Ha ha ha haaha... budeš postao dugoročni na Optimi.
FYI - 18.03. je rok za dostavu ponuda za preuzimanje Optime... Tesko da ce itko od nas koji imamo Optimu biti dugorocni...
Ha ha ha haaha... budeš postao dugoročni na Optimi.
FYI - 18.03. je rok za dostavu ponuda za preuzimanje Optime... Tesko da ce itko od nas koji imamo Optimu biti dugorocni...
Netko je već primjetio -pada sve od dionica do commoditiesa, uključjujući i zlato.
Svi se povlače u cash poziciju što je očito dokaz da nitko ne može procijeniti što će se dalje zbivai i koje će biti posljedice.
U ovakvoj kaotičnoj situaciji trebalo bi u potpunosti blokirati trgovinu na ZSE do daljnjega jer ovo ne ide nikome u prilog, ni kupcima ni prodavačima. Imovina se više ne vrednuje realno. Čak i špekulanti dobiju po prstima.
Preneseno sa Poslovnog
- S druge strane, jedine dvije dionice koje bilježe jednoznamekasti minus su Zagrebačka banka (-9,4 posto) i Hrvatski telekom (-8 posto). Mali pad HT-a po mišljenju Darka Brborovića je opravdan. “HT je vrlo malo izložen potencijalnom negativnom utjecaju epidemije i vrlo će je malo osjetiti na svojim prihodima. S obzirom da investitori računaju i na dividendu iduće godine, nije bilo razloga da dionica HT-a snažnije oslabi”, smatra Brborović.
Jutrošnje otvaranje je i autora demantiralo.
Ovo je sve kolektivna psihoza.
Dao sam si oduška danas i pio i jeo cijeli dan sa društvom....da se malo opustim. Ako su zaustavili trgovinu nakon 15 minuta dekretom a nisu poništili sve transakcije to je lakrdija teška. Valamar po 20.60 kn. Da firma koja je uložila 800 mil. eura vrijedi na burzi 300 mil. nakon 15 minuta trgovanja. To je lakrdija i manipulacija bolesno. Ali sve cemo preživjeti i zaraditi još više.
Ovakav pad dionica s obzirom na situaciju i ne iznenađuje......ali mene iznenađuje kud sve ovo vodi i do kud nas je naša mila Europa i naše zajedništvo dovelo na čelu sa nesposobnim Talijanima koji su očito reagirali katastrofalno.....no sad vrijeme ne možemo vratit.....i Trump i Merkelica su jućer iznjeli katastrofalne procjene o predviđenom broju oboljelih.....ovo postaje pravi film katastrofe u kojem smo mi nažalost postali glavni glumci.....budući da se pomalo sve zatvara i ograničava mislim da bi i naša burza ozbiljno trebala razmislit o nekim promjenama......pozdravljam današnju reakciju i nadam se da će i sutra napraviti isto ako tako propadnemo, a i razmisliti o nekoj malo dužoj obustavi trgovine dok se ova totalna histerija ne smiri jel bojim se da u suprotnom ovo DOSLOVNO POSTAJE BROD LUĐAKA........
Ma jedino odmah sve blokirati na neko vrijeme dok sve ove budalastine ne prođu... inače je ovo sve jako dobro smišljeno
Imam nekih 6% kesa na brokerskom, ali dali uci sutra, za par dana, tjedana???.... u svakom slucaju je kocka, nema veze sa razumom.. a i tih 6% ako ovako nastavi ce biti 20 i vise % 😂😂
Evo ih trend frend linija od zadnjeg dna. Sutra ce se češkati po glavi gdje i kako dalje.
Evo ih trend frend linija od zadnjeg dna. Sutra ce se češkati po glavi gdje i kako dalje.
Ma ameri su jos zestoko visoko, njihove kompanije imaju i dalje parametre da boli glava
- Yahoo Finance
Twenty times over the last 120 years has the Dow Jones Industrial Average completed the 20% decline that traditionally defines a bear market. In 12 of those instances the pain kept going for another 10 percentage points -- including the two before this one.
Whether that comforts you depends on where you locate the coronavirus among the hierarchy of past threats that have included the global financial crisis and the bursting of the internet bubble. One thing that is different now is the velocity of the downdraft that began last month. Among plunges that started right at the top, it’s been the fastest 20% decline ever recorded.
jel to znači da se onda od sutra vraćamo gore lagano?
Neznam šta bi se trebalo desiti da to potegne gore osim nekakvog tehničkog odbijanja. U dogledno vrijeme očekujem skakanje u vis da to burza još nije vidjela. Dogledno vrijeme nije baš definirano, ali tu negdje.
21,200.62
-2,352.6 (-9.99%)
Hoćemo pogotovo poslije ovog u americi
Sutra 5 min trgovanja i kraj
Dow Jones | 21095 | -10.44 % |
Ma jedino odmah sve blokirati na neko vrijeme dok sve ove budalastine ne prođu... inače je ovo sve jako dobro smišljeno
Imam nekih 6% kesa na brokerskom, ali dali uci sutra, za par dana, tjedana???.... u svakom slucaju je kocka, nema veze sa razumom.. a i tih 6% ako ovako nastavi ce biti 20 i vise % 😂😂
Ja sam razročio sve živo, neživo, moguće i nemoguće novce za koje nisam planirao da ce ikada vidjeti burzu osim ako se desi smak svijeta, ali uopće nisam siguran da ću sutra kupovati sve i da sve dionice padnu 50% jel sve ovo postaje nadrealno i izvan je svih mogućih okvira......nemam rijeći kojom bi se izrazio, ovo je globalno pitanje života i smrti pa mi trgovanje u ovakvoj situaciji izgleda totalno besmisleno .....ovo je neusporedivo ni sa čim......vjerovatno to jesu velike prilike ali ovo nadilazi onu: "ovakva se prilika događa jednom u životu", jel kažem, ovo više nema nikakvog smisla......ovo polako ali sigurno postaje hodanje po leševima.....oprostite na izrazu
Iz Jutarnjeg on line
-----Zakon o tržištu kapitala predviđa da Hanfa može naložiti burzi da privremeno obustavi trgovanje ako za to postoje opravdani razlozi u svrhu zaštite ulagatelja. To znači da se današnja mjera može ponoviti ako se nastavi panična rasprodaja i investitori ne budu adekvatno informirani o poslovnim očekivanjima kompanija. (Gordana Grgas)
Iz Jutarnjeg on line
-----Zakon o tržištu kapitala predviđa da Hanfa može naložiti burzi da privremeno obustavi trgovanje ako za to postoje opravdani razlozi u svrhu zaštite ulagatelja. To znači da se današnja mjera može ponoviti ako se nastavi panična rasprodaja i investitori ne budu adekvatno informirani o poslovnim očekivanjima kompanija. (Gordana Grgas)
nadam se da če se to i dogoditi ali još i prije otvaranja burze jel nemože biti jasnije što će se sutra dogoditi......nemogu uopće ni zamisliti kako ujutro bid može izgledati ako ga uopće i bude i pri tome ne mislim samo na nelikvidne dionice nego i na perjanice burze......
Mislim da smo usli u fazu iracionalnog, u fazu panike i histerije. Nikakvi fundamenti, FI, vrijednost zemljista ne znaci nista.
Najbolji dokaz je da pada sve, i oni koji objektivno trebaju pasti i firme sa potpuno zdravim fundamentima.