Pa kako jutros DAX u plusu preko 1,5% pa šta nije sve propalo i da smo ušli u duboku recesiju iz koje nema povratka?!?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
a dax je valjda nekakav značajan faktor oko kojeg se i planeta vrti. recesija ide 100%
-
Pa kako jutros DAX u plusu preko 1,5% pa šta nije sve propalo i da smo ušli u duboku recesiju iz koje nema povratka?!?
Histerija popustila, nastupilo otriježnjenje.
-
jedan dan ništa ne znači. puno je gora vijest da je vw obustavio proizvodnju na dva tjedna električnih automobila u dvije tvornice u njemačkoj.
-
jedan dan ništa ne znači. puno je gora vijest da je vw obustavio proizvodnju na dva tjedna električnih automobila u dvije tvornice u njemačkoj.
nek' spuste cijenu do 30k ojra pa će biti kupaca
možda
godinama gomilaju dobit i sad bi prijelaz na elektriku trebali financirati opet kupci?
recimo Suzuki Across PHEV (nije ful EV, već hibrid s određenom autonomijom na struju do cca 75 km) košta... 64k eur prema zadnjem cjeniku
poticaji koliko? do 7k eur?
ma da radim 3x posla, imam nekretnine u rentu i nautički biznis - nema šanse!
-
Za sve vas koji mislite da mozete predvidjeti kretanje trzista tipa Verdi itd. :
The impact of missing the market's best days
Performance of a $10,000 investment in the S&P 500 between Jan. 1, 2003 and Dec. 30, 2022
The horizontal bars show the performance of a hypothetical $10,000 investment in the S&P 500 Index for 20 years from Jan. 1, 2003 through Dec. 31, 2022, along with the hit that investment would take if it missed the 60 best market days.
Balance Return Stayed fully invested $64,844 $64,844 $64,844 9.8% Missed 10 best market days $29,708 $29,708 $29,708 5.6% Missed 20 best market days $17,826 $17,826 $17,826 2.9% Missed 30 best market days $11,701 $11,701 $11,701 0.8% Missed 40 best market days $8,048 $8,048 $8,048 −1.1% Missed 50 best market days $5,746 $5,746 $5,746 −2.7% Missed 60 best market days $4,205 $4,205 $4,205 −4.2% Source: J.P. Morgan Asset Management
-
ukinuti sve poticaje. zašto bi nekom pješaku, biciklistu, ljubitelju dizela uzmali lovu pa davali za nešto sasvim deseto. u singapuru je nedavno prodana dozvola za posjedovanje automobila za 101 000$. po prvi put prijeđena psihološka granica. ako hoćeš toyotu camry to te uz dozvolu izađe 266 000$.
-
Za sve vas koji mislite da mozete predvidjeti kretanje trzista tipa Verdi itd. :
The impact of missing the market's best days
Performance of a $10,000 investment in the S&P 500 between Jan. 1, 2003 and Dec. 30, 2022
The horizontal bars show the performance of a hypothetical $10,000 investment in the S&P 500 Index for 20 years from Jan. 1, 2003 through Dec. 31, 2022, along with the hit that investment would take if it missed the 60 best market days.
Balance Return Stayed fully invested $64,844 $64,844 $64,844 9.8% Missed 10 best market days $29,708 $29,708 $29,708 5.6% Missed 20 best market days $17,826 $17,826 $17,826 2.9% Missed 30 best market days $11,701 $11,701 $11,701 0.8% Missed 40 best market days $8,048 $8,048 $8,048 −1.1% Missed 50 best market days $5,746 $5,746 $5,746 −2.7% Missed 60 best market days $4,205 $4,205 $4,205 −4.2% Source: J.P. Morgan Asset Management
propast svijeta,...
Kolega Veri ne vidi da je značajna korekcija na gotovo svim ZSE dionicama odrađena.
-
razlika je u tome što se vi bavite posve normalnim ciklusima na burzi. čak ni zadnjih 20 godina nije "normalno" jer je upumpavana enormna količina bezvrijednog novca. za razliku od vas ja se bavim razmišljanjima tipa 1928-33. g. što je ogromna razlika.
-
Veliko je pitanje hoćemo li uopće doživjeti događaje nalik onima 1929-33. Zašto se time u životu opterećivati. Koliko vidim nitko normalan se time ne opterećuje. Vjerojatno će jednog dana doći do reseta ove partije Monopolija. Sad hoće li biti za par godina ili tek za 50 godina tko zna.
A recesija je normalna pojava u ciklusu bar jednom u 10g.
-
-
kako nećemo doživjeti nešto što je upravo u toku. kontroliranim kaosom nas direktno navode na točku gdje će trebati pametno odigrati. velika depresija nije bila smak svijeta. poslije toga je uslijedio ogromni monetarni poticaj koji je kuliminirao 2.s.r. koji je americi dao strašnu ekonomsku moć.
-
Nešto ste mi previše pesimistični s tim pričama o 1929.-33.
Istina je da ponovno ulazimo u “roaring twenties”, pa i malo više od toga, ovo je ravno novoj industrijskoj revoluciji što nam je tu negdje iza ugla, “upravo je u toku”, ali ne mora takvo razdoblje uvijek završiti depresijom kao prije 100 godina. Štoviše, ovaj put smo krenuli baš obratno, ona korona i ovi ratovi su na početku zlatnog doba (dok većina još nije ni svjesna što je iza ugla), umjesto na kraju kao rezultat pucanja balona.
Sve će ovo negativno proći kako je i došlo, a zlatno doba se s vremenom pokazati u sve većem sjaju.
Prijetnja koju imamo ovaj put verdi doduše baš je “smak svijeta”, u najdoslovnijem (i najbiblijskijem) smislu, jer veliki napredak nikad ne ide baš i bez velikih izazova, rizika, a ovo što slijedi je najveći napredak znanosti i tehnologije i produktivnosti, bogatstva, do sada, međutim ja sam optimist da ćemo crni scenarij izbjeći, da AI neće biti bog koji je ovladao nama (i potencijalno nas uništio kao vrstu na Zemlji), nego ćemo mi biti oni koji vladaju tim bogom.
Dok jedni gledaju FED-ovu bilancu i proriču depresiju, drugi gledaju NVDA na preko trilijun USD market cap (P/S preko 30, ne P/E, baš P/S) i ništa im nije jasno. Meni je ovo drugo zanimljivije za gledati. I nisam uopće baš siguran da je ovo drugo previše skupo, obzirom na što dolazi u ovoj industrijskoj revoluciji. Uvijek su oni koji prodaju “picks and shovels“ bili posebno zanimljivi. NVDA sada prodaje praktički sve picks and shovels. Tu je samo pitanje hoće li ih kasnije biti još u konkurenciji (jer svi nešto pokušavaju, od Tesle i Googlea odavno, do sad Microsofta i Amazona čak, a tu je i Apple kao inače najjači dizajner čipova koji možda iznenadi svojim prodorom u serverski/AI segment također). .
Malo optimizma dobro dođe. Ne treba se bojati niti raketa a kamo li FED-ove bilance. Pa vidjeli ste onaj Iron Dome kako dobro radi, a to je tehnologija kamenog doba obzirom na ovo što nam donosi “AI revolucija”. Divljaci su ponekad opasni, ali ako ćemo biti baš toliko napredniji neće nam moći ništa. FED-ov balance sheet nije nikakav problem ako gospodarstvo doživijeti uzlet.
-
a dax je valjda nekakav značajan faktor oko kojeg se i planeta vrti. recesija ide 100%
Jednog dana ćeš bit 100% u pravu, sad dal će to bit za godinu, dve, 5, 10.... ali budeš pogodio jednom
-
možda
godinama gomilaju dobit i sad bi prijelaz na elektriku trebali financirati opet kupci?
recimo Suzuki Across PHEV (nije ful EV, već hibrid s određenom autonomijom na struju do cca 75 km) košta... 64k eur prema zadnjem cjeniku
sinkronicitet! baš kad sam pisao o ovome, stigao mi i mail s ponudom za Toyota Prius, isto PHEV
cijena: od 48k do 57k eura
autonomija na struju: 72-86 km
navali narode!
(te iste pare ako staviš u neku naftašku dionicu, s div. yield recimo 5% pa donese ti čistih 2.500 godišnje, bez rasta same dionice što je nekako za očekivati)
-
sinkronicitet! baš kad sam pisao o ovome, stigao mi i mail s ponudom za Toyota Prius, isto PHEV
navali narode!
(te iste pare ako staviš u neku naftašku dionicu, s div. yield recimo 5% pa donese ti čistih 2.500 godišnje, bez rasta same dionice što je nekako za očekivati)
jel ima neke takve dionice na europskom trzistu? da mi ne uzimaju amerikanci 30% od dividende
-
možda
navali narode!
Ili kupiti Daciu Spring, evo napravili skoro 22000 km, ušparano barem 1500 evra od Nove godine. Auto plaćen 100 000 kn.
12 kn/100 km. Uz elektranu na krovu, 0 kn ili bilo čega / 100 km ili 10 000 km
-
Prošle jeseni optimisti su očekivali recesiju, pesimisti reprizu 1929-33, a kolega Verdi glad. Ja sam bio negdje bliže ovim optimistima ali ni iz bliza toliki optimist da bi akomulirao big tech.
Vidite li što se dogodilo do danas i što bi s tim očekivanjima. Nadam se da nitko nije tada šortao metu, teslu i slične.
-
da nije ova snaša milijunaša zabasala u Požegu i kupuje tvornicu da malo prišpara
Žena bogataša otkrila koliko troši tjedno: ‘Spiskala sam oko milijun, od toga 7210 $ samo za čokoladu‘Samu sebe naziva ‘originalnom kućanicom iz Dubaija‘ na TikToku, a u videu je otkrila koliko je ‘potrošila ovaj tjedan kao supruga milijunaša‘www.jutarnji.hr -
Opet po pola sata bez transakcije.....
-
čuvaju se novci dok ne krene objava rezultata za Q3
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-