Oni su rekli da će nas pravovremeno obavijestiti. Ja da nisam pratio forum ne bi bio pravovremeno obaviješten . I šta sad?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ingra, ulpl, adpl, atlanska... ima li tu išta drugo vrijedno pažnje?
Span?
Ha , VLEN , top pik
-
Dobro, nadam se da VLEN baš i nije u kategoriji mkjeg crnjaka, ali nisam se ničemu niti nikome htio narugati. Uglavnom, i dalje ja po svojem, jasno je da se morao desiti ovaj pad, samo je frka ako vani počne rast, šta nas tek onda čeka? Jedina utjeha, a istovrrmeno i sumnjičavost, zašto je ERO stao da daljnjim padom?
-
Po neto plaćama u (ppp) pretekli smo sve nove EU članice (uključujući Sloveniju), također pretekli smo i Grčku, Portugal, Italiju i pazite sada pušemo za vratom jednoj Finskoj
-
nesto s tom kartom ne valja.
neto placa u HR za 3 kvartal je 1349 eura u sloveniji 1505 a osjet ugode (kako bi to vakula rekao) je kao da smo u srbiji. pogotovo kad slusamo vladajuce kad pricaju da nam je super.
-
neto placa u HR za 3 kvartal je 1349 eura u sloveniji 1505
Emile ppp, paritet kupovne moći. Kod nas sa našom netom plaćom možeš kupiti više roba i usluga, nego u Sloveniji.
-
Emile ppp, paritet kupovne moći. Kod nas sa našom netom plaćom možeš kupiti više roba i usluga, nego u Sloveniji.
U kojem to svemiru Juniuse? Što je to kod nas jeftinije od Slovenije? Hrana? Nije! Nekretnine? Ne! Automobili? Ne!
Možda zbog subvencija na električnu energiju i plin? ali meni osobno je to zanemariv iznos mjesečnih troškova...mi smo eksplodirali po rastu svih vrsta cijena, plaće nisu ni blizu pratile taj rast. Bitno da smo uvezli 400.000 jeftine radne snage da pojedinci mogu razliku trpati u džep.
Ah ta statistika, i ne znamo koliko nam je dobro 🤣
-
to je istina samo u tom clanku . kad odes u ducan shvatis da autor tog clanka nikad nije bio u ducanu.
usporedba cijena u hr i slo govori da je sve jeftinije u slo. pa ne znam sto bi to tocno hrvat morao kupovat a da moze kupit vise od slovenca koji ima vecu placu.(osim dijamanata i rolexa )
Proizvod/Usuga Hrvatska (EUR) Slovenija (EUR) Mlijeko (1 l) 0,90 0,80 Kruh (500 g) 0,90 0,80 Jaja (12 kom) 2,50 2,20 Piletina (1 kg) 6,00 5,50 Restoran (jedan ručak) 10,00 9,00 Friziranje (žene) 25,00 20,00 Proizvod/Usuga Hrvatska (EUR) Slovenija (EUR) Cijena plina (1 m³) 0,65 - 0,75 0,55 - 0,70 Cijena struje (1 kWh) 0,15 - 0,20 0,12 - 0,15 Cijena komunalija (mjesečno) 80 - 100 70 - 90 Dječje pelene (pakiranje 30 kom) 6,00 - 8,00 5,00 - 7,00 Benzin (1 l) 1,50 1,50 Dizel (1 l) 1,50 1,40 Gradski prijevoz (jedna karta) 1,33 1,20 -
Piletina 6 eura ajde dobro...pile od Gavellina ne dođe više od 4.78€/kg hahhha
Cekin Gavelino Začinjeno pileCekin Gavelino pile blago je oplemenjeno mješavinom pažljivo odabranih začina. Pratite naše upute za pripremu i u tren oka vaš će dom ispuniti primamljiv miris…www.konzum.hr -
Piletina 6 eura ajde dobro...pile od Gavellina ne dođe više od 4.78€/kg hahhha
mozda je usporedba piletine bijelog.
ktome ako je pile 4 eura kod nas tamo je 3,5
ono su cijene do 2023. mozda se sad sve drasticno promjenilo od kad su kod nas najavili porez na nekretnine . sve je pojeftinilo odma i stanovi i piletina
-
-
ovaj HPB se dobro skuplja. akumulira se...
a ZABA se dobro drzi...
-
U kojem to svemiru Juniuse? Što je to kod nas jeftinije od Slovenije? Hrana? Nije! Nekretnine? Ne! Automobili? Ne!
Možda zbog subvencija na električnu energiju i plin? ali meni osobno je to zanemariv iznos mjesečnih troškova...mi smo eksplodirali po rastu svih vrsta cijena, plaće nisu ni blizu pratile taj rast. Bitno da smo uvezli 400.000 jeftine radne snage da pojedinci mogu razliku trpati u džep.
Ah ta statistika, i ne znamo koliko nam je dobro 🤣
Ima stvari koje su su dosta skuplje u Sloveniji (recimo auto osiguranja)
A mi smo uglavnom svoje povećanje plaće potrosili u Boltu i Lidlu
-
Napomena ; da ne bi mislili da zlonamjero drukam
Svoje procijene i zaključke (nisu nagovor na kupnju ili prodaju)a koje dijelim s vama,donosim na temelju iskustva na burzi od 2004 godine.Tada sam zapoceo s malom lovom,,uluzio u kotd inu 2 paketa,ht-6 paketa,pa digao margin kredit na koei....itd,među rijetkima prodavao ingru na 63 000 kuna...itd.nevjerojatno kako su dionice rasle tko nije doživio ne može vjerovat,misli da pricamo bajke...
Zatim 2009 slom burzi.pisem imena ...pa sam ih izbrisao...( dobro su me ozenili)fond menadžera i analitičara,manipulatora za javnost pričali ne prodavajte ...,u isto vrijeme njihovi brokeri udarali po bidu i bjezanija. ..
Jedva sam sačuvao malo love,otkantao brokera,uzeo pbz investor, kupio par knjiga fundamentalna i tehnička analiza i do danas radim sam s "pristojnim"plusom kojeg želim i vama,(u stvari je malo poveci plus )
I sad se ponovno vraćam na pocetak,one godine rasta 2004/08 ,a koji je izgledao nestvarno ,kao u bajci po mojoj procijeni iste su ispred nas...
Ps.osim domaceg, fan sam kripto tržišta
-
-
Business News - Latest Headlines on CNN Business | CNN Business
Indeks straha i pohlepe
Koje emocije sada pokreću tržište?
Saznajte više o indeksuINDEX DOSEGAO NAJVIŠU RAZINU
"EKSTREMNE POHLEPE"
-
Gadno smo zaglavili. HPB, Ingra, tu i tamo ADPL, ..... potrošilo se na ljtovanje?A turisti po nekima u blagom porastu, a po nekima u blagom padu. Sve će to strategija države.... Vjerujem da će biti bolje, ali ne od poduzetnih sposobnost bilo kojih koji nas vode.
-
Napomena ; da ne bi mislili da zlonamjero drukam
Svoje procijene i zaključke (nisu nagovor na kupnju ili prodaju)a koje dijelim s vama,donosim na temelju iskustva na burzi od 2004 godine.Tada sam zapoceo s malom lovom,,uluzio u kotd inu 2 paketa,ht-6 paketa,pa digao margin kredit na koei....itd,među rijetkima prodavao ingru na 63 000 kuna...itd.nevjerojatno kako su dionice rasle tko nije doživio ne može vjerovat,misli da pricamo bajke...
Zatim 2009 slom burzi.pisem imena ...pa sam ih izbrisao...( dobro su me ozenili)fond menadžera i analitičara,manipulatora za javnost pričali ne prodavajte ...,u isto vrijeme njihovi brokeri udarali po bidu i bjezanija. ..
Jedva sam sačuvao malo love,otkantao brokera,uzeo pbz investor, kupio par knjiga fundamentalna i tehnička analiza i do danas radim sam s "pristojnim"plusom kojeg želim i vama,(u stvari je malo poveci plus )
I sad se ponovno vraćam na pocetak,one godine rasta 2004/08 ,a koji je izgledao nestvarno ,kao u bajci po mojoj procijeni iste su ispred nas...
Ps.osim domaceg, fan sam kripto tržišta
Mislim da vam ta " pohlepa rasta" neće zahvatit ZSE!
-
Gadno smo zaglavili. HPB, Ingra, tu i tamo ADPL, ..... potrošilo se na ljtovanje?A turisti po nekima u blagom porastu, a po nekima u blagom padu. Sve će to strategija države.... Vjerujem da će biti bolje, ali ne od poduzetnih sposobnost bilo kojih koji nas vode.
Cijene nekretnina i dalje neumorno rastu...ljudi troše i kupuju stanove kao da ne postoji sutra pa im nije ostalo ništa para za dijonice koje su valjda demode u zadnje vrijeme, a stanove pretpostavljam planiraju staviti u dugoročni najam, jer tako neće morati plaćati novi porez na nekretnine...evo građevinar Mešić dignuo cijene apartmana u Zagrebu na Črnomercu preko noći sa 4000 na 5000 ojra za kvadrat apartmana...da dobro ste čuli apartmana, a ne stana...neka siva zona u zemljišnim knjigama i građevinskoj dozvoli pretpostavljam...jedino država može pokrenuti tržište kapitala da stavi HEP na berzan, ali vjerojatno neće to napraviti ili će eventualno pred iduće izbore...kao što je nekad Sanader napravio IPO HT-a prije izbora koje je tada dobio...kasnije je otišao da bi se vratio, ali ga Jaca nije više pustila, a dalje znamo što se dešavalo...
-
Cijene nekretnina i dalje neumorno rastu...ljudi troše i kupuju stanove kao da ne postoji sutra pa im nije ostalo ništa para za dijonice koje su valjda demode u zadnje vrijeme, a stanove pretpostavljam planiraju staviti u dugoročni najam, jer tako neće morati plaćati novi porez na nekretnine...evo građevinar Mešić dignuo cijene apartmana u Zagrebu na Črnomercu preko noći sa 4000 na 5000 ojra za kvadrat apartmana...da dobro ste čuli apartmana, a ne stana...neka siva zona u zemljišnim knjigama i građevinskoj dozvoli pretpostavljam...jedino država može pokrenuti tržište kapitala da stavi HEP na berzan, ali vjerojatno neće to napraviti ili će eventualno pred iduće izbore...kao što je nekad Sanader napravio IPO HT-a prije izbora koje je tada dobio...kasnije je otišao da bi se vratio, ali ga Jaca nije više pustila, a dalje znamo što se dešavalo...
Zemlja koja ima nezabilježena kolaps rađanja rastu cijene nekretnina ogromnim stopama to je balončina samo takva, cijena nekretnina i Americi u zadnjih sto godina jedva da prati inflaciju a imali su pozitivni prirast odnosno plus migracijski saldo, tako kako je kad Hrvati ne znaju drugo nego ulagati i ciglu
-
Ljudi moji ,prije desetak godina Bakic je napisao ;
Hrvatska će biti Europska Florida ... !
Tko onda, neće ni danas shvatiti vrijednost te povijesne recenice...
Dax je 2009 pao na niže od 4.000 sad je skoro 20.000
Crobex zaokruzit ću 1.500 sad je nezapaženo jedva preskocio 3000 !!??..otključavanja ide ali polako...
.....bogati postaju još bogatiji....
Nekretnina puni ko brod + cca 37 milijardi eura na računima....očekujem da i financijska pismenost opravda vrijeme I mjesto u kojem zivimo
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner