1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • March 12, 2020 at 9:56 PM
    • #1,161

Pa masu dionica je daleko od najnižih vrijednosti od prošle krize. Toliko o kataklizmi.

Burza služi da se njome trguje, i nudi mehanizme zaštite.

Tko se boji sutra van, tko hoće riskirati, unutra. Tko oće plakat nek sadi neku kulturu, il se posveti duhovnoj obnovi , što li već, dok sve ne prođe.

Barem je u Hrvata burza bila prljav posao.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 12, 2020 at 9:59 PM
    • #1,162
    Quote from Marielena

Mislim da smo usli u fazu iracionalnog, u fazu panike i histerije. Nikakvi fundamenti, FI, vrijednost zemljista ne znaci nista.

Najbolji dokaz je da pada sve, i oni koji objektivno trebaju pasti i firme sa potpuno zdravim fundamentima.

Zato i kažem da sutra ne smijemo ni pomisliti otvoriti burzu jel ova situacija je skroz nadrealna a naša burza nije ni približno jaka da to može izdržati.....da se hipotetski, sutra pusti neograničeno trgovanje mislim da bi slom burze bila preblaga riječ i da bi nam se index propolovio.......znam da nitko nikoga ne tjera prodavati ali ne želim ni gledati otvorenu burzu sve da i po kunu mogu kupiti dionicu koju god poželim......

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 12, 2020 at 10:00 PM
    • #1,163

--------------Među najvećim gubitnicima bile su prijevozničke kompanije, na koje će Trumpova naredba o jednomjesečnoj obustavi svih putovanja iz Europe za SAD najdirektnije utjecati. Cijena nafte u četvrtak je pala za 7 posto na 33 dolara po barelu.

Sam Trump uvjeren je da su gubici na burzama samo privremeni.

- Da, ovo je velik udarac, ali sve će se vratiti prema gore, i to u velikom stilu i u pravom trenutku, izjavio je u četvrtak američki predsjednik.------------------------

Nije sve dakle izgubljeno. S&P se još drži, još nije u bearu.

• KressoM
    Student
    Reakcija primljeno
    238
    • March 12, 2020 at 10:06 PM
    • #1,164
    Quote from hugh
    Quote from D'artagnan

ovo je globalno pitanje života i smrti

Kakvo pitanje života i smrti? Koji vam je k... ljudi? Jeste svi poludili? Jel vi gledate ikakve brojke ili samo čitate glupe naslove na portalima. Uopće nije čudna ni ovakva situacija na burzama ni u dućanima. Zapravo, za takve ljude koji ne razmišljaju svojom glavom, zapravo bi bilo i najbolje da pogube sve na burzi i da im država dodijeli nekog skrbnika da o njima brine jer im glava baš ne služi za razmišljanje... Kakvo pitanje života i smrti? Znate li koliko je zaraženih i umrlih i koja je struktura? Koliko je umrlih bilo zdravo i ispod 50 godina, a da su umrli od ovog virusa??? U Kini je trenutno samo 14,801 aktivnih slučajeva zaraze! Italija bi ih mogla sutra prestići. U Kini je ukupno bilo zaraženo 80,796 ljudi, od toga se 62,826 oporavilo se, a 3,169 umrlo. I od tih umrlih najveća većina su bili ili bolesni prije virusa ili jako stari. Napomena: u Kini živi oko milijardu ljudi, znači zarazilo se oko 0,008% stanovništva. Ako su i lažirali broj oboljelih, onda je smrtnost još i manja te je time ova ludost još manje razumljiva...

Ima li tu itko ko nije poludio od ovih silnih novinskih natpisa?

O dionicama i filozofija ulaganja... Mali Dioničar

Edited once, last by KressoM (March 12, 2020 at 10:11 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 12, 2020 at 10:07 PM
    • #1,165
    Quote from my moon

Pa masu dionica je daleko od najnižih vrijednosti od prošle krize. Toliko o kataklizmi.

Burza služi da se njome trguje, i nudi mehanizme zaštite.

Tko se boji sutra van, tko hoće riskirati, unutra. Tko oće plakat nek sadi neku kulturu, il se posveti duhovnoj obnovi , što li već, dok sve ne prođe.

Barem je u Hrvata burza bila prljav posao.

bila je ali, ova situacija po mom mišljenju nadilazi sve......riječ je o pitanju života i smrti u cijelom svijetu ......možda sam ja u manjini ali pitam onako iskreno : kome je uopće do trgovine sutra?......mislim da stvarno nitko nije ovo očekivao.....ovakve razmjere histerije do koje dolazi.......a to dokazuju i nebeske visine indexa vani budući da situacija u Kini ima svoj početek još u prosincu prošle godine ako se ne varam....

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • March 12, 2020 at 10:07 PM
    • #1,166

Sutra nazalost ocekivani scenario kao i danas ali i jos brza blokada🤯 Ovakva panicna reakcija na Svjetskim burzama kao i kod nas trebala bi se zaustaviti sa blokadom svih burza u Svijetu do kraja mjeseca.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 12, 2020 at 10:12 PM
    • #1,167
    Quote from zlocesti

--------------Među najvećim gubitnicima bile su prijevozničke kompanije, na koje će Trumpova naredba o jednomjesečnoj obustavi svih putovanja iz Europe za SAD najdirektnije utjecati. Cijena nafte u četvrtak je pala za 7 posto na 33 dolara po barelu.

Sam Trump uvjeren je da su gubici na burzama samo privremeni.

- Da, ovo je velik udarac, ali sve će se vratiti prema gore, i to u velikom stilu i u pravom trenutku, izjavio je u četvrtak američki predsjednik.------------------------

Nije sve dakle izgubljeno. S&P se još drži, još nije u bearu.

istina, vani sigurno nije ali sumnjam da je naša burza spremna za sutrašnje trgovanje......uostalom to smo dokazali več i danas kada nam je 13 min bilo dovoljno za totalni kolaps....a sutra je još i petak 13, da ubacim i malo humora u ovu apsurdnu situaciju......

• borsa
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    190
    • March 12, 2020 at 10:14 PM
    • #1,168

Ne kužim ove trikove obustavljeno trgovanje cijeli dan jer koliko vidim ostali ohlade poneki papir i idemo dalje.

Postojeći dioničari kao previše gube pa nije fer.

Ima nas koji vjerujemo u budućnost naših poduzeća i htjeli bi kupiti udio.

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • March 12, 2020 at 10:15 PM
    • #1,169
    Quote from amerikanec

Sutra nazalost ocekivani scenario kao i danas ali i jos brza blokada🤯 Ovakva panicna reakcija na Svjetskim burzama kao i kod nas trebala bi se zaustaviti sa blokadom svih burza u Svijetu do kraja mjeseca.

Zašto zaustaviti? Da se razumijemo i ja gubim novce zajedno s većinom vas, ali i dalje mislim da da trgovanje mora ići svojim tijekom. Ovo su one prilike koje svi veliki investitori spominju "Be greedy when..."
    Ono o čemu ja razmišljam prije nego što razročim novce i uđem još je kako će se financijska igra odigrati u SADu. Tamo su:

1)kompanije na nemogućim multiplama
    2) REPO market problem koji traje i traje,
    3) ETF balon (kažem balon jer u tim ETFovima su većinom obični ljudi, koji kad vide crvenilo, još pogotovo ovakvo crvenilo... što li će napraviti??
    4) Razina duga među kompanijama s oznakom BBB... enormna. Što kada im bonitetna agencija skine tu oznaku i svi mirovinski fondovi odjednom ne smiju držati novce u obveznicama i dionicama tih kompanija..

da ne nabrajam dalje...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 12, 2020 at 10:17 PM
    • #1,170
    Quote from borsa

Ne kužim ove trikove obustavljeno trgovanje cijeli dan jer koliko vidim ostali ohlade poneki papir i idemo dalje.

Postojeći dioničari kao previše gube pa nije fer.

Ima nas koji vjerujemo u budućnost naših poduzeća i htjeli bi kupiti udio.

ostali ohlade, da, ali mi to ne možemo.....pa jel niste gledali otvaranje burze ujutro?.....vjerujem i ja u budučnost mnogih firmi na zse ali sutra nije dan za trgovinu......možda sljedeći tjedan ili jednom u bliskoj budućnosti.....

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 12, 2020 at 10:21 PM
    • #1,171

Ah bit it će kako bude. Al ja se ipak nadam da prodavatelji neće biti toliko iracionalni da će zabijati nešto pod svaku cijenu. Zapravo, individualni investitori to ni ne čine. Osim možda marginaša. Institucionalni bi mogli biti problem jer ako imaju isplate moraju prodavati papire. Možda vise dužničke od vlasničkih, al problem je sto kad svi nagrnu, nastane usko grlo. Pogledajte sto sad radi Braniteljski fond na HT-u? Naši vrli branitelji.... a opet HT je najavio za pon odluku o izmjenama vezanim na odluku o kupnji u trezor. Bas me zanima sto će se sve tu mijenjati.

Ne bih bio neumjereni pesimista. Ima firmi i sektora koji neće jako stradati, al nažalost i njih panika i histerija unisono drajvaju dolje, bez iznimke.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 12, 2020 at 10:23 PM
    • #1,172
    Quote from jack_zg
    Quote from amerikanec

Zašto zaustaviti? Da se razumijemo i ja gubim novce zajedno s većinom vas, ali i dalje mislim da da trgovanje mora ići svojim tijekom. Ovo su one prilike koje svi veliki investitori spominju "Be greedy when..."
    Ono o čemu ja razmišljam prije nego što razročim novce i uđem još je kako će se financijska igra odigrati u SADu. Tamo su:

3) ETF balon (kažem balon jer u tim ETFovima su većinom obični ljudi, koji kad vide crvenilo, još pogotovo ovakvo crvenilo... što li će napraviti??
    4) Razina duga među kompanijama s oznakom BBB... enormna. Što kada im bonitetna agencija skine tu oznaku i svi mirovinski fondovi odjednom ne smiju držati novce u obveznicama i dionicama tih kompanija..

da ne nabrajam dalje...

Display More

upravo to. cash je sada kralj. pratim i ja kako će se sve odvrtiti.

bilo bi dobro vidjeti ima li i kod nas ovakvih sistemskih rizika.

meni se čini da su kod nas to nekretninski balon, dugovi po kreditnim karticama i veliki broj nenamjenskih kredita.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 12, 2020 at 10:29 PM
    • #1,173
    Quote from jack_zg
    Quote from amerikanec

da ne nabrajam dalje...

Display More
    Quote from jack_zg
    Quote from amerikanec

da ne nabrajam dalje...

Display More

Kakvo trgovanje?....jel Vama ova na ZSE danas ličilo na trgovanje?.....ja sam več gore napisao da sam sve razročio ali ovako kao danas jesnostavno ne možemo trgovati......

razumijem i ja sve što kolega KrešoM gore i piše i da su brojke relativno malene jer i sam tako razmišljam ali jednostavno situacija na zse nije ni malo u skladu s tim brojkama i ponašamo se kao da je milijardu zaraženih, i zato....izjasnio sam se već u postovima gore....

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 12, 2020 at 10:31 PM
    • #1,174
    Quote from KressoM
    Quote from hugh

ovo je globalno pitanje života i smrti

Kakvo pitanje života i smrti? Koji vam je k... ljudi? Jeste svi poludili? Jel vi gledate ikakve brojke ili samo čitate glupe naslove na portalima. Uopće nije čudna ni ovakva situacija na burzama ni u dućanima. Zapravo, za takve ljude koji ne razmišljaju svojom glavom, zapravo bi bilo i najbolje da pogube sve na burzi i da im država dodijeli nekog skrbnika da o njima brine jer im glava baš ne služi za razmišljanje... Kakvo pitanje života i smrti? Znate li koliko je zaraženih i umrlih i koja je struktura? Koliko je umrlih bilo zdravo i ispod 50 godina, a da su umrli od ovog virusa??? U Kini je trenutno samo 14,801 aktivnih slučajeva zaraze! Italija bi ih mogla sutra prestići. U Kini je ukupno bilo zaraženo 80,796 ljudi, od toga se 62,826 oporavilo se, a 3,169 umrlo. I od tih umrlih najveća većina su bili ili bolesni prije virusa ili jako stari. Napomena: u Kini živi oko milijardu ljudi, znači zarazilo se oko 0,008% stanovništva. Ako su i lažirali broj oboljelih, onda je smrtnost još i manja te je time ova ludost još manje razumljiva...

Ima li tu itko ko nije poludio od ovih silnih novinskih natpisa?

Ok, onda je sve ovo smisljeno od neke ekipe, posijati paniku... hbga ako umre par milja ljudi, i tako umiru.. i iskoristiti to stanje da se trziste kapitala u svijetu ubije da se taj visak koji imaju posteno oplodi 👌

A sutra maknuti se sa kupnje i kupnju staviti na kunu, dvije da odmah sve resetiramo, kao da je bitno koliko ce koja kompanija imati posljedica ili nece

I ovo sa skolama, druzenjima, poslom,, , zasto sve zatvarati.. pa ako se razbole svi, nek se razbole jelda? tko prezivi razvit ce imunitiet... mislim zbog cega jedno razdvajati od drugoga.. zatvoriš sve a trziste kapitala ostavis da ga ubijes???

Upravo zato treba zatvoriti, jer je nastala opca histerija u cijelom svijetu..

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 12, 2020 at 10:31 PM
    • #1,175

Kolege borsa i jack_ Zg .....zar ne shvaćate da je HANFA vaš prijatelj i želi vam sve najbolje , a prave prijatelje treba slušati i biti strpljiv ....teška su vremena.

Popijte pokoju Koronu , odmorite , predahnite , ne srljajte , ništa vam još neće pobjeći.

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • March 12, 2020 at 10:32 PM
    • #1,176
    Quote from hugh
    Quote from jack_zg

da ne nabrajam dalje...

Display More
    Quote from jack_zg

da ne nabrajam dalje...

Display More

Kakvo trgovanje?....jel Vama ova na ZSE danas ličilo na trgovanje?.....ja sam več gore napisao da sam sve razročio ali ovako kao danas jesnostavno ne možemo trgovati......

razumijem i ja sve što kolega KrešoM gore i piše i da su brojke relativno malene jer i sam tako razmišljam ali jednostavno situacija na zse nije ni malo u skladu s tim brojkama i ponašamo se kao da je milijardu zaraženih, i zato....izjasnio sam se već u postovima gore....

Display More

Možda bi onda trebali iskorisiti tu paniku :) Zabrane nikada nigdje nisu dobro donijele.... osim možda u Kini gdje je pandemija zaustavljena :)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 12, 2020 at 10:46 PM
    • #1,177
    Quote from jack_zg
    Quote from hugh

Možda bi onda trebali iskorisiti tu paniku :) Zabrane nikada nigdje nisu dobro donijele.... osim možda u Kini gdje je pandemija zaustavljena :)

neznam, jel ovo danas je prešlo granice panike budući da bida ni u tragovima nije bilo, i to nigdje, tako da nevidim ni jedan "burzovni postulat" koji je ovdje danas vrijedio.....

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 12, 2020 at 10:49 PM
    • #1,178

Ajmo sada hipotetski da se burze zatvore do poboljšanja uvjeta tj. npr recimo do nestanka pandemije, kakva bi bila cijena ovih dionica na otvaranju burze prvi dan trgovanja?Vjerojatno 10% ispod onoga od prije mjesec i pol, ali onda je prošla baba s kolačima.

Ljudi su takvo krdo da je to strašno.

Da treba imati cojones,ali to je uvijek tako samo je pitanju u kakvoj je tko poziciji da se može igrati.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 12, 2020 at 10:53 PM
    • #1,179

Nema smisla ovo trgovanje.

R.I.P. ZSE

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 12, 2020 at 11:01 PM
    • #1,180
    Quote from BudFox

Nema smisla ovo trgovanje.

R.I.P. ZSE

Jel to vrijedi i za ATPL? 😁

Nemojte biti malodušni. Prezivjet ćemo, a nadam se i ZSE.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago