nisu problem privatne firme, one manje više uvijek rade u tržišnom okruženju. problem su javne financije. npr. u americi na 1 proizvodno radno mjesto ide 10 iz uslužnog sektora. ne kažem da su sva proizvodna radna mjesta potrebna niti da su sva u uslužnom sektoru višak ali tako stvari stoje. kad se govori o recesiji ne može se uzeti argument da je npr. nvidia prešla tržišnu kapitalizaciju od 1000 milijardi pa će sad svima cvijetati ruže. u dobrom dijelu država javne financije su doslovce u rasulu.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
kako vidimo od izvješća osim par izdanja nemamo nekoga značajnijeg efekta, tako da bi uskoro moglo biti Ušo medo u dućan, nije reko dobar dan
-
kako vidimo od izvješća osim par izdanja nemamo nekoga značajnijeg efekta, tako da bi uskoro moglo biti Ušo medo u dućan, nije reko dobar dan
Drago mi je da nisam jedini koji ima taj dojam.
-
da je npr. nvidia prešla tržišnu kapitalizaciju od 1000 milijardi pa će sad svima cvijetati ruže.
Što se toga tiče (Nvidia, AI, opasnosti, prilike…), predsjednik Biden je baš jučer izdao naredbu vezano za to, ružama da moraju cvjetati https://www.whitehouse.gov/briefing-room/…l-intelligence/
-
Ma medo ce doci jednog dana, dal za mjesec, godinu, deset… al uz sve sta se desava po svijetu i naoruzavnje, medo je najmanji problem nazalost 😒
-
Fondovi drže ruke u džepu.
Kupi se u bloku nešto vrhunskih papira, kodt, ht..., a onda nas cijede. Za veću količinu kvalitetnih izdanja čini se da se mora platiti i više, osim ako ne spašavaju frendove.
I to smo vidjeli na marketu u puno navrata.
Sve skupa, dok ne prođu trezorski zapisi neće biti likvidnosti. Ni rasta. Za rast je potrebna likvidnost. Za pad i nije .
Pred neko sam se vrijeme pomirila sa time da ne mogu pogoditi ni vrh, ni dno. Vidim ih tek u retrovizoru. Mogu jedino uložiti novac koji mi neće dugo vremena trebati u profitabilne kompanije i primati dividendu. Do nedavno, proteklih skoro 14:godina nije bilo ni alternative. Sve skupa, svi smo postali dugoročni ulagači. Bravo !🙃
-
da je npr. nvidia prešla tržišnu kapitalizaciju od 1000 milijardi pa će sad svima cvijetati ruže.
Što se toga tiče (Nvidia, AI, opasnosti, prilike…), predsjednik Biden je baš jučer izdao naredbu vezano za to, ružama da moraju cvjetati https://www.whitehouse.gov/briefing-room/…l-intelligence/
nije za ovu temu ali mislim da se uklapa kao odgovor na te njihove pokušaje.https://darkfutura.substack.com/p/censorship-c…tm_medium=email
-
Ajme, kamikaze na asku jutros.
Pa ja sam propustila zamijetiti da je Smak svijeta.
-
Ajme, kamikaze na asku jutros.
Pa ja sam propustila zamijetiti da je Smak svijeta.
He he, cjede li ga cijede.
Neka neka, ali moje bisere nece dobiti za ovu smijuriju.
--- netko je zadovoljan dobiti u ovoj godini pa je lako moguće da će i dalje stiskati dionice i index prema nižim cijenama, da bi u sljedećoj imao zadovoljavajući rast ako gkobalbi rat ne sebe. na to ne možemo utjecati. Znaš zašto pas liže jaja 😀?
Ima opravdanih razloga iz Fi za korekciju ali bome neka izvješća su bomba pa u istom kokošinjcu ako ne i gorem, a hbga
-
Preko bare opet se dobro zeleni. Otprilike 2% u plusu su indeksi.
Dax 1,5% u plusu danas.
Pustili drhtave ručice da se istresu na niskim cijenama i sad nakon shoppinga opet guraju snažno gore. Klasična priča, sve već viđeno.
-
-
Da se nije nesto medi desilo kolege 😳😳, mozda ga pokupio kamion neki 🤔
-
sto je ovo strasino na IGGRA na 2,9 20 000 komada na prodaji? pokusaji plasenja ili ?
-
sto je ovo strasino na IGGRA na 2,9 20 000 komada na prodaji? pokusaji plasenja ili ?
ne bojte se kolega, nije ni njemu svejedno
-
Koji oporavak na ARNT od +7.5%, pozz kolegi sa poslovnog.
-
čak 5 dionica po toj cijeni, fakat jak oporavak
-
Ministar financija Marko Primorac objavio je detalje oko izdanja trezorskih zapisa, koji će prvi puta biti ponuđeni i građanima.
Ciljano je izdanje 440 milijuna eura, a bude li potražnja i veća od toga, Ministarstvo će moći povećati alokaciju. Trezorci će biti prodavani s dospijećem od 364 dana i uz prinos 3,74%, a minimalan zapis je 1 tisuću eura.
Upis će se odvijati u dva kruga, pri čemu je prvi namijenjen građanima, i on će se održati tjedan dana, od 13. do 20. studenoga, a drugi, za institucionalne ulagače održat će se 21. studenoga i trajat će dva sata, od 9 d 11h. Upis je moguć za punoljetne osobe koje imaju hrvatsko državljanstvo, neovisno o trenutnom prebivalištu, ali i strane državljane koji su rezidenti u Hrvatskoj.
Što se upisa tiče, za razliku od narodnih obveznica koji su se odvijali u mreži poslovnih banaka, trezorci će se upisivati samo putem Fine, a ministar financija objasnio je i kako se upisani iznos računa kao cijena zapisa, a cijena koja omogućuje prinos od 3,74% je 963,95 eura, te će nakon godinu dana dobiti tisuću eura. Ulaganje u trezorski zapis, budu li ga građani držali do dospijeća, neće se oporezivati. -
Kamata je sramotno mala u ovim vremenima. Bolje kupovati obveznice SAD-a. Očito se naša vlada ne može vani zadužiti toliko jeftino pa onda ovo uvaljuje građanima.
I ozbiljno mi nije jasno što će im više love, proračun se zbog inflacije rekordno punio.
-
I ozbiljno mi nije jasno što će im više love, proračun se zbog inflacije rekordno punio.
Treba refinancirati obveznicu od 11,5 milijardi kuna, koja dolazi na naplatu 27.11.23
-
Treba refinancirati obveznicu od 11,5 milijardi kuna, koja dolazi na naplatu 27.11.23
A treba polako i u čarapicu spremati kada Gazda sjedne na račun.
-
Gotovo 800 dionica HPB kupljeno pri cijeni od 194-195€ fino, fino se se udara po asku.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun