u americi kad zarone idu do podruma. sve ukazuje na idući mj.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Krenulo opet veselo na US marketu.
Valjda ce se nesto od tog raspolozenja prenijeti na nas.
Bilo bi i vrijeme za jedan konkretniji zaron.
Čekam danasnje kupce sutra nisko na bidu.....
Pad je zbog Cpi-a. Npr, nasdaq je rasta 40 posto u godinu dana,baha 20 posto,strasan je ovaj zaron od 1,5 posto danas.
U.S CPI (MOM) (JAN) ACTUAL: 0.3% VS 0.3% PREVIOUS; EST 0.2%U.S CORE CPI (MOM) (JAN) ACTUAL: 0.4% VS 0.3% PREVIOUS; EST 0.3%
U.S CPI (YOY) (JAN) ACTUAL: 3.1% VS 3.4% PREVIOUS; EST 2.9%
U.S CORE CPI (YOY) (JAN) ACTUAL: 3.9% VS 3.9% PREVIOUS; EST 3.7%
Nije toliko pad zbog inflacije per se nego zbog straha da opet ne podignu ono čime se bore protiv inflacije. Taman kad su svi pomislili da će krenuti priče o rušenju kamata, dogodi se ovo.
-
Jel ovo jutarnje trgovanje stvarno rezultat jučerašnjeg dana na američkoj burzi?!
-
pa je bilo tak neobičnoga u sad-u? ja ne vidim ništa posebno.
-
Jel ovo jutarnje trgovanje stvarno rezultat jučerašnjeg dana na američkoj burzi?!
Da. Svi naši veliki izvoznici u SAD sada imaju probleme.
-
300 tisuća eura prometa danas
Svi smo bogato, osim što ne možemo vam
Doduše, ne mogu ni drugi u papir, na mnogo dionica
Ne vidim alternative burzi. Pa hodlam 🙃
-
300 tisuća eura prometa danas
Svi smo bogato, osim što ne možemo vam
Doduše, ne mogu ni drugi u papir, na mnogo dionica
Ne vidim alternative burzi. Pa hodlam 🙃
dobro je da ima još dosta onih što drže vrata otvorena, a kod Dlkv se tek otpiru, izgleda ih ni onaj norveški fond baš nešto ne begeniše, imaju tek oko 1000€, a ponuda podsjeća na švedski stol
da vi to ne poslužujete suvišak
-
CROBEX iznad 2700, nije ovo loše, evo neka nastavi rast ovim tempom još koju godinu, pa onda može i usporiti rast. Već i sad pomalo moram kriti dionice od žene, jer ako vidi prinose neće joj biti dovoljno ovi naši izleti po Europi, nego će početi gledati ove prekooceanske destinacije. Ma nije mi do troškova puta, nego ko će letiti do tamo. Ova moja (polu)šala sa strane, stvarno je lipo ovih dana na burzi, još ako izvještaji budu dobri .
-
Da li mislite da su odredjena izdanja pod pritiskom prodavatelja radi skupljanja kapitala za upis trezoraca? Ili je ta pomisao “nidje veze”?
-
Ako ova godina bude kao prošla, a za to nema nikakvih jamstava ni za ni protiv, nema smisla povlačiti novce s burze radi 3,75%.
Ako netko očekuje kataklizmu, onda ima rezona
-
-
onaj koji je zadovoljan sa 3,7% nema šta tražiti na ovakvoj burzi. zse liči na baru punu krokodila okruženu sa trostrukim minskim poljem. prvo moraš steći toleranciju na gubitke pa kad to svladaš možeš se okrenuti ka dobitcima. oni su rijetki ali mogu donijeti i trocifreni prihod.
-
mislim da je to prije prestrojavanje pred izvješća i da ovdje nema puno onih što će seliti u veliku baru za znatno manji prinos
-
Kako je sutra izvješće ERE, a ako bude pristojno, zanima me kako će burza na to reagirati "the day after". Zato jer je petak, a ako ja dobro vidim, to je dan još manjih aktivnosti. A i znam neke ljude koji ne žele petkom išta poduzimati, neki iz nekog praznovjerja, neki , čak i poznati investitori, se kriju iza toga da se ne zna kako će u ponedjeljak tržište reagirati. Čuda neće biti, ali možda niti defibriliacije.
-
Kako je sutra izvješće ERE, a ako bude pristojno, zanima me kako će burza na to reagirati "the day after". Zato jer je petak, a ako ja dobro vidim, to je dan još manjih aktivnosti. A i znam neke ljude koji ne žele petkom išta poduzimati, neki iz nekog praznovjerja, neki , čak i poznati investitori, se kriju iza toga da se ne zna kako će u ponedjeljak tržište reagirati. Čuda neće biti, ali možda niti defibriliacije.
petkom se trguje u izvanrednim prilikama, obzirom da je prijestupna godina, a što se tiče petka, imate još sutra cijeli dan za razmišljanje
da niste vi s kakvog rođendana
-
Čisti se KOEI i njegove sastavnice prije izvješća, kao i SPAN...
-
Čisti se KOEI i njegove sastavnice prije izvješća, kao i SPAN...
Jakog li čišćenja…, kad se cijena ne miče s mjesta. Valjda tržišni akteri misle da će se ono baš jako jako promašiti analyst estimates pa zato ove jednoznamenkaste valuacije im tobože opravdane.
-
Moller "petkom se trguje u izvanrednim prilikama, obzirom da je prijestupna godina, a što se tiče petka, imate još sutra cijeli dan za razmišljanje
da niste vi s kakvog rođendana"
Meni je svaki dan rođendan. Ne kužim, petak 23.02.2024. u odnosu na prijestupnu godinu?
-
Moj je portfelj ultrakonzervativan, i ne mislim prodavati ništa, dok ne obuzdaju inflaciju
Al' bacim pogled, škicnem
Grozno je gledati kada ti veliki bijeli mjesecima mrcvare papir
Ikba, Auhr, Hpb, valjda im treba za hotelsko naselje
Medika ima jednog prodavača, do 7800, ostatak ekipe statira 🙃
Na Dlkv me ne zanima izvješće, osim slovca Uprave, koliko imaju ugovorenog posla i kolika im je profitna marža
Sve skupa, bavimo se
Pošteno ću vam reći da sam malo zaradila. Jedino sam na dijelu kapitala ponišila učinak inflacije. A i to je već uspjeh
-
Moller "petkom se trguje u izvanrednim prilikama, obzirom da je prijestupna godina, a što se tiče petka, imate još sutra cijeli dan za razmišljanje
da niste vi s kakvog rođendana"
Meni je svaki dan rođendan. Ne kužim, petak 23.02.2024. u odnosu na prijestupnu godinu?
u prijestupnoj godini poželjno je trgovati petkom, pogotovo pred izvješća, znači činimo prijestup tj, iznimku, rekli bi Sinjani, petkom u sridu
-
Bid se na mnogim kvalitetnim dionicama podebljano, vidi se da je stigla likvidnost od Atlantske, i to je jedina pozitivna nuspojava tog bljak preuzimanja
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner