havi pitaš što s lovom? od nekretnina imam kuću u kojoj živim, jednu za adaptaciju sa imanjem koje zadovoljava potrebe familije za voćem i povrćem uključujući rakiju i vino i stan od 2007 u kojem več 11 g imam iste stanare. cijene nekretnina od početka g ozbiljno padaju (pravi pad tek očekujem), a o automobilima da ne govorimo. financijski (uključujući ovaj pad na zse) bolje prolazim da kupim nešto sada ili u jeku krize koju svi očekuju nego li početkom godine. razmišljam o stanu u rijeci ili app negdje na sj jadranu. najbolja inv po meni sada je poljoprivredno zemljište. čhv (3,6 m2) kvalitetnije solidne zemlje ima već po 3-4 eura, a m2 kamena na jadranu stoji min 50, 100 i više. mislim da će jesti ljudi uvijek morati. ali tu postoje ogromni problemi oko imovinsko pravnih odnosa. sakupljati i raščiščavati manje čestice u nešto ozbiljnjije površine iziskuje mnogo troškova i vremena. nešto veće je gotovo nemoguće kupiti jer ih niti nema čistih papira.
sa ovim da treba lupiti u 2-3 papira veću lovu kada ih prepoznaš, a ne mrviti u nekakav siguran portfelj je potpuno točno. i uvijek imati barem 70-80 kila slobodnih i spremnih za neku iznenadnu priliku ili kakav burek. nažalost, investiranje kakvo bi trebalo biti više ne postoji na zse, odlične divke prošlih g presahnule. tako da....
eto, negdje u tom pravcu je moje razmišljanje.