Bogami dva Adrisa imaju cca 50% redovnog dioničkog prometa danas.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Samo na ZSE mirne duše možeš cijelo ljeto na godišnji odmor i vratiti se u jesen znajući da će te sve zateći kako si i ostavio jer praktički ljeti nema trgovanja niti promjene cijena.
Današnju trgovinu nadmašuje prodaja lubenica i sladoleda na kakvom štandu.
Fond menađeri još spavaju, sinoć se bančilo do kasna negdi na Jadranu ili jednostavno di im je jahta nema signala...
Pa ne drmaju našom burzom fond menadžeri, nego retail igrači, recimo ja i meni slični.
Evo, danas nisam ništa trgovao na ATPL i odmah je zamrla.
Šalu na stranu, bez Adrisa i Kraša, danas bi bilo prometa za jednu manju kvartovsku tržnicu. Bu grdo, ak se tak nastavi cijelo ljeto. A skroz je izgledno.
-
Šalu na stranu, bez Adrisa i Kraša, danas bi bilo prometa za jednu manju kvartovsku tržnicu. Bu grdo, ak se tak nastavi cijelo ljeto. A skroz je izgledno.
Kakvog Krasa ?
Proslo 15 komada.....
-
Fond menađeri još spavaju, sinoć se bančilo do kasna negdi na Jadranu ili jednostavno di im je jahta nema signala...
Pa ne drmaju našom burzom fond menadžeri, nego retail igrači, recimo ja i meni slični.
Bogami ja sam danas kupova, a kad ću ako neću za crvenih dana. A u doba pametnih telefona i tableta, ljetni odmor nije opravdanje za zapostavljanje trgovanja na burzi.
Bez problema se može sjedit u hladovini i pijuckat piće, jednim okom gledat stanje na burzi, drugim snimat guzice.
-
Bogami ja sam danas kupova, a kad ću ako neću za crvenih dana. A u doba pametnih telefona i tableta, ljetni odmor nije opravdanje za zapostavljanje trgovanja na burzi.
Bez problema se može sjedit u hladovini i pijuckat piće, jednim okom gledat stanje na burzi, drugim snimat guzice.
Ovo drugo je sigurno ljepše,ovdje se ništa konkretno ne događa,možda dalekovod za koji dan po 0,10kn.
-
sigurno bi se i gospodin sada složio s tim, tko zna koliko ih je pokraj njega prošlo ne zamijetivši ih, iiiiiiiii
-
na Dlkv kao da cica dolazi na kolica?
-
[…]
Ne samo da je ovdje vrhunski burzovni igrač nego i superiorni mužjak koji zna škicnuti. Sjajno
-
ma izašao text o dlkv na poslovnom u već poznatom stilu ...sutra je gs pa će se vrlo brzo uvidjeti da li je habor "prelomio" da spali 75 M kn kako navodi autor člaka ili ipak nije, da li će biti kvoruma ili ne kao i da li će uopće proći prijedlog dokapitalizacije uz isključenje prava dioničara...
...ali ipak nisam očekivao da pukne onaj nalog 100k kom na 1,08kn
-
sigurno bi se i gospodin sada složio s tim, tko zna koliko ih je pokraj njega prošlo ne zamijetivši ih, iiiiiiiii
Mogao je on jednostavno raspodijeliti bogatstvo da je baš htio, jednostavno svojim radnicima dati mnogo veće plaće nego sada imaju. Također je za svoju djecu osnovao zaklade kako je i sam priznao s 2 milijarde dolara imovine da ne plati porez na nasljedstvo od 40% koji ide preko 11,5 milijuna dolara.
Apsolutno sam za to da svatko legalno sebi minimizira poreze koje plaća, ali ide mi na živce kad glumataju da su darežljivi, kad nisu.
Osnivaju puste zaklade, i Gates i Buffet samo da ne plate porez na nasljedstvo, a onda tim zakladama upravljaju nasljednici. Sve je to OK, samo nemoj mi prodavat maglu o filantropiji nego reci da je porez na nasljedstvo degutantan i nepošten.
-
-
Jedno ne isključuje drugo, a ne ko Gates, radi pipi izgubio pola imovine.
-
u svakom slučaju Melinda je ispala duplo pametnija od njega, a možda se samo bolje pritajila
-
uopće je devijacija ekonomskog sustava da postoje privatni subjekti koji raspolažu tolikom količinom likvidnosti, također kao i globalni posl. subjekti kao google, facebook, monsanto, i drugi koji globalno kontroliraju pojedine ekonomske sektore i procese pa i same države čije političare korumpiraju ne bi li još više zaradili... to na dobro ne može izići
-
u svakom slučaju Melinda je ispala duplo pametnija od njega, a možda se samo bolje pritajila
Tukac radio orgije, umjesto da je zaposlio par elitnih, koje bi isključivo za njega radile. Bez ikakvog hvalisanja prijateljima i radnim kolegama, samo jbg, šmokljanski kompleksi ga sjebali.
-
Tukac radio orgije, umjesto da je zaposlio par elitnih, koje bi isključivo za njega radile. Bez ikakvog hvalisanja prijateljima i radnim kolegama, samo jbg, šmokljanski kompleksi ga sjebali.
kako god, teško da će Natrag u garažu
-
uopće je devijacija ekonomskog sustava da postoje privatni subjekti koji raspolažu tolikom količinom likvidnosti, također kao i globalni posl. subjekti kao google, facebook, monsanto, i drugi koji globalno kontroliraju pojedine ekonomske sektore i procese pa i same države čije političare korumpiraju ne bi li još više zaradili... to na dobro ne može izići
Uopće se ne radi o devijaciji u smislu da nešto sistemski ne valja sa sustavom. Naprotiv sustav radi perfektno, jer pokazuje da moraš donjeti stotine ispravnih odluka da bi došao u poziciju da budeš među nekoliko desetaka najbogatiijih.
Sustav radi cakum pakum, jer vrši ogroman selekcijski pritisak , gdje isplivaju najbolji od najboljih. Da nije ovako, imali bi isključivo miljardere koji su nasljedili novac.
Također sustav je veoma okrutan i odmah drakonski kažnjava opuštanje i najmanju grešku, primjer Gates gdje je odmah izgubio pola bogatstva.
-
kol. Marin83, upravo o toj devijaciji koja je po tebi sve perfektno ja tu govorim...ma koje ispravne odluke, nema toga ili si u poziciji ili nisi i velika riba jede malu a to što je google pokupovao xxx malih kompanija koje su imale potencijale utjecati na prihode googla ili pokrenuti neke druge inovativne trendove ti nazivaš selekcijski pritisak i da su oni stoga kao najbolji, ma jesu drek najbolji, kao i ovi svi ostali top bogataši, imaju poziciju kojom kupuju i/ili uništavaju konkurenciju i sve ono što ih može ugroziti pri tome ne birajući sredstva koja su često i kriminalna!
gle, ti pojedinci i tvrtke su toliko ekonomski i statusno moćni da donose zakone cijelih država i da korupcijom upravljaju istitucijam istih pa i vojskama...po tebi je tolika moč u rukama tih globalnih multi bogataša koji kupuju tzv. "demokraciju" i cijele parlamente sasvim u redu
-
Da, ali kaj napravit ?
Mislim da je i to bolje, nego da se poduzecima sprijeci rast tipa imate vec xxx zaposlenih ili toliko i toliko prihoda pa ne mozete kupovat druga poduzeca .
U teoriji, zasto netko tko ima volje i "puno" novaca imao recimo bubam napamet 1000 kafica u Zagrebu ? Predpostavljam da bi utjecao na neki nacin i na ostale ...
Cini mi se puno bolje nego parole imas kucu vrati stan ili Sjeverna Koreja pa da mi odredjuju kakvu cu frizuru nosit ( dok jos imam kose )
Pa od starog Rima je poznato da su pojedinci kupovali carska mjesta tj drzavu .
-
Evo nam novog Marxa !!!
Problem je u tome što ako uzmeš bogatima i podijeliš svima isto, već sutra će neki opet imati više, a neki opet manje ili ništa. Otmeš li sposobnima, zaustavio si ekonomiju cijelog svijeta. Glad.
Zapravo je tužno da mnogi ne kuže tko su i što rade Gates i Buffet.
Sitnih duša kolko oćeš. Na sve strane.
-
*trial, bitno je da ti kužiš sve, jelda, pogotovo čitanje sa razumjevanjem...ali to je nebitno, samo ustaše i partizani, sve ostalo je van intelektualnih kapaciteta
-
-