https://www.teletrader.com/kodak-surges-5…etails/52812731
ovako nešto je kod nas zadnji put viđeno samo lani na Optimi
Koji je ovo vec put da trump objavom na necemu izazove stampedo, ali pazi kodak kad sam procitao nisam odma skuzio koja je poanta, a ovi zapravo cili biznis model promijenili
Koji je ovo vec put da trump objavom na necemu izazove stampedo, ali pazi kodak kad sam procitao nisam odma skuzio koja je poanta, a ovi zapravo cili biznis model promijenili
a čujete, možda i naš guru od Varteksa napravi novi Berkshire Hathaway
Pa da nis mi jasno, reko oce slikat virus il sta
Pa da nis mi jasno, reko oce slikat virus il sta
bolje rečeno, sad se virus može slikat.
kad ga Kodak dohvati, gotov je
u članku se navodi iznos od 150 milijuna europski novaca.
za 100% dionica, to je 188kn po dionici.
za andabakov udio od nekih 70%, to je 270 kn po dionici
....ajd`mi molim te izracunaj koliko bi to bila po dionici za LCDS-ov udio......kad si tako dobar s brojkama......:)
bome, zanimljiv dan danas na burzi napokon
bome, zanimljiv dan danas na burzi napokon
promet nije impresivan, ali se pokazalo da nam je većina izdanja dobro podcijenjena, možda zbog korone, a možda je i neka druga bolest, neka kombinacija Parkinsa i Alzhaimera, jedni drhtavo prodali, a drugi zaboravili kupiti dok je bilo vrijeme
Sve dionice koje imam nikuda ili u padu!
Ove koje rastu kupujem po malo!
Sve dionice koje imam nikuda ili u padu!
Ove koje rastu kupujem po malo!
ja se ne bih htio hvaliti, ali nemam niti jednu koja nije prikazala dobro, solidno ili odlično izvješće, neke se nalaze u samom vrhu prema rezultatima, dugo ih biram i ništa ne diram, još ako se IGHaj pokaže solidan, zaključavam portfelj
Ne zelim kvarit zabavu, ali sljedeci tjedan, kad se spuste zastori (zavrse objave izvjesca) mozemo ocekivat jace crvenilo...vani tonu ko kamen...
Ne zelim kvarit zabavu, ali sljedeci tjedan, kad se spuste zastori (zavrse objave izvjesca) mozemo ocekivat jace crvenilo...vani tonu ko kamen...
nadam se da ste čuli za kamen plovučac, to je naša šansa
nadam se da ste čuli za kamen plovučac, to je naša šansa
U USA ništa novo, malo korekcije prije novog rasta i ATH.
Kod nas naprotiv korekcija i korekcija koja traje i traje....pravi bear market...
U USA ništa novo, malo korekcije prije novog rasta i ATH.
Kod nas naprotiv korekcija i korekcija koja traje i traje....pravi bear market...
pa kad pogledate i Europu, mi smo još i dobri.
Od svih gluparija koje se svakodnevno objavljuju po portalima i u medijima, ovaj me je članak baš zaintirgirao jučer, pogotovo što o tome piše Novi list koji se inače baš ne trga za takvim temama:
https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/miris-recesije/
"Suradnik sveučilišta Yale, Stephen Roach, u lipnju je prognozirao da će dolar u sljedećih godinu-dvije devalvirati za 35 posto prema košari ostalih svjetskih valuta."
Objavio sam link i na temi ATPL, ali Fata je Fata, a dva put je dva put !
Nemam dolare niti bilo koje ulaganje vezano za dolare, ali oni koji imaju neka se zamisle.
Evo baš sam usporedio srednji tečaj HNB-a za 01.07. i 31.07.2020.:
6,748704 prema 6,375514,
Čisti gubitak na 1.000,00 $ je 373,19kn za mjesec dana, a ako se obistini ovo iz članka, mogao bi koštati 4.38 kn za godinu-dvije.
Display MoreOd svih gluparija koje se svakodnevno objavljuju po portalima i u medijima, ovaj me je članak baš zaintirgirao jučer, pogotovo što o tome piše Novi list koji se inače baš ne trga za takvim temama:
https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/miris-recesije/
"Suradnik sveučilišta Yale, Stephen Roach, u lipnju je prognozirao da će dolar u sljedećih godinu-dvije devalvirati za 35 posto prema košari ostalih svjetskih valuta."
Objavio sam link i na temi ATPL, ali Fata je Fata, a dva put je dva put !
Nemam dolare niti bilo koje ulaganje vezano za dolare, ali oni koji imaju neka se zamisle.
Evo baš sam usporedio srednji tečaj HNB-a za 01.07. i 31.07.2020.
6,748704 prema 6,375514
Čisti gubitak na 1000,00 $ je 373,19kn.
pa baš zato Vam i raste zlato.
postoji samo dvojba hoće li ostale jače valute (Euro, Jen, itd.) pasti više od dolara ili ipak neće.
sad kad kuna u ovom cirkusu ispadne safe haven
pa baš zato Vam i raste zlato.
postoji samo dvojba hoće li ostale jače valute (Euro, Jen, itd.) pasti više od dolara ili ipak neće.
sad kad kuna u ovom cirkusu ispadne safe haven
Nisi pročitao članak.
Problem je u dolaru, tiskanju dolara, deficitu i politici SAD-a, a ne u drugim valutama.
Zlato će kako god okreneš rasti s obzirom da koroni nema kraja.
Nisi pročitao članak.
Problem je u dolaru, tiskanju dolara, deficitu i politici SAD-a, a ne u drugim valutama.
Zlato će kako god okreneš rasti s obzirom da koroni nema kraja.
kolega, svi tiskaju.
Japan Vam tiska već skoro 20 godina, Europa 10, itd.
problem SAD je što je glavni svjetski uvoznik i jaki dolar im je dosad išao u prilog, jer su za manje mogli uvesti više + što je dolar globalna svjetska valuta, a uskraćivanje dolarskog valutnog swapa nekoj zemlji, doslovce može uništiti njenu vanjskotrgovinsku razmjenu.
to Vam može dovesti do odbacivanja dolara i vezivanja robne razmjene uz neku novu svjetsku valutu.
Japan je najveći svjetski izvoznik (uz Kinu) pa njima tiskanje pomaže da više svoje robe plasiraju vani.
inače, sam pad dolara znači da će izvoznici moći tamo manje izvesti.
zato Trump i inzistira da se kompanije vrate u SAD.
cijela priča je malo kompliciranija za jedan površni novinski članak, al bolje da se piše nego da se ne piše.
....ajd`mi molim te izracunaj koliko bi to bila po dionici za LCDS-ov udio......kad si tako dobar s brojkama......:)
Ako uzmemo 188 kn po dionici onda LCDS-ov udio vrijedi 251.526.960,00 kn ( dvjesto pedeset miliona) ?!!?? ako sam dobro izračunao.
Što po jednoj dionici LCDS-a daje iznos od 85 kn po dionici ???!!!! ako sam dobro izračunao?
Ja prodajem nešto sitno LCDS-a na HITA-OTC-u po 30 kn i nitko neće da kupi ( zadnjih par tjedana je protrgovana neka sitna količina LCDS-a po 20 kn.