Prodaješ stare fore..edukacija i slično...neće ići...a nisi ni lektiru čitao u osnovnoj školi..
kolega, ako niste prespavali prošlu godinu, a niste, jer ste povoljno nadokupljivali IGH što je tada bio odličan potez, valjda ste i sami mogli primijetiti da je katalizator za rast cijene bio agresivan prodavač (nekad i množina) i/ili promjena poslovanja firme na bolje (ATPL, DLKV, IGH, OPTE, TPNG).
dionice koje sam u grafovima naveo se još uvijek trže po realnim evaluacijskim metrikama EV/EBITDA < 10.
znači, od ovoga što sam nacrtao mogu profitirati i trejderi i dugoročni, ovisi kako tko gleda.
svaki pravi value investor uz fundamente gleda i tehničku analizu da podcijenjenu firmu kupi na što nižoj cijeni tako da mu ulaganje guraju i trejderi i fundamenti kako se poslovanje firme popravlja.
pošto ste i sami takvu taktiku primjenjivali, uopće ne razumijem Vaš problem samnom.
na firmama koje su nacrtane imamo:
ATPL (porast vozarina, porast profitabilnost i jako pozitivan sentiment općenito, ekipa na temi se ne gasi)
TPNG (čvrsta bilanca, mogući oil contango zbog ponovnih lockdowna i jako pozitivnu ovu godinu + agresivnog prodavača kojeg je tržište apsorbiralo).
OPTE (mislim da nema forumaša koji je ne drži ili ne trejda + izgledno preuzimanje)
HT (zašto ne kupiti u korekciji firmu koja po trenutnoj situaciji isplaćuje dividendu od skoro 5%?).
ekipa na temama navedenih dionica je do u tančine analizirala fundamente, a ja sam samo nacrtao tako da se i trejderi mogu igrati ako hoće.
a naravno da ako dođe sveopća korekcija (koja je izgledna, al ne dok FED ne sroka kamate na 30-godišnju obveznicu) da sve ovo pada u vodu.
zato trejd i je priča zdrpi i briši.
ljudi su tražili grafove, ja nacrtao.
tko s time ima problem, neka ignorira i vozi svoj film i sve 5.