalo jučer, je klasičan primjer što ne treba radit, te koliko su pojedinici podložni panici.
nije se voda još potpuno razbistrila ili vi gledate jako u plitko, ako Evergrande nije uspio uzdrmati tržišta, imaju medvjedi valjda još kakvoga aduta za drugi pokušaj, osim toga ja nisam jučer cijeli dan mogao prebaciti novac unutar banke, pa sam morao negdje osigurati rezervni položaj za snabdijevanje gotovinom, osim toga mijenjam neke postavke u portfelju, tako da mi je ovo drmanje "duda" dobro došlo, osim toga i danas evo ne mogu prebaciti novac, a ne da mi zvati one tete iz besplatne brze pomoći
Evergrande 23. rujna treba platiti kamate, a Partija ih neće spašavati. Tek nakon toga će se stvari početi raspetljavati. Nije to događaj koji je trajao jedan dan i više ga nema.
-
nije se voda još potpuno razbistrila ili vi gledate jako u plitko, ako Evergrande nije uspio uzdrmati tržišta, imaju medvjedi valjda još kakvoga aduta za drugi pokušaj, osim toga ja nisam jučer cijeli dan mogao prebaciti novac unutar banke, pa sam morao negdje osigurati rezervni položaj za snabdijevanje gotovinom, osim toga mijenjam neke postavke u portfelju, tako da mi je ovo drmanje "duda" dobro došlo, osim toga i danas evo ne mogu prebaciti novac, a ne da mi zvati one tete iz besplatne brze pomoći
Evergrande 23. rujna treba platiti kamate, a Partija ih neće spašavati. Tek nakon toga će se stvari početi raspetljavati. Nije to događaj koji je trajao jedan dan i više ga nema.
U državi u kojoj ne možeš s temperaturom ući ni u autobus, ti misliš da će država pustiti da jedna firma razhebe tržište?!
-
Sretno svima s trgovanjem u ova nesigurna vremena, ja se držim one poslovice "when in doubt, zoom out" i idem off na koji tjedan, najlakši način za nositi se s volatilnošću 😎
-
U državi u kojoj ne možeš s temperaturom ući ni u autobus, ti misliš da će država pustiti da jedna firma razhebe tržište?!
Mogu uzvratiti protupitanjem:
Ti misliš da država može kontrolirati tržište?
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rzistu-15103927
Direktor Evergrandea trenutno prolazi kroz fazu zvanu Zdravko Pevec, Ivica Todorić. -
A gdje je taj drevil
Sve je napravio dobro osim leda gdje se poskliznuo. Iza toga također bio ok do covida kad je nestao.
Da nije umro od covida?
-
Njihov dug je u protuvridnosti 1.8% kineskog BDP, dug Agrokora je bio cca 15% hrvatskog BDP.
-
Njihov dug je u protuvridnosti 1.8% kineskog BDP, dug Agrokora je bio cca 15% hrvatskog BDP.
Kažu da je njihov dug 100% BDP-a Portugala, ako ćemo već u BDP-ima. Ima po jedan medvjed na svakog bika.
-
Pa sam Evergrande nije problem...popeglat ce se na ovaj ili onaj nacin...i idemo dalje...
Pitanje je zasto je propao i jeli to posljedica urusavanja cijelog nekretninskog sektora u Kini i pocetak domino efekta...
Trebat ce vremena da se situacija iskristalizira...a najveci problem je sto se sve dogadja u Kini koja cenzurira i dozira informacije pa nitko ni ne zna realno stanje...
-
Ovo što se događalo jučer, je klasičan primjer što ne treba radit, te koliko su pojedinici podložni panici.
to su ovi koji od corone više ne vejruju ni sami sebi. odakle panika i nemogućnost sagledavanja šire slike. labilni ljudi šta ćeš. nemaju svi osjećaj za filing kad žive strah.
-
-
dobar dio prošloga vikenda sam potrošio na članke koji su se mogli naći vezano za to, njihova situacija nije ograničena samo na kinesko tržište, pa kada je se još ujutro pokazao Hang Seng s minusom preko 3 % i europski futuresi preko 2% crveno, rekoh, evo krenulo je, kada su Švabe otvorile bježanijom preko 1,5% minusa, procjenih da nije vrijeme ni da ja glumim nekoga diverzanta i pasivno preuzimam ulogu Prleta i Tihog
sječate li se kolege drevila? čovjek nestao... dugovječni forumaš i investitor koji je posjedovao vrlo kvalitetne papire i pojašnjavao svaku svoju kupnju i prodaju. iz nekog razloga je sve prodao na dnu tržišta lani u ožujku i odjavio se sa foruma. osobno bih mu postavio zilijun pitanja zašto, ali odluka je na svakome od nas.
kažu da iza svakoga uspješnoga muškarca stoji žena, neki radi svoje prevelike želje za uspjehom ponekada pretjeraju, da nije to u pitanju
-
Dobro je kod ovog pada što poslije opet možeš gledati kako dionica raste, kao kad izuješ tijesne cipele.
-
Dobro je kod ovog pada što poslije opet možeš gledati kako dionica raste, kao kad izuješ tijesne cipele.
Samo ako nemaš drhtave ručice, pa prodaš u padu kao da sam tek početnik.
Nakon objave da sam kupio po 480, kad je kolega loosert rekao da sam rambo pa na helikopter a tek upalio komp jer nisam stigao pratiti ranije, a okidač je bio kolega Parica koji dobronamjerno upozorava kolegu Mila da ne srlja u kupovini, mislim nešto je izašlo novo što neznam a dionice naglo padaju i nemam vremena proućavati nego stisni prodaja dok nisu u minusu. Sam pao sam se ubio😀
-
Samo ako nemaš drhtave ručice, pa prodaš u padu kao da sam tek početnik.
Nakon objave da sam kupio po 480, kad je kolega loosert rekao da sam rambo pa na helikopter a tek upalio komp jer nisam stigao pratiti ranije, a okidač je bio kolega Parica koji dobronamjerno upozorava kolegu Mila da ne srlja u kupovini, mislim nešto je izašlo novo što neznam a dionice naglo padaju i nemam vremena proućavati nego stisni prodaja dok nisu u minusu. Sam pao sam se ubio😀
Moj ti je savjet, prije podne ni pod razno se ne gledaj burzu.
-
Ocito nista od Fedovog taperinga danas/sutra. Izgleda da ce i Evergrande sutra platiti jedan dug, a o drugom se nisu izjasnili.
-
Trgovanje posljednjih dana obilježilo je čekanje na rasplet u Kini, i na objavu Feda
Pesimisti, koji su mislili da to ide još niže, prodali su papire optimistima koji su bili uvjerenja da će sve sretno završiti.
Izgleda da su optimisti bili u pravu, bravo !
Igramo na produžetke
-
Samo bi zamjenio to optimisti sa realisti.
-
Samo bi zamjenio to optimisti sa realisti.
I da pesimisti misle da su produžeci te su stoga optimisti što se tiče pesimizma.
-
Ocito nista od Fedovog taperinga danas/sutra. Izgleda da ce i Evergrande sutra platiti jedan dug, a o drugom se nisu izjasnili.
Evergrande domestic debt deal calms immediate contagion concernChina Evergrande agreed to settle interest payments on a domestic bond on Wednesday, while the Chinese central bank injected cash into the banking system,…www.reuters.comEvo ga i clanak o ovome sto sam gori pisao. Svakako pozitivno, jos cekamo potvrdu od Feda.
-
Počeli su se priljevat novci iz podravke, naszavak sutra...
-
-