1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Bull_over_Bear
    Student
    Reakcija primljeno
    155
    • September 14, 2023 at 2:16 PM
    • #15,481

Digli stopu za .25

EuroStat

“Frugality includes all other virtues.” – Cicero

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 2:19 PM
    • #15,482
    Quote from Bull_over_Bear

Digli stopu za .25

EuroStat

Nitko sretniji od mene ^^  :saint:

Ovo je kvartalno 3.5 milijuna eura više kamatnog prihoda za HPB, te 0.6 milijun € za IKBA..

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 14, 2023 at 2:21 PM
    • #15,483

Digli stopu za .25

EuroStat

i, navodno, staju s daljnjim dizanjem.

još treba vidit dinamiku s otpuštanjem/otkupom obveznica.

za to čekamo press-icu 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Bull_over_Bear
    Student
    Reakcija primljeno
    155
    • September 14, 2023 at 2:25 PM
    • #15,484
    Quote from st-brajo

Digli stopu za .25

EuroStat

još treba vidit dinamiku s otpuštanjem/otkupom obveznica.

za to čekamo press-icu 🤷

Osobno ne očekujem da će dalje dizat al ne bi isključio opciju da dignu još .25 u studenom ak inflacija nece krenut prema dolje ozbiljnije. Moramo imat na umu da rezultati ovih odluka su tek vidljivi nakon 6-12 mjeseci.

Bit će zanimljivo vidjet kako će njemci disat oko blagdana i u Q1 2024

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 2:26 PM
    • #15,485
    Quote from st-brajo

Ma kakvi, inflacija pokazuje znakove rasta, nema tu govora o pauzi...puno je tu tisuća milijardi eura financijske imovine koju treba zaštitit.

• Bull_over_Bear
    Student
    Reakcija primljeno
    155
    • September 14, 2023 at 2:28 PM
    • #15,486
    Quote from Junius
    Quote from st-brajo

Ma kakvi, inflacija pokazuje znakove rasta, nema tu govora o pauzi...puno je tu tisuća milijardi eura financijske imovine koju treba zaštitit.

Ovaj rast je vjerujem zbog OPEC-a koji je znatno smanjio količinu nafte koju pumpaju dnevno na tržište. Sumnjam da će bit neki duži uzlazni trend... Posebice kod nas ako spuste cijene trgovci kad su obrali mast na turistima...

Dodatno, temeljna inflacija ide na dole iako je ukupna skocila na gore

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 2:40 PM
    • #15,487
    Quote from Junius

Ovaj rast je vjerujem zbog OPEC-a koji je znatno smanjio količinu nafte koju pumpaju dnevno na tržište. Sumnjam da će bit neki duži uzlazni trend... Posebice kod nas ako spuste cijene trgovci kad su obrali mast na turistima...

Ali temeljenja je 9.3% srpanj, hrana 12.6%..to je ogromna inflacija i dalje... recimo cijene stanova na pojedinim mikrolokacijama su porasle i do 50% u 12 mjeseci...treba to obuzdat.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 2:58 PM
    • #15,488
    Quote from Junius

Ali temeljenja je 9.3% srpanj, hrana 12.6%..to je ogromna inflacija i dalje... recimo cijene stanova na pojedinim mikrolokacijama su porasle i do 50% u 12 mjeseci...treba to obuzdat.

Mala ispravak, ove brojke su za RH.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • September 14, 2023 at 3:09 PM
    • #15,489

ma pusti stanove! on ti treba jednom-dva puta u životu. platiš malo više ili malo manje, nije toliko bitno! problem riješen!

kod nas su glavni problem skupo gorivo i preskupa hrana. to trebaš svaki dan i svaki dan plačaš 3, 5, 10 ili koliko već eura više. a tijekom godine se nakupi jako jako lijepa cifra. tu je glavna kvaka.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 3:17 PM
    • #15,490
    Quote from tollway

ma pusti stanove! on ti treba jednom-dva puta u životu. platiš malo više ili malo manje, nije toliko bitno! problem riješen!

kod nas su glavni problem skupo gorivo i preskupa hrana. to trebaš svaki dan i svaki dan plačaš 3, 5, 10 ili koliko već eura više. a tijekom godine se nakupi jako jako lijepa cifra. tu je glavna kvaka.

Apropo hrane, danas većinu prehrambenih namirnica može kupiti jeftinije , nego si mogao 2013 godine...ja kao pojedinac ne pojedem i popijem više od 2000kn na mjesec. Gorivo je nekih 750-1000kn pri ovim visokim cijenama( i to se vozikam bez veze)...dakle ovo dvoje mi pojedu manje od 10% mjesečnih prihoda...stoga moja briga za druge vidove inflacije je opravdana, jer čemu onda višegodišnji trud i zarada na burzi, kad ti zaradu jede inflacija.

EDIT: moj najveći pojedinačni godišnji trošak je porez na dobit :D

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 14, 2023 at 3:26 PM
    • #15,491

"Kada je riječ o hitnom programu kupnje zbog pandemije (engl. pandemic emergency purchase programme, PEPP), Upravno vijeće namjerava reinvestirati glavnice dospjelih vrijednosnih papira kupljenih u sklopu tog programa barem do kraja 2024."

ovaj ECB je živi cirkus od institucije.

kod FED-a se barem vidi da brane 10y, iako smanjuju bilancu, a krivulje EU zemalja izgledaju kao da ih pas sažvakao 🤦

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • September 14, 2023 at 3:30 PM
    • #15,492

malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?

gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.

Quote from Junius

.stoga moja briga za druge vidove inflacije je opravdana, jer čemu onda višegodišnji trud i zarada na burzi, kad ti zaradu jede inflacija.

s ovime se apsolutno slažem

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • September 14, 2023 at 3:38 PM
    • #15,493

meni treba hrane 9 eura na sat

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 14, 2023 at 3:44 PM
    • #15,494

živim za dan kada će nam premijer i ministri dijeliti obroke s kazana, a ne samo čitati cijene na presicama, moje srce su već okupirali za slijedeće izbore i moj glas sigurno ide njima,

https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/09/14/pb_30432591_640.jpg?2023-09-14-13-18-36

nadam se da će logo počinjati s prvim crvenim poljem, jer bijelo nema smisla, ne podsjeća na komunizam i natpisom "samo za siromahe"

‘Ograničavamo cijene ovih 30 osnovnih proizvoda, svi će biti označeni posebnim logom‘
    Cijene struje i plina ostaju iste, a jednokratnu novčanu pomoć dobit će neke kategorije stanovništva
    www.jutarnji.hr
  • Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 3:45 PM
    • #15,495
    Quote from tollway

malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?

gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.

Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • September 14, 2023 at 3:50 PM
    • #15,496
    Quote from Junius
    Quote from tollway

Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Junius ti si mi legenda, definitivno najsimpatičniji forumaš, za sve vodiš evidenciju, kako za transakcije na berzanu, tako i

za potrošnju na potrepštine, wc papir i slično..Jedino mi tvoja računica nije jasna, ako mjesečno trošiš 2000kn na hranu i

1000kn na gorivo i to ti je 10% prihoda, šta onda zarađuješ 30 000kn (4000€) mjesečno? Pa gdje ti radiš, ako se smije znati

i da li ti je Kolinda našla posao prije nego su joj Rusi oduzeli predsjednikovanje?

P.S. Admin, dugo nisam pisao, ali vratija sam se rehabilitiran, obećajem bit ću dobar :thumbup: :saint:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 14, 2023 at 3:57 PM
    • #15,497
    Quote from BudFox
    Quote from Junius

Junius ti si mi legenda, definitivno najsimpatičniji forumaš, za sve vodiš evidenciju, kako za transakcije na berzanu, tako i

za potrošnju na potrepštine, wc papir i slično..Jedino mi tvoja računica nije jasna, ako mjesečno trošiš 2000kn na hranu i

1000kn na gorivo i to ti je 10% prihoda, šta onda zarađuješ 30 000kn (4000€) mjesečno? Pa gdje ti radiš, ako se smije znati

i da li ti je Kolinda našla posao prije nego su joj Rusi oduzeli predsjednikovanje?

P.S. Admin, dugo nisam pisao, ali vratija sam se rehabilitiran, obećajem bit ću dobar :thumbup: :saint:

Display More

nije kod Kolinde, inače bi h ga ja znao, a nitko kod nje nema mizeriju od 4000€, ispod 6,5k nisu ni "pripravnici"

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 14, 2023 at 4:05 PM
    • #15,498

Nitko ne komentira ATPL i čišćenje ASK-a??? Bome nisam ovo očekivao danas (lijepa nekapitalizirana zarada, skoro jedna RH plaća u par minuta).

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • September 14, 2023 at 8:35 PM
    • #15,499
    Quote from BudFox
    Quote from Junius

Display More

Coiijek je napisao zarada... e to ne mora biti plaća....mogu biti i dividende..pa kolega Igor iz ATPL mjesečno obrti zaradio preko 50k EUR...prosjek

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • September 15, 2023 at 8:23 AM
    • #15,500
    Quote from BudFox
    Quote from Junius

Display More

Ako ima 4000 eura mjesečno sigurno ne radi, jer da radi ne bi stigao toliko zaradit :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago