Radim nesposredno u turizmu, te brojke nista ne znace. Meni je draze kad bi izracunali potrošnju /gostu a ne noćenja, ulasci, gužve na cestama i ostala kakanja
tocno to... koliko ih je u privatim smjestajima?
to onda nema beze sa RIVP i slicno.....
Radim nesposredno u turizmu, te brojke nista ne znace. Meni je draze kad bi izracunali potrošnju /gostu a ne noćenja, ulasci, gužve na cestama i ostala kakanja
Dobar lipanj je temelj za dobru sezonu, pogotovo ako pokrpa veći dio gubitaka turista u 2Q.
Ne znam govori li ovo više o kripto mjenjačnicama ili stanju na zse...
Rame uz Rame...🤣🤣🤣
Kad bi barem petak bio odmah iza ponedjeljka jer ovi optimaši za par dana zaborave zašto je bila euforija u ponedjeljak.
DXY (dolarski indeks) tek prešao 92, a vanka fino zacrvenili.
u strahu su velike oči
Prema prvim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutno boravi više od 241 tisuće turista od kojih je više od 200 tisuća inozemnih, javlja N1.
Prošle je godine na današnji dan u zemlji je boravilo oko 177.000 turista, a 2019. godine oko 580.000.
Biti će nešto turista ove godine, pogotovo Istra i Kvarner...
Izgleda da snažno rastu kamatne stope. Ako burze krene dalje u crveno još uvijek je na vrijeme prodati u ponedjeljak ili srijedu. ZSE je priča za sebe. Dosta dionica je raslo 70% u zadnjih godinu i nešto dana. Tu nema greške za unovčiti. Indijski soj će ojačati za 8-10 tjedana. Taman da se nešto uzme za sezonu od turizma i onda sve upitno. Rusija, Čile opet problemi sa covid 19. Mudro i nepohlepno je najbolje dalje. Dobro je dok EU i RH pumpaju nofce u firme. Moja politika razduživanja i dugog promišljanja me spasila jer sam bio previše izložen dionicama i na kraju se spasio. Nije ZSE za va bank. ZSE je za ulaganje iz zabave ili razonode. ZSE je stvorena za ekipe koje gaze male dioničare, ucjenjuju dobavljače, lešinare ili one koji imaju insajdere na plaći kao u priči Ivice i velike slatke tete Marice sa Ravnica. HANFA kraljevi 👌. Nažalost turizam je zaustavio sve investicije u cilju svog opstanka ali RIVP dosegao cijenu blizu prije corone kao da dugove može otpisati, ako banke preuzmu upravljanje bit će drugačije. Sve se promjenilo i neizvjesnost velika i rizici još veći.
Kolaga ti si dva u jedan, i burzovni analiticar i epidemiolog
Bitno je da traje bar 2-3 mjeseca
Kad si unutra jedna stvar, kad nisi druga. Prošao sam i preživio 2 velike krize.
Tajmingu u/i sada dajem prednost nad dugoročnošću. Bilo bi sjajno da regulator ZSE i sl. rade stručno i nastoje pošteno. Koliko su mirovinci spalili stotina milijuna u agrokoru i drugdje koliki kriminal je odobrila ZSE, sjetimo se LEI broja za Pevec, tete Marice. Živi smo i zdravi, treba paziti da se promtno reagira na tržištu to je moj savjet od srca !
Kolega je izgleda opet izašo iz Rivp.
Kolega je izgleda opet izašo iz Rivp.
Zašto je važno što drugi pišu ili govore, a kamoli koje dionice imaju ili nemaju ? Iz rivp sam izašao davno, a ovaj tjedan ću vrlo vjerojatno iz svih dionica, a nisam niti sada jako izložen...Radi se o ERNT i KODT. Sjajno su mi već odradile i treba mi za nešto drugo...ali da kupujem to su opet te dvije dionice. Podravka, Adris, ADPL, ZABA, možda ACI, JDGT, Janaf isto svakako to je to. Rivp je posebna priča nju je covid jako poremetio i osakatio poslovanje i investicije, ali dugoročno možda bude ok, po cijeni se vidi da je tu optimizam vrlo snažan. Ali nije to više taj business niti bi itko bio spreman platiti valuacije kao prije covida to je prošlo svršeno vrijeme...ali da vrijedi vrijedi. Manje ali vrijedi. Slovenci opet rade probleme, Brazil ima 2.000 mrtvih dnevno itd to je sve skupa neiszvjesno
Treba biti realan kod ulaganja na ZSE. Osobno sam od dugoročnog postao povremen i privremen ili bivši ulagač.
nebi vi kolega toliko drobili po forumu da ste bivši ulagač
već svi znaju kako ste se spasili i povukli odlične poteze do sada
možda je vrijeme da spasite i nas od tog stalnog ponavljanja
jer ako do sada niste u to uvjerili sami sebe zašto mislite da ćete nas?
sretno s ulaskom u rivp na 18
javljaju se "domaći" bankari članak jutros u NL. Bez veze kao oni ne očekuju rast kamatnih stopa. Kakve oni imaju alate i znanja o tome, smješno...jasno je da inflacija polako i sigurno dolazi. ZSE je time još opasnija u kombinaciji s inflacijom. Korisnici lizinga dobivaju pisma da su im preplaćene kamate u zastari. To nije istina to je trik jer se zastara računa od saznanja. Se bum vas tužil. Pazite na krvopije odvjetnike. Ta struka se srozala kao nijedna druga u zadnje vrijeme i postala nažalost pretežnim dijelom dno dna.
Kolega otkrivač poštujem vaš interes. Ne može nitko protiv tržišta kada to budete shvatili, onda ćete moći vući poteze u skladu sa time. Mislim da nismo isti level, moguće da ste vi jači sa znanjem i u boljoj poziciji informiranja. Ono što je meni jasno da tržište ide dolje u kratkom roku i kome to nije jasno pratit će na ekranima. Dugoročno smo i onako svi mrtvi. Da sam ja pravu ? Vidjet ćemo.
Da večeras čitam crticu o današnjem trgovanju, pisalo bi _ Današnji dan obilježilo je oprezno trgovanje
Osim Atlantske 500 tisuća kn prometa uz pad cijene, ostalo nije ni za papar.
Teška vremena.
Da večeras čitam crticu o današnjem trgovanju, pisalo bi _ Današnji dan obilježilo je oprezno trgovanje
Teška vremena.
jel bi to značilo da se Atpl trgovalo neoprezno do petka
ali evo i dobrih vijesti za nas, naša burza se brine i sada ćemo svi moći kupiti vilu
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38283
i to u Dubrovniku
baš smo sretnici
Display MoreDa večeras čitam crticu o današnjem trgovanju, pisalo bi _ Današnji dan obilježilo je oprezno trgovanje
Teška vremena.
jel bi to značilo da se Atpl trgovalo neoprezno do petka
ali evo i dobrih vijesti za nas, naša burza se brine i sada ćemo svi moći kupiti vilu
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38283
i to u Dubrovniku
baš smo sretnici
top 10 drzi 97,54 % dionica
Imam mali paketić te vile.
Superluksuzna je, nešto totalno extra. Samo nažalost top 10 drzi 97,54 %
Ima li zainteresiranih?
Valjda postoji razlog zašto izlaze na burzu?