a čuj, nas uvijek nešto povuče,naravno dole
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ovaj put je samo malo vise ljudi kihnilo
naravno da mi je žao zbog toga ali koliko je ljudi ove god umrlo od obične gripe pa nitko o tome previše ne piše. Ovo je obična histerija i dobro je došla za skupljanje jeftinih dionica.
Nevjerojatno je kako još mnogi nisu uočili bitnu razliku između gripe i korona " prehlade ".
I nije čak ni toliko bitna stopa smrtnosti koja je kod gripe dvadeset puta manja već je problem korone u činjenici da oko 20% oboljelih treba hospitalizaciju , a dobar dio od njih i intenzivnu skrb sa respiratorima i drugim uređajima za održavanje života. A to ni jedan zdravstveni sustav ne može podnijeti ukoliko epidemija izmakne kontroli i počne se eksponencijalno širiti.
Osim nedostatka mjesta i aparature u bolnicama još je veći problem raspoloživo zdravstveno osoblje , a s tim problemom ozbiljno su suočeni u sjevernim pokrajinama Italije gdje liječnici i medicinske sestre rade danonoćno , bez smijena i radnog vremena i bez kontakta sa svojim obiteljima u strahu da ih ne zaraze.
Razmjeri ove katastrofe i napori ljudi koji su u središtu ili na prvoj liniji fronte bit će nam poznati tek kad sve ovo završi.
-
naravno da mi je žao zbog toga ali koliko je ljudi ove god umrlo od obične gripe pa nitko o tome previše ne piše. Ovo je obična histerija i dobro je došla za skupljanje jeftinih dionica.
Nevjerojatno je kako još mnogi nisu uočili bitnu razliku između gripe i korona " prehlade ".
I nije čak ni toliko bitna stopa smrtnosti koja je kod gripe dvadeset puta manja već je problem korone u činjenici da oko 20% oboljelih treba hospitalizaciju , a dobar dio od njih i intenzivnu skrb sa respiratorima i drugim uređajima za održavanje života. A to ni jedan zdravstveni sustav ne može podnijeti ukoliko epidemija izmakne kontroli i počne se eksponencijalno širiti.
Osim nedostatka mjesta i aparature u bolnicama još je veći problem raspoloživo zdravstveno osoblje , a s tim problemom ozbiljno su suočeni u sjevernim pokrajinama Italije gdje liječnici i medicinske sestre rade danonoćno , bez smijena i radnog vremena i bez kontakta sa svojim obiteljima u strahu da ih ne zaraze.
Razmjeri ove katastrofe i napori ljudi koji su u središtu ili na prvoj liniji fronte bit će nam poznati tek kad sve ovo završi.
I zato su bar napokon odlucili odlucnije nesto napravit da sprijece tako da za 10-15 dana bi mogli vidit tek znacajnu promjenu smjera
-
nažalost slabi odbijanac danas, ne sluti dobro za sutra
zlocesti mislim da ste bili u pravu za danas
-
tužna je to prića ali svi na kraju moramo umrijeti, nikad mi nije palo na pamet prodavati dionice jel ću jednog dana umrijeti......isto tako ne pada mi ni sada zato što možda neće biti dovoljno respiratora......a ni burze na padaju zbog resparatora ili medicinskih sestara jel ih jednostavno boli dupe za to....padaju zbog love i špekulacije i utjecaja na gospodarstvo koje će vjerovatno na kraju biti puno manje od očekivanja jel će vlade najjaćih ekonomija intervenirati i ajmo dalje....a ko je umro, umro...a ko prodao dionoce, prodao......
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ke/2163793.aspx
ne miriše na dobro
-
https://www.investing.com/indices/indices-futures
čini se da ameri neće ostati u zelenom
-
Što ovdje brojke budu veće, cijene dionica će biti manje.
-
neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....
-
uf grdo izgleda za EURO a bome ni bolje za amere
-
-
Predstavnici HUB-a sutra će održati sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, a u kontaktu su i s mnogim drugim bankarskim udrugama, poput onih u Italiji i Sloveniji.
Adrović tako izdvaja prijedlog talijanskih banaka tamošnjoj vladi o stvaranju državne garantne sheme za banke koje će produljivati ili odgađati naplatu kredita tvrtkama i stanovništvu koji su pogođeni zbog smanjenja ili prestanka poslovanja uslijed epidemije koronavirusa. Adrović kaže da će HUB nešto slično predložiti i hrvatskoj Vladi, a da tek treba vidjeti što ona o tome misli.
-
Danas je koliko god bilo zeleno bio crven dan jer se prodavalo i prodavalo kao da nema sutra.
U cashu sam od razine 2040 i jos se mislim bi li ulazio jer cincilatori TA mi ne ukazuju da imamo dno. U svakom slucaju ne mislim da smo puno daleko od dna, moja pretpostavka 1560. Al bolje pricekati pa kupovati kad okrene.
-
neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....
Svekoliko pučanstvo sigurno zna , a vama poštovani kolega za informaciju da lijekovi za liječenje AIDS-a postoje , čak što više, i oboljeli od korona virusa ih dobivaju tako da vam sida danas nije više smrtonosna nego kronična bolest.
-
https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market
Duboko zabrinuta
Virnula u povijest Crobexa
Grafu sa linka se dadu urediti postavke da pokaže sve godine za Crobex
Početak je bio davne 1998 godine, na 440 bodova
Nakon vrha 2008. dno u 02.2009. 1330 bodova
Ono što me najviše zaprepastilo je uzak raspon u kojem se indeks od onda kretao gore - dolje, od 2300 bodova do 1600 bodova. Koliko je Dow narastao, 400% ?
Ajme..........
Danas smo 1665 bodova, kao i u veljači 2016. Ode četverogodišnji prinos.
Ako se povijest ponavlja.......... moguće dno je na 1330 bodova. Ima još prostora za pad , koliko god nemoguće izgledalo.
Iznenadila nas je silina pada i brzina pada, pišu da to nije viđeno od 1991. godine.
Black Monday.
-
https://finance.yahoo.com/news/warren-bu…-184722934.html
I zrno utjehe.
Mada je W. Buffet kažu jedan od većih timera u povijesti marketa, samo se o tome rijetko piše
-
https://finance.yahoo.com/news/warren-bu…-184722934.html
I zrno utjehe.
Mada je W. Buffet kažu jedan od većih timera u povijesti marketa, samo se o tome rijetko piše
ne zna čovjek više šta da misli.
na tržištu obveznica je tek živi cirkus, nešto raste i pada po nekoliko stotina %, nitko tamo više ne ulaže radi kupona.
srebro, iako je odličan dezificijens i koristi se u novim industrijama, sada pada.
novac očito nije išao u zlato jer ne vidimo neki ludi skok tu.
jedino ako fondovi nisu shortali tržište, jer dionice su još jedino mjesto gdje se novac, kako tako, može dugoročno oploditi radi penzija.
-
Ameri fino rade. Sutra će i STOXX 600 tako.
-
Ovi Ameri su luđaci. Kakvi preokreti
-
najfascinantniji od svega je totalni gubitak dodira s realnošću.
prvo se pokazalo da burza ne treba ekonomiju, onda da ne treba proizvod, a evo sada na kraju, da ne treba ni ljude.
-
https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market
Duboko zabrinuta
Virnula u povijest Crobexa
Grafu sa linka se dadu urediti postavke da pokaže sve godine za Crobex
Početak je bio davne 1998 godine, na 440 bodova
Nakon vrha 2008. dno u 02.2009. 1330 bodova
Ono što me najviše zaprepastilo je uzak raspon u kojem se indeks od onda kretao gore - dolje, od 2300 bodova do 1600 bodova. Koliko je Dow narastao, 400% ?
Ajme..........
Danas smo 1665 bodova, kao i u veljači 2016. Ode četverogodišnji prinos.
Ako se povijest ponavlja.......... moguće dno je na 1330 bodova. Ima još prostora za pad , koliko god nemoguće izgledalo.
Iznenadila nas je silina pada i brzina pada, pišu da to nije viđeno od 1991. godine.
Black Monday.
DJI je svoje ispucao.
S&P 500 može zaroniti još na oko 2660, a naš Crobi taman na pola od toga
a tek NASDAQ...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-