http://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2163568.aspx
Kako će europske burze reagirati na ovu vijest ?
I sutra ništa dobrog......još jedan zaron.
Ovo danas je bilo brutalno, skoro da je nevjerojatno tolko past s tolko male visine. Amerikanci su manje pali od nas koji stvarno imaju od kud past. Baš gledam svoj portfelj, očekujem preko 6.5 % dy, a imam i dionice u portfelju koje ništa ne isplaćuju poput sapn i lkpc. Prodao sam nešto Saponije po 320 i Adrisa po 502, s tom lovom sam kupio danas nešto Medike i ADPlastika (očito prerano). Ne prodajem više ništa pa kako ispadne, jedino još mogu malo u dokup. I u ljekarnu u dokup normabela, srećom žena ima visoki tlak.
možda danas niste pratili, več se ronilo....moramo valjda uhvatit i daha....
a ovi talijani su stvarno katastrofa žešćih razmjera......napravili su veće s.anje sa 5-10 tisuča zaraženih nego kinezi sa 80 000 samo zato što nisu reagirali kako treba.....ništa drugo od njih nijh ni bilo za očekivati.....nego nešto mi je čudno u tim brojkama oko zaraženih.....stvarno je relativno mali broj zaraženih za ovakve reakcije burza diljem svijeta.....ozgleda kako su več uklakulirali bar pola miliona zaraženih i 2-3 mjeseca salbijih gospodarskih aktivnosti......
možda danas niste pratili, več se ronilo....moramo valjda uhvatit i daha....
I te kako pratim, od otvaranja njemačke burze pa do zatvaranje američke....nije lako al' se mora pratiti i intervenirati.
Danas puno prodaje ,vrlo malo kupnje....a sutra ćemo vidjeti što i kako dalje.
Nešto koriste i iskustva iz 2008./2009.
Atl Crobija negdje oko1250 s tim da treba Diskontirati INU za nekih 120 bodova
sada vise nije bitno u kojem ce smjeru burze sutra.
Jedino bitno je hoce li uskoro nekakvo cjepivo protiv ovog zla.
Inace oporavak mi necemo dozivjeti
Atl Crobija negdje oko1250 s tim da treba Diskontirati INU za nekih 120 bodova
Ina i drugaciji sastav i tezina indexa mislim .... u svakom slucaju mi smo zadnjih 10-12 godina po dnu, malo gore, malo dolje.... svi ostali su daleko iznad 2008, kao i na ATH... tako da im je i trebalo malo sve ovo hlađenje jer je to sve otislo nerealno visoko...
jedino sta i mi histericno to pratimo... ali neka ako je ekipi to ok da rasprodaje po -10%, -20% ... super
https://www.gilead.com/purpose/advanc…ealth/ccovid-19
Jedan od mnogobrojnih pokušaja....možda upali.
Sorry , link ne radi.
Ma proci se to zlo sa toplijim temperaturama 😎
Sve ce biti ok ako prezivimo virus.
Sad jos jednom procitajte tu recenicu da shvatite koliko je ovo apsurdna situacija.
Gripa ko i svaka druga. Da joj nije dan taj specifican naziv nitko se ne bi obazirao.
Napokon malo zelenila.
Sve je ovo jedna velika manipulacija.
taman sam mislio nakon Q1 reći doviđenja ZSE na duže vrijeme jer nisam vidio neki potencijal daljnjeg rasta dionica kad li ono ovo Ovo je fantastično, ako se ovo sve smiri (a hoće) imamo prostora za rast sve do 2000... a to nije malo. Kad već ne možemo do 3000 onda par puta odvozimo 1600-2000 i to je to.
Kolega, jako ruzno je veseliti se voznjama od 1600 do 2000 jer se tu radi o tome da hrpa ljudi gubi hrpu novca zbog necega sto apsolutno nije njihova krivica.
Naprosto, ako vec nemate ni trunke empatije onde se ajde barem suzdrzite od javnog likovanja. Ok?
I ja cu koristiti prilike gdje mogu, Opte recimo, ali neka mjera u javnoj komunikaciji treba postojati.
taman sam mislio nakon Q1 reći doviđenja ZSE na duže vrijeme jer nisam vidio neki potencijal daljnjeg rasta dionica kad li ono ovo Ovo je fantastično, ako se ovo sve smiri (a hoće) imamo prostora za rast sve do 2000... a to nije malo. Kad već ne možemo do 3000 onda par puta odvozimo 1600-2000 i to je to.
Tako sam i ja razmišljao nakon Q1, uživati u plodovima zarade....ali....umjesto da mi burzi bar na kratko kažemo doviđenja, ona je nama rekla : "welcome to hell" i umjesto užitka čeka nas velika borba, kupovine, prodaje i preslagivanja portfelja ukoliko se želi nešto zaraditi......e sad, trebat ce tu i puno sreće, malo pameti a i "svježeg" keša svakako...
Što očekujete danas? Azija raste...
A kad sve se ispada, logicno da ce rasti... ovi vani su se malo ohladili od ATH... a nase trziste kapitala je prica za sebe 😂
Rasla je Azija kontra svih / tj kontra "Zapadnog bloka"/ i kod prvog jačeg pada. Tada je tuumačeno dovoljnim padom prije Zapada, doticanjem dna i obuzdavanjem epidemije u Kini.
Prerano je za zaključke, pa čak i nakon što otvori Evropa jer smo mi egzemplar koji je uz egzemplarizam vezan za Alpe Jadran a tu je cirkus najžešći.
Ma proci se to zlo sa toplijim temperaturama 😎
Egipat, Filipi i UAE također bilježe oboljele. Tako da virus nije neaktivan na visokim temperaturama, tj virulenciju tek treba iskazati