1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 12, 2020 at 11:18 PM
    • #1,181
    Quote from Iknow
    Quote from BudFox

Nema smisla ovo trgovanje.

R.I.P. ZSE

Jel to vrijedi i za ATPL? 😁

Nemojte biti malodušni. Prezivjet ćemo, a nadam se i ZSE.

Vrijedi za Optimu, te za ERNT cija eksplozija tek slijedi ;)

Ne zelim biti malodusan, ali ovaj pad od 10% dnevno, pa privremeno zatvaranje nema smisla. Nek onda zabrane trgovanje na mjesec dva dana i to je to. Prezivjet cemo bez toga i jos cemo biti sretniji, vidjet cete.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited 4 times, last by BudFox (March 12, 2020 at 11:27 PM).

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 12, 2020 at 11:20 PM
    • #1,182
    Quote from ZSEZSE

Ajmo sada hipotetski da se burze zatvore do poboljšanja uvjeta tj. npr recimo do nestanka pandemije, kakva bi bila cijena ovih dionica na otvaranju burze prvi dan trgovanja?Vjerojatno 10% ispod onoga od prije mjesec i pol, ali onda je prošla baba s kolačima.

Ljudi su takvo krdo da je to strašno.

Da treba imati cojones,ali to je uvijek tako samo je pitanju u kakvoj je tko poziciji da se može igrati.

Kad ostanes bez tih cojones drugacije ces razmisljati...

Ovo je nesto sta se u povjesti jos nije dogodilo, osim 1. I 2. Svjetskog rata... sve se stavlja u karantenu, otkazuju prvenstva, sve se blokira, a ti filozofiras o trzistu kapitala, vjerovatno ce i njega zatvoriti, ali mozda kad bas bude ubijeno skroz...

A gdje ce kad se sve smiri.. svejedno, ali bar ce se znati otprilike kroz sta se proslo

Dali cu kupit neku poziciju kroz koji dan, tjedan, za -10, -50 ili +50 je sad totalno nevazno u ovom iracionalnom trenutku

• Neo
    Guest
    • March 12, 2020 at 11:59 PM
    • #1,183

Moje misljenje je da veliki mirovinci i fondovi nisu ni stavljali kupovne naloge po dogovoru. Sutra ce ih postaviti na nacin da Crobex ne ode u blokadu. Takav mi je feeling.

U cemu je stos? Jednostavno popaliti nas 2.stup da bi se dalo drzavi koja ce izgubiti dobar dio prihoda radi turizma. A sve legalno.

Crobex 2000 necemo vidjeti bar 2g.

Sutra treba kupovati na -8 do -9%.

Prpgnoza dna 1299 do 1320.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 13, 2020 at 12:17 AM
    • #1,184
    Quote from Neo

Moje misljenje je da veliki mirovinci i fondovi nisu ni stavljali kupovne naloge po dogovoru. Sutra ce ih postaviti na nacin da Crobex ne ode u blokadu. Takav mi je feeling.

U cemu je stos? Jednostavno popaliti nas 2.stup da bi se dalo drzavi koja ce izgubiti dobar dio prihoda radi turizma. A sve legalno.

Crobex 2000 necemo vidjeti bar 2g.

Sutra treba kupovati na -8 do -9%.

Prpgnoza dna 1299 do 1320.

dobro razmišljanje ali.......bojim se da su predviđanja ovog virusa nažalost puno drugačija......stvarno sam bio umjereni i valjda donekle realni optimist ali izgleda da ovoj ludoj bolesti nitko za sada ne može stati na kraj i stvarno je veliko pitanje koliko je stvarno zaraženih.......nadam se da ste u pravu, ali to bi značilo da smo već sutra dotakli dno a uopće ne izgleda ni približno tako........možda je i po onoj : kraj pada je i kada najveći optimisti postaju pesimisti ali bojim se da sada vrijede druga pravila.....

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • March 13, 2020 at 12:18 AM
    • #1,185

ljudi, tko vas tjera da prodajete?

evo još jednom, tko vas tjera da prodajete?

Da bi došlo do mozga pitanje očito treba postaviti još par puta

Poneki od vas znaju prepoznati pump and dump vlakić, ovo je ista stvar samo u drugom smjeru, zato vas opet pitam zašto nasjedate?

A ako ne misliš prodavati jer si shvatio da ovo nema smisla, kakve onda veze ima što će biti s trgovanjem? hoće li biti blokirano ili ne

Nekoliko (multi)nickova crnjači i svakih nekoliko postova ponavlja isto i tako podupire histeriju kojoj se kao čude...

Meni ste prozirni, nadam se da nećete navući puno ekipe

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 13, 2020 at 12:23 AM
    • #1,186

hoću reći, varijblu razmjera bolesti teško je ubaciti u bilo kakav izračun a svaki dan nam otpda sve više karika u lancu na globalnoj razini.....no novac vjerovatno nema empatije kao ja pa možda bude i drugaćije.....

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 13, 2020 at 12:32 AM
    • #1,187
    Quote from discover

Poneki od vas znaju prepoznati pump and dump vlakić, ovo je ista stvar samo u drugom smjeru, zato vas opet pitam zašto nasjedate?

A ako ne misliš prodavati jer si shvatio da ovo nema smisla, kakve onda veze ima što će biti s trgovanjem? hoće li biti blokirano ili ne

Nekoliko (multi)nickova crnjači i svakih nekoliko postova ponavlja isto i tako podupire histeriju kojoj se kao čude...

Display More

ja ne navlačim nikoga i u dionicama sam, možda sam pretjerao ali situacija ne izgleda najbolje....imam samo jedan nick, i ovdje i na poslovnom i tako od 2008 god. .....uvijek sam bull nastrojen, puno puta i protiv sebe pa sam morao ili dugo čekati ili ubacivati keš da ne izgubim.......neču izgubiti ni sada jel imam, i vremena i dobrih dionica i novaca.......a crobi je danas najbolje pokzao koliko je imun na bolesti......stvarno, sretno svima..

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 13, 2020 at 12:51 AM
    • #1,188

kakav pomor kriptovaluta... od tud sam pobjegao pred mjesec dana jer mi nije išlo... sad sam počeo kupovati. Možda me krene^^

• upupup
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • March 13, 2020 at 4:27 AM
    • #1,189

Nije za ovu temu, ali burza nam "odmara", pa može poslužiti za ubijanje dosade.

KRIPTO.

Imamo temu. Prazna.

Događanja brza, velika, kao da sutra ne postoji.

Ajmo tehničari, ulagaći, meštri za brze ulaske i izlaske.

Podsjećaju li vas dionice ovih dana na kripto ( based on thin air ) ?

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 13, 2020 at 5:56 AM
    • #1,190

Nisam našao temu, znači postoji, hvala na primjedbi. Moderator može prebaciti razgovor tamo ako hoće. Digao sam ruke od kripta i prodao na 10 000 i rekao nije to za mene, međutim sad je toliko pao da sam odlučio ući sa 50% prodanog na razini 10 000... s drugom polovicom čekam niže.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 13, 2020 at 6:04 AM
    • #1,191

Američki fjučersi nakon velikog minusa oko 2 ujutro sada odjednom eksplodirali na +2%... trenutno preko +2%

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 13, 2020 at 6:26 AM
    • #1,192
    Quote from hromax

U ovakvoj kaotičnoj situaciji trebalo bi u potpunosti blokirati trgovinu na ZSE do daljnjega jer ovo ne ide nikome u prilog, ni kupcima ni prodavačima. Imovina se više ne vrednuje realno. Čak i špekulanti dobiju po prstima.

Ma koje blokiranje! Da ne ponavljam sve ono što su kolege već napisale i argumentirali vezano uz blokadu ZSE, evo vam jedan zoran primjer:

Želim izaći iz dionice X u kojoj sam još u plusu. Dakle, onemogućen sam u tome da spasim svoj profit. Dalje, s tim novcima želim kupiti dionicu Y (recimo HT koji na ovim cijenama ima dividend yield 5,5 % i plus toga smatram da je taj sektor dosta otporan na recesiju)- ne mogu.

Dakle, zbog "zaštite ulagača" pa tako i mene dvostruko sam oštećen. Hvala lijepo na takvoj zaštiti.

Osnovni poslulat burze je upravo to - upravljanje rizikom putem vlastite procjene. Cijeli liberalni kapitalizam počiva na tome. Uostalom, da nije bilo špekulanata i poduzetnih ljudi nikad ne bi ni postojala burza. Proučite primjer nastanka amsterdamske burze i dioničkih društava- iz današnje perspektive tamošnje ulagače bi tretirali kao pohlepne i zaslijepljene špekulante koji se ne obaziru na rizik.

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 13, 2020 at 6:41 AM
    • #1,193
    Quote from hugh

bila je ali, ova situacija po mom mišljenju nadilazi sve......riječ je o pitanju života i smrti u cijelom svijetu ......možda sam ja u manjini ali pitam onako iskreno : kome je uopće do trgovine sutra?......mislim da stvarno nitko nije ovo očekivao.....ovakve razmjere histerije do koje dolazi.......a to dokazuju i nebeske visine indexa vani budući da situacija u Kini ima svoj početek još u prosincu prošle godine ako se ne varam....

Kolega Hugh, nemojte se ljutiti ali zbog vlastitih krivih procjena ne možete očekivati da će vas netko sada spašavati. Bili ste jako optimistični na temi TNPG i niste očekivali da će se histerija preliti i na tu dionicu. Da ne ispadne da vam ja dociram, ja sam u počektu isto podcjenio utjecaj korone i sav sretan mahao repom kad sam kupio ADPL po 188.

Rizik je moj, gubitak je moj i to je to. Kakvo pitanje života i smrti? Ako je uistinu tako kako vi navodite, propast će i mirovinci pa ćemo zajedno kopati po smeću. Ja sam spreman se okladiti da tomu nije tako i zato to vidim kao neku (bolnu) priliku.

Nit podnosim neutemeljenu euforiju (druk), nit depresiju. Kad smo već kod toga, gdje mi je kolega Tin koji mi je rekao da ćemo se čuti na kraju prvog kvartala, nakon što sam ga na temu ADPL ukorio da je pretjerao sa floskularnim optimizmom.:)

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 13, 2020 at 6:42 AM
    • #1,194

Kao i od korona virusa od kojeg umiru stari i teško bolesni ljudi, na burzi će stradati stradati psihološki slabi i koji su prisiljeni prodavati.

Većina ogromna dioničara vodećih ne prodaje ili beznačajne količine. Zabavite se ljudi, kupujte na rasprodajima svima sretno i dobar posao;) idem popit malu jutarnju rakijicu protiv covida 19.

• upupup
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • March 13, 2020 at 6:44 AM
    • #1,195

Blokiranje trgovine ne može spasiti niti tržište niti pojedince.

Kupnja i prodaja su stvar slobodne odluke svakog pojedinca.

Ovako su samo spriječili prilagodbu portfelja novom stanju na tržištu.

Blokada trgovanja = greška.

Treba kontrolirati jedino malverzacije na tržištu propisane zakonom, a to ( realno ) nitko ne radi.

• Neo
    Guest
    • March 13, 2020 at 6:57 AM
    • #1,196

ja sam za deblokadu...danas bi kupovao i to obilno...bit ce jos trzanja, al najgore je iza nas.

Hocemo trgovati, ubija me ova dosada.

Samo pametno danas..ne odmah sve u gornju blokadu..nek izadju kamikaze

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 13, 2020 at 7:27 AM
    • #1,197
    Quote from Neo

ja sam za deblokadu...danas bi kupovao i to obilno...bit ce jos trzanja, al najgore je iza nas.

Hocemo trgovati, ubija me ova dosada.

Samo pametno danas..ne odmah sve u gornju blokadu..nek izadju kamikaze

Da sam na tvome mjestu ja bih i te kako pripazio.

Megatehnikalije kažu da da dow može i ispod 18000. U US je još uvijek zaraženih na milijun stanovnika manje nego kod nas a imaju otvoren promet s UK gdje nema pravih mjera i gdje se epidemija jučer tek razvila.

Čudim se da tako oprezan lik sve ovo nije uočio.

Drugo smo mi što tehnikalijama vjerujemo skoro koliko i gospodarskim mjerama hrvatskih političara pa bezglavo ulijećemo.

Petak 13 u kombinaciji s koronom? Ma dajte, molim vas. Pa već u ponedjeljak će puno toga biti jasnije.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 13, 2020 at 8:12 AM
    • #1,198
    Quote from discover

Display More

A od kud tebi ideja da prodajem, ili da nas netko tjera da prodajemo? imam jos kesa kako sam napisao na brokreskom, ali je ovo sad kockarnica, kupiti danas, sutra, za tjedan...

Ja sam pricao o necem drugom, ako se sve zatvara, stavlja u karantenu, odgađaju cak u nogometne lige, svjetska prvenstva, sta neznam kad se radi ??? Osim u extremni ili ratnim slucajevima. ... koji je razlog da su trzista kapitala otvorena, a da se ne blokira trgovanje na neko vrijeme..

onda je ovo kao navijanje ajde neka bude sto jace nevrijeme, tornado ili sto veci rat u nekom kraju da se cijene stanova i zemlje padnu u bescjenje pa pa mogu nakupovati sto vise, jer sam pohlepan i zelim samo sebi dobro, sve ostale tko hebe... wtf. Kakve to veze ima sa nama kao covjekom, pameti, snagom drustva, i nekoj zelji da nam svima bude dobro jer ako je samo meni dobro onda sorri hebes sve u zivotu.. novac i brdo kapitala je onda nesto jako lose.. i kao karma ce ti se vratiti nazad

I ako je netko svjesno ovo izazvao da iskoristi priliku, ovo ce ih se kao karma odbiti u glavu da ni sami nece biti svjesni sta ih je pogodilo

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • March 13, 2020 at 8:27 AM
    • #1,199

"odgađaju cak u nogometne lige, svjetska prvenstva".... novac koji bi se upucavao u kruha i igara, influencere, šmrkanja, našmrkavanja, promijeniti će tok i u tome ja vidim priliku za zaradu te stoga sam za rad burzi.

Postoje dionice koje rastu i sada ( ne kod nas, vani), postoje analize koje se bave tom tematikom.

Odgađanje nogometa i svega sličnog meni osobno ne fali i dobra mio je smjernica za kupovinju, jasno, moj je rizik hoću li upiknuti i biti u pravu. Kupovao bih dionice a ne 30 kg brašna mislim da mi liberalni kapitalizam, koliko god bio omražen to treba omogućiti

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 13, 2020 at 8:30 AM
    • #1,200

U svemu ovome ocigledno je da su svi u panici zadnjih par dana, jel to neki znak da je dno tu negdi barem ovo sadasnje ili je to kopanje do daljnega

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago