RIVP - malo iznenađenje - netko je počistio do 4,50 eura.
P. S. Možda zato što je prestala padati kiša?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Mislim da ovdje počinje pljuštati. Preko 50 milijuna EUR slobodnog novčanog toka godišnje.
-
Te naše turističke kompanija koje kod nas tradicionalno i posjeduju svoje operativne nekretnine su između ostalog i nešto najbliže burzovno trgovanom REIT-u od svega što imamo na ZSE. Teorija bi rekla da svaki portfelj radi diverzifikacije u klase treba nešto tog tipa.
-
RIVP - malo iznenađenje - netko je počistio do 4,50 eura.
P. S. Možda zato što je prestala padati kiša?Reko AP da je sezona izvrsna...buy signal samo takav
-
Te naše turističke kompanija koje kod nas tradicionalno i posjeduju svoje operativne nekretnine su između ostalog i nešto najbliže burzovno trgovanom REIT-u od svega što imamo na ZSE. Teorija bi rekla da svaki portfelj radi diverzifikacije u klase treba nešto tog tipa.
Bilo bi zanimljivo viditi neke druge periode kada inflacija nije averagirala 2%
-
Bilo bi zanimljivo viditi neke druge periode kada inflacija nije averagirala 2%
Odnosno niske kamatne stope (kroz većinu ovog razdoblje). Vjerojatno su pomogle kako normalnim dionicama tako i REIT, pri čemu njima malo više jer je osnova njihovog poslovnog modela korištenje velike financijske poluge (i općenito su tim i drugim razlozima sve nekretnine rasle).
Ne vjerujem da će oni kroz naredna duža razdoblja tako outperformati normalni “equity” ali mogu biti tu negdje. A što se tiče kamatnih stopa, one će se vjerojatno opet vratiti na dosta nisko na dosta dugo/trajno. Jer to je “megatrend” koji teško da se može promijeniti. Svijet se razvija na isti način, istim ekonomskim zakonitostima i dalje.
Naš turizam srećom nije samo nekretninski biznis, to je sama nužna fizička podloga, alat, nego tu postoji i pravo operativno poslovanje i koje je generator sve vrijednosti (nema nekretnina vrijednost “sama po sebi”), i ove kompanije drže u vlasništvu obje komponente, naviknute na takav poslovni model, pa koji vjerojatno nema potrebe ništa mijenjati (ono da se izdvaja vlasništvo od upravljana kao što je često vani).
Tako da kad kupiš neku našu dobru turističku kompaniju imaš zgodan paket, 2 u 1. Mislim da će RIVP dugo biti jedan dobar blue chip. Ima lijep free-float, pa je to nešto u čega domaći građani mogu uvijek lako investirati ako žele komadić hrvatskog turizma. Nitko ne može reći da od turizma zrađaje netko drugi, stranci, jer svatko se može priključiti ako želi, kojim god iznosom želi, dokle god imamo izlistane kompanije poput RIVP.
-
Piše na monitoru, na brokerskom, Burza zatvorena .
WTF ??????????????
-
Piše na monitoru, na brokerskom, Burza zatvorena .
WTF ??????????????
Što ti treba? Evo, poslat ću ti stanje.
-
Thanks.
Proradilo.
Da nece preuzimanje na Mdka ??
Ne pita se cijenu.
Ask se sakrio
-
nakon dugo godina i punoga mjeseca ukazuje li nam se to nova zvijezdica ZSE, dalekovidni će znati bolje
-
-
nakon dugo godina i punoga mjeseca ukazuje li nam se to nova zvijezdica ZSE, dalekovidni će znati bolje
Mozda prije dalekovodni nego dalekovidni
-
Vidim ZSE kolektivno čeka Fi-eve za 2Q da bi nastavila rasti, samo bojim se da će tada doći i loši makroekonomski pokazatelji za 2Q, ovo se pogotovo odnosi za EU zemlje...iako kako neki vole sami sebe tješiti, burza je već sve to ukalkulirala, sada kupujemo budućnost.
-
Rijetko pogledam trgovanje ima već dulje vremena.
Parkirala sam se u nelikvidne papire, pa i ne moram.
Al' nejasan mi je onaj nalog na asku na arnt.
707 740 komada na 56,50
Ima li tko kakvu ideju, čemu bi to služilo.
Osim razmetanju
Na rivpu i arnt evakuacijski nalog jutros, nekome treba za naočale ?
-
Rijetko pogledam trgovanje ima već dulje vremena.
Parkirala sam se u nelikvidne papire, pa i ne moram.
Al' nejasan mi je onaj nalog na asku na arnt.
707 740 komada na 56,50
Ima li tko kakvu ideju, čemu bi to služilo.
Osim razmetanju
Na rivpu i arnt evakuacijski nalog jutros, nekome treba za naočale ?
Stoji taj nalog već duže, postavili ga nekih mjesec dana prije skupštine, vjerojatno fondovi, a razlog znaju samo oni.
-
Tako uvrijeđeno stavit nalog na prodaju je na nivou predškolske dobi
-
I sad, da ga klepiš zvao bi plavi telefon.
-
Nije, to je jasna poruka da žele prodati sve i po kojoj cijeni
Meni je smišno da se ARNT trži po 100 kn manje nego 2019, a samo na konto inflacije im narasla sva imovnima za +25%.,a o novim hotelima i obnovljenim starima da i ne govorim.
-
E neka su im pokazali. Bolje bi bilo da su kupili par tisuća komada i digli to deset dvadeset posto
-
U sedam trgovinskih dana protrgovano je 27 dionica Medike, uz zamjetan rast cijene.
To je više dionica nego u inače prosječnih dvadeset trgovinskih dana.
Ima li tko kakvu ideju, u kom grmu leži zeko ?
Meni pada na pamet preuzimanje, mada je ideja da bi Krka i Pliva prodali svoje udjele apsurdna.
Pa je i ideja o preuzimanju apsurdna.
Ima li još itko Mediku, osim mene sirote 🙃
-
U sedam trgovinskih dana protrgovano je 27 dionica Medike, uz zamjetan rast cijene.
To je više dionica nego u inače prosječnih dvadeset trgovinskih dana.
Ima li tko kakvu ideju, u kom grmu leži zeko ?
Meni pada na pamet preuzimanje, mada je ideja da bi Krka i Pliva prodali svoje udjele apsurdna.
Pa je i ideja o preuzimanju apsurdna.
Ima li još itko Mediku, osim mene sirote 🙃
ima nas još sirotinje ..al smo sramežljivi 😇
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-