aj, bogte, okanimo se ćorava posla.
sutra ni ZSE ni NYSE ne rade.
lipo se svi odmorite, posvetite familiji, dobro pojedite i popijte i spremite cash za ponediljak
lipo se svi odmorite, posvetite familiji, dobro pojedite i popijte i spremite cash za ponediljak
Utorak
Vidim da me se bas ne shvaca, pa cu ukratko sažeti misao, i tu stati. Za niti jedan gram hrvatskog "uspjeha", nakon rata, nije kriv nikakav komunizam niti juga, nego je za sve ovo šta smo postigli, vlastitim trudom i znanjem, zaslužna jedino i isključivo hrvatska "pamet". "Dešnjaci" moraju biti presretni da smo bili u komunizmu, jer za sva sranja koja smo doživjeli, od onda, bar imamo koga kriviti.
Krivo shvaćate lustraciju, marielena vam je djelomično objasnila. Lustraciju obuhvaća sve one na najvažnijim mjestima, od školstva, visokog školstva, uprave, javnih poduzeća, drž kompanija, policije, itd, koje miče sa tih pozicija i zabranjuje drugima istih svjetonazora komunističko - marxističkih, dolazak na iste. To je napravilo dosta država bivšeg istočnog bloka i zato i jesu puno bolji od nas i ovih šta to nisu napravili (bugarska, Rumunjska, Srbija, Slovenija,..) koji su u istom sr..u kao i mi. Ajde slovenija je izuzetak zbog malog broja stanovnika i srednjoeuropskgj mentaliteta i blizine Austrije
Samo ukratko. Ceska, kao predvodnica sad EU po rastu BDP-a i ostaloga, je provela lustraciju 91. Sve do 2004 i ulaska u EU, se njezin rast BDP-a kretao usporedno s Hrvatskim. Tek nakon ulaska u EU oni značajnije rastu. Iz ovog proizlaze dva pitanja. Dal ima ikakve koristi od lustracije? Treba li 15 godina da lustracija počne djelovati?
Kratak odgovor, nakon višedesetljetnog s... nja, normalno da treba vremena da sve profunkcionirao na zdrav način krene dalje. Treba i ljudima vremena da ih prosvjetli i izlječi od višedesetljetne "zaraze"
Ma nije više kriv komunizam, nego etatizam. Kod nas je sve pod sapom države, a tu gdje je država vlasnik trava ne raste.
Moram priznati da nitko nije nit bilizu tome zašto je Hrvatska tu gdje je. Vjerujte mi da nisu krivi nit partizani, nit ustaše ,nit Tito, nit branitelji, nit HDZ nit SDP. Kriv je ovaj glup i retardiran narod, koji uopce nit ne zna da je glup kao kurac. U sve se razumijemo, a knjigu u životu nismo procitali. Pitajte vi Upravu DDJH-a, primjerice, zasto je to propalo, a on ce reci da je jadan sve napravio sta je mogao, ali da nije išlo. Pa kako će ici kad je covjek zavrsio ekonomiju u Zagrebu sa 56 godina? Jedino nesto pametnih sta ova drzava ima su programeri proizasli iz FER-a, a ostalo su fakulteti za teške debile. Najžalosnije je da se uz takve fakultete jos i kupuju diplome ahahaahah. Uglavnom, nece biti bolje jos 20 generacija. Previše je genija. I sam ih poznam hrpu. Svugdje se mogu naci
kol. alias, stvarno si neugodan, narod se postavlja onako kako može, prilagođava se eko sustavu a hr je tu gdje je zbog rata, zbog toga jer su se braća srbi usrali od višestranačke demekracije i gubitka protekcija koje su do tada uživali i protestirajući "događajima naroda" pokušali anektirati djelove hrvatske u kojima su imali dominantnu poziciju čime su izazvali rat i osim što je ratom razorena država i nastale nemjerljive štete, razoreni su i intelektualni i kulturološki i društveni i politički i svi drugi standardi te je time onemogućena jedna postepena opća tranzicija jer su se na pozicije vlasti nametnule one pljačkaško divljačke strukture koje bi inače u nekim mirnijim, normalnijim okolnostima punile lepoglave i remetince, te i takve strukture su se tokom vremena toliko zavukle i toliko zagadile sve institucije države da danas kroje sudbinu hrvatske po svojim kromanjonskim intelektualnim i svim drugim standardima ako se to uopće može tako nazvati.
Utorak
Skroz zaboravija..hvala na napomeni
Inače, NYSE radi u Ponedjeljak. pauziraju samo na Good Friday
Nezavisnost/rat je krenuo zbog zelje da se rjesimo ugnjetavanja privlegirane kaste (partije)...30 godina nakon, samo se stoljece promijenilo..sve ostalo je isto...a ovaj sitni napredak je dosao po inerciji jer sve napreduje pa i ovo cudo od drzave...
Tako je, u ratu je Tuđman morao i s crnim vragom tikve saditi da bi se naoružao i dobio rat. Nažalost, impovi su ostali u strukturama države jer su postali premoćni. I dodao bih još da 900 godina nismo imali državu i da jednostavno ovaj naš narod ni ne zna kako biti samostalan već šuti jer su ga stoljeća tako naučila. Eventualno, ako je u prilici nešto odradi na crno ili mazne iz firme, ali da ustane protiv nepravde ili krađe, to ne. Bio sam na prvom prosvjedu protiv Banditića iako nisam iz Zagreba i bilo je možda 2-3 tisuće ljudi. Mi smo jednostavno predodređeni da nas takvi kao dotični pokojni muljaju i varaju. U tih 900 godina su valjda opstali samo ovi koji su svijali kičme i šutjeli pa je taj gen prevladao. Matiju Gubca i slične su sredili pa je ostao samo krotki i slabomisleći živalj. Ali barem imamo državu za razliku od Kurda kojih je 10 puta više, ako je to kakva utjeha.
Admine.............. neće politika u moju butigu !
Ajde kuharske recepte, dojadili ste
Samo ukratko. Ceska, kao predvodnica sad EU po rastu BDP-a i ostaloga, je provela lustraciju 91. Sve do 2004 i ulaska u EU, se njezin rast BDP-a kretao usporedno s Hrvatskim. Tek nakon ulaska u EU oni značajnije rastu. Iz ovog proizlaze dva pitanja. Dal ima ikakve koristi od lustracije? Treba li 15 godina da lustracija počne djelovati?
Kratak odgovor, nakon višedesetljetnog s... nja, normalno da treba vremena da sve profunkcionirao na zdrav način krene dalje. Treba i ljudima vremena da ih prosvjetli i izlječi od višedesetljetne "zaraze"
Ne prijatelju, Cesku nije pokrenula lustracija, nego reforme koje su morali provesti da bi ušli u EU. Samo, oni su kasnije s tim reformama nastavili, a mi smo se vratili domacoj pameti. Pogledaj koliko smo mi puta u zadnjih 30 godina rasli po iznadprosjecnim stopama. Dva puta, i to nakon teške krize, zbog koje smo morali tražiti novac od vani, a uslov da se novac dobije je bila provedba reformi. Napravimo reforme, krene bolje, i mi se vratimo onome što najbolje znamo, a to je razjebati sve. Nemojte me krivo shvatiti, nekad sam mislio zivot dati za ovu zemlju, a danas mi od nje pada mrak na oci. Najmanje koga za to krivim je Milanoviceva baba ili Plenkovicev očuh (iz drugog koljena).
Ne prijatelju, Cesku nije pokrenula lustracija, nego reforme koje su morali provesti da bi ušli u EU. Samo, oni su kasnije s tim reformama nastavili, a mi smo se vratili domacoj pameti. Pogledaj koliko smo mi puta u zadnjih 30 godina rasli po iznadprosjecnim stopama. Dva puta, i to nakon teške krize, zbog koje smo morali tražiti novac od vani, a uslov da se novac dobije je bila provedba reformi. Napravimo reforme, krene bolje, i mi se vratimo onome što najbolje znamo, a to je razjebati sve. Nemojte me krivo shvatiti, nekad sam mislio zivot dati za ovu zemlju, a danas mi od nje pada mrak na oci. Najmanje koga za to krivim je Milanoviceva baba ili Plenkovicev očuh (iz drugog koljena).
Je, prijatelju, ali Češka ih ne bi ni napravila a ni kasnije nastavila da nije bilo famozne lustracije , dok kod nas nisu ni napravljene ozbiljne reforme, već kozmetičke da zadovoljimo EU, zato nam je i trebalo toliko za ući u EU (ok, kočile su nas i neke druge stvari, ali da smo radili kako spada, ni to nas ne bi kočilo)
Admine.............. neće politika u moju butigu !
Ajde kuharske recepte, dojadili ste
Evo ja cu ove godine pokusati prvi put napraviti orehnjacu😅
Ja sam isto mišljenja da je za vrijeme Juge bilo puno bolja kvaliteta života i više se vrednovalo sve. Moglo se lijepo živit ako si htio radit i ništa nije falilo. Danas se možeš mučit ko tovar pa opet bit bez novca a i otkaz ti visi svako malo nad glavom. Totalna nesigurnost šta će bit sutra.
Da ne pričamo kako nas HDZ krade dobrih 30 godina uz naš blagoslov.
Svi mi imamo 7 života pa nema veze, bitno da imamo Hrvatsku 😂
Ja sam isto mišljenja da je za vrijeme Juge bilo puno bolja kvaliteta života i više se vrednovalo sve. Moglo se lijepo živit ako si htio radit i ništa nije falilo. Danas se možeš mučit ko tovar pa opet bit bez novca a i otkaz ti visi svako malo nad glavom. Totalna nesigurnost šta će bit sutra.
Da ne pričamo kako nas HDZ krade dobrih 30 godina uz naš blagoslov.
Svi mi imamo 7 života pa nema veze, bitno da imamo Hrvatsku 😂
Pogotovo ako si danas u penziji, pa ti se standard smanjio za 2/3 ondašnjeg. Ja sam ipak mišljenja da se najbolje živilio u 19 stoljeću, kada je meštru bila dnevnica 900kn, a manovalu 450kn..podaci iz vremenske kapsula sa zvonika u Karovcu.
Je, prijatelju, ali Češka ih ne bi ni napravila a ni kasnije nastavila da nije bilo famozne lustracije , dok kod nas nisu ni napravljene ozbiljne reforme, već kozmetičke da zadovoljimo EU, zato nam je i trebalo toliko za ući u EU (ok, kočile su nas i neke druge stvari, ali da smo radili kako spada, ni to nas ne bi kočilo
Ne bi htio širiti raspravu na povijest, ali me povuče kad vidim te usporedbe nas i Češke. Te usporedbe nisu fer. Prema Česima. To što su njih Sovjeti toliko zatukli da smo 90-ih krenuli iz komunizma sa sličnih startnih pozicija je samo povijesna devijacija. Koja se brzo vratila u ravnotežu. Da ne idemo daleko u prošlost, uzmi samo zadnjih 100 - 150 godina. Kod njih je bila gotovo sva industrija Austrougarske, a kod nas uglavnom neke krajinske kasarne. A prva Čehoslovačka jedna od industrijski najrazvijenijih zemalja na svijetu. Ni 100 lustracija i reformi nam ne bi pomoglo da ih stignemo. Al da smo mogli bolje odigrat od 90tih, jesmo.
U javnosti se malo zna, pred ZOI u Sarajevu, zapad Jugi nudi približavanje ulaskom njihovih kompanija u 50% vlasništvo naših tada Radnih organizacija, ulaganja, modernizaciju industrije, prilagođavanje dioničarskom kapitalizma. Od svega je jedino prihvaćen da TAS preuzme licencu za proizvodnju novog golfa
evo nam i indexa sa mješalicama i betonom......ne priča se samo na forumu otome.......