Pa nalozima. I bio sam u pravu.
A jooooj, ako ovo može nekog izmanipulirat.
Pa nalozima. I bio sam u pravu.
A jooooj, ako ovo može nekog izmanipulirat.
evo rezime trgovanja protekle godine.
u USA imaju mantru: Don't fight the FED, a mi imamo mantru: Don't fight the fond.
tko je pri investiranju koristio takvu strategiju, mogao je lijepo zaraditi.
problem sa takvom strategijom je taj što je takva strategija dovela i do neželjenog raspleta na Agrokoru di su se mnogi oženili.
e sad, dokad će takva strategija biti profitabilna, to ćemo još vidjeti.
al na dionicama di je takva strategija dovela do toga da su evaluacije firmi u totalnom raskoraku sa realitetom, uputno bi bilo na tim dionicama barem biti oprezan.
budite pametni i racionalno menađirajte novac da se ne bi kasnije morali vaditi.
sretno svima i neka nam cilj bude da nam svaka iduća godina bude uspješnija nego lanjska
ne znam šta je dosadnije: pratiti trgovinu na zse, korona ili američki izbori?
Zna li netko gdje smo stali sa ovim ispod? Ili gepek investitori nisu zavrsili svoj ciklus pa im se daje jos malo vremena?
Razmišljam nešto, prošlih godina smo pričali da od 1.1.2021. se u Hrvatskoj ukidaju skrbnički računi općenito - od 1.1.2020. je sud po nalogu mogao dobiti informaciju tko stoji iza kojeg skrbničkog, sad je to prošireno.
Podaci iz registra ponajprije su namijenjeni bankama, zatim službenicima Ureda za sprječavanje pranja novca, ministarstava, HNB-a, Hanfe, Državnog odvjetništva i SOA-e.
Zna li netko gdje smo stali sa ovim ispod? Ili gepek investitori nisu zavrsili svoj ciklus pa im se daje jos malo vremena?
Razmišljam nešto, prošlih godina smo pričali da od 1.1.2021. se u Hrvatskoj ukidaju skrbnički računi općenito - od 1.1.2020. je sud po nalogu mogao dobiti informaciju tko stoji iza kojeg skrbničkog, sad je to prošireno.
koliko sam upućen, mislim da javnost nikad neće imati u uvid u skrbničke račune (možda ga FINA i HANFA imaju).
ovo se generalno prvenstveno odnosilo na tajna društva, di je neka osoba isturena, a stvarni vlasnik je netko drugi, al ima načina da se i to izvitoperi, jer se uvijek može dogovoriti da se dobit ne isplati nego da se toj firmi fiktivno pozajmi neki novac uz kamatu, pa da se tajnom vlasniku na taj način isplaćuje dobit.
al tu neka instuticije rade svoj posao (vjerojatno se neće ništa poduzimati nego tek kad netko nekome od političara ne stane na žulj).
HANFA hahahaha
čovjek da pukne od smijeha
to vam je kao GOSPODARSKA KOMORA
lopov do lopova uhljeb do uhljeba
evo BURILOVIĆ svi znaju da je lopov da ima diplomu iz banja luke da je šećeranu u županji uništio i raskrčmio sa pajdama i šta je bilo
ništa
za nagradu novi mercedes od auto kuće JOLI haha
o čemu pričat sve je umreženo sve je kriminal
Display MoreHANFA hahahaha
evo BURILOVIĆ svi znaju da je lopov da ima diplomu iz banja luke da je šećeranu u županji uništio i raskrčmio sa pajdama i šta je bilo
ništa
samo mali ispravak, radi objektivnosti, da ne miješamo kruške i trule jabuke, novi mercedes se pojavio u dvorištu bivše ministrice Žalac(sunce mamino), a ona je kćerka gospođe Ivanković, koja je također vezana za HGK, ali nema nikakve(valjda) veze osim stranačke(HDZ) s gospon banjalučkim studentom osim porijeklom, gospođa mama je inače više bila privržena Kradanovoj strukturi i od tada drži funkciju predsjednice županijske gospodarske komore i gospon Đoly je našao shodno da gospođi treba pod povlaštenim uvjetima leasinga dati mečku na probu s ciljem konačnog otkupa, a koji je ova kao svaka dobra punica dala nezaposlenom zetu na korištenje, da se brže stigne javljati na zavod za zapošljavanje u slučaju nekog natječaja za uhljebe, čist da ga netko ne pretekne, jer je tu .ebena konkurencija,
za gospon Burilovića imam samo riječi pohvale, jer se ipak odlučio na ubrzani studij u RS na banjalučkom universitates, što samo dokazuje koliko smo mi kao zajednica dobili na kvaliteti, jer nije recimo završio u Tuzli, gdje vam za srednju školu treba taman toliko vremena dok pojedete burek da vam ispišu diplomu, a za fakultet ipak morate otići na ćevape, jer se suhi pečat, ipak malo duže suši, te moramo biti zahvalni što je izbjegao Doboj, gdje vam ispit izgleda ovako, profesor sakrije kemijsku olovku u jednu ruku iza leđa i pita da pogodite u kojoj je ruci, u slučaju pogrešnog odgovora, on ispruži praznu ruku i postavlja vam potpitanje, a u kojoj je ruci sada? tako da trebamo cijeniti banjalučki univesitates i tamošnju diplomu, što se vidi i prema našem gospodarstvu, kao napreduje uskoro ćemo stići bosansko i gospon Luka tu ima velike zasluge, jer će Sladorana koju je vodio duži niz godina uskoro poslovati kao Bijeljinska
Doklem će podravka?
kolega vi ste na dobrom putu što se tiče tih "fakulteta" no ipak da vas malkice usmjerim. nije isto završiti banjalučki državni fakultet jer je i tu nekakava konkurencija. tipa veličine treća kopija beogradskog ili zagrebačkog. neko znanje se ipak mora iskazati. ali... privatni fakulteti pod imenima apeiron, nubla ili gaudemus to je nešto neviđeno. dođeš, platiš, završiš. ako si dobre volje još im pokloniš butelju vina žnj klase. na to se mogu nadovezati široki brijeg ili prijedor. pa sad ako već imate mogućnost da vidite nostrifikacije da imate od čega krenuti.
Display MoreDisplay MoreHANFA hahahaha
ništa
samo mali ispravak, radi objektivnosti, da ne miješamo kruške i trule jabuke, novi mercedes se pojavio u dvorištu bivše ministrice Žalac(sunce mamino), a ona je kćerka gospođe Ivanković, koja je također vezana za HGK, ali nema nikakve(valjda) veze osim stranačke(HDZ) s gospon banjalučkim studentom osim porijeklom, gospođa mama je inače više bila privržena Kradanovoj strukturi i od tada drži funkciju predsjednice županijske gospodarske komore i gospon Đoly je našao shodno da gospođi treba pod povlaštenim uvjetima leasinga dati mečku na probu s ciljem konačnog otkupa, a koji je ova kao svaka dobra punica dala nezaposlenom zetu na korištenje, da se brže stigne javljati na zavod za zapošljavanje u slučaju nekog natječaja za uhljebe, čist da ga netko ne pretekne, jer je tu .ebena konkurencija,
za gospon Burilovića imam samo riječi pohvale, jer se ipak odlučio na ubrzani studij u RS na banjalučkom universitates, što samo dokazuje koliko smo mi kao zajednica dobili na kvaliteti, jer nije recimo završio u Tuzli, gdje vam za srednju školu treba taman toliko vremena dok pojedete burek da vam ispišu diplomu, a za fakultet ipak morate otići na ćevape, jer se suhi pečat, ipak malo duže suši, te moramo biti zahvalni što je izbjegao Doboj, gdje vam ispit izgleda ovako, profesor sakrije kemijsku olovku u jednu ruku iza leđa i pita da pogodite u kojoj je ruci, u slučaju pogrešnog odgovora, on ispruži praznu ruku i postavlja vam potpitanje, a u kojoj je ruci sada? tako da trebamo cijeniti banjalučki univesitates i tamošnju diplomu, što se vidi i prema našem gospodarstvu, kao napreduje uskoro ćemo stići bosansko i gospon Luka tu ima velike zasluge, jer će Sladorana koju je vodio duži niz godina uskoro poslovati kao Bijeljinska
Gospon Luka je neka vrst božanstva, kralj uhljeba , ukazuje se par puta godišnje narodu, jedino za razliku od kineskih careva polu bogova, njega smijete gledati
opet rastu jobless claims.
miriše na double dip
Display MoreDisplay MoreHANFA hahahaha
ništa
Neka ste se vi nama vratili , a fakultet ionako nikome nije pomogao da bude sposoban,
a koliko znam u privatnim firmama nije ni uvjet za posao, već samo i isključivo sposobnost i
radne navike. U državnim uhljebotvornim agencijama je naravno obratno, jer radne navike
nisu ni potrebne za te pozicije, pa sada tko što više voli, ili po naški tko ima bolju štelu
dragi moji forumaši prenesite BUJASU za burilovićaaaaaaaaaa
BURILOVIĆ bjeli kupe mercedes narovno NOVI
ZG 746-58
to je oznaka probne tablice
vozač od JOLIJA dovezao registrirao i osbno uručio buriloviću da se ovaj lopov ne kompromitira i zamara čekajući red
a ministrici žalac se ukazao CRNI MERCEDES E KLASE
VK -------
radi privatnosti
Nekako miriše na korekciju...
opet rastu jobless claims.
miriše na double dip
A burza opet ignorira....Biden na potezu
majke ti mile, nije valjda da ovi sa Index-a čitaju naš forum
nedavno je bila ovdje na temi rasprava, a evo sad i njihov članak (vjerojatno prepisan od negdje, po običaju)
https://www.index.hr/mobile/clanak.…mame&id=2246532
eto, ako nas Indeksaši čitaju, ja ulažem prigovor na naziv rubrike Index Mame i tražim preimenovanje u Index Roditelji
kategorički NE, moraju ostati mame! vidiš da u zadnjem pasusu piše da je KIyosaki NAPISALA!! dakle...
majke ti mile, nije valjda da ovi sa Index-a čitaju naš forum
nedavno je bila ovdje na temi rasprava, a evo sad i njihov članak (vjerojatno prepisan od negdje, po običaju)
https://www.index.hr/mobile/clanak.…mame&id=2246532
eto, ako nas Indeksaši čitaju, ja ulažem prigovor na naziv rubrike Index Mame i tražim preimenovanje u Index Roditelji
Ovo pod 10 ih svakako treba naučiti....."štednja nije sve, treba ih podučiti o dionicama".......tako čemo bit sigurni da čemo jednog dana imat kome na burzi prodat svoje eventualno loše investicije.....haha....😀
Display Moredragi moji forumaši prenesite BUJASU za burilovićaaaaaaaaaa
BURILOVIĆ bjeli kupe mercedes narovno NOVI
ZG 746-58
to je oznaka probne tablice
vozač od JOLIJA dovezao registrirao i osbno uručio buriloviću da se ovaj lopov ne kompromitira i zamara čekajući red
a ministrici žalac se ukazao CRNI MERCEDES E KLASE
VK -------
radi privatnosti
ajoj, pa to je onda baš nešto novo, valjda je uzeo covid naknadu,
da je stavio vake tablice
ne bi ga nitko zamijetio