Eh, sva sreća da se nezna sa čimeme se bavimo i šta analiziramo.
Više soli nosi analiza cjene mljeveno mesa i kiselog kupusa nego firmi i dionica.
Idem u špara po pancetu za sušiti 3,39, osušena 15.
A šta cu
Više soli nosi analiza cjene mljeveno mesa i kiselog kupusa nego firmi i dionica.
A šta cu
A šta cu
S druge strane skupo plaćate (preplaćujete) vodu.
Izvažite komad prije i nakon sušenja.
Nestala težina je voda pa kad usporedite cijenu kubika vode i onu po kojoj ste je vi platili s mesom....
🤣😂
Display MoreEh, sva sreća da se nezna sa čimeme se bavimo i šta analiziramo.
A šta cu
Nestala težina je voda pa kad usporedite cijenu kubika vode i onu po kojoj ste je vi platili s mesom....
🤣😂
èeee, a kad je šefica rekla da ćemo biti Švicarska, nitko nije mislio da ćemo biti šuplji kao njihov sir i da će curiti na sve strane
Display MoreEh, sva sreća da se nezna sa čimeme se bavimo i šta analiziramo.
A šta cu
🤣😂
Eh, kolega usporedite nabavu i prodajnu cijenu.
Gubici su cca oko 20%, što bi značilo da gotovi proizvod teži cca oko 7 kg po cijeni od 15 eura.
E sad rizik toplog vremena, pomanjkanje bure i utjecaj inflacije treba svatko kalkulirati u rizik ulaganja, ali kratkoročno a ovisno o vašim mogućnostima užitak fantastičan uz dobro društvo.
Display MoreS druge strane skupo plaćate (preplaćujete) vodu.
🤣😂
Eh, kolega usporedite nabavu i prodajnu cijenu.
Gubici su cca oko 20%, što bi značilo da gotovi proizvod teži cca oko 7 kg po cijeni od 15 eura.
E sad rizik toplog vremena, pomanjkanje bure i utjecaj inflacije treba svatko kalkulirati u rizik ulaganja, ali kratkoročno a ovisno o vašim mogućnostima užitak fantastičan uz dobro društvo.
3.39/kg
Za 15 € dobiti 7kg suhoga?
Podržavam ja takve akcije,ribu često sušim samo se eto malo našalia oko "skupe" vode.
Major Shipping Merger News! $SBLK and $EGLE merging in an all share deal on a NAV to NAV basis. Values $EGLE at $52.60/share.
dionica EGLE je jučer zatvorila trgovanje na $46.19
.....
iako je ovo jedna od nižih premija jer se spajanje dogovara na NAV osnovi a ne nekoj multipli pa je i premija na trgovinsku cijenu mala, ipak na stranim burzama dionice napuštaju burzu uz premiju
na ZSE naprotiv uvijek neki tromjesečni trg. prosjek ispod kojeg cijena u preuzimanjima kao ne smije ići, a elaborat se napravi tako da je firma praktični bezvrijedna, pa ti trg. prosjek ispada k'o neka premija
iz tog mogu izvuči dva zaključka (od kojih je jedan sigurno točan):
onda slijedi i završno pitanje... čemu ZSE burza? ako ne može dati odgovor na pitanje koliko koje društvo vrijedi (fer)?
Uz sve zalopojke na Zse , meni je ova Zse puno donjela proteklih skoro pa 20 godina.
Najvise sam ponosan na sebe da nigdje nisam nulovan ( da ne ureknem )
Lakse se snalazim i dolazim do informacija za domace firme nego neke firme u Chicagu.
I ne manje vazno, u skdd sam upisan kao vlasnik ( nedaj boze smrti )
Dok su svi brokeri poceli mucati na pitanje o trgovanju vani i kaj sa dionicama u slucaju smrti ( raznih smijesnih odgovora, tipa pa necete umrijeti , da je moj zaposlenik dao bi mu otkaz da mi se netko zali na takav odgovor, da napravim zajednicki racun sa zenom ili nekim drugim i slicno )
Dal sam vlasnik ili je na nekom bog zna kakvom racunu , kak se to vodi u slucaju hakerskog napada ili cega vec, uglavnom nisam bas zadovoljan bio odgovorima .
U slucaju nekih problema , mogu otic do brokera, skdd ili gdje vec i probat rijesit problem u zivo , a ne slat mailove tko zna gdje .
Imam neke pozicije i vani, ali se ovdje sa vecom lovom sigurnije osjecam .
u sridu!
ali, to bi značilo da se prosjek na burzi ne bi smio umjetno spuštati kako bi dionica došla na razine kakve procjenjuje ekipa na private marketu.
a da mi je vidit regulatora koji će se to potruditi utjerati
Uz sve zalopojke na Zse , meni je ova Zse puno donjela proteklih skoro pa 20 godina.
Najvise sam ponosan na sebe da nigdje nisam nulovan ( da ne ureknem )
Lakse se snalazim i dolazim do informacija za domace firme nego neke firme u Chicagu.
I ne manje vazno, u skdd sam upisan kao vlasnik ( nedaj boze smrti )
Upravo.
Plus, ZSE je toliko neefikasna burza da ako imalo detaljnije pratis firme, tesko mozes zakasniti.
Meni je ZSE taman po mjeri.
Bez da duboko kopaš na zse nađeš povoljno,pročitaš budućnost i problem nastane kad se ta budućnost krene realizirati.Odma neko jeftino skupi pod pazuh i odšeta.
Ispadne da si mu svojim kapitalom drža leđa koju godinu i osta mu iza leđa koja su sve manja i manja kako se udaljava.
...još ositiš kako se smije 😒
Display MoreMajor Shipping Merger News! $SBLK and $EGLE merging in an all share deal on a NAV to NAV basis. Values $EGLE at $52.60/share.
.....
iako je ovo jedna od nižih premija jer se spajanje dogovara na NAV osnovi a ne nekoj multipli pa je i premija na trgovinsku cijenu mala, ipak na stranim burzama dionice napuštaju burzu uz premiju
na ZSE naprotiv uvijek neki tromjesečni trg. prosjek ispod kojeg cijena u preuzimanjima kao ne smije ići, a elaborat se napravi tako da je firma praktični bezvrijedna, pa ti trg. prosjek ispada k'o neka premija
- CROBEX je precijenjen jer su precijenjena društva kojima se trguje pa cijena u preuzimanjima odražava pravu, stvarnu vrijednost, trg. društava
- preuzimatelj može i hoće napraviti sve u zakonskim okvirima da obezvrijedi imovinu i prihode, precijeni obveze i (ponekad) jamstva (primjer Agrokora) da pokaže kako su mali dioničari u stvari sretni što će dobiti išta (ili u slučaju Agrokora - ništa!)
onda slijedi i završno pitanje... čemu ZSE burza? ako ne može dati odgovor na pitanje koliko koje društvo vrijedi (fer)?
Prvo da velim da sve potpisujem. A onda evo i par sitnica.
Postoje i tamo brodari koji razrjeđuju dionice do apsurda, Maxim grupa recimo, a mislim da je prošle ili ove godine GASS valjda išao s burze, ali ne uz dobru cijenu.
Ima i onih poput slavne Angelike i NMM-a koji ne vole dioničarima vraćati pare, nego vole naručivati nove brodove pa su i njihove dionice poprilično diskontirane.
E sad, ono što razlikuje Amere i nas je sloboda izbora. Ako volim brodare, birat ću između dirty i clean tankera, kontejnera, dry bulka, kombinacije svega toga, lessora, lajnera, LPG-a, LNG-a... Ako se furam na dividendu, uzimat ću one koji daju dividendu, ako se furam na buyback, uzimat ću takve...
U Hrvatskoj sam imao Atlantsku, Jadnoplov i Tankersku. Ne znaš kojoj su od te tri firme dioničari draži.
Tako je i u ostalim sektorima. Sjećamo se mi stariji pa je pola naših burzovnih zvijezda silom na burzi, od Ere do Adrisa.
Prednost naše burze je bila onomad prije sto godina kad nitko nije znao što je P/E, što dividenda, a što NAV.
Tu glavnu komparativnu prednost smo izgubili.
Mala smo, neugledna i nebitna burza i treba nas pripojiti nekom. Čak više nemamo niti jednu zvijezdu poznatu izvan hrvatskog tržišta.
Možda se nešto promijeni ulaskom u OECD, vidjet ćemo.
Display MoreMajor Shipping Merger News! $SBLK and $EGLE merging in an all share deal on a NAV to NAV basis. Values $EGLE at $52.60/share.
.....
- CROBEX je precijenjen jer su precijenjena društva kojima se trguje pa cijena u preuzimanjima odražava pravu, stvarnu vrijednost, trg. društava
- preuzimatelj može i hoće napraviti sve u zakonskim okvirima da obezvrijedi imovinu i prihode, precijeni obveze i (ponekad) jamstva (primjer Agrokora) da pokaže kako su mali dioničari u stvari sretni što će dobiti išta (ili u slučaju Agrokora - ništa!)
oni koji bi trebali dati odgovor na to pitanje sigurno za to nisu zainteresirani, jer neće si kvariti predbožićno raspoloženje, dodjelu kakvih bonusa i EVENTtualno domjenka na opće zadovoljstvo svih uposlenika
nadajmo se da Mate neće još dugo sklapati te Nevere, možda će on biti pokretač svega, samo dok napuni baterije, do tada će i burzom upravljati roboti
Al su se naslagali na ask HPB, sutra je "dan D", pa lik požurio prodati...svašta...
Al su se naslagali na ask HPB, sutra je "dan D", pa lik požurio prodati...svašta...
Kakav dan D?
Kakav dan D?
"dan D" sutra je sastanak ECB u veze kamatnih stopa...
Kakav dan D?
Popriličan pritisak sa strane prodaje na likvidnim dionicama.
Možemo shvatiti kao strašila da kupe jeftinije ali opreza nikada dosta.
Kladim se da neće doći do povećanja kamata.
Mislim da fondovi ne žele dodatan rast u ovoj godini i da pomalo umrtvljuju burzu, očekujem vrhunski siječanj
Popriličan pritisak sa strane prodaje na likvidnim dionicama.
Možemo shvatiti kao strašila da kupe jeftinije ali opreza nikada dosta.
Kladim se da neće doći do povećanja kamata.
Nema govora o povećanju kamata, prognoze su da ostaju iste...samo da ih ne smanje za 25 baznih poena.
Fed zadržao vrijednost, dobro pišeš mogli bi ESB napraviti isto.
Za nešto dobro a nešto loše.
Za nas bankare dobro