Digli stopu za .25
EuroStat
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Digli stopu za .25
EuroStatNitko sretniji od mene
Ovo je kvartalno 3.5 milijuna eura više kamatnog prihoda za HPB, te 0.6 milijun € za IKBA..
-
Digli stopu za .25
EuroStati, navodno, staju s daljnjim dizanjem.
još treba vidit dinamiku s otpuštanjem/otkupom obveznica.
za to čekamo press-icu 🤷
-
Digli stopu za .25
EuroStati, navodno, staju s daljnjim dizanjem.
još treba vidit dinamiku s otpuštanjem/otkupom obveznica.
za to čekamo press-icu 🤷
Osobno ne očekujem da će dalje dizat al ne bi isključio opciju da dignu još .25 u studenom ak inflacija nece krenut prema dolje ozbiljnije. Moramo imat na umu da rezultati ovih odluka su tek vidljivi nakon 6-12 mjeseci.
Bit će zanimljivo vidjet kako će njemci disat oko blagdana i u Q1 2024 -
i, navodno, staju s daljnjim dizanjem.
Ma kakvi, inflacija pokazuje znakove rasta, nema tu govora o pauzi...puno je tu tisuća milijardi eura financijske imovine koju treba zaštitit.
-
i, navodno, staju s daljnjim dizanjem.
Ma kakvi, inflacija pokazuje znakove rasta, nema tu govora o pauzi...puno je tu tisuća milijardi eura financijske imovine koju treba zaštitit.
Ovaj rast je vjerujem zbog OPEC-a koji je znatno smanjio količinu nafte koju pumpaju dnevno na tržište. Sumnjam da će bit neki duži uzlazni trend... Posebice kod nas ako spuste cijene trgovci kad su obrali mast na turistima...
Dodatno, temeljna inflacija ide na dole iako je ukupna skocila na gore -
Ovaj rast je vjerujem zbog OPEC-a koji je znatno smanjio količinu nafte koju pumpaju dnevno na tržište. Sumnjam da će bit neki duži uzlazni trend... Posebice kod nas ako spuste cijene trgovci kad su obrali mast na turistima...
Dodatno, temeljna inflacija ide na dole iako je ukupna skocila na goreAli temeljenja je 9.3% srpanj, hrana 12.6%..to je ogromna inflacija i dalje... recimo cijene stanova na pojedinim mikrolokacijama su porasle i do 50% u 12 mjeseci...treba to obuzdat.
-
Dodatno, temeljna inflacija ide na dole iako je ukupna skocila na goreAli temeljenja je 9.3% srpanj, hrana 12.6%..to je ogromna inflacija i dalje... recimo cijene stanova na pojedinim mikrolokacijama su porasle i do 50% u 12 mjeseci...treba to obuzdat.
Mala ispravak, ove brojke su za RH.
-
ma pusti stanove! on ti treba jednom-dva puta u životu. platiš malo više ili malo manje, nije toliko bitno! problem riješen!
kod nas su glavni problem skupo gorivo i preskupa hrana. to trebaš svaki dan i svaki dan plačaš 3, 5, 10 ili koliko već eura više. a tijekom godine se nakupi jako jako lijepa cifra. tu je glavna kvaka.
-
ma pusti stanove! on ti treba jednom-dva puta u životu. platiš malo više ili malo manje, nije toliko bitno! problem riješen!
kod nas su glavni problem skupo gorivo i preskupa hrana. to trebaš svaki dan i svaki dan plačaš 3, 5, 10 ili koliko već eura više. a tijekom godine se nakupi jako jako lijepa cifra. tu je glavna kvaka.
Apropo hrane, danas većinu prehrambenih namirnica može kupiti jeftinije , nego si mogao 2013 godine...ja kao pojedinac ne pojedem i popijem više od 2000kn na mjesec. Gorivo je nekih 750-1000kn pri ovim visokim cijenama( i to se vozikam bez veze)...dakle ovo dvoje mi pojedu manje od 10% mjesečnih prihoda...stoga moja briga za druge vidove inflacije je opravdana, jer čemu onda višegodišnji trud i zarada na burzi, kad ti zaradu jede inflacija.
EDIT: moj najveći pojedinačni godišnji trošak je porez na dobit
-
-
"Kada je riječ o hitnom programu kupnje zbog pandemije (engl. pandemic emergency purchase programme, PEPP), Upravno vijeće namjerava reinvestirati glavnice dospjelih vrijednosnih papira kupljenih u sklopu tog programa barem do kraja 2024."
ovaj ECB je živi cirkus od institucije.
kod FED-a se barem vidi da brane 10y, iako smanjuju bilancu, a krivulje EU zemalja izgledaju kao da ih pas sažvakao 🤦
-
malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?
gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.
.stoga moja briga za druge vidove inflacije je opravdana, jer čemu onda višegodišnji trud i zarada na burzi, kad ti zaradu jede inflacija.
s ovime se apsolutno slažem
-
meni treba hrane 9 eura na sat
-
živim za dan kada će nam premijer i ministri dijeliti obroke s kazana, a ne samo čitati cijene na presicama, moje srce su već okupirali za slijedeće izbore i moj glas sigurno ide njima,
https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/09/14/pb_30432591_640.jpg?2023-09-14-13-18-36
nadam se da će logo počinjati s prvim crvenim poljem, jer bijelo nema smisla, ne podsjeća na komunizam i natpisom "samo za siromahe"
‘Ograničavamo cijene ovih 30 osnovnih proizvoda, svi će biti označeni posebnim logom‘Cijene struje i plina ostaju iste, a jednokratnu novčanu pomoć dobit će neke kategorije stanovništvawww.jutarnji.hr -
malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?
gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.
Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...
-
Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...
Junius ti si mi legenda, definitivno najsimpatičniji forumaš, za sve vodiš evidenciju, kako za transakcije na berzanu, tako i
za potrošnju na potrepštine, wc papir i slično..Jedino mi tvoja računica nije jasna, ako mjesečno trošiš 2000kn na hranu i
1000kn na gorivo i to ti je 10% prihoda, šta onda zarađuješ 30 000kn (4000€) mjesečno? Pa gdje ti radiš, ako se smije znati
i da li ti je Kolinda našla posao prije nego su joj Rusi oduzeli predsjednikovanje?
P.S. Admin, dugo nisam pisao, ali vratija sam se rehabilitiran, obećajem bit ću dobar
-
Junius ti si mi legenda, definitivno najsimpatičniji forumaš, za sve vodiš evidenciju, kako za transakcije na berzanu, tako i
za potrošnju na potrepštine, wc papir i slično..Jedino mi tvoja računica nije jasna, ako mjesečno trošiš 2000kn na hranu i
1000kn na gorivo i to ti je 10% prihoda, šta onda zarađuješ 30 000kn (4000€) mjesečno? Pa gdje ti radiš, ako se smije znati
i da li ti je Kolinda našla posao prije nego su joj Rusi oduzeli predsjednikovanje?
P.S. Admin, dugo nisam pisao, ali vratija sam se rehabilitiran, obećajem bit ću dobar
nije kod Kolinde, inače bi h ga ja znao, a nitko kod nje nema mizeriju od 4000€, ispod 6,5k nisu ni "pripravnici"
-
Nitko ne komentira ATPL i čišćenje ASK-a??? Bome nisam ovo očekivao danas (lijepa nekapitalizirana zarada, skoro jedna RH plaća u par minuta).
-
Coiijek je napisao zarada... e to ne mora biti plaća....mogu biti i dividende..pa kolega Igor iz ATPL mjesečno obrti zaradio preko 50k EUR...prosjek
-
Ako ima 4000 eura mjesečno sigurno ne radi, jer da radi ne bi stigao toliko zaradit
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner