To kolega tek možda na 1000 kn....po asku bih rekao da se buduće preuzimanje može očekivati na oko 1200 kn.
Mislite na 2100 kn?
Pa nećemo pretjerivati 1200 do 1500 kn je dovoljno.
To kolega tek možda na 1000 kn....po asku bih rekao da se buduće preuzimanje može očekivati na oko 1200 kn.
Mislite na 2100 kn?
Pa nećemo pretjerivati 1200 do 1500 kn je dovoljno.
Možel meni neukom netko pojasniti što na gledalici znači dubina ponude i dubina potražnje? Unaprijed fala.
mislim da si pogriješio valutu.
dok se to realizira, čisto sumnjam da će kuna više biti u opticaju
znači ijaddvista ojra će ići kada Vujčić odstrijeli kunu
Možel meni neukom netko pojasniti što na gledalici znači dubina ponude i dubina potražnje? Unaprijed fala.
Valjda broj naloga sa količinom dionica na prodaji (ponuda) i kupnji (potražnja).
Mislim da se po defaultu vidi 20 naloga na prodaji i 20 naloga na kupnji.
Ako ih ima manje od 20 znači da nema ponude ili potražnje od 20 naloga, već manje.
Mislite na 2100 kn? . Nisam baš pratio, tko ih preuzima?
nitko.
sve dok ne implementiraju SAP.
a to će potrajati poprilično.
kolega ako imate ženu to vam i ona može objasniti i to bez gledanja
Mislite na 2100 kn? . Nisam baš pratio, tko ih preuzima?
nitko.
sve dok ne implementiraju SAP.
a to će potrajati poprilično.
Nisam ni rekao da će biti ove godine....ali 100 po 100 kn svaki kvartal gore i eto ga.
to ti znači da nema likvidnosti na vršnom nivou ili ti na dodirnim točkama pa ako ti je dosadno možeš malo pregledati kaj bi bilo ki bi bilo.
Nisam ni rekao da će biti ove godine....ali 100 po 100 kn svaki kvartal gore i eto ga.
slažem se.
al sada se fondovi igraju, jer do idućeg petka treba napraviti "završni račun".
to je sada baš vidljivo na svim dionicama.
ja čekam ponedjeljak 22.03. da vidim što će onda gurati 7CRO ETF i OTP indeksni
Valjda broj naloga sa količinom dionica na prodaji (ponuda) i kupnji (potražnja).
Mislim da se po defaultu vidi 20 naloga na prodaji i 20 naloga na kupnji.
Ako ih ima manje od 20 znači da nema ponude ili potražnje od 20 naloga, već manje.
Ma pokušao sam uhvatit nekakvu logiku, al đabe. Nisam nigdje našao mat. definiciju. Vjerovatno je beskorisan podatak ako nije neka "centar of gravity" metoda...
ovom lopovluku teško je stat na kraj
imali ijedna država na svijetu di premijer stane pred kameru i kaže ova konpanija više ne vrijedi ništa
dionice vrijede NULA
i nakon nekog vremena to sve proda a mali i srednji ostadoše bez gaća
Zato nekretnine rastu,pa oni jos ubace APN, kamate povjesno niske.Baš me zanimaju ovi koji sad kupuju stanove po 3000€ po ZG sto će kad kamate skoce, a cijena padne.Mislim da su nekretnine najveći balon zahvaljujući Lex Agrokoru i ostalim lopovlukom nad dionicarima te stjecajem okolnosti s covidom.
U sto da se ulaže u RIVP?cijena napucana uz pomoć mirovinaca nema živog turista.Tko je tu lud?
Display Moreovom lopovluku teško je stat na kraj
imali ijedna država na svijetu di premijer stane pred kameru i kaže ova konpanija više ne vrijedi ništa
dionice vrijede NULA
i nakon nekog vremena to sve proda a mali i srednji ostadoše bez gaća
Zato nekretnine rastu,pa oni jos ubace APN, kamate povjesno niske.Baš me zanimaju ovi koji sad kupuju stanove po 3000€ po ZG sto će kad kamate skoce, a cijena padne.Mislim da su nekretnine najveći balon zahvaljujući Lex Agrokoru i ostalim lopovlukom nad dionicarima te stjecajem okolnosti s covidom.
U sto da se ulaže u RIVP?cijena napucana uz pomoć mirovinaca nema živog turista.Tko je tu lud?
U jednom segmentu obojica krive državu koja ne pridonosi razvijanju tržišta kapitala.
"I sad imamo još činjenicu da se kod nas srušilo tržište kapitala. Građani koji imaju novac, a nemaju više gdje novac ulagati, ne ulažu ga u dionice. U bankama ako ga drže, oni efektivno gube, gdje oni onda ulažu u nekretnine", istaknuo je profesor Bežovan.
"Ne poznajemo možda druge instrumente ulaganja i onda ulažemo u nekretninu jer, nekako, to nam je sigurno i znamo da ćemo od toga imati određeni povrat i određenu sigurnost", kaže Vujović.
Display MoreZato nekretnine rastu,pa oni jos ubace APN, kamate povjesno niske.Baš me zanimaju ovi koji sad kupuju stanove po 3000€ po ZG sto će kad kamate skoce, a cijena padne.Mislim da su nekretnine najveći balon zahvaljujući Lex Agrokoru i ostalim lopovlukom nad dionicarima te stjecajem okolnosti s covidom.
U jednom segmentu obojica krive državu koja ne pridonosi razvijanju tržišta kapitala.
"I sad imamo još činjenicu da se kod nas srušilo tržište kapitala. Građani koji imaju novac, a nemaju više gdje novac ulagati, ne ulažu ga u dionice. U bankama ako ga drže, oni efektivno gube, gdje oni onda ulažu u nekretnine", istaknuo je profesor Bežovan.
"Ne poznajemo možda druge instrumente ulaganja i onda ulažemo u nekretninu jer, nekako, to nam je sigurno i znamo da ćemo od toga imati određeni povrat i određenu sigurnost", kaže Vujović.
I dobro su primjetili i pokazali na pravog krivca, a upravo je trziste kapitala ogledalo drzave i njenog gospodarstva.
Ovako to izgleda u grafickom prikazu, koji nam daje pregled kako se devastiralo trziste kapitala u proteklih 10 godina. Podatke sam uzela sa zse pa samo prikazala u ovom obliku, a kako bi bilo ocito sto se dogadjalo proteklih godina.
Dakle, s 311 u godini 2010., dosli smo na 132 u 2020. godini. 179 ih je u potpunosti nestalo, sto je gotovo 60%. Ovo tezi u nulu; ovim tempom cemo za par godina ostati na suhom.
Mozda bi mogli, za pocetak, krenuti od sebe i pokusati srociti dopis koji bi poslali na vise adresa i na taj nacin pokusati skrenuti paznju na ovo sto se vec dugo i konstatno dogadja, a mozda dati i neke prijedloge (potaknuti dodatnim smanjenjem poreza; potpuno ukinuti na neko vrijeme; potaknuti tvtke na neki nacin...). Mi mozemo dati sugestije, a Admin kao nas predstavnik malih dionicara to poslati. :))
Ajmo, ovo je forum pametnih, dajte neke prijedloge. :)) Moze se mijenjati, ako se nesto poduzme.
kolegice, cijenim Vaš optimizam, al čini mi se da ništa od toga.
HDZ-ovci su navikli samo akumulirati ciglu i beton, SDP-ovci su burzovnog mešetara Zvanu sklonili u zapećak.
to jedino da se promijeni vlast, pa da pišemo peticiju da nam Zvanu imenuju za ministra državne imovine i tržišta kapitala
Koji lik?? Sta ekipa pusi ove fore?
https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2259981.aspx
Ajde samo sredite holding i rashodovnu stranu, izbacite online sve troskove i racune rashoda da se vidi tok javnog novca.. a kad drzava sredi pravosuđe (mos mislit) + rjesavanje svih dozvola i papirologije, lako ce doci kapital i otvoriti sve firme gdje ce moze dobro zaraditi.
Koji lik?? Sta ekipa pusi ove fore?
https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2259981.aspx
Ajde samo sredite holding i rashodovnu stranu, izbacite online sve troskove i racune rashoda da se vidi tok javnog novca.. a kad drzava sredi pravosuđe (mos mislit) + rjesavanje svih dozvola i papirologije, lako ce doci kapital i otvoriti sve firme gdje ce moze dobro zaraditi.
Otkad je posao gradonačelnika da gradi tvornice cjepiva. Odakle mu tehnologija, i koje će to eksperte zaposliti u toj tvornici ?
Ja ako postanem gradonačelnik sagraditi ću tvornicu kvantnih računala.
ako građani ne vjeruju zse imaju na izboru masu stranih burzi koje isto ne koriste što će reći da su financijski nepismeni. to samo po sebi znači da su dobar dio novca stekli na nekakve čudne načine nevezane na normalne financijske tokove.
ako građani ne vjeruju zse imaju na izboru masu stranih burzi koje isto ne koriste što će reći da su financijski nepismeni. to samo po sebi znači da su dobar dio novca stekli na nekakve čudne načine nevezane na normalne financijske tokove.
je, oni nepismeni uložili u nekretnine koje su na vrhuncu, a mi pismeni čamimo u ZSE podrumu, samo još čekamo da hidroizolacija popusti pa da i ovo malo miševa podvije rep
Zapravo, najveći dio ljudi nije nigdje uložio, već drži na banci.
Zapravo, najveći dio ljudi nije nigdje uložio, već drži na banci.
što bi se moglo smatrati opismenjavanjem u tijeku