https://www.liberal.hr/maske-maske-za…ska-svedska-284
Evo još malo zanimljivosti u corona svijetu
https://www.liberal.hr/maske-maske-za…ska-svedska-284
Evo još malo zanimljivosti u corona svijetu
Ovo je jedan od primjera modernog novinarstva u 21. stoljeću i totalnog neznanja osnova služenja internetom i znanja koje je dostupno svima, te načina kako se širi panika netočnim objavama:
Objavljeno danas na PD
Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. rujan 2020. u 10:20
Komentar: Sram vas bilo!
Ovdje se u članku piše o jednoj od 13 provincija Kanade. Točno je da da cijela provincija ima više od 8 M stanovnika na površini od 1.542.056 km2. Provincija se zove Qubec, druga po veličini u Kanadi, (Za info: površina HR 55.594 km2) a glavni grad je Qubec City koji ima oko 531 T stanovnika.
ps
Qubec City je predivan mali grad vrijedan posjete pogotovo u rujnu i listopadu.
Kolega Krokodil, nisam sigurna da je tu uopce puno bitan virus koji ima manju smrtnost od sezonske gripe
Mozda neki graf koji bi potvrdio tu tvrdnju ?
A do kraja godine bi mogao zasjest na 1 mjesto
Kolega Krokodil, nisam sigurna da je tu uopce puno bitan virus koji ima manju smrtnost od sezonske gripe
Mozda neki graf koji bi potvrdio tu tvrdnju ?
A do kraja godine bi mogao zasjest na 1 mjesto
Kolega ne volim raspravljati sa korona vjernicima jer je to besmisleno
Samo panicarite. Dotle cu ja lijepo zaraditi na padu na burzi
Pa evo vam, dr Capak iz naseg stozera kaze da je u Hrvatskoj Covidom bilo zarazeno 400000 ljudi. Stavite to u jednu vrlo jednostavnu formulu sa brojem umrlih i dobiti cete broj 0.06. Smrtnost od gripe je 0.1 posto. Naravno moguce da je dr Capak u krivu.
Kakav graf zelite? Da vam nacrtam integral ili sto?
pustimo mi capaka. covid ce do kraja godine bit no1 po smrtnosti i sto god vi tu mislili tu cinjenicu necete moc samo tako ignorirati.
znam da je cjepinski nekom drag al ne kse drzi onog sto zna(pjevanja) i ne lupeta o cemu blage veze nema. mozemo na prste jedne ruke nabrojat epidemioloske strucnjake koji se slazu s vama i na tisuce koji se slazu s ovim grafom gore pa je stvarno bespredmetno raspravljat o teorijama zavjere svetskih lidera koji eto namaju pametnijeg posla nego nas sve cjepit i zakljucat u kuce...
kolko se sjecam ovdje su NEU banali jer ne potkrepljuje svoje grafove s nekim suvislim objasnjenjem koji neje tipa "majke mi". pa molim da se istog pridrzavate i za ostale tvrdnje.
i slazem se da je smrtnost kod nas mala al i za to ima objansjenje. vi zaboravljate da se ipak vecina drzi mjera... da se ne pridrzavaju gdje bi bili danas? da se mozes prosetak po starackom domu da se ukine samoizolacija da se u bolnicu ulazi kao i prije: znaci sve te mjere se ne provode sa obicnom gripom a sa covidom se provode. Znaci bez tih mjera bi bili gdje? na par tisuca mrtvih ili vise...
al da skratimo raspravu jer ovo nije tema covid nego trgovanje...
Sve i da covid zasjedne na prvo mjesto ove godine, di su nam panike zbog tuberkuloze, hepatitis abecede, upale pluća ili malarije.
Mislim, nije u redu da jedna bolest/zaraza bude pod svjetlima reflektora, a druge da su iza pozornice, to nije pošteno.
Nazalost ne bas vesele vijesti nam stizu iz Izraela. Je da su visoko sa stopom zarazenih - cca. 22k/1M osoba - no ta brojka je slicna Americkoj. Sa brojkom umrlih na 1M stanovnika su nekoliko puta manji.
Na drugu stranu, DAX je pozelenio. Ko bi ga znao..
Sve i da covid zasjedne na prvo mjesto ove godine, di su nam panike zbog tuberkuloze, hepatitis abecede, upale pluća ili malarije.
Mislim, nije u redu da jedna bolest/zaraza bude pod svjetlima reflektora, a druge da su iza pozornice, to nije pošteno.
Da nadopunim:
- nemogućnost odlaska na kemoterapiju za ljude oboljele od karcinoma,
- povećanu depresiju,
- povećano nasilje u obitelji,
- broj samoubojstava, o kojem se apsolutno ne priča,
- povećana ovisnost o drogama i alkoholu itd...
Nazalost ne bas vesele vijesti nam stizu iz Izraela. Je da su visoko sa stopom zarazenih - cca. 22k/1M osoba - no ta brojka je slicna Americkoj. Sa brojkom umrlih na 1M stanovnika su nekoliko puta manji.
Kolega imam prijatelje u izraelu. Broj tesko bolesnih i onih na respiratoru odgovara onome i od prijasnjih godina, da i prije je bilo upala pluca i ljudi na respiratoru.
Imaju puno zarazenih jer puno testiraju. Vecina bez simptoma.
Kolega Emil, meni je Neo drag i ja ga nisam sigurno izbacila.
Ja niti ne pogadjam targete gdje ce biti neka dionica.
Sa Cetinskim svjetonazorski nemam nikakve veze. Ja se bavim matematikom ne pjevanjem.
Display MoreSve i da covid zasjedne na prvo mjesto ove godine, di su nam panike zbog tuberkuloze, hepatitis abecede, upale pluća ili malarije.
Da nadopunim:
- nemogućnost odlaska na kemoterapiju za ljude oboljele od karcinoma,
- povećanu depresiju,
- povećano nasilje u obitelji,
- broj samoubojstava, o kojem se apsolutno ne priča,
- povećana ovisnost o drogama i alkoholu itd...
Da bas cujem pred konzumom da se prica da su jako frustriranio jer eto moraju stavit masku da kupe pivkana pa sad razmisljaju da izvrse samoubojstvo ... ili da se navuku na iglu mada kroz iglu ce dobit i mikrochip...:) pa su u dilemi u kojoj je i cjepinski
Kolega imam prijatelje u izraelu. Broj tesko bolesnih i onih na respiratoru odgovara onome i od prijasnjih godina, da i prije je bilo upala pluca i ljudi na respiratoru.
Onda je ogromno pitanje zasto opet odlucuju ubijati ekonomiju. Uglavnom smo se svi slozili da nece biti novih potpunih zatvaranja. Oni se ipak odlucuju za turu nanovo.
A visoko su industrijalizirana nacija.
Onda je ogromno pitanje zasto opet odlucuju ubijati ekonomiju. Uglavnom smo se svi slozili da nece biti novih potpunih zatvaranja. Oni se ipak odlucuju za turu nanovo.
A visoko su industrijalizirana nacija.
Pitanje od milijun dolara. Zašto je to itko radio. Ne umisljam si da sve razumijem i znam kuda to ide.
Meni je jasno da je to netko radio proljetos kada se ništa nije znalo i kada su svi bili preplašeni.
Sad nema baš nikakvog smisla
Meni je jasno da je to netko radio proljetos kada se ništa nije znalo i kada su svi bili preplašeni.
to je relativno...ovu pandemiju je ekonomski i svakako drugo nužno nekako suzbiti i zaključavanje nema smisla ako se populacija drži alternativnih epidemioloških mjera ali ako ne, što onda ...
potpuno se slazem s ovim.
u 3 mjesecu nitko nista nije znao o virusu i da su imali danasnja saznanja sigurno bi se drugacije postupilo i nebi se sve zakljucalo.
Sva sreca (ako se to srecom moze nazvat nakon toliko mrtvih) pa eto covid nije smrtonosan kao SARS MERS, al to tada nitko nije znao.
Preksocio sam post o TBC. pa kolko sam upoznat ako imas TBC imas zabranu kretanja i sigurno te lijecnik nece pustit da bauljas trgovackim centrom i siris zarazu jer TBC je kao i covid vrlo zarazna bolest od koje se umire.
Display Moreduplo lošije od kojih i čijih očekivanja? gledali su se podatci s eVisitora o noćenjima na oko 50% za kolovoz i dio srpnja
odmah su neki dobronamjerno upozoravali da je ta slika iskrivljena, jer zbog epidemije su vlasnici apartmana morali prijavljivati sve, nedajbože da se netko razboli pa mora prijaviti gdje je odsjeo
osobno sam očekivao 35-40% za hotele, kod Valamara bliže gornjoj granici
ali ranije zatvaranje očito je učinilo svoje
više me zabrinjava što očekuju, kako kažu, normalizaciju u godinama 2022.-2023.
i to možete komotno otpisati ako se ne podijeli cjepivo
dakle, da vidimo kako gospoda upravljaju troškovima, dok se trošilo - trošilo
to je sad najvažnije
A ti si epidemiolog ili farmakolog pa znaš kad će biti cjepivo? Znaci svi su ludi koji pričaju o cjepivu najkasnije sredinom sljedeće godine.... trebali su se tebi obratiti za misljenje.
Display MoreDisplay Moreduplo lošije od kojih i čijih očekivanja? gledali su se podatci s eVisitora o noćenjima na oko 50% za kolovoz i dio srpnja
odmah su neki dobronamjerno upozoravali da je ta slika iskrivljena, jer zbog epidemije su vlasnici apartmana morali prijavljivati sve, nedajbože da se netko razboli pa mora prijaviti gdje je odsjeo
osobno sam očekivao 35-40% za hotele, kod Valamara bliže gornjoj granici
ali ranije zatvaranje očito je učinilo svoje
više me zabrinjava što očekuju, kako kažu, normalizaciju u godinama 2022.-2023.
i to možete komotno otpisati ako se ne podijeli cjepivo
dakle, da vidimo kako gospoda upravljaju troškovima, dok se trošilo - trošilo
to je sad najvažnije
A ti si epidemiolog ili farmakolog pa znaš kad će biti cjepivo? Znaci svi su ludi koji pričaju o cjepivu najkasnije sredinom sljedeće godine.... trebali su se tebi obratiti za misljenje.
nisam epidemiolog, naravno, oni ni nisu mjerodavni za cjepivo
ali ako si gledao Radmana kaže da (doduše 40 puta sporije od virusa AIDS-a, ali je još uvijek je to brzo) virus korone mutira dovoljno brzo i da je MOGUĆE da se za njega neće nikad naći lijek
kao uostalom niti za SARS ili MERS, oni su se prirodno povukli i 'miruju'
ako ne vjeruješ ili ne znaš, istraži
ili pitaj Trumpa, on ti sve zna i po njemu je tu u listopadu par milijuna doza spremno
SARS je nestao jer je ubijao svoje domaćine. Sam si je jamu iskopao. Što je virus ubojitiji prije će sam istrijebiti svoje domaćine
---
https://m.investing.com/news/coronavir…vaccine-2305415
Čini se pak da će cjepivo biti pušteno u primjenu prije nego očekujemo, intervencijom.
To će vjerojatno odlučiti o ishodu izbora, a na burzama onda business as usual
Svi spašeni.
cjepivo prije 3.11. kad su izbori?
dajte najte... pa ne slušate valjda tog skvarcanog lunatika
s obzirom da ovdje većina misli (ili ZNA) da Bill igru vodi oko cjepiva onda je bolje ovo: The end of the epidemic probably 2022
inače, gore nisam naglasio da za SARS i MERS to što nije pronađeno cjepivo, ne znači da ga nisu probali ipak napraviti
nuspojave su bile znatne i tako to biva kad se pokušava u kratkom roku doći do rezultata
predlažem da ovo cjepivo, koje on misli ponuditi prije Election day sam i proba