https://www.marketwatch.com/story/a-tale-t…9?mod=home-page
Fairytale, tako čovjek kaže
https://www.marketwatch.com/story/a-tale-t…9?mod=home-page
Fairytale, tako čovjek kaže
pa nije problem, za nas, što su amerićanski indexi visoko, već što će se naši hladiti sa njihovima.
Možda će Crobex prkositi zakonima fizike i pasti ispod apsolutne nule.
kada nađem zagovornika / zagovornicu medvjeda, odem u lov na zagovornika / zagovornicu bikova, usporedim, minimum dvojicu.
mislim da je to minimum angažmana koji treba uložiti bilo koji investitor.
a i sami zagovornici/zagovornice su samo ljudi koji su upravo prodali/kupili nešto.
pročitajte malo o portfeljima domaćih analitičara, odite na osamu i duboko promislite o svemu..... Reiki glazba, mirisni štapići i slično tada su najbolji prijatelji ulaganja
na mnogim dionicama nikako ne ide po bidu......da probamo po asku?......ipak smo preskočili rast amera na ath pa možda preskočimo i neku eventualnu mini korekciju tamo ako je uopče i bude ovih dana........
na mnogim dionicama nikako ne ide po bidu......da probamo po asku?......ipak smo preskočili rast amera na ath pa možda preskočimo i neku eventualnu mini korekciju tamo ako je uopče i bude ovih dana........
bome se DAXeri ubrzano bliže crvenoj 2ici, crobi se dobro i drži, za sada
Nagledali smo se mi padova, pa nam je to već normalno stanje.
Tko uopće više kupuje dionice u Hrvatskoj(osim nas par ovdje),
e to je ono što mene zanima, a Short (legalan) navodno ne postoji.
ZSE Equity Index | 1,589.93 | -0.24% | -0.90% | -0.14% | +0.55% | -21.33% | -15.25% | -16.36% |
P.S. Kvalitetne nekretnine na vrhunskim lokacijama su pravo ulaganje,
a ovo je kocka i veća je vjerojatnost da ćeš zaraditi u Admiral Casinu (NE )
nego na ovom bijednom berzanu
Tko uopće više kupuje dionice u Hrvatskoj, e
to je ono što mene zanima, a Short ...
- ja sam jučer kupila jednu dionicu, ne reklamiram ju, P/E 6, mislim da je to povoljno.
- jednog lijepog dana ako ju ne delistiraju ću je vama prodavati po puno većoj cijeni, a do tada ću uživati u dividendama.
- a Short.
- ja se bavim i tim sportom, o čemu se tu radi možda zna 0.00001% stanovnika ove male zemlje.
- gospon BudFox nemojte misliti da je to lako, i na tom šortu se gube novci.
- pogledajte temu Best Buy nedavno sam vam preporučila šort zlata.
- ja sam tu zaradila neke novce, nemam hrabrosti za više, a moglo se na padu u dva dana zaraditi milijune.
- ja sam jučer kupila jednu dionicu, ne reklamiram ju, P/E 6, mislim da je to povoljno.
- jednog lijepog dana ako ju ne delistiraju ću je vama prodavati po puno većoj cijeni, a do tada ću uživati u dividendama.
MDKA?
MDKA?
P/E MDKA je 6,96
Kolegice Ivana ako tako nastavite kupovati Mediku, neće ostati
ništa dionica za nas ostale, a vi ćete završiti u top10 kao na VLEN.
P.S. Valjda ste mislili doslovno 1 (slovima jednu) dionicu Medike
P.P.S. Čudo kako nitko od trejdera i grafičara ne druka na pad Medike
kao na svim ostalim dionicama, pa pretpostavljam da nemaju 15 - 16 000 kn
za jednu dionicu koliko otprilike košta
Zasto bi short bio ilegalan? Samo je pitanje tko bi vam posudio papire.
https://www.hanfa.hr/trziste-kapitala/kratka-prodaja/
https://zse.hr/userdocsimages…0procisc.HR.pdf
Poglavlje 5.6
Display MoreMDKA?
P/E MDKA je 6,96
Kolega nije da nemam, ali nemam obicaj kupovati 1(jednu) dionicu😂
P.S. meni kolegica nece skuplje prodavati 😅
Display MoreDisplay MoreP/E MDKA je 6,96
Kolega nije da nemam, ali nemam obicaj kupovati 1(jednu) dionicu😂
Kolegice, nisam mislio konkretno na vas, ali ako se osjecate prozvanima, onda valjda imate putra na glavi .
Najbolje vam je kupovati jednu dionicu za visoku cijenu i to automatski diskvalificira 95% banana trejdera, šibicara i drukera i takve dionice su po mom iskustvu najbolje. Osim ako firma propadne kao Jamnica onda za 1 dionicu izgubite dobar auto više srednje klase kako kolegica Ivana voli pisati.
Kolegicu Ivanu7 pratim na poslovnom forumu od tamo negdje 2007., kada je na temi ATPL pisala da nema pojma nista o brodovima, ali da voli kupiti dionicu jeftinije i prodati skuplje. BDW cijena dionice ATPL je tada bila 1500 - 2000 kn i dijelili su dividendu, ali otom potom.
Uglavnom, da ne duljim, zelim reci da jos puno žganaca moramo i vi i ja pojesti da bi bili na nivou kolegice Ivane7.
Display MoreKolega nije da nemam, ali nemam obicaj kupovati 1(jednu) dionicu😂
Kolegice, nisam mislio konkretno na vas, ali ako se osjecate prozvanima, onda valjda imate putra na glavi .
Najbolje vam je kupovati jednu dionicu za visoku cijenu i to automatski diskvalificira 95% banana trejdera, šibicara i drukera i takve dionice su po mom iskustvu najbolje. Osim ako firma propadne kao Jamnica onda za 1 dionicu izgubite dobar auto više srednje klase kako kolegica Ivana voli pisati.
Kolegicu Ivanu7 pratim na poslovnom forumu od tamo negdje 2007, kada je na ATPL pisala da nema pojma nista o brodovima, ali voli kupiti dionicu jeftinije i prodati skuplje. BDW cijena dionice ATPL je tada bila 1500 - 2000 kn i dijelili su dividendu.
Uglavnom, da ne duljim, jos puno žganaca moramo i vi i ja pojesti da bi bili na nivou kolegice Ivane7.
BudFox,
Znam da puno zganaca moram jesti da se popnem do nje, ali valjda cu imati vise uspjeha🤔
Ne znam, ne kupujem tako skupe dionice. Valjda sam sibicar, burek trejder itd😂
Ali ovi "veliki" su kod nas nasanjkani dobro.
Sami ste rekli Vlen sa 20 na 3.3, atpl sa 3000 na 220 danasnjih itd.
Display MoreKolegice, nisam mislio konkretno na vas, ali ako se osjecate prozvanima, onda valjda imate putra na glavi .
Kolegicu Ivanu7 pratim na poslovnom forumu od tamo negdje 2007, kada je na ATPL pisala da nema pojma nista o brodovima, ali voli kupiti dionicu jeftinije i prodati skuplje. BDW cijena dionice ATPL je tada bila 1500 - 2000 kn i dijelili su dividendu.
Uglavnom, da ne duljim, jos puno žganaca moramo i vi i ja pojesti da bi bili na nivou kolegice Ivane7.
BudFox,
Znam da puno zganaca moram jesti da se popnem do nje, ali valjda cu imati vise uspjeha🤔
Ne znam, ne kupujem tako skupe dionice. Valjda sam sibicar, burek trejder itd😂
Ali ovi "veliki" su kod nas nasanjkani dobro.
Sami ste rekli Vlen sa 20 na 3.3, atpl sa 3000 na 220 danasnjih itd.
Napisao sam post u temi Corona, pa ga pročitajte
Vi mi, po svemu sudeći (ne samo po izgledu ), spadate u
ovu drugu skupinu koja žali za Zrćem ove godine
P.S. Znate da ste mi simpa, pa vas volim zezati
Predrasude kolega. Introvertirani programer.
Mene najvise od dionice odvlaci nelikvidnost. Volim trejdati na narodnima:igh, dlkv, atpl, rivp...
Jedina voljena nelikvidna je tpng.
Mene najvise od dionice odvlaci nelikvidnost. Volim trejdati na narodnima:igh, dlkv, atpl, rivp...
TPNG je dobra firma (spinoff od Tankerske plovidbe kako kaže kolega naim, treba ga slušati, čovjek zna znanje, bez obzira što je ponekad neugodan) sa lošim vlasnikom, te je vlasnik i neugodna iskustva malih dioničara TNPL, ono što koči dionicu TPNG da bude likvidnija. Sve drugo je ok što se tiče te firme, te je povoljna kupnja opet na vidiku.
https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…dionicara-41868
https://www.poslovni.hr/domace/mali-di…ankerske-313593
https://www.poslovni.hr/burze/cime-je-…ionicare-313010
kolegice, dajte napravite (Vi ili neki Vaši kolege) neki Robinhood ili nešto slično za ZSE.
trebamo milenijcima i ovim mlađima ovo spustiti na mobitele.
moglo bi to biti hit ove zime kad se svi pozatvaraju kod kuće.
dosta dionica je i već sada jeftino, a ako bude korekcije, bit će još jeftinije, pa da mlađi mogu i trejdati i investirati, što god hoće.
vidimo da ova priča starijima ionako nije napeta, jer su se već mnogo puta opekli, a i sami znate da kad stariji nešto govore protiv toga, onda mlađi još više grizu.
iskreno, napravio bi ja tako nešto da se išta razumijem u tu struku.
ovako mogu samo nabaciti ideju, pa da netko tko zna zaradi.
Display MorePredrasude kolega. Introvertirani programer.
kolegice, dajte napravite (Vi ili neki Vaši kolege) neki Robinhood ili nešto slično za ZSE.
trebamo milenijcima i ovim mlađima ovo spustiti na mobitele.
moglo bi to biti hit ove zime kad se svi pozatvaraju kod kuće.
dosta dionica je i već sada jeftino, a ako bude korekcije, bit će još jeftinije, pa da mlađi mogu i trejdati i investirati, što god hoće.
vidimo da ova priča starijima ionako nije napeta, jer su se već mnogo puta opekli, a i sami znate da kad stariji nešto govore protiv toga, onda mlađi još više grizu.
iskreno, napravio bi ja tako nešto da se išta razumijem u tu struku.
ovako mogu samo nabaciti ideju, pa da netko tko zna zaradi.
U planu je kolega.
U planu je kolega.
bravo!
svak na svoj način treba dati neki doprinos da se naše tržište kapitala ojača i učini transparentnijim u kojoj god mjeri je to moguće.
kad već vidimo da fondove nije briga za naše mirovine, trebamo uzeti stvari u svoje ruke.
bilo kakva i bilo čija inicijativa je dobrodošla.
Kod nas se trgovati na burzi moze jedino posredstvom brokera. Nismo mi bas USA. U pravo se ja ne razumijem bas.
https://zse.hr/default.aspx?id=33481
O tome kako popularizirati ZSE dosta razmisljam. Otvaranjem nekih sajtova ili slicno.
Uvrstiti ZSE na ponudu Revoluta...
Al opet, i ovo stanje na burzi mi savršeno odgovara, dobre firme sa P/E ispod 10...