Moller, Vi ćete pod ključ zbog delikta, verbalnog
Koje cigarete pušite, da znamo donijeti na ulaz
evo ove, hvala
evo ove, hvala
https://www.poslovni.hr/vijesti/domaci…a-burzu-4289292
dobit ćemo novu dijonicu na burzi, samo što nam to vrijedi ako se njome ne bude trgovalo kao što je slačaj s velikom većinom izlistanih u posljednjih godinu dvije dana.
s obzirom na iskustvo i nikadboljom situacijom u društvu, a najviše na ZSE, trgovati sa novom dionicom? Neću.
Fuckić, pustim vas same jedno jutro i odmah smak svijeta.
što je to na Adrisu, stečaj u zraku ????
U adrisu već duže vrijeme vlada korona. Cjepljenje se ne može obaviti jer to ne predviđa pravilnik firme odnosno sve loše investicije dolaze na naplatu a sav prodani duhan je popušen.
Od Adrisa koje su popušene jer su prodane
Fuckić, pustim vas same jedno jutro i odmah smak svijeta.
što je to na Adrisu, stečaj u zraku ????
U adrisu već duže vrijeme vlada korona. Cjepljenje se ne može obaviti jer to ne predviđa pravilnik firme odnosno sve loše investicije dolaze na naplatu a sav prodani duhan je popušen.
Jel svih petstotinjak novozaraženih dnevno u RH zapravo sve adrisovo?
evo naših "anđela spasitelja".
kod pok. Franje ih je bilo 200, a sad je spala "knjiga" na 7 "slova".
na zdravlje!
A crobex zjake prodaje, i ja skupa s njim..
Najveće razočaranje Adris.
U papiru je dividenda od 12 kn, a on klizi li ga klizi,.......poslije dividende eno ga na xxx kn, pa u shopping.
Sapn čeka znak za start, Hpb je pod ključem još mjesec- dva.. tankerska ima zabranu izlaska.. sve skupa, idemo se zabavljati negdje drugdje.
Jel' netko nešto zaradio danas ?
A da, molim ponovno one u Mediki da pokažu malo suosjećanja i spuste na bid par komada
evo naših "anđela spasitelja".
kod pok. Franje ih je bilo 200, a sad je spala "knjiga" na 7 "slova".
na zdravlje!
QuoteDisplay More30 godina hrvatske otimačine
Emil Tedeschi – Iako možemo biti ponosni, s pravom smo očekivali više
Martina Dalić – Novi izazovi traže da budemo još brži, bolji i uspješnijiLuka Burilović – Možemo i moramo uloviti val industrije 4. generacije.
Mihael Furjan – Pred Hrvatskom je generacijska prilika
Fabris Peruško – Hrvatskoj treba odmak od politike nečinjenja
Pavao Vujanovac – Vrijeme je za poslovne sustave nove generacije
Kostas Nebis – Digitalizacija je temelj napretka svakog društva
Malo Borga, malo kupljenih banja-lučkih doktorata, ova lista stručnjaka je sve što treba znati o hrvatskom gospodarstvu. Najjače je da zovu Peruška koji je prije nego su ga izvukli iz nekog mračnog suterena bio činovnik najniže kategorije. Onda su takvom liku dali da vodi Agrokor, iako prije toga nije vodio ni lokalnu pekaru.
Valjda je u tom procesu postao stručnjak, kao i ovaj što je kupio doktorat u Banja Luci i postavio se u nekoliko nadzornih odbora državnih poduzeća.
A da, molim ponovno one u Mediki da pokažu malo suosjećanja i spuste na bid par komada
bilo je dovoljno samo lijepo zamoliti
- kod MDKA imamo 30.194 dionica.
- u Top10 28.801 dionica, a Top10 ne prodaje.
- znači slobodnih dionica van Top10 je samo 1.547 dionica ili 4.61%.
- te je stvarno teško kupiti pokoju dionicu MDKA, bez dizanja cijene.
- možda niste znali ali je dosta slična situacija i na VLEN gdje je slobodnih dionica van Top10 samo 9.24%.
- za razliku od MDKA kod VLEN Top10 ponekad prodaje, daje likvidnost te stvarno nema problema kupiti taj VLEN.
- a možda je stvar i u cijeni jer je MDKA 21.000 kn a VLEN 11 kn, pa ovu jeftiniju se više kupuje i prodaje.
- a kad pogledamo fundamentalno stvarno su obje jeftine, jedino što VLEN investira u razvoj pa nemamo dividende, ali stvarno kada gledamo P/E obje se prodaju po bagatelnim cijenama.
da ne mislite da sam samo dežurni kritičar, evo napokon nešto pametno i od naše burze (iako je kratica OUR)
https://www.poslovni.hr/burze/jos-nist…iva-zse-4289428
Bog im dao pameti da napokon i nešto korisno naprave
da ne mislite da sam samo dežurni kritičar, evo napokon nešto pametno i od naše burze (iako je kratica OUR)
https://www.poslovni.hr/burze/jos-nist…iva-zse-4289428
Bog im dao pameti da napokon i nešto korisno naprave
Hvalevrijedan prijedlog samo mi se dvije stvari ne dopadaju: maksimalni iznos od 100 tisuća kuna je preniski, jest da se radi o malim ulagačima, ali taj iznos je za studentske zarade preko student servisa, a ne za ozbiljnije ulaganje, rok od najmanje pet godina za povlačenje kapitalne dobiti bez poreza je predugi jer kakvim sastavnicama se trguje na ZSE u tom periodu lako odeš u bunar sa svih uloženih 100 tisuća kn dok čekaš da izađeš bez poreza.
godišnji dopušteni polog je 100.000 kn.
da mi je upoznat studenta koji toliko zaradi godišnje
Display MoreA da, molim ponovno one u Mediki da pokažu malo suosjećanja i spuste na bid par komada
- kod MDKA imamo 30.194 dionica.
- u Top10 28.801 dionica, a Top10 ne prodaje.
- znači slobodnih dionica van Top10 je samo 1.547 dionica ili 4.61%.
- te je stvarno teško kupiti pokoju dionicu MDKA, bez dizanja cijene.
- možda niste znali ali je dosta slična situacija i na VLEN gdje je slobodnih dionica van Top10 samo 9.24%.
- za razliku od MDKA kod VLEN Top10 ponekad prodaje, daje likvidnost te stvarno nema problema kupiti taj VLEN.
- a možda je stvar i u cijeni jer je MDKA 21.000 kn a VLEN 11 kn, pa ovu jeftiniju se više kupuje i prodaje.
- a kad pogledamo fundamentalno stvarno su obje jeftine, jedino što VLEN investira u razvoj pa nemamo dividende, ali stvarno kada gledamo P/E obje se prodaju po bagatelnim cijenama.
Možda bi bilo dobro da se podupla broj dionica, pa da umjesto jedne imate dvije dionice, mišljenja sam da bi dionica time postala znatno likvidnija.
godišnji dopušteni polog je 100.000 kn.
da mi je upoznat studenta koji toliko zaradi godišnje
Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?
Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?
ja sam shvatio da svake godine možeš uplatiti 100 k kuna i s tim se igrati.
to bi značilo da bi sva zarada te godine od tog iznosa trebala biti neoporeziva.
znači, ako prve godine uplatiš 100 k, a zaradiš 200 k, onda bi nakon 5 godina tih 200 k mogao izvući neoporezivo, pod uvjetom da imaš cash-a na računu
ja sam shvatio da svake godine možeš uplatiti 100 k kuna i s tim se igrati.
to bi značilo da bi sva zarada te godine od tog iznosa trebala biti neoporeziva.
znači, ako prve godine uplatiš 100 k, a zaradiš 200 k, onda bi nakon 5 godina tih 200 k mogao izvući neoporezivo, pod uvjetom da imaš cash-a na računu
Ako se neoprezno igraš pa odeš u minus, jel se zna što, to ti nadoknade ? 😂
Najjednostavnije bi bilo ukinuti potez na kapitalnu dobit. Jer , kažu kad gubimo na burzi da je to rizično ulaganje i sami snosimo rizik za svoje odluke. Kad zaradimo, eto nam države da s nama podijeli uspjeh u rizično ulaganje.😀
5 god X 100.000 kn, pa to je skoro svaki drugi u mojem kvartu...hahaha, misliš da se drugovi nisu dubinski pozabavili sa tim kako bi opet izbili koju kunu poštenim špekulantima? Mislim sasvim ok ali kod nas uvijek neka septička smrdi. bolje da me nemci kradu 5 god nego da me Naši NAGRADE za ulaganje. mrš stoko 👎
po meni, uopće nije loša šema.
al treba vidjeti i "sitna slova".
100 k kuna godišnje uplate mi je čisto ok priča, osim ako ne zvekne neka hiperinflacija
svaki zakon koji se često mijenja je loš zakon.