1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • July 23, 2021 at 4:14 PM
    • #8,361
    Quote from zlocesti

Na tri papira koji su jučer objavili izvrsna izvješća- KODT, Saponija I Medika , danas je promet iznosio 0 kuna

Za zapitati se , kuda ideš ZSE ?

Nije da sam zbog toga u bedari, prilika za dokup po prihvatljivim cijenama, al' ipak

Tko će za mene stati jedan dan na bid

Do Gospe su best buy orada, brancin i grdobina.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • July 23, 2021 at 6:21 PM
    • #8,362

kaj se mene dotikavle.... mogu biti i 0,75 kn kao dalekovod!! meni bolje odgovara smuđ, štuka i lijeni brkati som!! makar bili i 10x skuplji!

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • July 24, 2021 at 7:34 AM
    • #8,363
    Quote from hugh
    Quote from Moller

izgleda napredujemo, ide treća doza boza

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-dozom-15090151

obzirom da nam je epidemiolog u zadnjih godinu i pol toliko toga korisnoga savjetovao, red je da mu se odužimo, pa evo;

neka ga Beroš osobno cijepi tom trećom dozom i to na mjesto po vlastitom izboru a može i ovaj njega isto prema vlastitom odabiru

novi slogan : "svakog tjedna, doza jedna"........

Koliko love će se spržiti na vax. A kafiće i klubove će po svemu sudeći zatvarati opet. S jedne strane Moderna, Pfizer i Co. trljaju ruke i dogovaraju proizvodne trake gdje stignu. A naše poduzetnike pametni Capak i nelegitimni stožer satiru. Sve za opće dobro.

Našli 'zapadni kapitalisti' novi način cicanja ovih friških demokracija, i onih malo starijih koje su isto ubile Imunološki zavod i prodale Plivu. (Sad sam se sjetio da je i prodaji Plive, ne samo INAe, isto kumovao Sanader. Koja štetočina i krimos!)

Tako kako su grci njemačkim kreditima kupovali njemačke aute, tako ćemo sada Komisijinim euro-pozajmicama kupovati doze. Divota! ;(

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 24, 2021 at 3:49 PM
    • #8,364
    Quote from accountant
    Quote from hugh

novi slogan : "svakog tjedna, doza jedna"........

Koliko love će se spržiti na vax. A kafiće i klubove će po svemu sudeći zatvarati opet. S jedne strane Moderna, Pfizer i Co. trljaju ruke i dogovaraju proizvodne trake gdje stignu. A naše poduzetnike pametni Capak i nelegitimni stožer satiru. Sve za opće dobro.

Našli 'zapadni kapitalisti' novi način cicanja ovih friških demokracija, i onih malo starijih koje su isto ubile Imunološki zavod i prodale Plivu. (Sad sam se sjetio da je i prodaji Plive, ne samo INAe, isto kumovao Sanader. Koja štetočina i krimos!)

Tako kako su grci njemačkim kreditima kupovali njemačke aute, tako ćemo sada Komisijinim euro-pozajmicama kupovati doze. Divota! ;(

Trebao bi znati da je i drug Račan tu imao prste, sa time ne pravdam Sandera ni najmanje. Ali nekako stalno imam dojam da se Račana rehabilitra krivnje za prodaju INA i masu drugih velikih firmi.

• sokol74
    Student
    Reakcija primljeno
    59
    • July 26, 2021 at 9:34 AM
    • #8,365

Kolega Marin, ja bi rado da nam Plenković proda 25% HEP-a, a vi?

Jel' bi bio heroj ili zločinac?

Povucite paralelu s INA-om.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 26, 2021 at 12:25 PM
    • #8,366
    Quote from barbosa 2.0

u ini je največu svinjariju naprvila jadranka kosor prodavši 7% dionica iz braniteljskog fonda molu po dobrovoljnoj ponudi po 2,8k kn a sanader je pogodovao molu na način da im je prepustio "upravljačka" prava posebnim zakonom iako po ztd nisu imali pravo na to jer su ispod 50%

inaće, u to vrijeme 2000ih, ina je bila devastirana i isisana i mol je trebao biti tek strateški partner da se stabilizira poslovanje ali kako to u hr redovito biva, malodušni "patrioti" koji su tada odlučivali o drž. imovini su odlučili sebe i svoje sitne interese staviti ispred svih i svakoga i zato nam je danas i ovako da je hr populacija, komparirajući na razini u eu toliko siromašna da nam se "smiju i oni koji kopaju po kontejnerima" dok s druge strane imamo "državu" možda statistički i najbogatiju u eu...

Inače ovo je najveća floskula koja se prodavala narodu za svaku božju privatizaciju. Inače, ekonomski rast utemeljen na zaduživanju je postavio Ivica Račan, Ivo Sanader ga je samo nastavio do kolapsa 2008 godine i kao posljedicu smo imali 10 godišnju staganciju. Sanaderova ekonomska politika je samo nastavak Račanove,ali eto medijima je Račan good, Sanader bad. Realno, oba su vodila istu ekonomsku i vanjsku politiku u punat.

Također kada su lijeve vlade prodale džabe polarne noći, te pustili niz vodu cijelokupnu ininu imovinu u Siriji, o tome ni slova u medijima,ali zato slušamo o Sanderu i INA-i 15 godina. Ali ništa čudno, jer naši mediji nisu naši, već su u stranom vlasništvu i zastupaju strane interese.

Ovaj narod je toliko zaglupljen da ne shvaća da je jedan sukob oko 101, bio istrumentaliziran od strane zapadnih tajnih službni, mnogi učesnici toga skupa ni dan danas ne mogu prevaliti preko usta da su bili izmanipulirani od strane stranih sila.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 26, 2021 at 7:09 PM
    • #8,367
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Naravno da je vrijednost brodova manje volatilna od vozarina, ali vozarine utjecu na njih.

Naravno da i na vrijednost nekretnine utjece rentna pozicija.

Ali htjela sam reci da je kod firmi kao Atpl dugorocno vazno da mogu profitabilno poslovati.

Vozarine su danas izvrsne, ali u slucaju neke korekcije vozarina Atpl bi imala opet slicne probleme kao zimus. Zato je ovo jos uvijek rizicno ulaganje.

Naravno da su trenutne vozarine izvrsne.

Kolegice, kao investitorica moras ulagati na temelju ocekivanja buducih rezultata jer ako budes cekala potvrdu u obliku FI, tada je obicno vec kasno za ulaganje.

Display More

Kolega, ja sam Atpl kupovala na 180 kuna.

Prije na 139 :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 26, 2021 at 7:16 PM
    • #8,368
    Quote from Marielena
    Quote from mitkko

Kolegice, kao investitorica moras ulagati na temelju ocekivanja buducih rezultata jer ako budes cekala potvrdu u obliku FI, tada je obicno vec kasno za ulaganje.

Onda ok. Ove tvoje postove cu onda shvatiti na nacin da si samo oprezna.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 26, 2021 at 7:24 PM
    • #8,369
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Da, uvijek sam oprezna kada dionica odradi znacajan rast.

Obicno brodare kupujem na dnu. Zato sada "pecam" jednog drugog naseg brodara.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 26, 2021 at 7:32 PM
    • #8,370
    Quote from Marielena
    Quote from mitkko

Kada kazes "obicno brodare kupujem na dnu", znaci da si odradila barem nekoliko ciklusa na brodarima?

Nije ti jos vrijeme za TPNG, stignes u to uci :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 26, 2021 at 8:18 PM
    • #8,371
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Kada kazes "obicno brodare kupujem na dnu", znaci da si odradila barem nekoliko ciklusa na brodarima?

Nije ti jos vrijeme za TPNG, stignes u to uci :)

Ne, jako kratko sam na burzi. 2 godine.

Ovisi kako se uzme. Za brzi trejd je prerano. Za skupljanje svaki propad ispod 40 kuna je poklon. Ocekujem porast vozarina u 1Q 2022.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 27, 2021 at 12:30 AM
    • #8,372

Evo smo ovaj vikend što je prošao bili na 82% noćenja iz 2019 godine. Ovo je ludo da luđe ne može biti.

Autoceste su još luđe:

Tijekom vikenda zabilježene su gotovo 843 tisuće vozila i naplaćeno je 46 i pol milijuna kuna cestarine. U odnosu na isti vikend lani promet vozila veći je za 39 posto, a iznos naplaćene cestarine za 41 posto. Usporedi li se to s istim vikendom rekordne 2019., promet vozila bio je manji za 3%, dok je iznos naplaćene cestarine manji za 8 posto.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 27, 2021 at 8:13 AM
    • #8,373

Sve uspoređujemo s rekordnom 2019, znači da smo bolji nego 2018 sto je izvaredan rezultat. Ljude više nije ni briga crveno, narančasto,

plavo, zeleno, putuju...testiraju se, karantena, izolacija, ma nebitno sve je postalo sastavni dio života...idemo dalje.. :thumbup:

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 27, 2021 at 9:16 AM
    • #8,374

Ja već par godina mislim kako je to to, kako HR burzu mogu otpisati i svake godine me iznenadi, pozitivno iznenadi. Kad bih ove novce svake godine mogao zaraditi radeći neki drugi posao? NIkada. Prilika ima i ako krenu novi IPO-i biti će ih i više. Jedino mi je 2018. bila loša tj break even i to je bilo dobro jer me primoralo da krenem i sa USA. U svakom slučaju ovo je najlakša burza za zaraditi značajne pare kad je neka dionica u fokusu. Nema bolje burze. NEMA.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 27, 2021 at 9:22 AM
    • #8,375

Kolegice vi ionako ne pogađate trendove, tako da bi se trebali sami sebi smijati. :P

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 27, 2021 at 9:28 AM
    • #8,376

Ono nije bio podsmjeh, nego osmjeh

No, tko sto pogadja, tko ne...tema je SPAN i IPO

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 27, 2021 at 9:33 AM
    • #8,377

A mene svaki puta iznenadi da ulagači trče za jednim te istim dionicama i filozofiraju o njima. Imamo sve više vrsnih analitičara i analitičarki brodarstva i pomorskog prijevoza tereta iz kužine. Stručnjaka za automobilsku industriju i dijelove, telekomunikacije i štošta drugog. Vode se dugotrajne rasprave o NAV-u, knjiženjima, strategiji, upravljanju flotom.... ma čudo jedno.

A tamo neki SPAN ili MRUL utriplaju prihode u 3-4 godine (što akvizicijama što organski) imaju zaista sjajan i rijetko viđen rast i fundament (mislim na MRUL) pa i strategiju i o tome niti slovca. Nigdje.... i ništa, niente, nichts, nada... i još te kompanije žele biti na burzi za razliku od onih koje se kontinuriano delistaju. I krenule su s isplatom dividende i najavile otkup dionica u trezor. I onda, kada pitaš, jel ima tko da je upisao ili pokušao upisati koju dionicu MRUL ili se barem informirao o kompanijii... tajac, šutnja. Kolutanje očima, wtf., što je uopće to?!

Tako da, svaki puta kada krenete grintati kako nema mogućnosti ulaganja i kako je lokalna burza velika prevara, pogledajte još jednom i vidjet ćete da postoje i kompanije koje su se odmaknule od tradicionalnih biznisa i modela upravljanja i koje su svemirski brod za nekog lokalnog brodara ili građevinca. I kad dobijete mogućnost i priliku da uložite u nj.... pa barem se informirajte i vidite o čemu se radi. Ako ništa drugo proširit ćete horizonste i upoznati se nečim što još do sada niste (upo)znali. A ne uvijek ista priča, iste firme, isti poslovni modeli i ista kuknjava kako se ne isplati i nema smisla.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 27, 2021 at 9:38 AM
    • #8,378

evo od mene jedan mokri san, Rimac prije nego izlista dionice u USA, izlista jedan dio na ZSE... napravi jedan IPO koji bi Rvacko TK diglo iz pepela. Taj čovjek bi napravio više za ZSE nego Gažićka u 1000 godina.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 27, 2021 at 10:13 AM
    • #8,379

NaBiduAsku

Općenito gledano nikada ništa ne treba "otpisivati" pa ni ZSE jer su ta "otpisivanja" zapravo rezultati naših emotivnih stanja kad stvari ne idu onako kako mi želimo. Kad već "mudrujem" - simbol Jin-Janga ukazuje na prirodnu činjenicu da u središtu svakog zbivanja uvijek čuči njegova suprotnost ili kako je to lijepo Gundulić rekao "Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli,a tko doli gori ustaje."

Mudar čovjek zna iskoristiti strpljivost, znanje i iskustvo koje stekne baveći se trgovinom na bilo čemu. A zarada leži u komparativnoj prednosti da prije drugih uočite priliku. U suštini se sve svodi na nas, burze ne rastu i ne padaju same od sebe, tako da je uvijek moguće i sve i ništa.

U tom kontekstu Span ima potencijala biti zanimljiva investicija, ali to će ovisiti o široj slici stanja koje to može i pojačati i oslabiti. Kao i sve ostalo na ovom svijetu - biti će što bude, nekoga će usrećiti, a nekoga baš i ne.

Pa eto Rimca sam i ja prije puno mjeseci spomenuo da mi se čini interesantna investicija - iako tehnički ne znam koliko je to što radi doista dugoročno dobra priča, ali nitko se se od stručnjaka nije do sada oglasio da to analizira. A dobro...to je tako sad su gospari u fokusu, a poslje ćemo vidjeti.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 27, 2021 at 10:20 AM
    • #8,380

toluen

Rimac još uvijek nije investibilna priča. Mislim jest, ako se na njega gleda u terminima Elona Muska i Tesle prije 5 ili 10 godina. To je još uvijek firma u terminima velikih potencijala (nema postojeći fundament i sve ostalo potrebno za portfeljno investiranje). Al to što je moguće u Americi, nisam siguran da je moguće u Hrvatskoj. To je još uvijek Start-up, doduše veliki i za sada uspješan Start-up.

Hrvatska je općenito premala za Rimca, a pogotovo lokalna burza tako da ako ikad bude IPO, bit će negdje vani.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago